Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16

ΈΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ

Την Αθήνα αναμένεται να επισκεφτεί την ερχόμενη εβδομάδα ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος θα έχει επαφές με την ελληνική κυβέρνηση και άλλους φορείς, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του οργανισμού, Καρολάιν Άτκινσον.

Η ίδια χαρακτήρισε “πολύ ισχυρό” το πρόγραμμα σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας, και δήλωσε πως το ΔΝΤ είναι έτοιμο να εξετάσει το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου προς την Ελλάδα.

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16

TΡΙΣΕ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΑΡΟΧΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ

Δύο μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες, η UBS AG και η Barclays Plc., είναι μεταξύ των κορυφαίων χρηστών των κεφαλαίων έκτακτης βοήθειας ύψους 3,3 τρισ. δολ. που δόθηκαν από τη Fed, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της τελευταίας. Το γεγονός αυτό έχει ξεσηκώσει μία συζήτηση για το κατά πόσον οι νομισματικές αρχές των ΗΠΑ φέρουν ευθύνη για τη βοήθεια τραπεζών άλλων χωρών.

Η UBS δανείστηκε τα περισσότερα (74,5 δισ. δολ.) υπό το πρόγραμμα Commercial Paper Funding Facility, ποσό υπερδιπλάσιο αυτού που έλαβε η Citigroup Inc., η κορυφαία αμερικανική τράπεζα αποδέκτης βοήθειας, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν χθες.

Από την πλευρά της η Barclays Plc έλαβε το μεγαλύτερο ενιαίο ποσό υπό ένα διαφορετικό πρόγραμμα overnight δανεισμού, λαμβάνοντας 47,9 δισ. δολ. στις 18 Σεπτεμβρίου 2008.

"Μιλάμε για τεράστια ποσά χρημάτων που πήγαν για τη διάσωση μεγάλων ξένων τραπεζών" δήλωσε ο γερουσιαστής Bernard Sanders. 'Έγινε μήπως η Fed η κεντρική τράπεζα του κόσμου ; Νομίζω αυτό είναι ένα ζήτημα που αξίζει να εξετασθεί".

"Τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα εάν δεν είχαμε δανείσει τους ξένους" δήλωσε ο Perry Mehrling, καθηγητής στο Morin Center for Banking and Financial Law στο Boston University. "Μόλις έχουμε αρχίσει να κατανοούμε τον ρόλο της Fed σε όλο τον κόσμο".

Τα στοιχεία της Fed δείχνουν πως η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναδείχθηκε σε παγκόσμιο πιστωτή της τελευταίας καταφυγής καθώς τα δολάρια έρεαν προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες όπως και προς την Bank of America Corp. ή την Wells Fargo & Co, που έλαβαν 45 δισ.δολ. εκάστη από το πρόγραμμα Term Auction Facility. Παρομοίως, η Goldman Sachs Group Inc., η οποία εμφάνισε κέρδη ρεκόρ πέρσι, δανείστηκε πάνω από 24 δισ. δολ. από ένα άλλο πρόγραμμα. Το ίδιο συνέβη και με άλλες τράπεζες ή μεγάλες επιχειρήσεις.

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
Αλήθεια;;;
Για ψάξε, για ψάξε.......
Γιατί πάλι αυτά θα βρεις......
(Γιατί εγώ δεν είμαι σαν κάποια νούμερα που πετάνε νούμερα χωρίς να καταλαβαίνουν καν τι σημαίνουν.
Αν τα νούμερα είναι δικά μου τουλάχιστον τα έχω υπολογίσει εγώ.
Διαφορετικά παρατίθενται με την πηγή τους. )

Α μπράβο, με έβγαλες από το κόπο.
Σε αυτό το ποστ σου αναφερόμουν. κλέβερ μπόυ  :)
θενκς.

Οπότε να υποθέσω ότι επιμένεις πως με 1% παραπάνω ανάπτυξη τα καταφέρνουμε?

:headbang:

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046

Δύο μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες, η UBS AG και η Barclays Plc., είναι μεταξύ των κορυφαίων χρηστών των κεφαλαίων έκτακτης βοήθειας ύψους 3,3 τρισ. δολ. που δόθηκαν από τη Fed, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της τελευταίας. Το γεγονός αυτό έχει ξεσηκώσει μία συζήτηση για το κατά πόσον οι νομισματικές αρχές των ΗΠΑ φέρουν ευθύνη για τη βοήθεια τραπεζών άλλων χωρών.

Η UBS δανείστηκε τα περισσότερα (74,5 δισ. δολ.) υπό το πρόγραμμα Commercial Paper Funding Facility, ποσό υπερδιπλάσιο αυτού που έλαβε η Citigroup Inc., η κορυφαία αμερικανική τράπεζα αποδέκτης βοήθειας, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν χθες.

Από την πλευρά της η Barclays Plc έλαβε το μεγαλύτερο ενιαίο ποσό υπό ένα διαφορετικό πρόγραμμα overnight δανεισμού, λαμβάνοντας 47,9 δισ. δολ. στις 18 Σεπτεμβρίου 2008.

"Μιλάμε για τεράστια ποσά χρημάτων που πήγαν για τη διάσωση μεγάλων ξένων τραπεζών" δήλωσε ο γερουσιαστής Bernard Sanders. 'Έγινε μήπως η Fed η κεντρική τράπεζα του κόσμου ; Νομίζω αυτό είναι ένα ζήτημα που αξίζει να εξετασθεί".

"Τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα εάν δεν είχαμε δανείσει τους ξένους" δήλωσε ο Perry Mehrling, καθηγητής στο Morin Center for Banking and Financial Law στο Boston University. "Μόλις έχουμε αρχίσει να κατανοούμε τον ρόλο της Fed σε όλο τον κόσμο".

Τα στοιχεία της Fed δείχνουν πως η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναδείχθηκε σε παγκόσμιο πιστωτή της τελευταίας καταφυγής καθώς τα δολάρια έρεαν προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες όπως και προς την Bank of America Corp. ή την Wells Fargo & Co, που έλαβαν 45 δισ.δολ. εκάστη από το πρόγραμμα Term Auction Facility. Παρομοίως, η Goldman Sachs Group Inc., η οποία εμφάνισε κέρδη ρεκόρ πέρσι, δανείστηκε πάνω από 24 δισ. δολ. από ένα άλλο πρόγραμμα. Το ίδιο συνέβη και με άλλες τράπεζες ή μεγάλες επιχειρήσεις.

Λες να μην ειχαν επενδυσει σε τιποτα "τοξικ ασετς" των ΗΠΑ???  :think:

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046
Σε αυτό το ποστ σου αναφερόμουν. κλέβερ μπόυ  :)
θενκς.

Τα εχουμε πει.........................κουρεμα!!!  :grin:

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366

Ρε παπάρα Athens1, ούτε copy paste δεν ξέρεις να κάνεις.

Λάθος τίτλο έχεις βάλει.

Ο σωστός είναι: Η FED ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΙΤΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Καθυστερημένε.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Σε αυτό το ποστ σου αναφερόμουν. κλέβερ μπόυ  :)
θενκς.

Φταίω εγώ μετά που λέω ότι ούτε τα διαγράμματα ούτε τους πίνακες μπορείς να διαβάσεις;;;;

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16

Λάθος τίτλο έχεις βάλει.

Καθυστερημένε.

βρε χρεωκοπημένε χατζηπατάτα .... το λάθος ηταν του blog που το δημοσίευε .... δεν θα κάνω και εννοιολογική διόρθωση .... άλλωστε τι σε έχουμε εδω στο σαιτ ?  για <υψηλές> αναλύσεις και τα λοιπά ....

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16

Λάθος τίτλο έχεις βάλει.

Καθυστερημένε.

όσο για την προσφώνηση που έβαλές ....  δεν σου κρατώ κακία δεδομένου οτι σημερα υπογράψαμε συμβάσεις με Μοντενεγκρο, Κροατία  με απίστευτα margins που οι εδω μαλαάκες που βράζουν στο ζουμί τους ουτε που τα φαντάζονται ....  και έπεται Gulf region - πολλάπλά ... απο νέο έτος ..... νάμαστε καλά να αποθησαυρίζουμε ...

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Φταίω εγώ μετά που λέω ότι ούτε τα διαγράμματα ούτε τους πίνακες μπορείς να διαβάσεις;;;;

εμεις στα γραφεία έχουμε 4 μαλάκες που μας τα κάνουν λιανά αυτά πριν τα παρουσιάσουμε ...

μήπως είσαι κανένας απο αυτούς και μου το κρύβεις ?

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945

εεερρρρμμμμ  διαφώτισέ με!!

αλλά πριν το κάνεις, να σου θυμίσω κάτι που έχεις γράψει για να μη μου αρχίσεις τις συνηθισμένες κωλοτούμπεες  :grin:

Αν έκανε κανένας τον κόπο να έβλεπε την ανάλυση ευαισθησίας του ΔΝΤ σε σχέση με το ΑΕΠ θα καταλάβαινε ότι το μόνον που πραγματικά έχει σημασία είναι η παραγωγή πλούτου.
Η χαμηλότερη καμπύλη του γραφήματος του ΔΝΤ για το Δημόσιο Χρέος δείχνει ότι αν το ΑΕΠ αυξάνει κατά 1% περισσότερο από την βασική υπόθεση (και αντίστοιχα πέσει λιγότερο κατά 1% φέτος και του χρόνου) [size=14pt]τότε μέχρι το 2020 το χρέος θα πέσει κάτω από το 80% του ΑΕΠ.[/size]

Αντίθετα αν το ΑΕΠ αυξηθεί κατά 1% λιγότερο από ότι προβλέπει το βασικό σενάριο τότε το χρέος θα ξεπεράσει το 160% του ΑΕΠ.
Το βασικό σενάριο μεταβολής του ΑΕΠ είναι:
2010: -4,6%
2011: -2,6%
2012:  1,1%
2013:  2,1%
2014:  2,1%
2015:  2,7%
2016:  2,7%
2017:  2,7%
2018:  2,7%
2019:  2,7%
2020:  2,7%

Αν ΟΛΟΙ, αλλά ΟΛΟΙ οι Έλληνες γίνουν κατά 1% περισσότερο παραγωγικοί από τα παραπάνω νούμερα τότε μέσα σε 10 χρόνια η χώρα θα ανήκει ξανά στις αναπτυγμένες οικονομίες.

1% ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟΝ, ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΦΥΓΟΠΟΝΩΝ

Περιμένω μαθήματα ανάγνωσης γραφημάτων.

:2funny: :2funny: :2funny:

hotyan

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Αυγ 2007
Κριτικές
14
Like
24
Πόντοι
2.057
Ασταδιάλα και σύ και τα διαγράμματα πουλημένε!!  :huh:
Εδώ  ο κόσμος πεινάει και σε λίγο θα ψάχνει στους σκουπιδοτενεκέδες για λεμονόκουπες ρε ντενεκέ, και σύ μας δείχνεις επιστημονικά την πείνα βρε ανώμαλε. :idiot:
Γιατί εσύ και τα αφεντικά σου δεν μας ταλέγαν αυτά την εποχή του χρηματιστηρίου και της εισόδου της πατρίδας μας στο ευρώ?  :uglystupid:

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Ασταδιάλα και σύ και τα διαγράμματα πουλημένε!!  :huh:
Εδώ  ο κόσμος πεινάει και σε λίγο θα ψάχνει στους σκουπιδοτενεκέδες για λεμονόκουπες ρε ντενεκέ, και σύ μας δείχνεις επιστημονικά την πείνα βρε ανώμαλε. :idiot:
Γιατί εσύ και τα αφεντικά σου δεν μας ταλέγαν αυτά την εποχή του χρηματιστηρίου και της εισόδου της πατρίδας μας στο ευρώ?  :uglystupid:

Απόλυτο δίκιο σου δίνω φίλε μου ... και όχι μονο εγω αλλά και όλοι οι έλληνες που τρώνε και θα τρώνε για τα επόμενα 20 χρόνια τα σκατά που τους σερβίρει ο ΓΑΠ και η παρέα του ...

εδω τα παιδιά διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο που λέει ο λόγος ...

οταν εγω έγραφα :

""Ο  ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ έλαβαν απο τον ελληνικό λαό την διακυβέρνηση της χώρας με προγραμμά που στηριζόταν στο <υπάρχουν χρήματα>, καλυτερο μέλλον δημοκρατία , κατακραυγή της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ και παει λέγοντας ...γενικά καλά και θετικά μηνύματα για τον κάθε έλληνα ...
Στην  πορεία και σχετικά πολυ γρήγορα τα πράγματα αντεστράφησαν μας έφεραν προ τετελεσμένων γεγονότων φτωχειας, ανέχειας, πτωχευσης, απίστευτου δανεισμού και το μέγα γεγονός... απο τα 5 χρόνια λιτότητος και ατέλειωτης προσπάθειας μας έφτασαν στα 11 χρόνια διάλυσης καταστροφής πτώχευσης και οτι αλλο θελετε βαλτε το στη σειρά ... νομίζω ισχύει ...

αλήθεια με τετοια ψευτιά και απάτη δεν θα έπρεπε κατ'ελάχιστον να ζητήσει την ψήφο και την άμεση έγκριση του λαού ? οχι για θεματα αυτοδιοίκησης όπως προσφατα εγινε αλλά για την βουλή την κυβέρνηση και τις απίθανες δανειακές συμβάσεις που υπογράφοντας τες έκανε παμφτωχους και τουλάχιστον τελευταίους των 27 της ΕΕ τους έλληνες κάτω απο Βουλγαρία Ρουμανία Ουγγαρία Βαλτικές δημοκρατίες και βάλε ...

για σκεφθείτε πολυ καλά αυτα τα πραγματα που σας λέω .... ποιός σας κυβερνά ? αυτός που έχει στο κόμμα του μουσουλμάνους που κραβγάζουν με κάθε μέσον οτι είναι Τούρκοι ? (Κα Σιμπέλ Μουσταφάογλου) .... ειστε έλληνες η παπάρες ?  τι κάνετε ? """

... αυτοί αγρόν ηγόραζαν ...

αστους να παιξουν με τις ζωγραφίες τους .....

οι αποφάσεις ανήκουν σε αυτούς που γνωρίζουν και μπορούν ... οχι στους υπηρετούντες ...

Εδω βρισκόμαστε μπροσά σε ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ .... οι σύγχρονοι Εφιάλτες .....  στραβοί είναι και δεν βλέπουν ?

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
Για να καταλαβαίνουμε λίγο πως δουλεύει το σύστημα:

- Η Μέρκελ είπε πριν μερικές μέρες ότι θα πρέπει και οι ιδιώτες να πάρουν μέρος στο μηχανισμό στήριξης που στήνει η ΕΕ, αναλαμβάνοντας και το μέρος των ρίσκων που τους αναλογεί.
- Ο ΓΑΠ βγήκε άμεσα αντίθετος. Επίσημα διότι με αυτό το τρόπο θα κάνεις απαγορευτικό το επιτόκιο δανεισμού των περιφερειακών χωρών.
- Και σήμερα η S&P "προειδοποιεί" ότι "μπορεί να περιορίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας στο ΒΒ- εάν καταστεί σαφές ότι ο προτεινόμενος Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) θα ευνοήσει τους δημόσιους πιστωτές σε βάρος των ιδιωτών που κατέχουν κρατικά ομόλογα". (όλο το άρθρο εδώ)

Δηλαδή?  :think:
"Είχε δίκιο ο ΓΑΠ!!" θα μας πει τώρα ο Voltaire?

ΛΑΘΟΣ!

Το παιχνίδι που παίζεται είναι χοντρό. Οι τραπεζίτες θέλουν τη διατήρηση του στάτους κβο. Να κερδίζουν επ'άπειρο από τα ομόλογα χωρίς να παίρνουν κανένα ρίσκο. Και βάζουν στο παιχνίδι όλα τα όπλα: τους κολλητούς και τους πληρωμένους, από τους οίκους αξιολόγησης μέχρι τους δημοσιογράφους παπαγαλάκια και τις κυβερνήσεις που ελέγχουν.  ;)

Το έχω πει από την αρχή όλης αυτής της ιστορίας. Ο ΓΑΠ μέχρι στιγμής έχει εξυπηρετήσει ΜΟΝΟ τα συμφέροντα των τραπεζών. Ελπίζω πλέον να γίνεται ξεκαθαρο.

Το έργο in any case θα έχει ενδιαφέρον. Και εύχομαι στο τέλος η πολιτική να υπερισχύσει των αγορών.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
εεερρρρμμμμ  διαφώτισέ με!!

αλλά πριν το κάνεις, να σου θυμίσω κάτι που έχεις γράψει για να μη μου αρχίσεις τις συνηθισμένες κωλοτούμπεες  :grin:

Περιμένω μαθήματα ανάγνωσης γραφημάτων.

:2funny: :2funny: :2funny:

Εσύ έχεις καλλίτερα νούμερα;;;;

Αν έχεις, γιατί δεν τα βάζεις;;;;

Τα νούμερα που έβαλα εγώ στηρίζονται σε ορισμένες παραδοχές και έχουν μία εσωτερική λογική.

Τα δικά σου νούμερα τι λογική έχουν;;;; Επειδή τα κατεβάζεις από την κούτρα σου νομίζεις ότι πείθουν;;; (όπως πείθουν και οι διάφορες πατάτες περί κουπονιού ομολόγων, εκλογών κλπ, κλπ, κλπ).

Τώρα θα μου πεις, άμα τα πήγαινες καλά με τα νούμερα και ήξερες και να κάνεις υπολογισμούς δεν θα έπεφτες έξω και στην δεύτερη καρριέρα σου...........

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16

Μνημόνιο και ψεύτες

Kατάπληκτος χθές άκουσα δια στόματος του κ.Παναγόπουλου ότι το περιβόητο μνημόνιο έχει αλλάξει 3 φορές μέχρι... σήμερα απο τότε που ανακοινώθηκε επίσημα απο την Κυβέρνηση !!
Η τελευταία φορά μάλιστα δεν πέρασε καν απο την Βουλή !!
Που είναι τα ΜΜΕ να ασχοληθούν με αυτό ???
Το μόνο που ήθελε η κα.Τρέμη ήταν να κολλήσει στον τοίχο τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ κ.Παναγόπουλο .. αλλά την πάτησε. Βγήκε πληροφορία που ούτε καν αυτή δεν την περίμενε .. λαμόγια δημοσιογράφοι !

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16
Τα νούμερα που έβαλα εγώ στηρίζονται σε ορισμένες παραδοχές και έχουν μία εσωτερική λογική.

ενταξει βρε voltaire45 - ξερεις ομως πολυ καλα οτι fwd cf 10ετιας δεν νοειται, ουτε σαν...coursework σε ΤΕΙ  ;)

εγω, πχ, δεν μπορω να κανω, αυτην την στιγμη, ουτε project cf (project cycle<2 years) με πολυ λιγοτερες παραμετρους, με ευαισ8ησια σαφως μικροτερη και με stdev σαφως περισσοτερο ελεγχομενο

επειτα, τα assumptions π εχει (πχ spread above German bund = 100 >2013) 'σηκωνουν' πολυ συζητηση

Τελος, ξερεις πολυ καλα, οτι αν 8ες να 'βγαλεις' αποτελεσμα..ειναι 8εμα trial/error σε ενα εξελοφυλλο

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046
Για να καταλαβαίνουμε λίγο πως δουλεύει το σύστημα:

- Η Μέρκελ είπε πριν μερικές μέρες ότι θα πρέπει και οι ιδιώτες να πάρουν μέρος στο μηχανισμό στήριξης που στήνει η ΕΕ, αναλαμβάνοντας και το μέρος των ρίσκων που τους αναλογεί.
- Ο ΓΑΠ βγήκε άμεσα αντίθετος. Επίσημα διότι με αυτό το τρόπο θα κάνεις απαγορευτικό το επιτόκιο δανεισμού των περιφερειακών χωρών.
- Και σήμερα η S&P "προειδοποιεί" ότι "μπορεί να περιορίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας στο ΒΒ- εάν καταστεί σαφές ότι ο προτεινόμενος Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) θα ευνοήσει τους δημόσιους πιστωτές σε βάρος των ιδιωτών που κατέχουν κρατικά ομόλογα". (όλο το άρθρο εδώ)

Δηλαδή?  :think:
"Είχε δίκιο ο ΓΑΠ!!" θα μας πει τώρα ο Voltaire?

ΛΑΘΟΣ!

Το παιχνίδι που παίζεται είναι χοντρό. Οι τραπεζίτες θέλουν τη διατήρηση του στάτους κβο. Να κερδίζουν επ'άπειρο από τα ομόλογα χωρίς να παίρνουν κανένα ρίσκο. Και βάζουν στο παιχνίδι όλα τα όπλα: τους κολλητούς και τους πληρωμένους, από τους οίκους αξιολόγησης μέχρι τους δημοσιογράφους παπαγαλάκια και τις κυβερνήσεις που ελέγχουν.  ;)

Το έχω πει από την αρχή όλης αυτής της ιστορίας. Ο ΓΑΠ μέχρι στιγμής έχει εξυπηρετήσει ΜΟΝΟ τα συμφέροντα των τραπεζών. Ελπίζω πλέον να γίνεται ξεκαθαρο.

Το έργο in any case θα έχει ενδιαφέρον. Και εύχομαι στο τέλος η πολιτική να υπερισχύσει των αγορών.

Λιγο μπερδεμενα μηπως τα λες φιλε Τιπος??? :think: Η S&P εχει κλειση την δανειοδοτικη ικανοτητα της Ελλαδος απο τον Μαιο. Οι καινουργιες ανακοινωσεις εχουν σχεσει με το ρισκο (αρα και το επιτοκιο) δανεισμου του Ελληνικου κρατους!! "Ντεφολτ ρισκ πρεμιουμ" πρεπει να ειναι στα ουρανια πλεον, αλλα τα ομολογα της Ελλαδος................"ντζανκ στατους" απο τον Μαιο!

Εδω και η αναλυση της S&P του Μαιου στα Αγγλικα.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
ενταξει βρε voltaire45 - ξερεις ομως πολυ καλα οτι fwd cf 10ετιας δεν νοειται, ουτε σαν...coursework σε ΤΕΙ  ;)

εγω, πχ, δεν μπορω να κανω, αυτην την στιγμη, ουτε project cf (project cycle<2 years) με πολυ λιγοτερες παραμετρους, με ευαισ8ησια σαφως μικροτερη και με stdev σαφως περισσοτερο ελεγχομενο

επειτα, τα assumptions π εχει (πχ spread above German bund = 100 >2013) 'σηκωνουν' πολυ συζητηση

Τελος, ξερεις πολυ καλα, οτι αν 8ες να 'βγαλεις' αποτελεσμα..ειναι 8εμα trial/error σε ενα εξελοφυλλο

Κατ' αρχήν θα συμφωνήσω ότι το διεθνές οικονομικό περιβάλλον έχει γίνει τελευταία εξαιρετικά πολυπαραγνοντικό, απρόβλεπτο και ασταθές, θορυβώδες σχεδόν χαωτικό. Ως εκ τούτου η οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι εξαιρετικά παρακινδυνευμένη.

Πλην όμως η οικονομική και χρηματιστηριακή δραστηριότητα δεν έχει πάψει, δεν έχει σταματήσει η παραγωγή, τα κράτη ακόμη σχεδιάζουν και κάνουν προϋπολογισμούς, κάποιοι ακόμη και επενδύουν, φτιάχνουν καράβια ή βάζουν εταιρείες στο χρηματιστήριο. Πιστεύω ότι η ανθρωπότητα έχει γνωρίσει περιόδους μεγαλύτερης αστάθειας και αβεβαιότητας όπως Παγκόσμιους Πολέμους.
Οπωσδήποτε η τωρινή κρίση είναι η μεγαλύτερη μετά από το Great Depression και κανένας δεν την είχε προβλέψει σε όλο της το μέγεθος.

Τα νούμερα που συζητάμε, ναι στηρίζονται σε κάποιες υποθέσεις. Αλλά κυρίως αποτελούν νούερα - στόχους. Το πλεονέκτημα βέβαια ενός τέτοιου μοντέλου είναι ότι αλλάζοντας τις υποθέσεις μπορούμε να δούμε το αποτέλεσμα και το τι πρέπει να θέσουμε ως στόχο.
Τα νούμερα αυτά είναι καλλίτερα από κάθε αρλούμπα που κατεβαίνει στην κούτρα του καθενός και την αμολάει. Άμα ήταν έτσι τότε ας πάμε να πάρουμε 4-5 τυχαίους που αράζουν σε κανένα Ελληνικό καφενείο, παίζουν τάβλι και ξύνουν τα @@ τους όλη μέρα έχοντας άποψη επί παντός του επιστητού και να τους αναθέσουμε να χαράζουν οικονομική πολιτική. Τα δε νούμερα να τα παίζουν στα ζάρια: τριόδυο-> 3,2 % ο πληθωρισμός, ντόρτια -> 4,4% η πτώση του ΑΕΠ.

Τώρα τα spreads του 2013 δεν επηρρεάζουν τις αποπληρωμές το '11 και του '12. Και θα συμφωνήσω ότι τα 100 bbs είναι εξαιρετικά δύσκολα το 2013. Αργότερα μπορεί. Μην ξεχνάμε όμως ότι κάποτε η Ιρλανδία δανείζονταν με αρνητικά spreads, δηλαδή καλλίτερους όρους από την Γερμανία.

Τέλος, πήρε 30 χρόνια για να γιγαντωθεί το Ελληνικό χρέος και να φθάσει εδώ που είναι σήμερα. Γιατί μας εκπλήσσει ότι θα πάρει ανάλογο χρονικό διάστημα για να αποκλιμακωθεί;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom