Αλλος αγαπημενος μου προορισμος ειναι το Καρπενησι και γενικοτερα ο νομος Ευρυτανιας....Μαγευτικος τοπος..
Εγω μενω σε κουμπαρους στο χωριο Μηλια,αριστερα του δρομου Καρπενησι-Αγρινιο μετα το χανι Μπαγασακι...Οι διαδρομες που κανω στην Ευρυτανια ειναι Μηλια-Σελλα με πρωτευουσα τα....Φιδακια οπως λενε οι ντοπιοι,στη λιμνη των Κρεμαστων και τη διαβαση του ρεματος Πανταβρεχει(εξαιρετικα απιθανα μαγευτικη διαδρομη-απο τις πιο ομορφες της Ελλαδος-οι τζιπαδες ξερουν...το καλοκαιρι δε ψαρευω αγριες πεστροφες εκει ,αλλα μην το πειτε και σε αλλους...)που δικαιολογει την ονομασια της χειμωνα -καλοκαιρι,Παπαρουσι,Φραγκιστα,Βινιανη,Κρεντη και τελειωμο δεν εχει...Τα δε ονομαζομενα "μπαλκονια" ασταματητα σε ολες τις διαδρομες και η Θ Ε Α .... μαγευτικη απλως...Μενεις με το στομα ανοικτο και στο αμαξι ξαναμπαινεις οταν σε ...κοψει το κρυο.Στο επομενο μπαλκονι ξαναβγαινεις για φωτο μεχρι να τα παιξεις απο το κρυο και αντε παλι απο την αρχη...Να θυμησω οτι η κατοχη 4χ4 ειναι επιθυμητη αυτη την εποχη του χρονου,δεν ειναι τοσο οτι δεν θα πας σε καποια μερη ,αλλα χανεις την μαγεια της περιπετειας....
Προσοχη θελει ,και ψαξιμο στα ξενοδοχεια και στην διαμονη γιατι εκει πανω ειναι λιγο πιασεκολε...Μετα απο χρονια αιμοραγιας μου,επρεπε να κανω κουμπαριο για να εχω δικο μου κλειδι στην Μηλια...Το φαγητο ειναι φοβερο και η ντοπια κουζινα απιθανη και εχει απ'ολα...Γουρνοπουλες και αρνακια ψητα και γενικως ορεξη και τσεπη να εχετε...Απαραιτητως δοκιμαστε σπληναντερο η μπουμπαρι το λεγομενο...φημιζετε μια ταβερνα στους Γοργιαναδες αν δεν κανω λαθος(δεν θυμαμαι ονομα δυστυχως...κωλοφαρδος..τρωω σπιτισιο πλεον...).Αλλη σπασιαλιτε και σπανια -δεν πρεπει να φτιαχνουν πουθενα αλλου στην Ελλαδα ετσι -ειναι η προβατινα στιφαδο...Θεων γευσεις...
Επισης φοβερη διαδρομη ειναι και προς το χωριο Φουρνα (εχει και ξενοδοχειο,οπως και στα χωρια Ρεντινα ,Αιδονοχωρι..)..Οι ασχολουμενοι με τα ραλλυ αυτοκινητου ξερουν την διαδρομη απο τον θρυλικο "Ταρζαν"των παλαιοτερων ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ .Η ονομασια δοθηκε χαριν ενος γερου που διεμενε στην συγκεκριμενη περιοχη χειμωνα -καιλοκαιρι Μ Ο Ν Ο Σ....Φοβερη ισστορια που καποτε αξιζει να σας την διηγηθω,οχι για τιποτα αλλο ,παρα μονο για να καταλαβουμε ολοι μας τι καταλυτικη επιδραση μπορει να εχει στην υγεια μας η συχνη επαφη(αν οχι διαμονη..)με την φυση..