τύπε μου, ξεκόλλα λίγο το μυαλό σου από αυτά που σου λένε οι φωστήρες σου και σκέψου κι από μόνος σου λιγάκι. μην μου λες λοιπόν για την άλλη μισή αλήθεια του μέγκα γιατί απλά πρέπει να δεις ολόκληρη την αλήθεια. αν η μισή αλήθεια είναι ο καζάκης κι η άλλη μισή το μέγκα, φτύστους και τους 2 και δες ΟΛΟΚΛΗΡΗ την αλήθεια. το παράδειγμα της αργεντινής το έχεις πάρει τελείως στραβά και το παρουσιάζεις με καμάρι κιόλας. η χώρα που όπως λες ήταν πλούσια έφτασε να ζητήσει τη βοήθεια του ΔΝΤ. άρα έκαναν λάθη από μόνοι τους. δεν τους έφταιγε το ΔΝΤ. φτάσανε λοιπόν να τρώνε σκουπίδια, ακριβώς γιατί η μετάβαση από το σκληρό στο μαλακό νόμισμα ήταν απότομη κι επικράτησε πανικός.
Λάθος !
Πρώτα η χώρα χρεωκόπησε όταν αποσύρθηκαν μαζικά οι καταθέσεις από τις τράπεζες κι οι πληροφορημενοι εβγαλαν τα ζεστα δολαρια εκτος Αργεντινής.
Η χώρα κατερρευσε κι ο κόσμος βγήκε να τρωει σκουπίδια και να λεηλατεί σουπερμαρκετ.
Μετά έγινε η αποδέσμευση του πεσο απο το δολαριο κι η μετατροπή των λογαριασμών στο νεο πεσο που "έφαγε" τις καταθεσεις των Αργεντίνων !
Ο Κιρχνερ και η σωτήρια πολιτική του (διαγραφη χρεους) ήρθε αργότερα !
Γι αυτο λεμε ότι η μεταβαση σε δραχμη θα είναι ένα απο τα μετρα που θα παρθούν κι οχι το μοναδικο.
Δλδ, δραχμή και διαγραφη χρεους μαζί !
αυτό ακριβώς που θα γίνει κι εδώ αν πάμε απότομα στη δραχμή. και ξαναρωτάω για 100στή φορά: αν αυτοί με τα τεράστια πλεονεκτήματα σε φυσικούς πόρους κι εξαγωγικές δυνατότητες χρειάστηκαν 10 χρόνια για να ορθοποδήσουν, εμείς πόσα θα χρειαστούμε;
ορθοποδησαν νωρίτερα απο τα 10 χρόνια. Στα 2-3 πρωτα χρονια του Κιρχνερ η χωρα ειχε ανακάμψει απο τη σκουπιδοφαγια και τις λεηλασιες. Απο τοτε τρεχει με ρυθμους αναπτυξης του 7-8% ετησιως.
Επειτα εσυ κανεις το θεμελιωδες λαθος να θεωρεις το επιπεδο της Ελλαδας του 2009 ως φυσιολογικο και να περιμενεις ανακαμψη σε αυτο (στο 2009, με τη Λαρισα τιγκα στις καγιεν....)
Ξεχνας οτι αυτο ηταν μια στρεβλωση που στηριχθηκε στον ακρατο, μαζικο , φτηνο δανεισμο της χώρας !!!
τον παραλληλισμό που κάνεις σε άλλο ποστ με τον καρκίνο και το γιατρό, εγώ θα στο δώσω αλλιώς: βρίσκεσαι σε ένα αεροπλάνο (ευρώ) που έχει μηχανικά προβλήματα. 2 χιλιόμετρα από κάτω σου είναι η γη (δραχμή) όπου θα είσαι ασφαλής. δυστυχώς, όμως δεν έχεις αλεξίπτωτο. ε, λοιπόν εσύ μου λες ότι προτιμάς να πηδήξεις, παρά να προσπαθήσεις να προσγειώσεις, έστω ανώμαλα, το αεροπλάνο
Ρε φιλε ασε τους παραλληλισμους γιατι δεν το εχεις !!!
Το αεροπλανο σου ειναι η ΕΕ, το ευρω ειναι το καυσιμο κι ο κινητηρας - οι οικονομιες των κρατων.
Λόγω της μη καταλληλοτητας του καυσίμου, ο κινητηρας σου σβήνει κι εσυ βρίσκεσαι με το ληαρ τζετ να εισαι σε ελευθερη πτωση.
Δυστυχως, οσο κι αν επιθυμεις να κρατησεις το ακριβο σου τζετ και εκεινο το επιπεδο πολυτελους διαβιωσης, δεν μπορεις γιατι σε λιγα λεπτα συντριβεσαι !
Είσαι λοιπόν αναγκασμένος να εγκαταλείψεις το ακαταλληλο πια πτητικο μέσο (τζετ - ΕΕ) και να πηδήξεις με το αλεξίπτωτο - δραχμή ! Θα εισαι πλεον φτωχός, αλλά ζωντανος να ξανακανεις ενα νεο σταρτ.
Η πτωση σου, ακομη και με αλεξιπτωτο, θα ειναι δυσκολη, μπορει να σπασεις και κανα ποδαρι στην προσγειωση, αλλά θα ζησεις.
Για να ειναι ομως επιτυχης η πτωση σου με το αλεξιπτωτο ,θα πρεπει να πεταξεις απο πανω σου το βαρος της σιδερενιας μπαλας-χρεους που σε κρατουσε σιδηροδεσμιο στο αεροπλανο. Γιατι αλλιως η μπαλα - χρεος θα παρασυρει κι εσενα και το αλεξιπτωτο σου στο χαμο.
ΥΓ : ακομη δεν εχεις διαβασει το λινκ κι επιμενεις να διαφωνεις !