Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Τι ηταν αυτη η σαχλαμαρα που εγραψες τωρα?

Δηλαδή στο παρελθόν δεν έχουν απεργήσει οι Δικηγόροι;
(δεν εξετάζουμε αν είχαν δίκηο ή άδικο).

Εμ, άμα από ανέκαθεν είχαν απόλυτη συνεργασία με τον εκάστοτε Υπουργό Δικαιοσύνης θα έπρεπε να απεργούσαν;;;

Το "απόλυτη συνεργασία" στο λεξιλόγιο μου σημαίνει ότι δεν υπήρχε καμία διαφωνία ή αν υπήχε με την συνεργασία λύνονταν.

Απλά μου η πρόταση ακούγεται σαν μία κενού νοήματος φανφαρολογία.
Διότι σε τελική ανάλυση τι χρειάζεται η υπενθύμιση αυτή στην άρνηση να δουν την Τρόϊκα;
Δεν θέλουν να την δουν, με γειά τους με χαρά τους.

Δηλαδή αν τους καλέσει ο πρωθυπουργός ή ο πρόεδρος της Βουλής ή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή στο Ευρωκοινοβούλιο θα πουν δεν πάμε;
Μόνον με τον Υπουργό Δικαιοσύνης συνδιαλεγόμαστε;

Εκτός και αν το γλύψιμο στον Υπουργό είναι και μία έμμεση υπενθύμιση.....

fantaros25

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16
Ναι. Ολοι.
Υ.Γ. Αφου εισαι 25, εισαι γεννημενος το 1986.
Αρα τοτε ησουν 7 ετων. Λογικο να μην τα ξερεις.
25 ημουν οταν ανοιξα το λογαριασμο... 11 ιμουν το 93 και κατι θυμαμαι...

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Τύπε, έχεις μπερδέψει την συνεργασία με την δουλικότητα.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.275
Πόντοι
8.006
Δηλαδή στο παρελθόν δεν έχουν απεργήσει οι Δικηγόροι;
(δεν εξετάζουμε αν είχαν δίκηο ή άδικο).

Εμ, άμα από ανέκαθεν είχαν απόλυτη συνεργασία με τον εκάστοτε Υπουργό Δικαιοσύνης θα έπρεπε να απεργούσαν;;;

Το "απόλυτη συνεργασία" στο λεξιλόγιο μου σημαίνει ότι δεν υπήρχε καμία διαφωνία ή αν υπήχε με την συνεργασία λύνονταν.

Απλά μου η πρόταση ακούγεται σαν μία κενού νοήματος φανφαρολογία.
Διότι σε τελική ανάλυση τι χρειάζεται η υπενθύμιση αυτή στην άρνηση να δουν την Τρόϊκα;
Δεν θέλουν να την δουν, με γειά τους με χαρά τους.

Δηλαδή αν τους καλέσει ο πρωθυπουργός ή ο πρόεδρος της Βουλής ή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή στο Ευρωκοινοβούλιο θα πουν δεν πάμε;
Μόνον με τον Υπουργό Δικαιοσύνης συνδιαλεγόμαστε;

Εκτός και αν το γλύψιμο στον Υπουργό είναι και μία έμμεση υπενθύμιση.....
Μονο για ζητηματα αρμοδιοτητας του υπουργου δικαιοσυνης εχουμε απόσχει (οχι απεργησει) απο τα καθηκοντα μας?
Επειδη δηλαδη υπαρχει συνεργασια με το υπουργειο δικαιοσυνης, εχει καποια σχεση η αποχη για το ασφαλιστικό π.χ.?
Ενταξει, εγραψες κατι ακυρο, δεν ειναι κακο.
Προσωπικα εχω σε εκτιμηση σε γενικες γραμμες τις αποψεις σου.
Παμε παρακατω.

zentrix

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2006
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16
Το από ανέκαθεν μου άρεσε...

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Οι δικηγόροι όλης της χώρας αρνούνται να συναντηθούν με την Τρόικα, καθώς δεν την “αναγνωρίζουν ως θεσμικό όργανο”, αλλά “ούτε νομιμοποιούν τη παρουσία της” στην Ελλάδα.

Χίλια μπράβο στον Αδαμόπουλο, έδειξε ότι έχει αρχίδια και είπε τα πράγματα με τ' όνομα τους.

Γιατί μου φαίνεται ότι λαϊκίζει ασύστολα;
Ο διάλογος ποτέ δεν έβλαψε κανέναν και στην τελική μπορείς πάντα να σηκωθείς να φύγεις αν σου πουλήσουν τρέλα ή σου ζητήσουν παράλογα πράγματα...
Όσο για το αν η τρόικα νομιμοποιείται θεσμικά, τα λεφτά τους πάντως τα παίρνουμε έτσι δεν είναι;

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Επειδή δε γνωρίζω αυτά τα Σοσιαλιστικά, πέστε μου αν είναι το ίδιο να κόψεις μισθό σε ασφάλιση σε 200000 και τις οικογενειές τους από το να μειώσεις μισθό στους περισσότερους.
Και λέω περισσότερους γιατί, το '81 ήταν 75000 τώρα 750000! Προφανώς στους μέτά το '85. Οι άλλοι δε φταινε για τη μαλακία σας. Κάτι Ολυμπιακή κάτι καθαρίστριες κάτι Δημοτ. μακάρι να σας γδύσουν όπως γδύναν τους λεωφοριάδες :shower:

Βρε δεν τα αφήνεις αυτά.

1) Για ποιά Σοσιαλιστικά μιλάς;;;

Σύμφωνα με το αρχικό ποστάρισμα που άρχισε την κουβέντα:
Σύμφωνα με πληροφορίες του XrimaNews.gr μέσα στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων η ΕΕ ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε απολύσεις 200.000 δημοσίων υπαλλήλων προκειμένου να μειωθούν τα έξοδα του κράτους και να συρρικνωθεί άμεσα το έλλειμμα. Το σενάριο αυτό φαντάζει τρομακτικό ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς πως ο ιδιωτικός τομέας βρίσκεται σε τραγική κατάσταση και θα είναι αδύνατο να απορροφηθεί έστω και ένα τμήμα των απολυμένων σε περίπτωση που αυτό συμβεί. Με την Ελλάδα να μετρά ήδη 850 χιλιάδες ανέργους μία τέτοια κίνηση θα τους έσπρωχνε τον αριθμό πάνω από το 1 εκ.

Με βάση τις μέχρι στιγμής πληροφορίες η κυβέρνηση δε σκέφτεται να υιοθετήσει την πρόταση της ΕΕ αλλά αναζητεί άλλους τρόπους για να πετύχει μείωση των κρατικών εξόδων.

Τελείως προβοκατόρικα φθάσαμε στις απολύσεις που είναι περίπου βέβαιες.

2) Και η ίδια η είδηση είναι προβοκατόρικη. Η ΕΕ ούτε ζήτησε κάτι τέτοιο ούτε πρόκειται να ζητήσει.

3) Οι περισσότεροι από αυτούς που είχαν προσληφθεί πριν από το 85 με κάτι πρόωρες, κάτι αναγνωρίσεις χρόνων σπουδών έχουν ήδη πάρει σύνταξη.

4) Γνωρίζεις πόσο πρέπει να μειωθεί ο μισθός των ΔΥ για να είναι ισοδύναμη η μείωση με την απόλυση 200.000 ΔΥ;;;;

5) Αλλά από λογιστική άποψη και για την μείωση του ελλείμματος και τα δύο είναι ακριβώς τα ίδια (και θα έχουν την ίδια επίπτωση στην οικονομία σύμφωνα με τις θεωρίες του κ@λου που κυκλοφορούν εδώ μέσα).

6) Βέβαια για κάποια πραγματάκια που αν δεν είχαμε Μνημόνιο δεν υπήρχε ούτε περίπτωση να γινόνταν ούτε λόγος:

- Απογραφή ΔΥ. Επιτέλους ξέρουμε πόσους έχουμε.
- Απογραφή Οργανισμών του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα. Άλλο χάος αυτό
- Κλείσιμο ορισμένων οργανισμών
- Μετατάξεις
- Κανόνας 5 προς 1

Εδώ πριν από λίγες μέρες αποφασίσθηκε να δουλεύουν οι Δημόσιοι υπάλληλοι 40ώρο και ούτε ένας δεν το σχολίασε....

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Γιατί μου φαίνεται ότι λαϊκίζει ασύστολα;
Ο διάλογος ποτέ δεν έβλαψε κανέναν και στην τελική μπορείς πάντα να σηκωθείς να φύγεις αν σου πουλήσουν τρέλα ή σου ζητήσουν παράλογα πράγματα...
Όσο για το αν η τρόικα νομιμοποιείται θεσμικά, τα λεφτά τους πάντως τα παίρνουμε έτσι δεν είναι;

Με συγχωρείς χερ Ίσιε, μια χαρά τα λένε.

Όσο για διάλογο, άστο καλύτερα. Έχουμε χορτάσει στις συναινέσεις με το gap.

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376

Σαν να διακρίνω μία διαφωνία που ίσως οδηγήσει σε ρήξη.... :cheesy: :cheesy: :cheesy:

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Μωρή, ακόμη και το νικ σου λέει ότι είσαι του δρόμου και μου πουλάς μαγκιά;
Άντε με τις φιλενάδες σου, τον Μεμά και την Ροζαλίτσα. Θα είσαι και κοντά στα ινδάλματα σου, τον Τρελαντώνη και τον Αρούλη.

Εξακολουθείς να μου κωλοτρίβεσαι πίξι, αλλά πάρτο απόφαση. Δεν γαμάω στράκια.
Τα κουβαδάκια σου και σ' άλλες πούτσες.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.275
Πόντοι
8.006
Βρε δεν τα αφήνεις αυτά.

1) Για ποιά Σοσιαλιστικά μιλάς;;;

Σύμφωνα με το αρχικό ποστάρισμα που άρχισε την κουβέντα:
Τελείως προβοκατόρικα φθάσαμε στις απολύσεις που είναι περίπου βέβαιες.

2) Και η ίδια η είδηση είναι προβοκατόρικη. Η ΕΕ ούτε ζήτησε κάτι τέτοιο ούτε πρόκειται να ζητήσει.

3) Οι περισσότεροι από αυτούς που είχαν προσληφθεί πριν από το 85 με κάτι πρόωρες, κάτι αναγνωρίσεις χρόνων σπουδών έχουν ήδη πάρει σύνταξη.

4) Γνωρίζεις πόσο πρέπει να μειωθεί ο μισθός των ΔΥ για να είναι ισοδύναμη η μείωση με την απόλυση 200.000 ΔΥ;;;;

5) Αλλά από λογιστική άποψη και για την μείωση του ελλείμματος και τα δύο είναι ακριβώς τα ίδια (και θα έχουν την ίδια επίπτωση στην οικονομία σύμφωνα με τις θεωρίες του κ@λου που κυκλοφορούν εδώ μέσα).

6) Βέβαια για κάποια πραγματάκια που αν δεν είχαμε Μνημόνιο δεν υπήρχε ούτε περίπτωση να γινόνταν ούτε λόγος:

- Απογραφή ΔΥ. Επιτέλους ξέρουμε πόσους έχουμε.
- Απογραφή Οργανισμών του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα. Άλλο χάος αυτό
- Κλείσιμο ορισμένων οργανισμών
- Μετατάξεις
- Κανόνας 5 προς 1

Εδώ πριν από λίγες μέρες αποφασίσθηκε να δουλεύουν οι Δημόσιοι υπάλληλοι 40ώρο και ούτε ένας δεν το σχολίασε....
Θελεις να μου πεις οτι ελεγχει κανενας τι ωρα πανε και πότε φευγουν οι Δημοσιοι υπαλληλοι?
8.30 με 2.30 και πολυ σου λεω.
30 ωρες την εβδομαδα δουλευουν, με ελαχιστες εξαιρεσεις.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Μονο για ζητηματα αρμοδιοτητας του υπουργου δικαιοσυνης εχουμε απόσχει (οχι απεργησει) απο τα καθηκοντα μας?
Επειδη δηλαδη υπαρχει συνεργασια με το υπουργειο δικαιοσυνης, εχει καποια σχεση η αποχη για το ασφαλιστικό π.χ.?
Ενταξει, εγραψες κατι ακυρο, δεν ειναι κακο.
Προσωπικα εχω σε εκτιμηση σε γενικες γραμμες τις αποψεις σου.
Παμε παρακατω.

Σωστόν το περί αποχής, δεν είναι εργαζόμενοι ως επί το πλείστον.

Προφανώς δεν αναφερόμαστε σε διαμαρτυρίες για άλλα θέματα, δεν λέει η ανακοίνωση ότι οι δικηγόροι έχουν απόλυτη συνεργασία με τον Υπουργό Οικονομικών.

Απλά σχολίασα την χρήση των λέξεων "ανέκαθεν" και "απόλυτη" (συνεργασία) ως υπερβολική.

Τέλος συζήτησης για αυτό το θέμα από εμένα.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.275
Πόντοι
8.006
px75 και streetwalker, θα κρατησει πολυ ο διαγωνισμος εξυβριστικής ατακας?

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166

Επιχειρηματολογία τύπου ¨δεν θέλουμε να νομιμοποιήσουμε την παρουσία της τρόικας"¨μου κάνει περισσότερο σε ΠΑΜΕ παρά σε επιστημονικό σύλλογο...
Το να πας να συζητήσεις και να εκθέσεις ενδεχομένως και τις δυσκολίες του κλάδου από τις πολιτικές παπακ που ειδικά για τους δικηγόρους εκτός του ότι είναι ληστρικές, είναι πολύ αυστηρότερες από αυτές που είχε ζητήσει η τρόικα, δεν είναι κακό.
Στην τελική, ας έθεταν μια ατζέντα...
Πρακτικές "μαγκια κλανιά και κώλος φινιστρίνι" σε έναν σύλλογο που εδώ και χρόνια έχει αποδειχθεί ιδανικός αυτόχειρας, μάλλον δεν βοηθάνε.

Σαν να διακρίνω μία διαφωνία που ίσως οδηγήσει σε ρήξη.... :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Στην υπόγα έχει ο καθένας την άποψή του, η οποία δεν εξαρτάται από την πληρωμή μασαζ.. ;)

Δεν καταλαβαίνει από ρήξεις (πρωκτού) ο λεγάμενος. Είναι δουλεμένη η σούφρα του. :2funny: :fuck2:

Μήπως αντί για κουβαδάκι θέλεις κάνα δονητή να βάλεις στον κώλο σου;

Ρε πιξι, το έχεις κουράσει...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom