Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046
Το καλύτερο που διάβασα σήμερα:  :2funny: :2funny:

Επαναφέρει τα σενάρια χρεοκοπίας της Ελλάδας η Wall Street Journal

Αθήνα
Νέα αφορμή για την επιστροφή των καταστροφολογικών σεναρίων περί χρεοκοπίας της Ελλάδας στις σελίδες της Wall Street Journal οι ταραχές στην Αίγυπτο. Το σημερινό δημοσίευμα ξεκινά με την επισήμανση πως τα ασφάλιστρα κινδύνου έναντι χρεοκοπίας της Ελλάδας (credit default swaps) είναι σχεδόν διπλάσια σε σχέση με εκείνα της Αιγύπτου, για να καταλήξει στην δήλωση προέδρου μεγάλης τράπεζας για τη χώρα μας: «Πρέπει να παίρνουν ναρκωτικά αν νομίζουν ότι πρόκειται να ξεπληρώσουν το χρέος».

Ειναι μαθηματικα αδυνατο να αποφυγουμε την χρεοκοπια! Το θεμα ειναι ποτε θα ηταν το ιδανικο χρονοδιαγραμμα για το "κουρεμα". Οι χρηματαγορες εχουν καταληξει σε αυτο το συμπερασμα απο περσι το καλοκαιρι και ουτε η Ελληνικη κυβερνηση ουτε η Ευρωπη μπορει να αλλαξει αυτα τα συμπερασματα!

Οσο για τα ναρκωτικα......................ειναι για καθαρα εσωτερικη καταναλωση εδω!  :grin:

Επισκέπτης
Αντε λοιπον και χρεκοπει η χωρα. Αυτο τι επιπτωσεις θα εχει στους πολιτες ? Συγκεκριμενα αν μπορει καποιος ας μου απαντησει στα παρακατω.
1) Θα δινονται συνταξεις ?
2) Θα μεινουμε στο ευρω ή γυρναμε στη δραχμη ?
3) Με αυτους που χρωστανε στις τραπεζες τι γινεται, συνεχιζουν να χρωστουν ή παραγραφονται ?
4) Θα υπαρχει "δημοσια υγεια", νοσκομεια, ταμεια ?
5) Σε περιπτωση "εξεγερσης" του λαου, κατι που δεν το αποκλειω, θα υπαρχουν δικαστηρια ? Αυτη η ερωτιση ειναι πολυ υποθετικη, αλλα εχω ενα δικαστηριο που με καιει.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Αντε λοιπον και χρεκοπει η χωρα. Αυτο τι επιπτωσεις θα εχει στους πολιτες ? Συγκεκριμενα αν μπορει καποιος ας μου απαντησει στα παρακατω.

Αν επιτρέπουν οι πιστωτές οι οποίοι θα αναλάβουν την οικονομία ναι.. αλλιώς όχι

εξαρτάται από τα συμφέροντα των πιστωτών.. αν θέλουν σε ευρώ θα μείνουμε..

3) Με αυτους που χρωστανε στις τραπεζες τι γινεται, συνεχιζουν να χρωστουν ή παραγραφονται ?

θα τα πληρώσουν μέχρι μία ενώ οι καταθέσεις τους θα γίνουν καπνός...

περιορισμένα στο ελάχιστο.. ολο το χρήμα θα κατευθύνεται για να πλερωθούν οι πιστωτές..

5) Σε περιπτωση "εξεγερσης" του λαου, κατι που δεν το αποκλειω, θα υπαρχουν δικαστηρια ? Αυτη η ερωτιση ειναι πολυ υποθετικη, αλλα εχω ενα δικαστηριο που με καιει.

να γελάσω για την εξέγερση ή για τα δικαστήρια...

Επισκέπτης
Αν επιτρέπουν οι πιστωτές οι οποίοι θα αναλάβουν την οικονομία ναι.. αλλιώς όχι

εξαρτάται από τα συμφέροντα των πιστωτών.. αν θέλουν σε ευρώ θα μείνουμε..

θα τα πληρώσουν μέχρι μία ενώ οι καταθέσεις τους θα γίνουν καπνός...

περιορισμένα στο ελάχιστο.. ολο το χρήμα θα κατευθύνεται για να πλερωθούν οι πιστωτές..

να γελάσω για την εξέγερση ή για τα δικαστήρια...

Mε λιγα λογια μας λες οτι τη γαμησαμε σωστα ?
Ρωταω για τα δικαστηρια, γιατι οταν περασα απο ανακριτρια, οταν τη ρωτησα ποτε στο περιπου θα γινει η δικη η απαντηση της ηταν : Κατσε να δουμε οταν θα ερθει εκεινη η μερα αν θα υπαρχουν δηκαστιρια. Μου εκανε πολυ εντυπωση η απαντηση της.

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.344
Πόντοι
8.645

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Mε λιγα λογια μας λες οτι τη γαμησαμε σωστα ?
Ρωταω για τα δικαστηρια, γιατι οταν περασα απο ανακριτρια, οταν τη ρωτησα ποτε στο περιπου θα γινει η δικη η απαντηση της ηταν : Κατσε να δουμε οταν θα ερθει εκεινη η μερα αν θα υπαρχουν δηκαστιρια. Μου εκανε πολυ εντυπωση η απαντηση της.

ακριβώς όπως το λές...

τι έκανες ρε ακάθαρμα  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945

Κοίτα: άλλο η χρεωκοπία σαν αυτή που σου λέει η τραμουντάνα (για να σε τρομάξει κιόλας) και άλλο αυτή που μας ετοιμάζουν (αυτή του Λουκ)  ;)

1. Ναι
2. δες παρακάτω
3. δες παρακάτω
4. Ναι
5. Σε εξεγέρσεις κανείς δεν ξέρει.

τα 2 και 3 τώρα έχουν ενδιαφέρον: αν βγούμε από το ευρώ, όσα θα χάσεις εσύ άλλο τόσο θα χάσει και η τράπεζα. Αν πχ πάμε στη νέα δραχμή, τότε και το δάνειό σου προφανώς μετατρέπεται σε αυτή. όσο υποτίμηση υπάρξει, τη τρως και εσύ τη τρώει και η τράπεζα.

οπότε?

οπότε ετοιμάζουν "βελούδινη χρεωκοπία".

Δεν βγαίνουμε από το ευρώ ... και:
θα χάσεις 30% του μισθού σου και το 30% της σύνταξής σου.
το διαμέρισμα σου, το αυτοκίνητό σου, η εταιρεία σου, το χωράφι σου, το μαγαζί σου, τα πρόβατά σου, οι ελιές σου, το σπίτι σου σε 2 χρόνια μέσα θα αξίζουν ΤΑ ΜΙΣΑ απότι το 2009.

αλλά....

το δανειάκι στη τράπεζα πρέπει να το πληρώσεις ΟΛΟ, και
οι αγορές μόλις δουν ότι οι τιμές πια έχουν πιάσει πάτο θα ορμήξουν.
και θα αγοράσουν ότι προλάβουν...

και εσύ θα είσαι ευτυχισμένος ... που αναπτύσεσσαι πάλι!!
(και φυσικά οι τράπεζες θα συνεχίσουν το πάρτυ, λες και δεν έγινε τίποτα)
;)

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16

δεν υπαρχει λογος ανησυχιας

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.344
Πόντοι
8.645
Στην Ελλάδα υπάρχει μόνο το κωλομπαρέισον.
Α, και το κωλοβαρέισον

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16
μη το λες, κάποιοι το παλεύουν ;)

βρε Tipos κ γω μπορει να παλευω να διδαξω την Θεωρια της (ειδικης) Σχετικοτητας στους..πιγκουινους τ London Zoo...

περα απο καποιες ερευνητικες επιτυχιες στην Κρητη (κ μερικες στην Πατρα/Αθηνα), τι αλλο εχει προκυψει; (π μπορει εμπορικα να αποφερει κερδος/χορηγια)

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
βρε Tipos κ γω μπορει να παλευω να διδαξω την Θεωρια της (ειδικης) Σχετικοτητας στους..πιγκουινους τ London Zoo...

περα απο καποιες ερευνητικες επιτυχιες στην Κρητη (κ μερικες στην Πατρα/Αθηνα), τι αλλο εχει προκυψει; (π μπορει εμπορικα να αποφερει κερδος/χορηγια)

:2funny: :2funny: :2funny:

έπεσσ κάτω!

όμως επιμένω, κάτι πάει να γίνει.
και μάλιστα σε τομείς που δεν περιμένει κάποιος...

IMHO σημείο κλειδί είναι ο leader του πρότζεκτ: αν είναι από ακαντέμια, τότε προσανατολίζεται στη πούρα έρευνα και συνήθως πάει στράφι...

ΧΧΧ-Man

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Οκτ 2008
Κριτικές
47
Like
4.783
Πόντοι
5.595
.
.
θα χάσεις 30% του μισθού σου και το 30% της σύνταξής σου.
το διαμέρισμα σου, το αυτοκίνητό σου, η εταιρεία σου, το χωράφι σου, το μαγαζί σου, τα πρόβατά σου, οι ελιές σου, το σπίτι σου σε 2 χρόνια μέσα θα αξίζουν ΤΑ ΜΙΣΑ απότι το 2009.
.
.

Toυς μισθους κ τις συνταξεις το καταλαβαινω να τα χασουμε..
Αλλα αυτοκινιτα διαμερισματα ελιες κλπ.... ΠΩΣ θα τα χασουμε??? :huh:
(εκτος κ αν εννοεις οτι 8α χασουν την αξια τους...αλο αυτο.. )

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945

Αλλα αυτοκινιτα διαμερισματα ελιες κλπ.... ΠΩΣ θα τα χασουμε??? :huh:
(εκτος κ αν εννοεις οτι 8α χασουν την αξια τους...αλο αυτο.. )

άλλο αυτό?  :think:
γιατί νομίζω ότι λέμε το ίδιο?  :)

ElftexTP

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2008
Κριτικές
22
Like
25
Πόντοι
616
Υπερβολες.

Τα ακινητα, πχ, το 2005-2007 ηταν ΗΔΗ υπερτιμημενα κατα 30%. Οποτε οποιος αγορασε τοτε, χανει ΑΜΕΤΑΚΛΕΙΤΑ.

και οι ελιες, το ιδιο. Για πηγαινε το 2007 σε κανενα βλαχο στα καλυβια να αορασεςι κανενα κτημα με ελιες. Τα μαλλια του ζηταγε.

Στο θεμα εισφορων/συνταξεων και ανταποδοτικοτητας υπαρχει θεμα. Αλλα οχι στο 50%.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
πάλι μαλακίες διαβάζω.

ποτ[size=18pt]έ[/size] ένα διαμερισμα 3άρι στα βριλήσσια δεν είχε αξία 300 χιλιάδων.

όπως ποτέ το ελληνικό χρηματιστήριο δεν είχε αξία 6 χιλιάδων μονάδων.

εάν υπήρχαν μαλάκες που αγόραζαν και απ τα δύο σε αυτές τις τιμές δε φταίει ούτε ο πωλητής ούτε η αγορά.

η μαλακία που δέρνει τον αγοραστή φταίει.
έχω ξαναπεί.

στην ελλάδα έκαναν το ευρώ δεκάρα του 1960. μόνο που το 60 με μια δεκάρα έτρωγες σε ταβέρνα το μεσημεριανό σου.

ήρθε η ώρα της αναπροσαρμογής.
ο ήλιος οι τομάτες, οι πατάτες το βαβάκι και η άμμος δεν κοστίζουν όσο μια πόρσε.
ενδεχομένως συναισθηματικά ναι.
στην παγκόσμια λαική όμως η πόρσε έχει παγκοσμίως συγκεκριμένο κοστος αγοράς. Την τομάτα όμως 5 ευρώ το κιλό ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ.

ΧΧΧ-Man

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Οκτ 2008
Κριτικές
47
Like
4.783
Πόντοι
5.595
άλλο αυτό?  :think:
γιατί νομίζω ότι λέμε το ίδιο?  :)
Α..οκ.. Πασο!
Οτι θα χασουν ολα την αξια τους...ναι..το πιστευω κ εγω..
Το θεμα ειναι,
σε περιπτωση που χρεοκοπησουμε αλλα παραμεινουμε στο εβρο..με τις καταθεσεις τι γινεται?

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
Α..οκ.. Πασο!
Οτι θα χασουν ολα την αξια τους...ναι..το πιστευω κ εγω..
Το θεμα ειναι,
σε περιπτωση που χρεοκοπησουμε αλλα παραμεινουμε στο εβρο..με τις καταθεσεις τι γινεται?

απολύτως τίποτα.
μπίζνες αζ γιούζουαλ.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom