Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

  • Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

    Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

    Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

    Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

    Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

    Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

    Ψήφοι: 24 12,1%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

always horny

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαΐ 2008
Μηνύματα
61
Like
0
Πόντοι
0
Η ταπεινη μου γνωμη ειναι οτι το προβλημα της Αργεντινης το 2001 ωχρια μπροστα στον τωρινο ξεπεσμο της Ελλαδας για δυο κυρίως λόγους....
Πρώτον το κοινωνικό σώμα της Αργεντινής ουδεμία σχέση έχει με αυτό της Ελλάδος...
Εκεί δεν υπάρχει ο διαχωρισμός .... Δημόσιος υπάλληλος - > προνομιούχος , "έχω πιάσει τον ΠΑΠΠΑ από τα α....δια" , Ιδιωτικός υπάλληλος -> πραγματικός εργαζόμενος, πάντα αγχωμένος για το αύριο .... όποτε στην Ελλάδα πως θα βγω εγώ να διεκδικήσω και να δημιουργήσω αρραγές μέτωπο αντίστασης με τους Υπαλλήλους  όταν κατά φύση είναι ταξικοί μου εχθροί ???
Γι'αυτο και η εν Ελλάδι κουμμουνιστική ρητορική δεν φοβίζει το σύστημα .αντίθετα είναι πλήρως ενταγμένη σε αυτό ,,, πολύ απλά το δημόσιο στην Ελλάδα λειτούργει απολύτως όπως το δημόσιο στις πρώην χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού !!! Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η χώρα μας είναι σε εν δυνάμει πολεμική κατάσταση με την Τουρκία !! Μια Τουρκία που σαν βιοτικό επίπεδο δεν έχει σχέση με την Ελλάδα αλλά σαν κράτος και σαν πολίτικο προσωπικό είναι απείρως πιο σοβαρή από την χώρα μας ,,όποτε.... η φύση απεχθάνεται τα κενά και το έλλειμμα ισχύος που θα δημιουργηθεί από την κατάρρευση της Ελλάδος σαν γεωπολιτική οντότητα ποιος θα το καλύψει ???? Ρητορική η ερώτηση !!!!!
 

avra

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2010
Μηνύματα
35
Like
0
Πόντοι
0
αισιοδοξια φιλοι μου!!!!!!! και τολμη για ιδιωτικη αλαγη !
 

always horny

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαΐ 2008
Μηνύματα
61
Like
0
Πόντοι
0
Φίλε avra  η προσωπική αλλάγη για μένα έχει έπελθει εδώ και καιρό ....Οπερ σημαίνει με την αλλοδαπή γυναικούλα μου ζούμε την επιστροφη στα Basics..... ελληνιστή "" gamisi ,xysh ,epistrofh sthn fysh ""  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
 

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Μηνύματα
6.210
Like
657
Πόντοι
146
γιατί δεν το λες εσύ

που μάλλον (θέλεις να πεις ότι) είσαι "ευφάνταστος" και "μη-κακομοίρης" ;

Ρίξε μια ματιά εδώ:


... Και μετά διάβασε την ομιλία του ΠΑΣΟΚτζή πλήν όμως σοβαρού Α.Παπαδόπουλου εδώ:



 

Επισκέπτης
αισιοδοξια φιλοι μου!!!!!!! και τολμη για ιδιωτικη αλαγη !
αμα ειναι  η αλαγη να ειναι ιδιωτικη εν ταξει , γιατι η αλλαγη(ετσι γραφεται φιλε αν δεν το ξερεις με δυο λ) πρεπει να ειναι λαικη - αμεση - κυριαρχικη - μαζικη με φωτια στα κολαστηρια της Δημοκρατιας(τις φυλακες) και δολοφονια ολων των εμπλεκομενων  νεκροθαφτων των ελληνικων ονειρων Γραφεια ΕΕ , Κοινοβουλιο , Τειρεσιας , Αμερικανικη Πρεσβεια στην Αθηνα και Ευκολια στη Σουδα
 

always horny

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαΐ 2008
Μηνύματα
61
Like
0
Πόντοι
0
αμα ειναι  η αλαγη να ειναι ιδιωτικη εν ταξει , γιατι η αλλαγη(ετσι γραφεται φιλε αν δεν το ξερεις με δυο λ) πρεπει να ειναι λαικη - αμεση - κυριαρχικη - μαζικη με φωτια στα κολαστηρια της Δημοκρατιας(τις φυλακες) και δολοφονια ολων των εμπλεκομενων  νεκροθαφτων των ελληνικων ονειρων Γραφεια ΕΕ , Κοινοβουλιο , Τειρεσιας , Αμερικανικη Πρεσβεια στην Αθηνα και Ευκολια στη Σουδα
Ωραία φίλε ...να ζούμε σαν τον Μπακούνιν κανένα πρόβλημα ..... έσυ ζεις σαν και αυτον ??? για πες μου ??????
 

Επισκέπτης
Ειναι ο μονος δρομος πλεον και ολοι παριστανουν τους τυφλους.Δεν ακουν , δεν βλεπουν , δεν σκεπτονται , δεν αντιλαμβανονται οτι η οργη , ο θυμος δινουν τη θεση τους στην εκρηξη - εξεγερση και αυτο συνεβη οπως προανεφεραν ολοι και στη Λατινικη Αμερικη και στις Ασιατικες <<αποικιες>> που επιχειρησαν και επιχειρουν να καθυποταξουν οι Αμερικανοι.Τωρα αν δεν ενημερωθηκες σημερα οι ξενοι οικοι<<ανοχης>> σε συνεργασια με τα αδερφια τους Ελληνικα και διεθνη ΜΜΕ αρχιζουν και τζογαρουν στη καταρρευση της οικονομιας χωρις να ομολογουν το αυτονοητο Καταρρευση Οικονομιας σημαινει και συνεπαγεται ολοκληρωτικη πτωση του οικονομικοπολιτικου μοντελου ζωης.Συνεπως απο τη στιγμη που εχουμε πανω απο σαραντα τοις εκατο πιθανοτητες ωστε να καταστραφουμε γιατι μοιρολατρικα να περιμενουμε το υπολοιπο 60 τοις εκατο να ερθει ????
 

always horny

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαΐ 2008
Μηνύματα
61
Like
0
Πόντοι
0
Εντά ξει αλλά δεν μου απαντάς ....Ο δικος σου τρόπος Ζωής ποιος ειναι ???
 

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Μηνύματα
21.149
Κριτικές
491
Like
37.548
Πόντοι
41.447
Τελεσίγραφο 22 τραπεζιτών στην κυβέρνηση

License to short”, κατά τη γνωστή φράση των ταινιών του Τζέιμς Μποντ (“license to kill”), ζητά πιεστικά για τα ελληνικά ομόλογα από την κυβέρνηση το πανίσχυρο λόμπι των 22 μεγάλων τραπεζών, που ορίζουν τις τύχες της ευρωπαϊκής πρωτογενούς αγοράς ομολόγων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και η EFG Eurobank.
Την ώρα που η Ηλεκτρονική Δευτερογενής Αγορά Τίτλων της Τράπεζας της Ελλάδος έχει «βαφτεί κόκκινη», με το spread των δεκαετών τίτλων να αγγίζει χθες τις 450 μονάδες βάσης, φθάνοντας σε επίπεδο που είχαμε να δούμε πριν από το 1999, οι τράπεζες που εκπροσωπούνται στην πανίσχυρη Ευρωπαϊκή Ένωση Διαπραγματευτών Πρωτογενούς Αγοράς Ομολόγων (EPDA) ζητούν σχεδόν τελεσιγραφικά από την κυβέρνηση, δηλαδή τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, και την Τράπεζα της Ελλάδος να τους δώσει και πάλι τη δυνατότητα ανεξέλεγκτου σορταρίσματος των ελληνικών τίτλων!
Στην EPDA μετέχουν την οποία μετέχουν τα μεγαλύτερα ονόματα του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου: Barclays Capital, BNP Paribas, Calyon, Citi, Credit Suisse, Deutsche Bank, Dresdner Bank, DZ Bank, EFG Eurobank Ergasias SA Bank, Goldman Sachs, Grupo Santander, HSBC, ING, J.P.Morgan, Merrill Lynch, Morgan Stanley, Natixis, Nomura, Nordea Bank, Royal Bank of Scotland, Société Générale, UBS.
Από την Παρασκευή, η Ένωση που διαφεντεύει την πρωτογενή αγορά ομολόγων, καθώς τα μέλη της έχουν τα μεγαλύτερα μερίδια αγοράς στις νέες εκδόσεις τίτλων στην Ευρώπη και διαθέτουν όλα τα προνόμια που δίνουν οι εθνικές νομοθεσίες στους βασικούς διαπραγματευτές αγοράς, κινήθηκε δυναμικά στο παρασκήνιο, για να ανατρέψει μια απόφαση που έλαβε η Τράπεζα της Ελλάδος με απελπιστική καθυστέρηση στις 8 Απριλίου, εν μέσω «αιματοχυσίας» στην αγορά ομολόγων.
Τότε, η ΤτΕ ανακοίνωσε, ότι στο εξής και μέχρι νεοτέρας, όσες τράπεζες μετέχουν στην ΗΔΑΤ θα έχουν την υποχρέωση να βρίσκουν μέσα στην ίδια ημέρα τους τίτλους που δάνεισαν σε τρίτους επενδυτές χωρίς να τους έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους. Αυτό σημαίνει, ότι όσοι βασικοί διαπραγματευτές δανείζουν τίτλους που δεν τους κατέχουν, για παράδειγμα σε κερδοσκοπικά hedge funds του πελατολογίου τους, επιβαρύνονται έκτοτε με το υψηλό κόστος κάλυψης αυτών των ανοικτών θέσεων, με υποχρεωτικές δημοπρασίες repos.
Με απλά λόγια, και χωρίς τη συσκότιση που συχνά δημιουργούν οι τεχνικοί όροι της αγοράς ομολόγων, από τις 8 Απριλίου το σορτάρισμα ομολόγων από hedge funds έγινε τόσο ακριβό, που ουσιαστικά απαγορεύθηκε. Μέχρι τότε, κάθε διαχειριστής του Λονδίνου μπορούσε ανέξοδα να σορτάρει ελληνικά ομόλογα, τα οποία αργότερα θα δανειζόταν για να κλείσει τη θέση του (συχνότατα με εύκολο κέρδος) από έναν βασικό διαπραγματευτή της αγοράς. Ουσιαστικά, δηλαδή, οι βασικοί διαπραγματευτές αγοράς είχαν μετατραπεί τους τελευταίους μήνες σε πολύτιμους βοηθούς των κερδοσκόπων, με μεγάλα κέρδη.
Την Παρασκευή, σε μια τηλεδιάσκεψη με την ΤτΕ και τον ΟΔΔΗΧ, που αποκαλύφθηκε από το Dow Jones Newswires, οι 22 ισχυροί της ευρωπαϊκής αγοράς ομολόγων ζήτησαν πιεστικά να ανακληθεί αυτή η απόφαση από τις ελληνικές αρχές, προβάλλοντας τον ισχυρισμό, ότι σε αντίθετη περίπτωση δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει αποτελεσματικά η δευτερογενής αγορά και θα επιβαρυνόταν το κόστος δανεισμού του Δημοσίου.
Σε μια εξέλιξη, που δείχνει ότι τέτοιες «προφητείες» εύκολα επαληθεύονται όταν οι ισχυροί τραπεζίτες «κρατούν το μαχαίρι και το πεπόνι», η χθεσινή συνεδρίαση της ΗΔΑΤ εξελίχθηκε σε μια από τις χειρότερες των τελευταίων μηνών, με άνοδο των αποδόσεων των 10ετών ομολόγων στο εξωφρενικό 7,6%, ποσοστό διπλάσιο της αντίστοιχης απόδοσης των 10ετών γερμανικών τίτλων, που θα έλεγε κανείς ότι υποδηλώνει άμεσο κίνδυνο πτώχευσης της χώρας!
Μπροστά στην πρόταση των τραπεζιτών, που μοιάζει να είναι από αυτές που δύσκολα μπορεί κανείς να αρνηθεί, τα στελέχη της ΤτΕ και του ΟΔΔΗΧ επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν αύριο, σε νέα τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους της EPDA. Για την καλύτερη λειτουργία της αγοράς ομολόγων, ουσιαστικά οι ελληνικές αρχές καλούνται να επιτρέψουν το… σορτάρισμα τίτλων, χωρίς το παραμικρό κόστος για τους εμπλεκόμενους!
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελληνικές αρχές παραμένουν διχασμένες, καθώς η ΤτΕ τείνει να συμφωνήσει με το αίτημα των τραπεζιτών, ενώ στον ΟΔΔΗΧ επικρατεί έντονος προβληματισμός. Πάντως, οι τραπεζίτες φαίνονται αισιόδοξοι, ότι οι αρχές τελικά θα ικανοποιήσουν το αίτημά τους, για να συνεχισθεί κανονικά η κερδοσκοπία στα ελληνικά ομόλογα. «Ήταν μια καλή συνομιλία και προσβλέπουμε στη συνέχεια των συζητήσεων την Τετάρτη», δήλωσε την Παρασκευή στο Dow Jones ο Σάντερ Σολ, διευθυντής της EPDA…


:zfuck: :zfuck: :zfuck: :zfuck: :zfuck: :zfuck: :zfuck: :zfuck:
 

Επισκέπτης
Εσυ τι εισαι ο μπατσος της ζωης μου και εχω δικαιωμα να σου πω τι κανω και πως κινουμαι , πως αναπνεω και πως ζω ? Το big brother και το νενεκο να τον κανεις εκει που σε παιρνει οχι σε μενα
 

always horny

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαΐ 2008
Μηνύματα
61
Like
0
Πόντοι
0
Ποιός Μπάτσος Μωρέ ....Φαντάσματα βλέπεις ,,,,, απλώς μου περνας μια ακραία ιδεολογία και θέλω να δω  αν την στηρίζεις με τον τρόπο ζωη σου
 

Επισκέπτης
Εγω να δεχτω τον ισχυρισμο σου , πως ειναι ακραια η ιδεολογια μου. Ομως υπαρχει μια παρατηρηση. Ο κοσμος (2.000.000 - 2.500.000 κοντα και κατω απο τα ορια της φτωχειας στην Ελλαδα) που δεν εχει να φαει , δεν εχει να πληρωσει το νοικι , δεν εχει εργασια , δεν εχει εργασιακα , ασφαλιστικα ,κοινωνικα , πολιτικα δικαιωματα γιατι να πει δεν βαριεσαι μωρε αδερφε καλα τη βγαζω με τη πεινα ας συνεχισουμε μια απο τα ιδια με ιδιωτικοποιησεις - ξεπουλημα δημοσιων αγαθων , υποταγη στο κεφαλαιο , οικονομικοπολιτικη κατοχη ιντερνασιοναλ ( καλα τη βγαζαμε με τους εγχωριους λακεδες που μπορει να μας παραμυθιαζαν και να δουλευαμε κανα δωδεκαμηνο σε stage με ανταλλαγμα 300 ευρω το μηνα χωρις ασφαλιση και ατελειωτο ραγιαδισμο στα πολιτικα γραφεια και στους προθαλαμους των υπουργικων γραφειων) ομως τωρα τι γινεται ? Τα εκατομμυρια αυτα θα διπλασιαστουν σε λιγα χρονια και σε δεκα χρονια θα ειμαστε μια χωρα 8.000.000 ανεργων , ενα εκατομμυριο δημοσιοι και ενα εκατομμυριο ιδιωτικοι-ελευθεροι-εμποροι κλπ...Αρα γιατι οσοι εργαζονται τωρα να περιμενουν μοιρολατρικα το τελος τους ??? Δεν υπαρχει αλλη διεξοδο απο τον επαναστατικο δρομο , δεν εχει δοκιμαστει απο το 73 και μετα και λεω επαναστατικο δρομο γιατι τελικα το Πολυτεχνειο δεν ηταν εξεγερση αλλα ευκαιρια βολεματος ενος μεγαλου μερους του κοσμου που ουτε καν συμμετειχε τοτε απλα ειχε περασει μια βολτα απο τη Πατησιων...ηταν μια εκτονωση οπως και ο ιαπεργιες που γινοταν και γινονται...Πραγματικη εξεγερση ηταν ο ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ ΤΟΥ 2008
 

always horny

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαΐ 2008
Μηνύματα
61
Like
0
Πόντοι
0
Εγω να δεχτω τον ισχυρισμο σου , πως ειναι ακραια η ιδεολογια μου. Ομως υπαρχει μια παρατηρηση. Ο κοσμος (2.000.000 - 2.500.000 κοντα και κατω απο τα ορια της φτωχειας στην Ελλαδα) που δεν εχει να φαει , δεν εχει να πληρωσει το νοικι , δεν εχει εργασια , δεν εχει εργασιακα , ασφαλιστικα ,κοινωνικα , πολιτικα δικαιωματα γιατι να πει δεν βαριεσαι μωρε αδερφε καλα τη βγαζω με τη πεινα ας συνεχισουμε μια απο τα ιδια με ιδιωτικοποιησεις - ξεπουλημα δημοσιων αγαθων , υποταγη στο κεφαλαιο , οικονομικοπολιτικη κατοχη ιντερνασιοναλ ( καλα τη βγαζαμε με τους εγχωριους λακεδες που μπορει να μας παραμυθιαζαν και να δουλευαμε κανα δωδεκαμηνο σε stage με ανταλλαγμα 300 ευρω το μηνα χωρις ασφαλιση και ατελειωτο ραγιαδισμο στα πολιτικα γραφεια και στους προθαλαμους των υπουργικων γραφειων) ομως τωρα τι γινεται ? Τα εκατομμυρια αυτα θα διπλασιαστουν σε λιγα χρονια και σε δεκα χρονια θα ειμαστε μια χωρα 8.000.000 ανεργων , ενα εκατομμυριο δημοσιοι και ενα εκατομμυριο ιδιωτικοι-ελευθεροι-εμποροι κλπ...Αρα γιατι οσοι εργαζονται τωρα να περιμενουν μοιρολατρικα το τελος τους ??? Δεν υπαρχει αλλη διεξοδο απο τον επαναστατικο δρομο , δεν εχει δοκιμαστει απο το 73 και μετα και λεω επαναστατικο δρομο γιατι τελικα το Πολυτεχνειο δεν ηταν εξεγερση αλλα ευκαιρια βολεματος ενος μεγαλου μερους του κοσμου που ουτε καν συμμετειχε τοτε απλα ειχε περασει μια βολτα απο τη Πατησιων...ηταν μια εκτονωση οπως και ο ιαπεργιες που γινοταν και γινονται...Πραγματικη εξεγερση ηταν ο ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ ΤΟΥ 2008
φίλε μου οι επαναστάσεις για να πετύχουν χρειάζονται μια κουλτούρα που ο Ελληνικος λαος δεν την έχει ....Μακάρι να την αποκτησει ...Εγω παρεπιπτόντως ζω με 600 ευρω το μήνα , χρησιμοποιώ ποδήλατο για της μετακινήσεις μου και το παιδί μου παίζει στην αμουδιά και φτιαχνει κάστρα .... Αυτά
 

hotyan

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Αυγ 2007
Μηνύματα
6.784
Κριτικές
14
Like
24
Πόντοι
2.057
Εγω να δεχτω τον ισχυρισμο σου , πως ειναι ακραια η ιδεολογια μου. Ομως υπαρχει μια παρατηρηση. Ο κοσμος (2.000.000 - 2.500.000 κοντα και κατω απο τα ορια της φτωχειας στην Ελλαδα) που δεν εχει να φαει , δεν εχει να πληρωσει το νοικι , δεν εχει εργασια , δεν εχει εργασιακα , ασφαλιστικα ,κοινωνικα , πολιτικα δικαιωματα γιατι να πει δεν βαριεσαι μωρε αδερφε καλα τη βγαζω με τη πεινα ας συνεχισουμε μια απο τα ιδια με ιδιωτικοποιησεις - ξεπουλημα δημοσιων αγαθων , υποταγη στο κεφαλαιο , οικονομικοπολιτικη κατοχη ιντερνασιοναλ ( καλα τη βγαζαμε με τους εγχωριους λακεδες που μπορει να μας παραμυθιαζαν και να δουλευαμε κανα δωδεκαμηνο σε stage με ανταλλαγμα 300 ευρω το μηνα χωρις ασφαλιση και ατελειωτο ραγιαδισμο στα πολιτικα γραφεια και στους προθαλαμους των υπουργικων γραφειων) ομως τωρα τι γινεται ? Τα εκατομμυρια αυτα θα διπλασιαστουν σε λιγα χρονια και σε δεκα χρονια θα ειμαστε μια χωρα 8.000.000 ανεργων , ενα εκατομμυριο δημοσιοι και ενα εκατομμυριο ιδιωτικοι-ελευθεροι-εμποροι κλπ...Αρα γιατι οσοι εργαζονται τωρα να περιμενουν μοιρολατρικα το τελος τους ??? Δεν υπαρχει αλλη διεξοδο απο τον επαναστατικο δρομο , δεν εχει δοκιμαστει απο το 73 και μετα και λεω επαναστατικο δρομο γιατι τελικα το Πολυτεχνειο δεν ηταν εξεγερση αλλα ευκαιρια βολεματος ενος μεγαλου μερους του κοσμου που ουτε καν συμμετειχε τοτε απλα ειχε περασει μια βολτα απο τη Πατησιων...ηταν μια εκτονωση οπως και ο ιαπεργιες που γινοταν και γινονται...Πραγματικη εξεγερση ηταν ο ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ ΤΟΥ 2008
:jerking: :jerking: :jerking: :jerking:

Σε παρακαλώ λιάζομαι μην μου πετάς άμμο με το φτυαράκι σου.
Άντε χρυσό μου στη μαμά να φάς το παγωτό σου μη λιώσει.
 

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Μηνύματα
5.488
Like
1
Πόντοι
66
Τελεσίγραφο 22 τραπεζιτών στην κυβέρνηση

License to short”, κατά τη γνωστή φράση των ταινιών του Τζέιμς Μποντ (“license to kill”), ζητά πιεστικά για τα ελληνικά ομόλογα από την κυβέρνηση το πανίσχυρο λόμπι των 22 μεγάλων τραπεζών, που ορίζουν τις τύχες της ευρωπαϊκής πρωτογενούς αγοράς ομολόγων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και η EFG Eurobank.
Την ώρα που η Ηλεκτρονική Δευτερογενής Αγορά Τίτλων της Τράπεζας της Ελλάδος έχει «βαφτεί κόκκινη», με το spread των δεκαετών τίτλων να αγγίζει χθες τις 450 μονάδες βάσης, φθάνοντας σε επίπεδο που είχαμε να δούμε πριν από το 1999, οι τράπεζες που εκπροσωπούνται στην πανίσχυρη Ευρωπαϊκή Ένωση Διαπραγματευτών Πρωτογενούς Αγοράς Ομολόγων (EPDA) ζητούν σχεδόν τελεσιγραφικά από την κυβέρνηση, δηλαδή τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, και την Τράπεζα της Ελλάδος να τους δώσει και πάλι τη δυνατότητα ανεξέλεγκτου σορταρίσματος των ελληνικών τίτλων!
Στην EPDA μετέχουν την οποία μετέχουν τα μεγαλύτερα ονόματα του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου: Barclays Capital, BNP Paribas, Calyon, Citi, Credit Suisse, Deutsche Bank, Dresdner Bank, DZ Bank, EFG Eurobank Ergasias SA Bank, Goldman Sachs, Grupo Santander, HSBC, ING, J.P.Morgan, Merrill Lynch, Morgan Stanley, Natixis, Nomura, Nordea Bank, Royal Bank of Scotland, Société Générale, UBS.
Από την Παρασκευή, η Ένωση που διαφεντεύει την πρωτογενή αγορά ομολόγων, καθώς τα μέλη της έχουν τα μεγαλύτερα μερίδια αγοράς στις νέες εκδόσεις τίτλων στην Ευρώπη και διαθέτουν όλα τα προνόμια που δίνουν οι εθνικές νομοθεσίες στους βασικούς διαπραγματευτές αγοράς, κινήθηκε δυναμικά στο παρασκήνιο, για να ανατρέψει μια απόφαση που έλαβε η Τράπεζα της Ελλάδος με απελπιστική καθυστέρηση στις 8 Απριλίου, εν μέσω «αιματοχυσίας» στην αγορά ομολόγων.
Τότε, η ΤτΕ ανακοίνωσε, ότι στο εξής και μέχρι νεοτέρας, όσες τράπεζες μετέχουν στην ΗΔΑΤ θα έχουν την υποχρέωση να βρίσκουν μέσα στην ίδια ημέρα τους τίτλους που δάνεισαν σε τρίτους επενδυτές χωρίς να τους έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους. Αυτό σημαίνει, ότι όσοι βασικοί διαπραγματευτές δανείζουν τίτλους που δεν τους κατέχουν, για παράδειγμα σε κερδοσκοπικά hedge funds του πελατολογίου τους, επιβαρύνονται έκτοτε με το υψηλό κόστος κάλυψης αυτών των ανοικτών θέσεων, με υποχρεωτικές δημοπρασίες repos.
Με απλά λόγια, και χωρίς τη συσκότιση που συχνά δημιουργούν οι τεχνικοί όροι της αγοράς ομολόγων, από τις 8 Απριλίου το σορτάρισμα ομολόγων από hedge funds έγινε τόσο ακριβό, που ουσιαστικά απαγορεύθηκε. Μέχρι τότε, κάθε διαχειριστής του Λονδίνου μπορούσε ανέξοδα να σορτάρει ελληνικά ομόλογα, τα οποία αργότερα θα δανειζόταν για να κλείσει τη θέση του (συχνότατα με εύκολο κέρδος) από έναν βασικό διαπραγματευτή της αγοράς. Ουσιαστικά, δηλαδή, οι βασικοί διαπραγματευτές αγοράς είχαν μετατραπεί τους τελευταίους μήνες σε πολύτιμους βοηθούς των κερδοσκόπων, με μεγάλα κέρδη.
Την Παρασκευή, σε μια τηλεδιάσκεψη με την ΤτΕ και τον ΟΔΔΗΧ, που αποκαλύφθηκε από το Dow Jones Newswires, οι 22 ισχυροί της ευρωπαϊκής αγοράς ομολόγων ζήτησαν πιεστικά να ανακληθεί αυτή η απόφαση από τις ελληνικές αρχές, προβάλλοντας τον ισχυρισμό, ότι σε αντίθετη περίπτωση δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει αποτελεσματικά η δευτερογενής αγορά και θα επιβαρυνόταν το κόστος δανεισμού του Δημοσίου.
Σε μια εξέλιξη, που δείχνει ότι τέτοιες «προφητείες» εύκολα επαληθεύονται όταν οι ισχυροί τραπεζίτες «κρατούν το μαχαίρι και το πεπόνι», η χθεσινή συνεδρίαση της ΗΔΑΤ εξελίχθηκε σε μια από τις χειρότερες των τελευταίων μηνών, με άνοδο των αποδόσεων των 10ετών ομολόγων στο εξωφρενικό 7,6%, ποσοστό διπλάσιο της αντίστοιχης απόδοσης των 10ετών γερμανικών τίτλων, που θα έλεγε κανείς ότι υποδηλώνει άμεσο κίνδυνο πτώχευσης της χώρας!
Μπροστά στην πρόταση των τραπεζιτών, που μοιάζει να είναι από αυτές που δύσκολα μπορεί κανείς να αρνηθεί, τα στελέχη της ΤτΕ και του ΟΔΔΗΧ επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν αύριο, σε νέα τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους της EPDA. Για την καλύτερη λειτουργία της αγοράς ομολόγων, ουσιαστικά οι ελληνικές αρχές καλούνται να επιτρέψουν το… σορτάρισμα τίτλων, χωρίς το παραμικρό κόστος για τους εμπλεκόμενους!
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελληνικές αρχές παραμένουν διχασμένες, καθώς η ΤτΕ τείνει να συμφωνήσει με το αίτημα των τραπεζιτών, ενώ στον ΟΔΔΗΧ επικρατεί έντονος προβληματισμός. Πάντως, οι τραπεζίτες φαίνονται αισιόδοξοι, ότι οι αρχές τελικά θα ικανοποιήσουν το αίτημά τους, για να συνεχισθεί κανονικά η κερδοσκοπία στα ελληνικά ομόλογα. «Ήταν μια καλή συνομιλία και προσβλέπουμε στη συνέχεια των συζητήσεων την Τετάρτη», δήλωσε την Παρασκευή στο Dow Jones ο Σάντερ Σολ, διευθυντής της EPDA…


:zfuck: :zfuck: :zfuck: :zfuck: :zfuck: :zfuck: :zfuck: :zfuck:
Και η συνέχεια του παραπάνω
"Επικαλούμενες τον κίνδυνο κατάρρευσης ελληνικών τραπεζών, οι μεγαλύτερες τράπεζες της ευρωπαϊκής αγοράς έχουν επιβάλει άγριο μποϊκοτάζ στο τραπεζικό σύστημα, με την απόλυτη και συντονισμένη άρνησή τους να χρηματοδοτήσουν ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα με πράξεις ρέπος ελληνικών ομολόγων.

Το ερώτημα είναι πόσο ακόμη θα αντέξουν οι ελληνικές τράπεζες αυτό τον αποκλεισμό, καθώς είναι δεδομένες οι πιέσεις στη ρευστότητά τους από τη συνεχή «αιμορραγία» των καταθέσεων και ουσιαστικά βρίσκονται απόλυτα εξαρτημένες από τη ρευστότητα που τους παρέχει η Τράπεζα της Ελλάδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τεχνικού χαρακτήρα (αλλά και εξόχως πολιτικές…) συνομιλίες ανάμεσα στην Ένωση των Ευρωπαίων Διαπραγματευτών Πρωτογενούς Αγοράς (European Primary Dealers Association – EPDA), την Τράπεζα της Ελλάδος και τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους έχουν εξελιχθεί σε θρίλερ.

Το επόμενο ραντεβού για τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης είναι αρκετά μακρινό (στις 14 Μαΐου) και τοποθετείται πέντε ημέρες πριν «σκάσουν» οι λήξεις χρέους ύψους 8,9 δις. ευρώ του Δημοσίου, που θα πρέπει –καλώς εχόντων των πραγμάτων- να καλυφθούν μέσω του διεθνούς μηχανισμού χρηματοδότησης από τις χώρες της Ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “B”, στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης βρίσκεται από την περασμένη εβδομάδα μια ακραία πρόταση της EPDA, που απαρτίζεται από 22 μεγάλες τράπεζες της ευρωπαϊκής αγοράς ομολόγων, η οποία αντανακλά και την άθλια κατάσταση, στην οποία βρίσκεται το τραπεζικό σύστημα της χώρας, ακολουθώντας στην τροχιά πτώσης το Ελληνικό Δημόσιο.

Η EPDA έχει ζητήσει, προκειμένου να συνεχίσουν να δανείζουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες τις ελληνικές, να παρεμβάλλεται σε όλες τις συναλλαγές ως εγγυητής η Τράπεζα της Ελλάδος. Δηλαδή, οι ευρωπαϊκές τράπεζες ζητούν να προχωρούν σε ρέπος μόνο με την κεντρική τράπεζα της χώρας και αυτή στη συνέχεια να χρηματοδοτεί τις ελληνικές εμπορικές τράπεζες, μεταφέροντας με τον τρόπο αυτό στον ισολογισμό της τον πιστωτικό κίνδυνο.

Επισήμως, οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν διατυπώσει αυτή την πρωτοφανή και εξωφρενική για χώρα της Ευρωζώνης πρόταση, επειδή, όπως ισχυρίζονται, θεωρούν εξαιρετικά σοβαρό τον κίνδυνο αθέτησης υποχρεώσεων από ελληνικές τράπεζες αυτή την περίοδο, καθώς η κρίση στην αγορά των κρατικών ομολόγων έχει διαβρώσει την αξιοπιστία τους.

Ανεπίσημα, όμως, είναι σαφές, ότι το άγριο μποϊκοτάζ στις τράπεζες και οι απαιτήσεις για κάλυψη του πιστωτικού κινδύνου από την ΤτΕ ανάγονται στην απόφαση της ΤτΕ, στις 8 Απριλίου, να ενημερώσει όλους τους παράγοντες της Ηλεκτρονικής Δευτερογενούς Αγοράς Τίτλων (ΗΔΑΤ), δηλαδή της ελληνικής αγοράς ομολόγων, ότι στο εξής και μέχρι νεοτέρας θα πρέπει να κλείνουν με υποχρεωτικές πράξεις ρέπος όλες οι ανοικτές θέσεις των τραπεζών στο τέλος κάθε συνεδρίασης.

Αυτό έγινε, επειδή η ΤτΕ διαπίστωσε, ότι ο αριθμός των failed orders (αποτυχημένων εντολών) στο σύστημα της ΗΔΑΤ είχε ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ, καθώς τα ελληνικά ομόλογα σορτάρονταν ανελέητα. Με την απόφασή της, η ΤτΕ υποχρεώνει τις μεγάλες τράπεζες, που δανείζουν ελληνικά ομόλογα στους «σορτάκηδες» χωρίς να τα έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους, να κλείνουν τις ανοικτές θέσεις τους στο τέλος κάθε συνεδρίασης, προχωρώντας σε ρέπος με ελληνικές τράπεζες. Έμμεσα, δηλαδή, υποχρεώνονται οι μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες να παρέχουν ρευστότητα στις ελληνικές με ρέπος επί ελληνικών ομολόγων.

Μετά την απόφαση αυτή, οι μεγάλοι ξένοι βασικοί διαπραγματευτές ομολόγων αρνούνται να επιτελέσουν τα καθήκοντά τους, σε ό,τι αφορά το market making, ζητώντας πρώτα από την ΤτΕ να αναλάβει εκείνη τον πιστωτικό κίνδυνο για τα ρέπος τους με ελληνικές τράπεζες. Θεωρητικά, η ΤτΕ έχει το δικαίωμα επιβολής κυρώσεων στις τράπεζες που αρνούνται να επιτελέσουν τα θεσμοθετημένα καθήκοντα τους, για τα οποία έλαβαν από την Πολιτεία τον τίτλο του βασικού διαπραγματευτή, αλλά προφανώς η κεντρική τράπεζα της χώρας δεν έχει το… στομάχι μέσα σε αυτή την κρίση να τις επιβάλει και, αντί γι’ αυτό, ανέχεται να συνεχίζεται η ταπεινωτική συζήτηση προτάσεων της EPDA.

Όσο για τις ελληνικές τράπεζες, αυτές προετοιμάζονται για άλλο ένα 20ήμερο στο… τρενάκι του τρόμου, καθώς οι συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, με την Γερμανία να… παίζει καθυστέρηση, εγγυώνται τη συνέχιση των ακραίων καταστάσεων στην ελληνική χρηματαγορά, ενώ και τα νεύρα των καταθετών είναι σαφές ότι έχουν αρχίσει να επηρεάζονται από την παρατεινόμενη αβεβαιότητα…"
:zfuck: :zfuck: :zfuck: :zfuck: :zfuck: :zfuck: :zfuck: :zfuck: :zfuck: :zfuck: :zfuck:
 

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
60.677
Like
13
Πόντοι
866
έλεγα πσες ότι κάποιοι θεωρούν δεδομένη τη βοήθεια από την ΕΕ και όχι μόνο από το ΔΝΤ........
κααααααααλααααααααααααααά........

Προς συζήτηση το «haircut»
Θέμα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους εγείρουν οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ

Reuters
Η κυβέρνηση Μέρκελ ζητεί αυστηρά μέτρα σε ορίζοντα τριετίας ώστε να εγκρίνει την ευρω-βοήθεια στην Ελλάδα
Βερολίνο
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο

Οι Χριστιανοδημοκράτες της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ (CDU) θα εγείρουν ζήτημα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους στις συνομιλίες που θα έχουν με το ΔΝΤ και την ΕΚΤ την Τετάρτη, όπως είπε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του CDU για θέματα προϋπολογισμού, Νόρμπερτ Μπάρτλε, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Reuters.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπάρτλε φέρεται να είπε στο Reuters ότι θα φέρει το θέμα των λεγόμενων «haircuts», της αναγκαστικής απομείωσης της αξίας των ελληνικών ομολόγων, στην συνάντηση των κοινοβουλευτικών ομάδων της γερμανικής βουλής με τον επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν και τον πρόεδρο της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ, στο Βερολίνο, την Τετάρτη.

«Έχουμε αύριο συνάντηση με τον Στρος-Καν και τον Τρισέ στο Βερολίνο», φέρεται να δήλωσε στο στο Reuters. «Σίγουρα θα το φέρουμε αυτός προς συζήτηση», προσέθεσε.

Την ίδια ώρα, τα κόμματα του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού (και κυρίως οι «Ελεύθεροι Δημοκράτες» -FDP- του υπουργού Εξωτερικών Γκ.Βεστερβέλε) επιμένουν στην αδιάλλακτη στάση στο θέμα της βοήθειας προς την Ελλάδα, εν όψει και των κρίσιμων πολιτικά περιφερειακών εκλογών της 9ης Μαΐου στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Η Ελλάδα ίσως χρειαστεί να αποχωρήσει από την ευρωζώνη για κάποιο διάστημα, αν δεν καταφέρει να μειώσει ικανοποιητικά τα ελλείμματά της, ώστε να μπορέσει να λάβει την έκτακτη βοήθεια, είπε την Τρίτη στέλεχος του FDP, ειδικός σε θέματα προϋπολογισμού.

Η προσωρινή έξοδος της Ελλάδα από το ευρώ ίσως να ωφελούσε τη χώρα, αν συνοδευτεί από μια υποτίμηση, ανέφερε ο Γιούργκεν Κόπελεν, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Deuschlandfunk.

«Ίσως κάποιος να πρέπει να πει 'όχι' (στη βοήθεια), εάν η Ελλάδα δεν ικανοποιήσει τις προϋποθέσεις και η χώρα απλά έλθει να πάρει χρήματα με πιο ευνοϊκούς όρους από την ευρωζώνη, απ' ό,τι από τις τράπεζες», σημείωσε.

Ερωτηθείς αν ένα 'όχι' από τη Γερμανία θα σήμαινε ότι η Ελλάδα δεν θα λάβει πλέον καθόλου χρήματα, είπε:

[size=14pt]«Αυτό δεν μπορεί να αποκλειστεί, μέχρι το σημείο όπου η Ελλάδα θα πρέπει να αποχωρήσει από την ευρωζώνη για κάποιο διάστημα. Δεν διαλύεται (η νομισματική ένωση). Το ελληνικό νόμισμα θα μπορούσε να υποτιμηθεί. Αυτό θα μπορούσε να τους βοηθήσει και με τις εξαγωγές».

Ο κ. Κόπελεν δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες για το τι μορφή θα μπορούσε να λάβει μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη ή μια υποτίμηση.
[/size]

Εν τω μεταξύ, εκπρόσωπος τις Κομισιόν είπε την Τρίτη ότι οι συζητήσεις που πραγματοποιεί η Ελλάδα με την ευρωζώνη όσον αφορά το πολυετές πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης για να εξασφαλίσει την έκτακτη βοήθεια, βαίνουν καλώς και θα πρέπει να ολοκληρωθούν στις αρχές Μαΐου.

Η συμβολή της Γαλλίας στο σχέδιο δημοσιονομικής αρωγής προς την Ελλάδα θα υποβληθεί στις 4 Μαΐου προς ψήφιση στην Εθνοσυνέλευση, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Μπερνάρ Ακουαγιέ, ο πρόεδρος της κάτω βουλής του γαλλικού κοινοβουλίου. Η γαλλική συνεισφορά ανέρχεται σε 6,3 δισ. ευρώ σε δεσμεύσεις πιστώσεων, εκ των οποίων 3,3 δισ. σε πιστώσεις πληρωμών, διευκρίνισε.

Τα σενάρια για την αναδιάρθρωση

Τρία είναι τα σενάρια αναδιάρθρωσης του χρέους που καλλιεργούνται από μερίδα του αγγλοσαξονικού Τύπου, παρά τις κατηγορηματικές διαψεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΔΝΤ.

Το βασικό σενάριο αφορά την αναδιάρθρωση με «κούρεμα» (haircut). Πρόκειται για πρακτική που εφαρμόζεται όταν μια χώρα αδυνατεί να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις της στους πιστωτές της. Σε αυτή την περίπτωση, κατόπιν συνεννόησης με τους ομολογιούχους που κρατούν στα χαρτοφυλάκιά τους το ελληνικό δημόσιο χρέος των 273,4 δισ. ευρώ, το Δημόσιο προβαίνει σε απομείωση της αξίας των ομολόγων.

Έτσι, για παράδειγμα, ορίζεται ότι για κάθε 100 ευρώ οφειλής θα αποπληρωθούν τα 60. Πρακτικά, η επιλογή αυτή ισοδυναμεί με χρεοκοπία της χώρας αφού ομολογεί αδυναμία κάλυψης του συνόλου των υποχρεώσεών της.

Οι επιπτώσεις μιας τέτοιας κίνησης είναι καταστροφικές για τις τράπεζες της Ελλάδας και της Ευρωζώνης. Οι ελληνικές τράπεζες κρατούν στα χαρτοφυλάκιά τους περί τα 40 δισ. ευρώ ελληνικών ομολόγων. Δεδομένο θεωρείται, άλλωστε, πως στην περίπτωση όπου η Ελλάδα έκανε τέτοια αναδιάρθρωση, θα άνοιγε την πόρτα εξόδου της από την Ευρωζώνη

Στο δεύτερο σενάριο, αναλυτές και οικονομολόγοι κυρίως στην άλλη όχθη του Ατλαντικού εισηγούνται παράταση της λήξης των υφιστάμενων ομολόγων κατά πέντε χρόνια με το ίδιο επιτόκιο. Με αυτό τον τρόπο, το Δημόσιο που θα πρέπει να πληρώσει του χρόνο μόνο για λήξεις ομολόγων 27,26 δισ. ευρώ, θα μεταθέσει την εξόφληση της υποχρέωσής του το 2016, κερδίζοντας περιθώριο πέντε ετών για να δώσει προτεραιότητα στη μείωση του ελλείμματος που αναπαράγει και διογκώνει το πρόβλημα.

Και σε αυτή την περίπτωση, όμως, οι επιπτώσεις για τις τράπεζες είναι σοβαρές αφού θα στερηθούν τη ρευστότητα κατά τη λήξη των ομολογιών που κατέχουν. Βέβαια δεν χάνουν τα κεφάλαιά τους, τα οποία εξοφλούνται στο σύνολό τους στη λήξη των ομολόγων.

Στο τρίτο σενάριο της προεξόφλησης βραχυχρόνιου χρέους από την Ελλάδα, βασική προϋπόθεση είναι ο μηχανισμός ΕΕ- ΔΝΤ να δώσει στη χώρα φέτος περισσότερα από τα περίπου 30 δισ. ευρώ που χρειάζεται για να καλύψει το σύνολο των δανειακών αναγκών της. «Για παράδειγμα, αν τα κεφάλαια είναι τελικά 45 δισ. ευρώ, τα 15 δισ. ευρώ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για εξόφληση χρέους που λήγει του χρόνου και είναι σήμερα σε χαμηλές τιμές», εξηγεί στέλεχος της αγοράς ομολόγων. Το 2011, η ονομαστική αξία των ομολόγων που λήγουν είναι 27,67 δισ. ευρώ.

Η τρέχουσα αξία τους όμως, μετά την κάθετη πτώση των τιμών των ομολόγων, είναι σήμερα 25,67 δισ. ευρώ. Αν το Δημόσιο είχε τα χρήματα να αγοράσει από τους ομολογιούχους τους τίτλους που λήγουν του χρόνου, θα «κέρδιζε» άμεση μείωση του χρέους αφού θα έσβηνε από το δημόσιο χρέος για παράδειγμα 100 ευρώ και θα πλήρωνε για τη διαγραφή τους 80 ευρώ. Οι τράπεζες και πάλι θα είχαν ζημίες, αλλά η διαδικασία δεν θα ήταν υποχρεωτική.

Το τελευταίο αυτό σενάριο δεν αποκλείεται από στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.
 

Επισκέπτης
Δεν σου πεταω αμμο και συ να κοιταξεις μηπως σου ερθει κανενα ροπαλο οχι απο εκει που παντα το περιμενεις και σου αρεσει αλλα απο αλλου πρωτογονε
 

spermsprayer

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαΐ 2009
Μηνύματα
382
Like
0
Πόντοι
1
Εγω να δεχτω τον ισχυρισμο σου , πως ειναι ακραια η ιδεολογια μου. Ομως υπαρχει μια παρατηρηση. Ο κοσμος (2.000.000 - 2.500.000 κοντα και κατω απο τα ορια της φτωχειας στην Ελλαδα) που δεν εχει να φαει , δεν εχει να πληρωσει το νοικι , δεν εχει εργασια , δεν εχει εργασιακα , ασφαλιστικα ,κοινωνικα , πολιτικα δικαιωματα γιατι να πει δεν βαριεσαι μωρε αδερφε καλα τη βγαζω με τη πεινα ας συνεχισουμε μια απο τα ιδια με ιδιωτικοποιησεις - ξεπουλημα δημοσιων αγαθων , υποταγη στο κεφαλαιο , οικονομικοπολιτικη κατοχη ιντερνασιοναλ ( καλα τη βγαζαμε με τους εγχωριους λακεδες που μπορει να μας παραμυθιαζαν και να δουλευαμε κανα δωδεκαμηνο σε stage με ανταλλαγμα 300 ευρω το μηνα χωρις ασφαλιση και ατελειωτο ραγιαδισμο στα πολιτικα γραφεια και στους προθαλαμους των υπουργικων γραφειων) ομως τωρα τι γινεται ? Τα εκατομμυρια αυτα θα διπλασιαστουν σε λιγα χρονια και σε δεκα χρονια θα ειμαστε μια χωρα 8.000.000 ανεργων , ενα εκατομμυριο δημοσιοι και ενα εκατομμυριο ιδιωτικοι-ελευθεροι-εμποροι κλπ...Αρα γιατι οσοι εργαζονται τωρα να περιμενουν μοιρολατρικα το τελος τους ??? Δεν υπαρχει αλλη διεξοδο απο τον επαναστατικο δρομο , δεν εχει δοκιμαστει απο το 73 και μετα και λεω επαναστατικο δρομο γιατι τελικα το Πολυτεχνειο δεν ηταν εξεγερση αλλα ευκαιρια βολεματος ενος μεγαλου μερους του κοσμου που ουτε καν συμμετειχε τοτε απλα ειχε περασει μια βολτα απο τη Πατησιων...ηταν μια εκτονωση οπως και ο ιαπεργιες που γινοταν και γινονται...Πραγματικη εξεγερση ηταν ο ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ ΤΟΥ 2008


Στ'άρματα, στ' άρματα !  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
 

hotyan

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Αυγ 2007
Μηνύματα
6.784
Κριτικές
14
Like
24
Πόντοι
2.057
Δεν σου πεταω αμμο και συ να κοιταξεις μηπως σου ερθει κανενα ροπαλο οχι απο εκει που παντα το περιμενεις και σου αρεσει αλλα απο αλλου πρωτογονε


Εγινε ρε πρειθτορικ οτι πειθ!!!  :grin:
Στ'άρματα, στ' άρματα !  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:


 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom