Νέα

Χειμερινές αποδράσεις

• Μέλος που άνοιξε το νήμα DARKSIDEOFTHEMOON
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 155
  • Εμφανίσεις 10K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Ryu

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Νοε 2006
Κριτικές
9
Like
13
Πόντοι
2.007
Βλέπω οτι ψήνεστε για κάτω απο το Αυλάκι.Περιοχη ορεινής Κορινθίας , μετά τη Λίμνη Στυμφαλία ( ταβέρνες με άπαιχτες ψητές γουρουνοπούλες) Καστανιά ( καλες παιδομπριζολοταβέρνες-Ξενία για διαμονή) , Γκούρα (φαί και καταλύματα ) Φενεός , Λίμνη Δόξας και κατεβαίνεις για παραλία Δερβένι απο Εβροστίνα .

Σωστος σε ολα!!!  Οι γουρουνοπουλες στην Στυμφαλια ειναι εξαιρετικες!!

Να συμπληρωσω για την περιοχη:
για τον Ταρσο για φαγητο και απο οπου υπαρχει δρομος για τα Τρικαλα. 
λιγο μετα τον οικισμο Στενο εχουν κατασκευαστει κουκλιστικες μεζονετες.
Και φυσικα για τη Ζηρια... οποιος εχει τα κοτσια, 4Χ4 και καποιος ντοπιος που δειξει το δρομο μπορει να βρεθει απο την πισω πλευρα του βουνου, σε ενα εκπληκτικο οροπεδιο. Πριν απο 6-7 χρονια που με ειχαν παει εκει, ειδα κοπαδι με αγρια (ελευθερα) αλογα.... :rockon:   

Επισκέπτης
Σωστος σε ολα!!!  Οι γουρουνοπουλες στην Στυμφαλια ειναι εξαιρετικες!!

Να συμπληρωσω για την περιοχη:
για τον Ταρσο για φαγητο και απο οπου υπαρχει δρομος για τα Τρικαλα. 
λιγο μετα τον οικισμο Στενο εχουν κατασκευαστει κουκλιστικες μεζονετες.
Και φυσικα για τη Ζηρια... οποιος εχει τα κοτσια, 4Χ4 και καποιος ντοπιος που δειξει το δρομο μπορει να βρεθει απο την πισω πλευρα του βουνου, σε ενα εκπληκτικο οροπεδιο. Πριν απο 6-7 χρονια που με ειχαν παει εκει, ειδα κοπαδι με αγρια (ελευθερα) αλογα.... :rockon:   
μιλάμε τα Χριστούγεννα μετά της γουρουνοπούλες  της παστές τσίχλες το σίγλινο και της λαλαγκίτες της Λακωνίας όπου θα πάω την επόμενη μέρα χταποδάκι με ούζο στο Γύθειο.

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
22
Πόντοι
66
το θεματακι ειναι τελειο....!!
σκεφτομαι μετα τις γιορτες κατα τον φεβρουαριο να κανω μια 3-4 ημερη αποδραση η με αυτκινητο παρεα 2-3 ζευγαρια η μονο με την κοπελια μου....!!στα βουνα της ρουμανιας να νοικιασουμε κανα σπιτακι με τζακι και ετσι...!!!για σκι δεν τρελενομαι τοσο οσο για ο ξεσκι για την θεα το αραλικι τα καφεδακια μου κλπ κλπ.....!!και πολυ οικονομικα.....!!!

gt21

Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2007
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
6
ζαγοροχωρια μικρο κ μεγαλο παπιγκο φαραγγι του βικου!καλη εκδρομη αν κ μακρια

beavis

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2007
Like
2
Πόντοι
6
εχω κλεισει απο νωρις ιανουαριο μια εβδομαδα αυστρια,οποιος πιστος του σκι,snowboard,αξιζει τον κοπο, του ερχεται πολυ πιο φθηνα απο κατι παρνασσους που μας πιανουν καθε χρονο τον λοκο και απο υπηρεσιες τιποτα

Gushallo

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2007
Like
21
Πόντοι
16
Δεν έχεις άδικο, εδώ σου πιάνουν τον κώλο κανονικά....

Πάντως να προσθέσω και εγώ για το Μαίναλο, που ανέφεραν κάποιοι φίλοι πιο πάνω,  ότι είναι καταπληκτικό μέρος!
Έχει δε πάρα πολλους χωματόδρομους, κατάλληλους για τζιποειδή, αλλά και μοτοσυκλέτα.
Να πάτε να το δείτε πριν καει κι αυτό.
Ακόμη για χειμερινο τουρισμό ωραια είναι και στην Έδεσσα, στα χωριά που βρίσκονται κοντά στο καϊμάκσταλάν.
Αγ Αθανάσιος, κερασιά λουτράκι. Εκει υπάρχουν και τα λουτρά πόζαρ αν γουστάρετε λουτροθεραπείες.
Από καταλύμματα δεν ξέρω να σας πω, και στα δυο μέρη πήγα φιλοξενούμενος  :sunglasses:

solitonios

Τιμημένος
Εγγρ.
4 Οκτ 2005
Κριτικές
1
Like
4
Πόντοι
16
μιλάμε τα Χριστούγεννα μετά της γουρουνοπούλες  της παστές τσίχλες το σίγλινο και της λαλαγκίτες της Λακωνίας όπου θα πάω την επόμενη μέρα χταποδάκι με ούζο στο [size=10pt][size=10pt]Γύθειο[/size][/size].
Tώρα μιλάς πολύ σωστά!Α ρε πατρίδα  :cheesy: :cheesy:
Τι μου θύμισες τώρα!Ωραία φαγητά

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Ρε παιδιά την άλλη εβδομάδα λέω να πάρω την κοπέλα και να πάω στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων.Αν ξέρετε κάτι καλό για διαμονή και φαγητό εκεί κάντε τον κόπο και ενημερώστε.Φίλε Νταρκ με τη Βυτίνα είμαι και εγώ ερωτευμένος,παω 3-4 φορές το χρόνο και έχω γυρίσει όλα τα χωριά εκεί πάνω.

Λοιπόν διάβασε:40' πριν τα Καλάβρυτα,αλλάπρος τον δρόμο της Αρκαδίας είναι το χωριό Πλανητέρο.Βρίσκεται μετά την Κλειτορία Αχαϊας λίγο κάτω από τον δρόμο Βυτίνας-Καλαβρύτων.Στο Πλανητέρο πάνω ακριβώς στο ποτάμι με τις πέστροφες κ μέσα στα δέντρα,βρίσκεται ο ξενώνας Μπελένης.Βρίσκεται πάνω στο ποτάμι.Κ κλειστά τα παράθυρα νε ΄χεις θα ακούς το ποτάμι να τρέχει.Ακριβως από κάτωέχει ταβέρνα,αλλά μην ανησυχείς λειτουργεί μόνο το μεσημέρι.Ο ταβερνιάρης που το έχει μοιάζει εκπληκτικά με τον Μπακλαβατζίογλου.ΘΑ ακούς μόνο τα τρεχούμενα νερά κ τα πουλιά.Πραγματικα για ησυχία.Τιμή εγώ πλήρωσα 50 ευρώ το βράδυ.Με το αμάξι πολύ κοντά είναι τα Σπήλαια Λιμνών ,τα Καλάβρυτα καμμιά 40αρια χλμ.,Βυτίνα κ.α.Το τηλ του ξενώνα είναι το 26920 31656 ή αν θες να το δεις μπες στο touristorama.gr κ ψάξε τα καταλύματα της Αχαϊας.Αν σου αρεσει η ησυχία θα με θυμηθείς.

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Να γράψω κ λίγα πράγματα κ για έναν πολύ δημοφιλή προορισμό με ένα φανταστικό ξενοδοχείο εκεί.
Μιλάω για το Μέτσοβο.Το μαγυτικό Μέτσοβο,ένα από τα ωραιότερα χωριά στην Ελλάδα,πρόκειται γι αέναν δημοφιλή προορισμό.ΌΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΑΤΕ.Αν ξεκινήσετε από Αθήνα να πάτε απόΕθνική Αθηνών-Θεσσ/κης,θα πιάσετε μετά από την Λαμία τον δρόμο για Τρίκαλα,δηλ.θα πάτε μέσω Δομοκού,απο Τρίκαλα θα πάτε για Καλαμπάκα κ μετά από 50 περίπου χλμ.είναι το Μέτσοβο.ΘΑ ΤΟ ΕΡΩΤΕΥΤΕΙΤΕ.
Για να μείνετε σας προτείνω το ξενοδοχείο ΑΝΑΞ με φανταστική ΘΕΑ.Ουσιαστικά είναι στην αρχή του χωριού,πάνω στον δρόμο στο σημείο που κάνει μια μεγάλη στροφή ο δρόμος πριν βγει στην μεγάλη τελική ευθεία γι8α την ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ του χωριου΄.Το ξενοδοχείο δεν είναι κάτι το σούπερ ουαου.Είναι οικογενειακή επιχείρηση,με καλό πρωινό ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ είναι η ΘΕΑ.Από τα μπαλκόνια του έχετε πιάτο ολο το Μέτσοβο.Δεν θα θέλετε να βγείτε.Θα κάθεστε συνέχεια στο μπαλκόνι.Είναι από τα λίγα που έχουν τέτοια θέα στο Μέτσοβο.Το τηλ.του ξενοδοχείου είναι το 2656042003.Ψάξτε και στο Google για ΑΝΑΞ κ ίσως το βρείτε κ με φώτο.
Για φαϊ έχει πολλές ταβέρνες στο Μέτσοβο όλες λίγο πολύ καλές,αλλά μην χάσετε να φάτε στο μαγαζί-φετίχ τυ Μετσόβου.Πρόκειται για μια ψησταριά-τρύπα στο πάνω μέρος της πλατείας που έχει μόνο κοντοσούβλι,λουκάνικο και σουτζούκι.Στο πετάει πάνω στην λαδόκολλα κ αν είσαι τυχερός κ βρεις την μοναδική τάβλα που χρησιμοποιεί ως τραπέζι είσαι τυχερός,αλλιώς΄πέρνεις την λαδοκολλίτσα σου,το κορίτσι σου από το χέρι κ πάτε κ κάθεστε στο γρασίδι της πλατείας κ κάνετε ένα μικρο πιν-νικ.ΦΑΤΕ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥΣΑΣ ΛΕΩ ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ ΧΥΜΑ και θα σας φύγει το κλαπέτο.Η Φρόσω από αυτό με ερωτεύτηκε. :rockon:

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
22
Πόντοι
66
Να γράψω κ λίγα πράγματα κ για έναν πολύ δημοφιλή προορισμό με ένα φανταστικό ξενοδοχείο εκεί.
Μιλάω για το Μέτσοβο.Το μαγυτικό Μέτσοβο,ένα από τα ωραιότερα χωριά στην Ελλάδα,πρόκειται γι αέναν δημοφιλή προορισμό.ΌΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΑΤΕ.Αν ξεκινήσετε από Αθήνα να πάτε απόΕθνική Αθηνών-Θεσσ/κης,θα πιάσετε μετά από την Λαμία τον δρόμο για Τρίκαλα,δηλ.θα πάτε μέσω Δομοκού,απο Τρίκαλα θα πάτε για Καλαμπάκα κ μετά από 50 περίπου χλμ.είναι το Μέτσοβο.ΘΑ ΤΟ ΕΡΩΤΕΥΤΕΙΤΕ.
Για να μείνετε σας προτείνω το ξενοδοχείο ΑΝΑΞ με φανταστική ΘΕΑ.Ουσιαστικά είναι στην αρχή του χωριού,πάνω στον δρόμο στο σημείο που κάνει μια μεγάλη στροφή ο δρόμος πριν βγει στην μεγάλη τελική ευθεία γι8α την ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ του χωριου΄.Το ξενοδοχείο δεν είναι κάτι το σούπερ ουαου.Είναι οικογενειακή επιχείρηση,με καλό πρωινό ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ είναι η ΘΕΑ.Από τα μπαλκόνια του έχετε πιάτο ολο το Μέτσοβο.Δεν θα θέλετε να βγείτε.Θα κάθεστε συνέχεια στο μπαλκόνι.Είναι από τα λίγα που έχουν τέτοια θέα στο Μέτσοβο.Το τηλ.του ξενοδοχείου είναι το 2656042003.Ψάξτε και στο Google για ΑΝΑΞ κ ίσως το βρείτε κ με φώτο.
Για φαϊ έχει πολλές ταβέρνες στο Μέτσοβο όλες λίγο πολύ καλές,αλλά μην χάσετε να φάτε στο μαγαζί-φετίχ τυ Μετσόβου.Πρόκειται για μια ψησταριά-τρύπα στο πάνω μέρος της πλατείας που έχει μόνο κοντοσούβλι,λουκάνικο και σουτζούκι.Στο πετάει πάνω στην λαδόκολλα κ αν είσαι τυχερός κ βρεις την μοναδική τάβλα που χρησιμοποιεί ως τραπέζι είσαι τυχερός,αλλιώς΄πέρνεις την λαδοκολλίτσα σου,το κορίτσι σου από το χέρι κ πάτε κ κάθεστε στο γρασίδι της πλατείας κ κάνετε ένα μικρο πιν-νικ.ΦΑΤΕ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥΣΑΣ ΛΕΩ ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ ΧΥΜΑ και θα σας φύγει το κλαπέτο.Η Φρόσω από αυτό με ερωτεύτηκε. :rockon:
ποπο μεγαλε τι μου θυμιζεις τωρα.....!ο τυπας με το κοντοσουβλι εχει ιστορια λεμε.......!φετος το καλοκαιρι περασα 4 φορες και τα γαμησα την μανα, τρωω χρονια....!!
και οσο για την θεα γαμησετα...!οσο για αυτο που λεσ οτι θα κατσουμε στο μπαλκονι δεν το νιμιζω με το κρυο που εχει...!οθτε για τσιγαρο δεν βγενεις....!

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Τελη Οκτωβρίου είχε μαγευτικές μέρες που είχα πάει.όταν έχει ωραία μέρα γαμιέται στην ζέστη.Πάντως όταν πέφτει ομίχλη λες κ βγαίνει το χωριό από παραμύθι.Το κοντοσούβλι είναι μια από τις καλύτερες γεύσεις που δοκίμασα στην ζωή μου.

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Και επειδή πλησιάζουν γιορτές κ πολλοί φίλοι θα ψάχνονται μπορω να δώσω πληροφορίες για τα κάτωθι χειμερινά μέρη:
*Τρίκαλα Κορινθίας
*Βυτίνα,Λεβίδι,Δημητσάνα,Στεμνίτσα,Καρίταινα,Ελληνικό Αρκαδίας
*Μονεμβάσιά
*Κοσμάς Κυνουρίας
*Πλανητέρο-Κλειτορία Αχαϊας
*Αράχωβα-Δελφοι-Γαλαξίδι(αν κ δεν σας τα προτείνω λόγω κοσμοσυρροής και ψώνιων)
*Βελίτσα ή Άνω Τιθορέα Φθιωτιδας
*Ελάτη-Νεραιδοχώρι Τρικάλων
*Παλαιός Παντελεήμονας Πιερίας(απίστευτος παραδοσιακός προορισμός με την ωραιότερη θέα που έχω δει στην Ελλάδα)
*Μέτσοβο(έγραψα πιο πάνω)
*Μακρυνίτσα Πήλιου
*Σαμαρίνα Γρεβενών(ορε τι θυμήθηκα)
*Καρπενήσι και γύρω χωριά
*Τυμφρηστός Φθιώτιδας

Altec73

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Φεβ 2006
Κριτικές
5
Like
72.830
Πόντοι
12.056
Σαμαρίνα Γρεβενών

Moνο εκει δεν εχω παει... :tickedoff:

billy_gs

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2007
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16
Να πας όπως και δήποτε όχι τόσο για το ίδιο το χωριό όσο για τα γύρω μέρη.Ειδικά αν πας με τζιπ μπορείς να "περπατήσεις" εκπληκτικές διαδρομές.Στη Σαμαρίνα έχει φοβερό κρέας!Αν και καθαρίζουν τους δρόμους καλά να έχεις αλυσίδες όπωσδήποτε γιατί το χιόνι είναι πολύ εκεί πάνω!Νομίζω πως η Σαμαρίνα είναι και το ψηλότερο κατοικ. χωριό.

Altec73

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Φεβ 2006
Κριτικές
5
Like
72.830
Πόντοι
12.056
Εγω με αμαξι??? ΠΟΤΕ ΤΩΝ ΠΟΤΩΝ...ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ  :2funny: :2funny: :2funny:

billy_gs

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2007
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16
Και έξω από τα Γρεβενά νομίζω στον δρόμο που πάει προς το χιονοδρομικό,δεν θυμάμαι καλά,έχει μία τρομερή ταβέρνα αλλά με κανονικό Ι.Χ. δεν πας.Και τότε που είχα πάει είχε τρελό χιόνι.Θέλει τζιπ ειδικά αν πάει κάποιος χειμώνα.Ονομάζεται "Αετοφωλιά" και είναι στην καρδιά της Πίνδου.Δεν το βρίσκεις εύκολα αλλά όρεξη να έχει κανείς και πάει όπου θέλει....

Bull_

Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2005
Like
4
Πόντοι
66
Αδερφέ το μαγαζί στο οποίο αναφέρεσαι είναι το 5Φ που σημαίνει Φίλε Φάε Φύγε Φέρε Φίλους... :rockon:
Το καλύτερο κοντοσούβλι παγκόσμιως :thumbsup:
Ειναι το πρώτο μαγαζί μόλις κατέβεις στην κεντρική πλατεία του Μετσόβου στο δεξί σου χέρι...ανεβαίνεις 3 σκαλάκια!!!
Προσοχή όμως,ανεβαίνοντας τα σκαλάκια έχει ενα απο δεξία(το 5Φ) κι ένα από αριστερά...είναι ακριβώς απέναντι!!!Παλιά δούλευε το 1 τη μια μέρα και το άλλο την επόμενη...όπως οι εφημερίες των Νοσοκομείων ένα πράγμα!!!Αξ΄ζει πάντως ακόμα καιπεραστικός να είσαι να κάνεις στάση για κοντοσούβλι και να συνεχίσεις το ταξίδι σου!Πάντως όποιος πάει Μέτσοβο και δεν φάει κοντοσούβλι στα 5Φ είναι σαν να μην πήγε καν στο Μέτσοβο!!!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom