Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
ρε τρα, δεν μιλαμε για το φτωχαδακι που δεν πληρωνει τη δοση. φαντασου να εισαι εταιρια και να εχεις παρει γραφεια. 1 εκατομ, για παραδειγμα. και το εχεις 1-2 χρονια, εχοντας πληρωσει, πχ, 100.000 μεχρι τωρα. αν πας εκει και τους πεις ή περνετε το ακινητο πισω (χανονατς τα 100.000) ή σας δινω 600.000 ΤΩΡΑ για να εξαγοράσω 100% το δανειο τι νομιζεις οτι θα πουνε? (το παραδειγμα, ειναι πραγματικο)

"πληρώνουμε και το πέναλτυ πρόωρης αποπληρωμής."
αααααααααααααααααααχαχχαχαχαχαχαχαχα

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
ρε τρα, δεν μιλαμε για το φτωχαδακι που δεν πληρωνει τη δοση. φαντασου να εισαι εταιρια και να εχεις παρει γραφεια. 1 εκατομ, για παραδειγμα. και το εχεις 1-2 χρονια, εχοντας πληρωσει, πχ, 100.000 μεχρι τωρα. αν πας εκει και τους πεις ή περνετε το ακινητο πισω (χανονατς τα 100.000) ή σας δινω 600.000 ΤΩΡΑ για να εξαγοράσω 100% το δανειο τι νομιζεις οτι θα πουνε? (το παραδειγμα, ειναι πραγματικο)

την σημερινή εποχή θα του κάνουνε και πίπα.. αλλά αν όμως του πουν όχι ο τύπος μπαίνει Τειρεσία με ότι σημαίνει αυτό..

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
αν η γιαγιά μου είχε αρχίδια θα ήταν παππούς ρε μεγάλε..

αν και μεταξύ μας υπάρχει πολύ λίπος ακόμη στους ελληνες.. καλά κρυμμένο..

Το σύστημα αναγκαστικής εκτέλεσης έχει καταρρεύσει προ πολλού...
Η Τράπεζα ξέρει ότι ακόμη και στον πλειστηριασμό να το βγάλει, θα πάρει τ' @@ της αφού δεν θα εμφανιστεί πλειοδότης και η ίδια φυσικά δεν θα το χτυπήσει αφού δεν θα μπορεί να μεταπωλήσει αφού δεν θα βρεθεί αγοραστής...
Επομένως ή θα δεχθεί κούρεμα ή θα αναχρηματοδοτήσει την οφειλή με βελτιωμένους όρους, ιδίως ως προς τη διάρκεθα...
Και μην ξεχνάς ότι έτσι που είναι η Τράπεζες, αν κατήγγειλαν κάθε σύμβαση που είναι σε καθυστέρηση, θα εμφάνιζαν τέτοιες ζημιές που δεν ξέρω αν θα μπορούσε κανείς να τις απορροφήσει...

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
την σημερινή εποχή θα του κάνουνε και πίπα.. αλλά αν όμως του πουν όχι ο τύπος μπαίνει Τειρεσία με ότι σημαίνει αυτό..

Κάποτε σήμαινε... Τώρα είναι σα να λέμε ότι ο βρεγμένος φοβάται τη βροχή...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Κάποτε σήμαινε... Τώρα είναι σα να λέμε ότι ο βρεγμένος φοβάται τη βροχή...

δεν έχεις άδικο σε αυτό.. ετσι και αλλιως η επταγή πλέον θεωρείται κωλόχαρτο, δάνεια δεν δίνονται ..

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Το σύστημα αναγκαστικής εκτέλεσης έχει καταρρεύσει προ πολλού...
Η Τράπεζα ξέρει ότι ακόμη και στον πλειστηριασμό να το βγάλει, θα πάρει τ' @@ της αφού δεν θα εμφανιστεί πλειοδότης και η ίδια φυσικά δεν θα το χτυπήσει αφού δεν θα μπορεί να μεταπωλήσει αφού δεν θα βρεθεί αγοραστής...
Επομένως ή θα δεχθεί κούρεμα ή θα αναχρηματοδοτήσει την οφειλή με βελτιωμένους όρους, ιδίως ως προς τη διάρκεθα...
Και μην ξεχνάς ότι έτσι που είναι η Τράπεζες, αν κατήγγειλαν κάθε σύμβαση που είναι σε καθυστέρηση, θα εμφάνιζαν τέτοιες ζημιές που δεν ξέρω αν θα μπορούσε κανείς να τις απορροφήσει...

αυτά να τα πεις στον περσόνα... εγώ λεω ότι οπιοσδήποτε διοικέι την τράπεζα (είτε η διοίκηση είτε εκκαθαριστής) θα κοιτάξει να μπορεσει να πάρει ότι περισσότερο μπορεί πίσω.. και σίγουρα η αναγκαστική εκτέλεση δεν είναι ο καλύτερος τρόπος στην εποχή μας.. διότι η Ελλάδα έχει πλημμυρίσει από ντουβάρια και αυτοκίνητα απούλητα..

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16

Tι ονομα εδωσαν στην λιστα με τους καμμενους, αχαχαχαχαχαχ μαλλον ο Λαλιωτης το σκεφτηκε :2funny:

300px-Johann_Heinrich_F%C3%BCssli_063.jpg

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
δεν έχεις άδικο σε αυτό.. ετσι και αλλιως η επταγή πλέον θεωρείται κωλόχαρτο, δάνεια δεν δίνονται ..

Εδώ έχουν αναβιώσει συναλλαγματικές, γραμμάτια και τεφτέρια!

Μετά από κάποια χρόνια ενασχόλησης με το άθλημα, έχω καταλήξει στο ότι αν ο άλλος είναι αποφασιμένος να μην πληρώσει, δεν υπάρχει νόμιμο μέσο που μπορεί να τον κάνει να .. αλλάξει γνώμη.
Και τώρα ειδικά με τις αναστολές πλειστηριασμών, τα αρ. 99, τους νόμους για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και κάτι άλλα απίθανα αλλά κυρίως με ότι όλοι σχεδόν οι πλειστηριασμοί πάνε στο βρόντο (αν υποτεθεί ότι ο οφειλέτης είχε και τίποτα στο όνομά του) οι κακοπληρωτές έχουν αποθρασυνθεί.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Εδώ έχουν αναβιώσει συναλλαγματικές, γραμμάτια και τεφτέρια!

Μετά από κάποια χρόνια ενασχόλησης με το άθλημα, έχω καταλήξει στο ότι αν ο άλλος είναι αποφασιμένος να μην πληρώσει, δεν υπάρχει νόμιμο μέσο που μπορεί να τον κάνει να .. αλλάξει γνώμη.
Και τώρα ειδικά με τις αναστολές πλειστηριασμών, τα αρ. 99, τους νόμους για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και κάτι άλλα απίθανα αλλά κυρίως με ότι όλοι σχεδόν οι πλειστηριασμοί πάνε στο βρόντο (αν υποτεθεί ότι ο οφειλέτης είχε και τίποτα στο όνομά του) οι κακοπληρωτές έχουν αποθρασυνθεί.

καιρός για την επαναφορά της προσωποκράτησης... όπως το παλιό καλό καιρό..
θυμάμαι το 1965 (περίπου τότε) στην πατρίδα μου ένας τύπος έβαλε ένα φέσι γερό για την εποχή σε ένα φίλο του γέρου μου.. το κυνήγησε δικαστικά και κατάφερε να πετύχει ποινή προσωποκράτησης για τον οφειλέτη.. τότε η εκτέλεση των ποινών αυτών γινόταν μετά από εντολή του δανειστή ο οποίος πλήρωνε και τα έξοδα (σύλληψης, μεταγωγής και τροφεία)..
ο φίλος του γέρου μου τον έστειλε 4 φορές μέσα από 20 μέρες.. 2 φορες χριστούγεννα και 2 φορές πάσχα.. 

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Ευχάριστο πάντως το γεγονός ότι δεν βρίσκετε το σύστημα τέλειο όσο κ αν δεν πάτε την ας πούμε αντίθετη σε αυτό αριστερά.... :grin:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Ευχάριστο πάντως το γεγονός ότι δεν βρίσκετε το σύστημα τέλειο όσο κ αν δεν πάτε την ας πούμε αντίθετη σε αυτό αριστερά.... :grin:

είπαμε παπαζόλη.. το σύστημα δεν είναι τέλειο.. αυτό δεν σημαίνει ότι θα πέσουμε και στα ληγμένα της αριστεράς...

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
θυμάμαι το 1965 (περίπου τότε) στην πατρίδα μου ένας τύπος έβαλε ένα φέσι γερό για την εποχή σε ένα φίλο του γέρου μου.. το κυνήγησε δικαστικά και κατάφερε να πετύχει ποινή προσωποκράτησης για τον οφειλέτη.. τότε η εκτέλεση των ποινών αυτών γινόταν μετά από εντολή του δανειστή ο οποίος πλήρωνε και τα έξοδα (σύλληψης, μεταγωγής και τροφεία)..
ο φίλος του γέρου μου τον έστειλε 4 φορές μέσα από 20 μέρες.. 2 φορες χριστούγεννα και 2 φορές πάσχα..  

Η προσωποκράτηση εφαρμόζεται ακόμη στη θεωρία για οφειλές άνω των 30.000 € και για οποιοδήποτε ποσό αν προέρχεται από επιταγή (χώρια τη φυλάκιση)...
Αλλά αν το ζητούμενο είναι να πάρεις τα λεφτά σου και όχι να ταλαιπωρήσεις τον άλλο, είναι αναποτελεσματική, αφενός γιατί είναι πρακτικά αδύνατη (πολλά έξοδα και τους αφήνουν σχεδόν αμέδως γιατί δεν υπάρχουν ειδικοί χώροι στις φυλακές) και δεύτερον ακόμη και αν βρεθεί χώρος, ακόμη και κρυολόγημα να επικαλεστεί ο άλλος, υα αφεθεί ελεύθερος...

είπαμε παπαζόλη.. το σύστημα δεν είναι τέλειο.. αυτό δεν σημαίνει ότι θα πέσουμε και στα ληγμένα της αριστεράς...

+10.000

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866

το ίδιο ισχύει και σήμερα...
γνωρίζω περίπτωση απο κολλητό μου δικηγόρο που τον κράτησε μέσα 1 χρόνο....
ααααααααααααααααααααααχαχχαχαχαχαχααχχααχχαχα

δεν τον ενδιέφεραν τα λεφτά που θα πλήρωνε αρκεί να τον έχωνε μέσα.....

1 ΧΡΟΝΟ..... λογικά πρέπει να του έκοψε τον τσαμπουκά ο τύπος......

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Καλά συνεχίστε τότε να ψηφίζετε τα ληγμένα του συστήματος κ περιμένετε σωτηρία... :birdman:

Εφόσον κάποιος πιστεύει αυτά που γράφετε τόση ώρα είναι κόπανος αν δεν απέχει. :birdman:

Γιατί μην μου πεις ότι η πατριωτική δεξιά είναι κατά του συστήματος... :boobies:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Καλά συνεχίστε τότε να ψηφίζετε τα ληγμένα του συστήματος κ περιμένετε σωτηρία... :birdman:

Εφόσον κάποιος πιστεύει αυτά που γράφετε τόση ώρα είναι κόπανος αν δεν απέχει. :birdman:

Γιατί μην μου πεις ότι η πατριωτική δεξιά είναι κατά του συστήματος... :boobies:

πόσες φορές πρέπει να σου πω ότι το σύστημα δεν φταίει αλλά φταίνε οι άνθρωποι  :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:

ενώ στην περίπτωση της αριστεράς.. εκεί φταίει το σύστημα

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
πρόχειρα τερατάκο...
εάν κληρονομήσεις (κάνεις αποδοχή κληρονομιάς) την περουσία του μπαμπά και αυτός έχει χρέη τότε κληρονομείς και τα χρέη.... κληρονομιά ΔΕΝ ακουμπάς ΜΕΧΡΙ να πλερώ τα χρέη που κληρονόμησες ή μέχρι να πουλήσεις τα κληρονομημένα για να ξεχρεώ....
κάνε τις αναγωγές σου.  :dancing:  :tits2:

Αν κάνεις αποδοχή (σπάνιο) ή αποδεχθείς πλασματικά μετά την πάροδο της προθεσμίας της αποποίησης, τότε η κληρονομιαία περιουσία (ενεργητικό και παθητικό) συνενώνεται με την δική σου. Αυτό σημαίνει ότι αποκτάς άμεσα κυριότητα στα ακίνητα και είσαι άμεσα υπόλογος για τα χρέη (πρβλ και άρθρο 1901 του Αστικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο «Ο κληρονόμος ευθύνεται και με τη δική του περιουσία για τα χρέη της κληρονομίας».). Μοναδική περίπτωση είναι να έχεις προβλέψει για το ευεργέτημα της απογραφής, οπότε τότε και μόνον δημιουργείται πλασματικά μια ξεχωριστή ομάδα περιουσιακών στοιχείων, και αποκτάς το υπόλοιπο μετά την εκκαθάριση. Κάποιοι έχουν το ευεργέτημα εκ του νόμου (ανήλικοι, Δημόσιο).

Σε περίπτωση περισσοτέρων κληρονόμων μάλιστα, το ενεργητικό της περιουσίας παραμένει από κοινού στους συγκληρονόμους (κοινωνία) ενώ το παθητικό χωρίζεται εκ του νόμου σε μερίδες, οπότε η πληρωμή της μερίδας αποσβένει τις υποχρεώσεις του κληρονόμου.

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
πόσες φορές πρέπει να σου πω ότι το σύστημα δεν φταίει αλλά φταίνε οι άνθρωποι  :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:

ενώ στην περίπτωση της αριστεράς.. εκεί φταίει το σύστημα
Λάθος κάνεις για το σύστημα,για την αριστερά δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Το ίδιο το σύτημα παράγει κάποιο τύπο ανθρώπου αχόρταγο με αποτέλεσμα τις κρίσεις.

Αυτό δεν γίνεται να αλλάξει. :birdman:

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Μιλάς κ συ ρε που κόντεψες να ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ το 92-93... :2funny:

Λίγο δύσκολο καθότι τότε ήμουν 15-16 χρονών...
Τίποτα για το θέμα έχεις να πεις ή δεν έχεις παρακολουθήσει ακόμη αξιόγραφα;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom