Άσφαλώς και μπορούμε, εφόσον καταγγείλουμε το μνημόνιο αλλά μετά ας μην εκπλαγούμε αν δούμε τίποτα αεροπλανοφόρα στο αιγαίο και όχι σε αβλαβή διέλευση μιας και πιάσαμε το διεθνές δίκαιο, χώρια ότι δεν θα μας δανείζει κανείς για καμια δεκαριά χρόνια και ξαφνικά θα βρθεί φόρμουλα εξόδου από το ευρώ και την ΕΕ χωρίς καν να ρωτηθούμε...
Επί του νομικού ζητήματος, είδες ότι δικαστήριο άλλης χώρας και μάλιστα όχι τελείως μπανανίας (ιταλία) αποφάνθηκε διαφορετικά...
Η μειοφηφούσα άποψη ίσως ξεχαστεί, ίσως γίνει κρατούσα...
Αυτό που δεν παρατηρούμε όμως είναι ότι από τη μια έχουμε απόφαση εθνικού δικαστηρίου που έχουν προσφύγει πολίτες της χώρας αυτής (σα να πάω στον ΑΠ και να πω ότι δάνεισα σε κάτι πάκια και δεν με πληρώνουν) και από την άλλη ένα ενδιαφέρον νομολογιακό προηγούμενο διεθνούς δικαστηρίου...
Το σίγουρο είναι ότι ο οσοοσο έδωσε τροφή για σκέψη και για συζήτηση και μπράβο του και ότι τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα και σύνθετα σε νομικό επίπεδο τουλάχιστον...
Εγώ δύσκολο το βλέπω το "Ντε Γκωλ" να κόβει βόλτες στο Φάληρο. Εδώ θα το μοιραστούνε με του Εγγλέζους όχι και να το στείλουν βόλτα μέσω Πάχης.
(άμα φτάσουμε εκεί σίγουρα οι υπόλοιποι δεν θα έχουν να τα κινήσουν... ).
Οπότε τι μένει;;; Αυτό που έλεγα και παληά: θα πέσουν Ολλανδοί αλεξιπτωτιστές στο Πεδίο του Άρεως και θα εγκατασταθούνε στο Ταμείο Λαϊκών Αγορών για να εκδίδουν τις άδειες.........
Την Ιταλική απόφαση δεν την ξέρω.
Σε κάθε περίπτωση όμως (και στην Ιταλία και στην Γερμανία) μιλάμε για ομολογιούχους που δεν συμφώνησαν και θέλουν 100% το κεφάλαιο πίσω. Διότι η πλειοψηφία έχει πάει στο Παριζιάνικο Κλαμπ και έχει αποδεχθεί να πάρει το 70%.
Γιατί εγώ δεν ξέρω καμμία χώρα που να μην έχει πληρώσει απολύτως μηδέν από το χρέος της (τουλάχιστον στην σύγχρονη ιστορία). Και η Ρωσσία εξόφλησε 100% ακόμη και το χρέος της προς τράπεζες από την εποχή της Σοβιετίας.
Αυτά που λέγονται ότι χρεωκοπούμε και δεν πληρώνουμε κανένα μόνον ανέκδοτα είναι......