Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 16 άτομα (0 μέλη και 16 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
ψάχνουμε να βρούμε γιατί η Ελλάδα έχει έρθει σε αυτήν την δεινή οικονομική θέση.. ακούστηκαν θεωρίες επί θεωριών, γράφτηκαν σεντόνια για τους κακούς που κλέψανε το αίμα του κοσμάκη κλπ κλπ κλπ κλπ...

διαβάζω ένα πίνακα από το νέο νοσμοσχέδιο περί ενοποίησης υπηρεσιών υγείας...

Σε όλη την χώρα υπάρχουν 131 (!!!!) νοσοκομεία με 35.159 κλίνες..

σε αυτά απασχολούνται

25.235 γιατροί (δηλαδή 0,72 ανα κλίνη),
38.487 νοσηλευτικό (δηλαδή 1,09 ανα κλίνη),
6.426 επιστημονικό/παραιατρικό ήτοι τεχνικοί εργαστηρίων, βοηθοί ακτινολόγων κλπ  (δηλαδή 0,24 ανα κλίνη),
19.540 διοικητικό/τεχνικό (δηλαδή 0.56 ανα κλίνη !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

θα μας τρελλάνουν όταν λέμε ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού στα νοσοκομεία... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1. βγες λίγο από το ιντερνετ. Υπάρχει έλλειψη προσωπικού γιατί οι μισοί από αυτούς είναι με αποσπάσεις σε άλλες θέσεις. Π.Χ. παίρνουνε 3 νοσηλκεύτριες, η μία πάει στο ΙΚΑ με απόσπαση, η άλλη στο γραφείο διευθυνούσης και η άλλη στο γραφείο εκπαίδευσης. Τελικά πόσες πηρε κάποιο τμήμα; καμία.
Έλλειψη δεν υπάρχει. Κακοδιαχείριση προσωπικού λέγεται.

2. και για τους γιατρούς έχεις δίκιο. Βλέπεις όλοι οι γιατροί κάνουνε ακριβώς το ίδιο πράγμα. Εσύ όταν από τα τσίπουρα θα έχεις κάνει ένα συκώτι χειρότερο από τον κώλο σου, θα πας στον οφθαλμίατρο να σου το φτιάξει. Και μετά θα πεις πως στο δημόσιο υπάρχουνε κακοί γιατροί που δεν σε προσέχουνε και πως θα έπρεπε να πας στην Αγγλία

ε,ρε μαλακίες που ακούμε εδώ μέσα.....

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
στα ιδιωτικά να νούμερα είναι πολύ πολύ χειρότερα... 1 γιατρός ανα 10 κλίνες 1 νοσοκομα 7 κλίνες και 0.1 διοικητικός ανα κλίνη
αυτό είναι το πρόβλημα στην Ελλάδα
πως οι διοικούντες κρίνουνε από τα χαρτιά χωρίς να έχουνε γνω΄ση για τίποτα

και φυσικά αυτοί που υπεραμύνονται του συστήματος λένε ακριβώς το ίδιο.
αλλά να μπούνε 1 μέρα και να μείνουνε σε δημόσιο νοσοκομείο...δεν το κάνουνε..δεν θέλουνε να δούνε τι συμβαίνει μέσα

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
οπότε αν ένας μαλάκας ακούει τη μουσική που μας αρέσει μπορεί να πετάει μια μαλακία και δεν τρέχει τίποτα
πάμε εκλογές
αλλά δεν μας είπε τι ψηφίζει ο κύριος και πώς θα αλλάξει κάτι αυτό που θα ψηφίσει

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
κατ αρχήν στα ιδιωτικά νοσοκομεία οι γιατροί δεν είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε αυτό (εκτός από μεμονωμένες ίσως περιπτώσεις κάποιοω εργαστηριακών ειδικοτήτων)...

δεύτερον και κυριότερον το προσωπικό στα ιδιωτικά νοσοκομεία δουλεύει δεν κωλοβαράει...
σταμάτα να γράφεις για πράγματα που δεν γνωρίζεις
λες παπαριές

στην ιστορία αυτή με οτιδήποτε έχει να κάνει με το δημόσιο ΜΙΑ είναι η μαγική λέξη: ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ (δημοσίων υπαλήλων) όποιος δεν δουλεύει γειάσου και τελειώνει το παραμύθι

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
1. βγες λίγο από το ιντερνετ. Υπάρχει έλλειψη προσωπικού γιατί οι μισοί από αυτούς είναι με αποσπάσεις σε άλλες θέσεις. Π.Χ. παίρνουνε 3 νοσηλκεύτριες, η μία πάει στο ΙΚΑ με απόσπαση, η άλλη στο γραφείο διευθυνούσης και η άλλη στο γραφείο εκπαίδευσης. Τελικά πόσες πηρε κάποιο τμήμα; καμία.

2. και για τους γιατρούς έχεις δίκιο. Βλέπεις όλοι οι γιατροί κάνουνε ακριβώς το ίδιο πράγμα. Εσύ όταν από τα τσίπουρα θα έχεις κάνει ένα συκώτι χειρότερο από τον κώλο σου, θα πας στον οφθαλμίατρο να σου το φτιάξει. Και μετά θα πεις πως στο δημόσιο υπάρχουνε κακοί γιατροί που δεν σε προσέχουνε και πως θα έπρεπε να πας στην Αγγλία

1. να τους γυρίσουνε πίσω... έλλειψη δεν υπάρχει.. πληθώρα υπάρχει

2. παρόλο που δεν αναφέρονται ειδικότητες στους πίνακες που παρέθεσα αν πας στους παρακάτω πίνακες θα δείς ότι γιατρόι υπάρχουνε.. απλά είναι συγκεντρωμένοι στα μεγάλα αστικά νοσοκομεία και κανένας δεν θέλει να πάει στα μικρότερα...

εεε ρε μαλακίες που γράφονται άκριτα χωρίς κανένας να διαβάσει...

και κάτι ακόμη.. αν σου λείπουν και μερικοί γιατροί ή νοσηλευτές διώχνεις αρκετούς από τους αργόμισθους διοικητικούς και προσλαμβάνεις γιατρούς/νοσηλευτές..

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
ασε ξέρω...
θα ψηφίσεις Ελσα Παπαδημητρίου...

Φυσικά! Αφού έχω ήδη κάνει τα χαρτιά μου να μεταφέρω εκλογικά δικαιώματα στην Αργολίδα. Είναι και το Τολο στην περιφέρεια που είχα πάει τις προάλλες...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
λες παπαριές

στην ιστορία αυτή με οτιδήποτε έχει να κάνει με το δημόσιο ΜΙΑ είναι η μαγική λέξη: ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ (δημοσίων υπαλήλων) όποιος δεν δουλεύει γειάσου και τελειώνει το παραμύθι

όχι η μαγική λέξη δεν είναι απολύσεις.. είναι ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ... δηλαδή έχεις δεκάδες τεχνικούς στον ΕΡΥΘΡΟ (κηπουρούς, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους κλπ) οι οποίοι επί το πλείστον κωλοβαράνε 9στην καλύτερη περίπτωση) ή δεν πατάνε το πόδι τουςκαι δουλεύουνε λάθρα σε ιδιωτικά έργα (μερεμέτια, εγκαταστάσεις κλπ).. κρατάς τους απαραίτητους και τους υπόλοιπους τους ξαποστέλνεις σε άλλες θέσεις/υπηρεσίες/μέρη που πιθανόν να έχουν έλλειψη σε προσωπικό (πχ δήμους) .. και δεν είναι ανάγκη να τους στείλεις στην ίδια θέση (πχ τεχνίτη) ούτε με τον ίδιο μισθό.. τον χλέμπουρα ντεμέκ κηπουρό πολύ ευκολα τον κάνεις οδοκαθαριστή..

Επισκέπτης

Σωστος !!!
Υπαρχουν γιατροι και νοσηλευτριες αποσπασμενες π.χ. στον ΟΚΑΝΑ ή σε αλλες παερμφερης υπηρεσιες.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
λες παπαριές

μπα?? ξέρεις να έχει το ΥΓΕΙΑ πολλύς γιατρούς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης????

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
ακόμα με τις εκλογές το παλεύεις;
Δεν μας είπες τι θα ψηφίσεις που νομίζεις πως θα αλλάξει το στάτους
ρε πούστη μου...ορισμένοι έχουνε τσακωθεί με τη σκέψη
ό,τι τους λένε αμάσητο πάει

Κύριε προπονητά του καναπέος θέλετε να αλλάξουμε λαό και να κάνουμε εκλογές;

Θέλετε να του στερήσουμε το δικαίωμα να εκλέγει αυτούς που θέλει και να αποφασίζετε εσείς;

Μοϊκανέ σε ξαναρωτάω. ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ, ΞΕΡΕΙΣ άραγε;

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
όχι η μαγική λέξη δεν είναι απολύσεις.. είναι ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ... δηλαδή έχεις δεκάδες τεχνικούς στον ΕΡΥΘΡΟ (κηπουρούς, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους κλπ) οι οποίοι επί το πλείστον κωλοβαράνε 9στην καλύτερη περίπτωση) ή δεν πατάνε το πόδι τουςκαι δουλεύουνε λάθρα σε ιδιωτικά έργα (μερεμέτια, εγκαταστάσεις κλπ).. κρατάς τους απαραίτητους και τους υπόλοιπους τους ξαποστέλνεις σε άλλες θέσεις/υπηρεσίες/μέρη που πιθανόν να έχουν έλλειψη σε προσωπικό (πχ δήμους) .. και δεν είναι ανάγκη να τους στείλεις στην ίδια θέση (πχ τεχνίτη) ούτε με τον ίδιο μισθό.. τον χλέμπουρα ντεμέκ κηπουρό πολύ ευκολα τον κάνεις οδοκαθαριστή..

Ναι ρε τύπε. Resource allocation στο δημόσιο :cheesy: To άλλο με τον Τοτό το ξέρεις; :cheesy:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Σωστος !!!
Υπαρχουν γιατροι και νοσηλευτριες αποσπασμενες π.χ. στον ΟΚΑΝΑ ή σε αλλες παερμφερης υπηρεσιες.

απλά ενσωματώνεις τον ΟΚΑΝΑ στα νοσοκομεία και χρησιμοποιείς το προσωπικό.. γλυτώνεις από διοικητικούς, φύλακες (το μόνο που δεν λείπει από τα νοσοκομεία μας), θυρωρούς, γραφεία πληροφοριών, διοικητικά συμβούλια και λοιπές παπαριές..

το δε πλεονάζον προσωπικό το στέλνεις εκεί που έχεις ανάγκες γιαυτό..

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Ναι ρε τύπε. Resource allocation στο δημόσιο :cheesy: To άλλο με τον Τοτό το ξέρεις; :cheesy:

εγώ δήλωσα είμαι κατά του μνημονίου και υπέρ των μέτρων του.. και είμαι κατά γιατί μας το επιβάλλανε και δεν είχαμε το θάρρος να το κάνουμε μόνοι μας.. .

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166

Μετατάξ δεν το 'πανε;  :think:

Ε, εγώ δεν θέλω να κάμνω μετάταξ κύριος... Εδώ είναι το άντρο μου. Δεν με κουνάνε ούτε τα κομάντα. Έχω βρει την ησυχία μου. Έρχομαι το πρωί φεύγω στις τρεις κι άντε γεια!

xilnik

Πορνορεπόρτερ
Εγγρ.
31 Οκτ 2007
Κριτικές
210
Like
2.901
Πόντοι
13.165
εδω παραθετω ενα βιντεο με τον κωστα βουτσα για τη κριση,απλα πραγματα..δε χρειαζονται ιδιαιτερες αναλυσεις
επισης μου κανει εντυπωση που προσπαθειτε να βρειτε πως θα πρεπει να δουλευουν οι δημοσιες υπηρεσιες λες και ειναι η δουλεια μας αυτη,να βρουμε λυσεις για το κρατος,ε τοτε να μην κανουν τιποτ αυτοι που ειναι στα κομματα,απλα να καθονται
χτες ειπε και ενα ωραιο ο ζαχος χατζηφωτιου,πολλοι ρωταν αν τους διωξουμε και εννοουσε τα κομματα τι θα γινει μετα?πρωτα τους διωχνουμε,αυτο εχει σημασια πρωτα,ΑΠΟΤΥΧΑΝΕ εδω και σαραντα χρονια τελος,παμε για κατι αλλο
Υ.Γ Εκατο φορες το χουμε πει,δεν ενοχλουμε τον περσονα,αν ηταν σε ομαδα και ημουν προπονητης δεν θα μαρκαρε,θα ειχε ελευθερια κινησεων σαν τον μεσι να κανει το παιχνιδι του οπως θελει

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Κύριε προπονητά του καναπέος θέλετε να αλλάξουμε λαό και να κάνουμε εκλογές;

Θέλετε να του στερήσουμε το δικαίωμα να εκλέγει αυτούς που θέλει και να αποφασίζετε εσείς;

Μοϊκανέ σε ξαναρωτάω. ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ, ΞΕΡΕΙΣ άραγε;

δεν ξέρω γα τον μοικάνο.. εγώ πάντως θέλω να γίνουν αυτά που λέει αυτός

Συνημμένα

• Stefanos Manos.jpg
    Stefanos Manos.jpg
    42,7 KB · Εμφανίσεις: 14

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
εγώ δήλωσα είμαι κατά του μνημονίου και υπέρ των μέτρων του.. και είμαι κατά γιατί μας το επιβάλλανε και δεν είχαμε το θάρρος να το κάνουμε μόνοι μας.. .

Δλδ πιστεύεις ότ ιμε το μνημόνιο θα γίνει resource allocation; :rolleyes:

Μετατάξ δεν το 'πανε;  :think:

Ε, εγώ δεν θέλω να κάμνω μετάταξ κύριος... Εδώ είναι το άντρο μου. Δεν με κουνάνε ούτε τα κομάντα. Έχω βρει την ησυχία μου. Έρχομαι το πρωί φεύγω στις τρεις κι άντε γεια!

Έτσι

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306

Stories