Νέα

Χειροπέδες σε οφειλέτες από 1η Αυγούστου για 5000 ευρω

• Μέλος που άνοιξε το νήμα helios747
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 320
  • Εμφανίσεις 11K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Bασικά ένας νομπελίαστας οικονομολόγος
έφτιαξε μια καμπύλη (νομίζω λάφερ ή κάπως έτσι)
και απέδειξε ότι άνοδος φορολογικών συντελεστών μέχρι ένα επίπεδο αποδίδει,
αλλά από εκεί και πάνω με αύξηση φορολογικώ συντελεστών
μειώνονται τα φορολογικά έσοδα
γιατί οι ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΥΞΗΜΕΝΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ.
ΤΟ ΟΡΙΟ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 30%
Σωστο. Και δεν ειναι θεμα ανοχης, ειναι θεμα ΑΝΤΟΧΗΣ.
Πρεπει καποτε να επιχειρησουμε να μειωσουμε τους φορολογικους συντελεστες για να δουμε ανοδο εσοδων. Κριμα τα πτυχια που εχουν καποιοι, για να θεωρουν οτι η αυξηση των εσοδων γινεται μεσω...κλιμακωσης των συντελεστων.
Παραδειγμα.
Εγω με τη φτηνη βενζινη πληρωνα πιο πολυ φορο στο κρατος, απο τωρα που ειναι ακριβη. Τωρα απλα κλειδωσα το αμαξι και το παιρνω σπανια. Ωφεληθηκε το κρατος ή εχασε απο την αυξηση του φορου στη βενζινη απο μενα?
Αυξανει τωρα και τα τελη κυκλοφοριας και τα ασφαλιστρα. Ε θα το πουλησω τοτε. Κερδιζει ή χανει?
Ειδες Λακη, ηρθε η ωρα να συμφωνησουμε καπου...

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Νεωστί εξαχθείσα άποψη.
Φορους πρεπει να πληρωνουν μονο οσοι "εφαγαν" με καποιον τροπο.
Αντε ας προσπαθησω.
Αν δεν πληρωσεις φορους, σημαινει οτι πρεπει να καταργηθει το Δημοσιο.
Ωραια, να καταργηθει. Εξαλλου και ο Ρηγκαν ελεγε καποτε, οτι το μονο εμποδιο στην ομαλη εξελιξη της οικονομιας ειναι η υπαρξη του Δημοσιου.
Ολα μετα σε ιδιωτες.
Αστυνομια, στρατος, νοσοκομεια, παιδεια, περιθαλψη, συνταξεις.
Κανενα προβλημα.

Ενώ τώρα που είμαστε μια χώρα με από τις υψηλότερες φορολογικές επιβαρύνσεις τα απολαμβάνουμε όλα αυτά με αφθονία... Μη πω καμιά κουβέντα τώρα...

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Εσύ κάτσε και δόσε και 100% φόρο, κάνε και αγγαρείες αν θες όπως στο μεσαίωνα. "για την πατρίδα" πάντα , ε?

100% φόρο δίνω δεν μπορώ να κάνω και αλλιώς.

Αγγαρείες θα έκανα άμα υπήρχε ο θεσμός. Εθελοντική εργασία εγώ το βαπτίζω. Κάτι να κάνω τσαμπέ.

Για την πατρίδα όπως λες...

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Εσύ κάτσε και δόσε και 100% φόρο, κάνε και αγγαρείες αν θες όπως στο μεσαίωνα. "για την πατρίδα" πάντα , ε?
Δεν ειπε ο αλλος στον ΓΑΠ, "για την Ελλαδα και το μισθο μου να δωσω?"
Πού ειναι αραγε αυτος ο ανθρωπος?

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006

Επισκέπτης

Αγγαρείες θα έκανα άμα υπήρχε ο θεσμός. Εθελοντική εργασία εγώ το βαπτίζω. Κάτι να κάνω τσαμπέ.

Μόνος δρόμος ο πατριωτισμός,καλά τα λέει ο sir ΦΠ!!!!!! :rockon:

Επισκέπτης
Αυξανει τωρα και τα τελη κυκλοφοριας και τα ασφαλιστρα. Ε θα το πουλησω τοτε. Κερδιζει ή χανει?
Ειδες Λακη, ηρθε η ωρα να συμφωνησουμε καπου...

Μα αυτό αποδείχθηκε.
Με αυξημένα τέλη , το 2010
πήρε πολύ λιγότερα από όσα πήρε το 2009.
Κάπου το 35% το 2010 όσων πήρε το 2009.
Απλά τα ΙΧ μεγάλων κυβικών είτε κατέθεσαν πινακίδες
και κλείστηκαν σε γκαράζ
(σε παλιά έγινε χαμός με πινακίδες αντίκας, τις ΦΙΛΠΑ
και τις καινούργιες μπλε, βαριέμαι να βλέπω porsche 20ετίας με τέτοιες)
είτε έγιναν παλιοσίδερα
και τώρα δεν ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3.000 ΚΥΒΙΚΑ.
Γαμώ το σπίτι τους.
και πάνω από 2.000 κάτι ελάχιστα.

Οι μόνοι που ικανοποιήθκαν
κάτι κομπλεξάρες,
που έτσι κι αλλιώς δεν μπορούσαν να έχουν ούτε πατίνι
και χαίρονται που τώρα δεν έχουν και πολλοί άλλοι.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386

Λαικίζω?

Πάρτα ένα ένα λοιπόν. Φορολογικές επιβαρύνεις ( άσε τη φοροδιαφυγή και βάλε και τους ΕΜΜΕΣΟΥΣ φόρους ) από τις υψηλότερες.

Επιδοτήσεις από Ε.Ε. εδώ και 30 χρόνια ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ.

Δάνεια άφθονα και φτηνά επί δεκαετίες.

Τι έχεις λάβει από το κράτος? Απλά καταναλώνουν τα λαμόγια και οι παρατρεχάμενοι. Υπάρχει αντιστοιχία και ορθολογισμός φόρων-δαπανών. Πρώτα θα αποδοθεί λόγος τι έχουν γίνει όλα αυτά τα χρήματα και μετά να βάλουν νέους φόρους ή να έχουν το θράσος να φυλακίζουν.

Είστε και δεξιοί κατά τα άλλα...  :uglystupid:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Λαικίζω?

Πάρτα ένα ένα λοιπόν. Φορολογικές επιβαρύνεις ( άσε τη φοροδιαφυγή και βάλε και τους ΕΜΜΕΣΟΥΣ φόρους ) από τις υψηλότερες.

Επιδοτήσεις από Ε.Ε. εδώ και 30 χρόνια ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ.

Δάνεια άφθονα και φτηνά επί δεκαετίες.

Τι έχεις λάβει από το κράτος? Απλά καταναλώνουν τα λαμόγια και οι παρατρεχάμενοι. Υπάρχει αντιστοιχία και ορθολογισμός φόρων-δαπανών. Πρώτα θα αποδοθεί λόγος τι έχουν γίνει όλα αυτά τα χρήματα και μετά να βάλουν νέους φόρους ή να έχουν το θράσος να φυλακίζουν.

Είστε και δεξιοί κατά τα άλλα...  :uglystupid:
Δεξιος ναι, νεοφιλελευθερος οχι.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386

Ααα μπα υπάρχουν περιθώρια μη νομίζεις... Σε κοινωνία άμεσης παραγωγής. Αρχαία αίγυπτος, βαβυλώνα, περσία. Μπορείς 24/7 να δουλεύεις για τον αφέντη.

Ρε γμτ νόμιζα πως η κοινωνία πάει μπροστά...  :rolleyes:

Επισκέπτης
Ααα μπα υπάρχουν περιθώρια μη νομίζεις... Σε κοινωνία άμεσης παραγωγής. Αρχαία αίγυπτος, βαβυλώνα, περσία. Μπορείς 24/7 να δουλεύεις για τον αφέντη.

Ρε γμτ νόμιζα πως η κοινωνία πάει μπροστά...  :rolleyes:
Mην κρίνεις τώρα από τον ΦΠ ολόκληρη την κοινωνία ρε συ.... :rolleyes:του έμεινε λίγο ο ραγίας από την τουρκοκρατία του κακομοίρη... :grin:

Επισκέπτης
Απλά καταναλώνουν τα λαμόγια και οι παρατρεχάμενοι. Υπάρχει αντιστοιχία και ορθολογισμός φόρων-δαπανών. Πρώτα θα αποδοθεί λόγος τι έχουν γίνει όλα αυτά τα χρήματα και μετά να βάλουν νέους φόρους ή να έχουν το θράσος να φυλακίζουν.

Και αν βρεθούνοι ένοχοι;;;
Να βάλουν 3 χρόνια φυλακή με αναστολή στον Άκη ;;
Ή και μέσα να τον βάλουν 2-3 χρόνια έγινε κάτι ;;;
Ή να πληρώσει πρόστιμο 20.000€ ;;;;;;

Είναι σοβαρές λύσεις αυτές και απονομή δικαιοσύνης ;;;;;
Μόν9 μία λύση υπάρχει να πληρώσουν.
Δεν είναι δημοκρατική.
Δεν είναι προοδευτική.
Δεν είναι ανθρωπιστική.
Εϊναι δίκαια όμως.

images

(Από αποφοίτους ελληνικών νομικών σχολών δεν με ενδιαφέρουν σχόλια επάνω σε αυτό.Ξέρω τις απόψεις τους).

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Νεωστί εξαχθείσα άποψη.
Φορους πρεπει να πληρωνουν μονο οσοι "εφαγαν" με καποιον τροπο.
Αντε ας προσπαθησω.
Αν δεν πληρωσεις φορους, σημαινει οτι πρεπει να καταργηθει το Δημοσιο.
Ωραια, να καταργηθει. Εξαλλου και ο Ρηγκαν ελεγε καποτε, οτι το μονο εμποδιο στην ομαλη εξελιξη της οικονομιας ειναι η υπαρξη του Δημοσιου.
Ολα μετα σε ιδιωτες.
Αστυνομια, στρατος, νοσοκομεια, παιδεια, περιθαλψη, συνταξεις.
Κανενα προβλημα.

προφανως κανεις πλακα..

γιατι ακριβως τωρα εσυ που το παιζεις καπιταλας αποριπτεις την θεωρια του και μου κανεις παλι
"νεωτερισμους"

Ακου να δεις κυριε αλεξ αν εσυ θελεις ενα εθνικο συστημα υγειας που να περιθαλπτει τσαμπα τον πακιστανο
και να το πληρωνεις εσυ, εγω δεν το θελω.

και να σου πω κατι ο Ρηγκαν καπου ειχε δικιο...
αυτο με το δημοσιο τις Συνταγογραφησεις και την καταληστευση των Ταμειων εγινε επειδη κανεις δε νοιαζονταν
για τα ΛΕΦΤΑ ΑΥΤΑ και κανει δεν πηγε και στην ΨΕΙΡΟΥ στην τελικη

τι αλλο πρεπει να γινει για να βαλεις ΜΥΑΛΟ ΕΣΥ  :cheesy:

μηπως πρεπει σε λιγο να πηγαινεις στα νοσοκομεια και να σου κανουν ευθανασια γιατι δεν θα εχουν να σου δινουν
φαρμακα και ΓΑΖΕΣ..για να παιθαινεις αξιοπρεπως..

Εκει καπου καταληγει το συστημα της ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΡΕΜΟΥΛΑΣ και του πασοκικού Ε.Σ.Υ

αλλα κυριε αλεξ προφανως εσεις μονο με τα δανεια και το ΔΝΤ - Μνημονια τα πατε καλα
και οχι με κατι που θα ειναι υγιες εξ αρχης  ;)

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Δεξιος ναι, νεοφιλελευθερος οχι.

Δεν είναι αναγκαστικά νεοφιλελεθερισμός αυτό. Απλά κάνε το εξής πρακτικό ερώτημα : όοολοι αυτοί που μαζεύουν τα λεφτά μας ( ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ Ε?!) έχουν κάποια μαγική ικανότητα να τα διαχειρίζονται καλύτερα? Είναι φωτισμένοι από το Θεό? Έχουν κάποιο μαγικό χάρισμα? Και να μην υπάρχει διαφθορά και ατασθαλίες, μόνο και μόνο να συντηρηθεί η γραφειοκρατία αυτή, το ισοζύγιο για την κοινωνία είναι αρνητικό.

Και εξηγούμε. Η κοινωνία παράγει ένα κάποιο προιόν συνολικά. Έστω 100. Από αυτά για την αναπαραγωγή της ( "απόσβεση"¨) έστω χρειάζεται 30. Πάμε σα 70. Από αυτά το κράτος σου παίρνει τα 30 υποτίθεται. Για να στα δώσει πίσω με μορφή υπηρεσιών. Αλλά μόνο και μόνο για τη συντήρηση του όλου πλέγματος της γραφειοκρατίας, διοίκησης κλπ, χρειάζονται 15. Άρα η κοινωνία λαμβάνει άλλα 15 . Αυτά τα 30 δε μπορεί να τα διαχειριστεί η κοινωνία μόνη της με άλλες μορφές?

Και μη πάμε στην κακιά αγορά . Δε γίνεται να υπάρξει μια εθελοντική διαχείριση? Αυτοοργάνωση? Κάτι άλλο τέλοσπάντων. Αλλά ακόμη και αυτή η κακιά αγορά πιο δίκαια κατανέμει το προιόν ΑΝ το κράτος περιοριστεί στη δουλειά του που είναι ο ΕΛΕΓΧΟΣ και η ΡΥΘΜΙΣΗ.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Και αν βρεθούνοι ένοχοι;;;
Να βάλουν 3 χρόνια φυλακή με αναστολή στον Άκη ;;
Ή και μέσα να τον βάλουν 2-3 χρόνια έγινε κάτι ;;;
Ή να πληρώσει πρόστιμο 20.000€ ;;;;;;

Είναι σοβαρές λύσεις αυτές και απονομή δικαιοσύνης ;;;;;
Μόν9 μία λύση υπάρχει να πληρώσουν.
Δεν είναι δημοκρατική.
Δεν είναι προοδευτική.
Δεν είναι ανθρωπιστική.
Εϊναι δίκαια όμως.

images

(Από αποφοίτους ελληνικών νομικών σχολών δεν με ενδιαφέρουν σχόλια επάνω σε αυτό.Ξέρω τις απόψεις τους).

Ή κάνουμε μια μεταγραφή το νορβηγό :cheesy: Φέρτον σε κάνα συνέδριο του ΜΠΑΤΣΟΚ :P

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166

Ρε γμτ νόμιζα πως η κοινωνία πάει μπροστά...  :rolleyes:

Μη διαστρέφεις τα λεγόμενά μου. ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΛΕΩ

Στον ελεύθερό μου χρόνο λέω (όχι 24/7) και για την Ελλάδα (όχι για τον αφέντη). Πολλά του δουλεύω τσαμπέ ήδη με τις απλήρωτες υπερωρίες. Μην πιάσουμε αυτό.

Κάτι που θα είχε κόστος εάν το έκανε το κράτος. Κάτι με κοινωνικό κράτος. Κάτι οτιδήποτε. Από το να κάνω ψώνια στους παππούδες στη γειτονιά μου μέχρι να τους παίρνω την πίεση, ξέρω κι εγώ; Να εργάζομαι που και που δεύτερη βάρδια ΙΚΑ να μένει ανοικτό. Να ψηφιοποιώ δηλώσεις περνώντας φορολογικά δεδομένα αυτών που κάνουν έντυπες δηλώσεις. Να γίνω ναυαγοσπρώχτης σε δημοτικές πισίν. ΚΑΤΙ!

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Μη διαστρέφεις τα λεγόμενά μου. ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΛΕΩ

Στον ελεύθερό μου χρόνο λέω (όχι 24/7) και για την Ελλάδα (όχι για τον αφέντη). Πολλά του δουλεύω τσαμπέ ήδη με τις απλήρωτες υπερωρίες. Μην πιάσουμε αυτό.

Κάτι που θα είχε κόστος εάν το έκανε το κράτος. Κάτι με κοινωνικό κράτος. Κάτι οτιδήποτε. Από το να κάνω ψώνια στους παππούδες στη γειτονιά μου μέχρι να τους παίρνω την πίεση, ξέρω κι εγώ; Να εργάζομαι που και που δεύτερη βάρδια ΙΚΑ να μένει ανοικτό. Να ψηφιοποιώ δηλώσεις περνώντας φορολογικά δεδομένα αυτών που κάνουν έντυπες δηλώσεις. Να γίνω ναυαγοσπρώχτης σε δημοτικές πισίν. ΚΑΤΙ!

Εμ αυτό είναι ντε. Δεν είναι το θέμα αν κάνεις κάτι εσύ εθελοντικά. Αλλά γιατί κάνουμε οι λοιποί κάτι αναγκαστικά .

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Mην κρίνεις τώρα από τον ΦΠ ολόκληρη την κοινωνία ρε συ.... :rolleyes:του έμεινε λίγο ο ραγίας από την τουρκοκρατία του κακομοίρη... :grin:

Κάνε μας της χάρη ρε ΦΥΡΑ της ελληνικής νεολαίας. Ρε νεκρή οικονομική μονάδα.

Άπατρη, ρίψασπη.

Fuckable

Μέλος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
18
Like
5
Πόντοι
11
Το ότι είναι υψηλοί οι φόροι έχει να κάνει με την αλητεία που κυριαρχεί το πολιτικό μας σύστημα.
Εγώ για παράδειγμα το 2008 με 18% φπα έδινα μηνιαίως 15-18.000€, το 2011 με 23% συντελεστή πληρώνω από 400€ - 1.700€ και αυτά αν μπορώ. Πως ωφελήθηκαν  λοιπόν τα δημόσια έσοδα;

Πληρώνω φόρους κατά συνείδηση και όχι γιατί είμαι υποχρεωμένος, όταν όμως ανεβαίνουν οι συντελεστές το σκέφτομαι.

Και δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να έχω συνέταιρο το κράτος, για να είναι συντονιστής και βοηθός το πληρώνω.
Και εξηγούμαι:

Γιατί να έχω μικτό κέρδος από 9 έως 15% και να τρέχω όλη μέρα και το δημόσιο να εισπράττει 23% χωρίς να κάνει ΤΙΠΟΤΑ.
Βγάλε τώρα από το μικτό και όλα τα έξοδα για να καταλήξεις στο πόσα βγάζει κάποιος σήμερα που τρέχει μια επιχείρηση.

Συνημμένα

• Κέρδη.JPG
    Κέρδη.JPG
    46,7 KB · Εμφανίσεις: 23

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom