www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1130031&lngDtrID=251]http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1130031&lngDtrID=251[/url]
Καταρχήν όσον αφορά την συζήτηση με το Δ.Ν.Τ. και την απώλεια της απόλυτης κυριαρχίας των Η.Π.Α. σε αυτό, μια παράλληλη εξέλιξη διαδραματίζεται και στο "ξαδελφάκι ίδρυμα" την Παγκόσμια Τράπεζα.
Όσο για το Δ.Ν.Τ. Παίζει το ρόλο του εκκαθαριστή. Δηλαδή όπως ο εκκαθαριστής σε μια υπό πτώχευση εταιρεία, αναλαμβάνει, ξεχρεώνει τους πιστωτές και μετά βάζει το λουκέτο. Έτσι και εδώ, το μέλημα είναι να επέμβει να βάλει τάξη και να δόσει τα όσα δικαιούται κάθε πιστωτής. Δε στα χάρισαν τα φράγκα. Στα δάνεισαν υπό όρους γνωστούς εκ των προτέρων σε σένα. Τώρα τα εσωτερικά σας, αν συμφωνήσατε με το δάνειο, τι το κάνατε, αν η ποιότητα ζωής χειροτερεύσει ή καλυτερέσεις, ποσώς τους ενδιαφέρει. Αυτοί θέλουν να εισπράξουν τα τοκομερίδια και το κεφάλαιό τους στη λήξη του ομολόγου.
Αν δε το κάνεις αυτό αν δηλαδή υπάρξει η οποιαδήποτε ασυνέπεια στην αποπληρωμή, τότε μπαίνεις σε εναν ωραίο τρόπον τινά "Τειρεσία" των παγκισμίων αγορών και πας 100 χρόνια πίσω. Εκτός και αν ξαφνικά σα χώρα έχεις τα σούπερ έσοδα οπότε δε σε νοιαζει.
Με την ευκαιρία απορώ πως η Βουλγαρία π.χ. με φορολογία στις επιχειρήσεις γύρω στο 10 % έχει δημόσιο χρέος 15 %. Ενώ η Ελλάδα με πολύ υψηλότερη έχει 115. Καμιά φορά ρε παιδιάκι μου και τα απλά μαθηματικά σε μπερδεύουν.
Επίσης για όσους τα βάζουν με το "σφαγείο" του Δ.Ν.Τ. και άλλες τετοιες φαιδρότητες. Στην Τουρκία μια χαρά βοήθησε το Δ.Ν.Τ. Μια χαρά ανάπτυξη έχει τώρα η Τουρκία. Στη Βραζιλία το ίδιο. Δεν είναι επομένως το Δ.Ν.Τ. τι κάνει αλλά εσωτερικά η χώρα. Βέβαια κανονικά η Ελλάδα με τόσο χρήμα που έχει πάρει από Ε.Ε. έπρεπε να μην είχε καν την ανάγκη να προσφύγει αλλά τέλοσπάντων!
Επίσης για να σταματήσετε τις βλακείς με τους κερδοσκόπους και τα παραμύθια ( που είναι αλήθεια ότι ελάχιστα έχουν επηρεάσει ). Γιατί οι κερδοσκόποι δεν επιτέθηκαν σε άλλες οικονομίες του ευρώ? Στην Κύπρο? Στην Σλοβενία? Στη Σλοβακία?