Νέα

Χειμερινές αποδράσεις

• Μέλος που άνοιξε το νήμα DARKSIDEOFTHEMOON
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 155
  • Εμφανίσεις 10K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)
OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Καλημέρα φίλοι.Περιμένω να ακούσω που έχετε κλείσει,όσοι έχετε κλείσει να πάτε κάπου τα Χριστούγεννα.Ίσως κάποιοι που δεν έχουν βρει να πάνε κάπου,στις προηγούμενες σελίδες του εν λόγω θρεντ ,να βρουν κάτι ενδιαφέρον.Περιμένω να ακούσω προτάσεις/ καταλύμματα.

Ερώτηση:Έχει πάει κανείς στο Σιράκο Ιωαννίνων;;;να μας πει κανά-δυο κουβέντες.

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Έχει παέι κανείς στα χωριά του Ταϋγετου;;;;όλο για αυτα ακούω και δεν ξέρω που να πάω κ που να μείνω.Ας μας πει κανείς κατι για αυτά αν έχει παέι.

moutsos13

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαρ 2006
Like
215
Πόντοι
36
Θα γραψω για την περσινη μου εξόρμηση γιατι φετος δεν εχω κανονισει και δεν με βλεπω να πηγαινω πουθενα.
Ηταν κατα την περιοδο της πρωτοχρονιας και μεναμε στο Πισοδερι που ανήκει στο Νομο Φλωρινας και ειναι πολυ κοντα στο ομωνυμο χιονοδρομικο κεντρο . Να φανταστειτε οτι απ το παραθυρο του δωματιου βλεπαμε την πιστα!!!! Το κακο βεβαια, ηταν οτι το χιονι δεν επαρκουσε ωστε να λειτουργουν οι περισσοτερες πιστες. Για το λογο αυτο δεν αναλωθηκαμε στα χειμερινα σπορ αλλα στο να γνωρισουμε τα αξιοθεατα της ευρυτερης περιοχης.
Το καλο σ αυτα τα μερη ειναι  οτι σε αποσταση μιας ωρας εχεις αρκετες επιλογες.
Μια απ αυτες την οποια προτεινω ανεπιφύλακτα, ειναι το χωριο Νυμφαιο, το οποιο ειναι χαρακτηρισμενο ως διατηρητέος παραδοσιακός οικισμος και ειναι ισως απ τα πιο ομορφα και παραδοσιακά χωρια της βορειου Ελλαδος. Εκει βρισκεται και  το παρκο προστασιας της καφε αρκουδας  υπο την επιβλεψη του Αρκτουρου.
Μια πολυ καλη επιλογη επισης,  ειναι  να επισεφθειτε τη  λιμνη των Πρεσπων και το νησακι με το γραφικο μικρο χωριουδακι του Αγιου Αχιλειου με τα ιστορικα του μνημεια (αρχαια και βυζαντινα). Οπως και  να μην χασετε να φατε στο παραδοσιακο ταβερνείο του νησιου με τα εκπληκτικα του εδέσματα. Πολύ καλες ταβερνες θα βρειτε και στο χωριο του Αγιου Γερμανου που βρισκεται κοντα στη περιοχη των Πρεσπων.
Αλλοι προρισμοι (αποσταση μιας ωρας περιπου) που μπορειτε να επισκεφθειτε, ειναι το Νεστοριο Καστοριας ( River Party) και φυσικα η πανεμορφη πολη της Καστοριας (20 λεπτα αποσταση).

talos43

Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2006
Like
9
Πόντοι
66
ντάρκ...εγ'ω θα πάω λίμνη πλαστήρα...αλλά για να βρω δωμάτιο έφτυσα αίμα...όλα κλειστά...πραγματικά είναι υπέροχα εκεί..ειδικά αν θα έχει χιονίσει...

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Προτασούλες για όσους αργοπορημένους δεν βρήκαν που να απάνε μέσα στις γιορτές.Ισως στις προηγούμενες σελίδες βρείτε κάτι.

ΒΡΑΣΙΔΑΣ2

Μέλος
Εγγρ.
30 Νοε 2006
Like
1
Πόντοι
16
ντάρκ...εγ'ω θα πάω λίμνη πλαστήρα...αλλά για να βρω δωμάτιο έφτυσα αίμα...όλα κλειστά...πραγματικά είναι υπέροχα εκεί..ειδικά αν θα έχει χιονίσει...
talos να πας οποσδηποτε στο παρατηρητηριο ειναι  επανω απο το φραγμα και η θεα ειναι απιστευτη.
Και μετα στο ιχθυοτροφειο για σωλομο.

talos43

Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2006
Like
9
Πόντοι
66
είναι η 5η φορά που πηγαίνω..γαμάτο μέρος πραγματικά...και έχει και βραδυνά για να περνάει η ώρα....

ΒΡΑΣΙΔΑΣ2

Μέλος
Εγγρ.
30 Νοε 2006
Like
1
Πόντοι
16
Εχεις παει στο παρατηρητηριο? γιατι και εγω ειχα παει αρκετες φορες στην λιμνη αλλα εκει πηγα το καλοκαιρι και επαθα πλακα.

talos43

Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2006
Like
9
Πόντοι
66
την έχω γυρίσει όλη και έχω πάει παντού..ακόμα και στο μικρό χιονοδρομικο....όνειρο είναι..άντε να ξεκουραστούμε λιγάκι...

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
  Καλησπερα και απο μενα παιδες....

Αγαπημενος προορισμος μου ειναι γενικως η Πελλοπονησος και ειδικως και για διαφορους λογους(καταγωγης....)η Γορτυνια...Εχει παρα πολλες επιλογες και φθηνα στα γυρω απο την Καρυταινα μερη...Μεγαλη μου αγαπη ειναι οι εκδρομες στον ναο του Επικουρειου Απολλωννα στις Βασσες..

Για διαμονη στα γυρω χωρια  Καρυταινα- Ελληνικο-Στεμνιτσα ακομα και Ανδριτσαινα...Φανταστικος τοπος,για τριημερες αποδρασεις και τα αξιοθεατα παρα πολλα( Επικουρειος-the top-Καστρο Καρυταινας-φαραγγι Λουσιου-σταδιο Λυκαιου Διος με τον ναο του-αρχαια Γορτυνα και σταματημο δεν εχει).Για τους εχοντες τζιποειδες τουτου(το δικο μου forester εχει βελαξει)οι διαφορες διαδρομες ειναι μαγευτικες καθως και η πεζοπορια.

Η διαμονη κοστιζει φθηνα αν το ψαξεις,το φαγητο αστα να πανε,με τα κοψιδια,τις προβατινες τα λουκανικα -σλουρπ....

Στα λινκς θα βρειτα σχεδον τα παντα...Οι αρχαιολατρες θα μαγευτουν....Οσοι πανε κολλανε και ειδικα με τον ναο του Επικουρειου(ειδικα με αυτον....) αλλα και με την αρχαια Γορτυνα απο οπου η θεα ειναι μαγευτικη...
Υπαρχουν και αλλα αξιοθεατα στην ευρυτερη περιοχη που τα ανακαλυπτεις με την τριβη της επαφης με τον τοπο(πας πολλες φορες..)...Στο Αφροδισιο ορος με τον περιφημο ναο της Αφροδιτης -Μονη Κλειβωκας(ο ξενωνας της Θεωνης στην Δημητρα ειναι καταπληκτικος...και η εδρα μου οταν επισκεπτομαι την περιοχη)...Ψαχτε την περιοχη αξιζει...

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
  Μην ξεχναμε οτι ολοι οι ευρωπαιοι οταν ηθελαν να δηλωσουν υψηλη "καταγωγη" ελεγαν με στομφο...."et in Arkadia habito"...

enoxlitikos

Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2007
Κριτικές
6
Like
7
Πόντοι
6
Η Ελλάδα είναι πανέμορφη.Όπου και αν πάει κάποιος θα ευχαριστηθεί διακοπές.Και στις 4 εποχές του χρόνου.Αλλά μετά,αν έρθει ο λογαριασμός δηλαδή,θα κλαίει με μαύρο δάκρυ.Είχα πάρει προσφορές για τον Φεβρουάριο από τον παλαιό Άγιο Αθανάσιο στο Καϊμακτσαλάν,και κάτω από 120€ για δίκλινο δε βρήκα!Έτσι αποφάσισα να κλείσω 10 ημέρες σε ξενοδοχείο μέσα στην πίστα στο Baqueira Beret στα Ισπανικά Πυρηναία.Βρήκα 2κλινο με ημιδιατροφή στα 85€ 3*.Και δίπλα από τις πίστες!

Δυστυχώς,από τον δημοφιλή προορισμό που ήμασταν κάποτε γίναμε προορισμός για αλήτες πιωμένους αλλοδαπούς...

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
  Αλλος αγαπημενος μου προορισμος ειναι το Καρπενησι και γενικοτερα ο νομος Ευρυτανιας....Μαγευτικος τοπος..

Εγω μενω σε κουμπαρους στο χωριο Μηλια,αριστερα του δρομου Καρπενησι-Αγρινιο μετα το χανι Μπαγασακι...Οι διαδρομες που κανω στην Ευρυτανια ειναι Μηλια-Σελλα με πρωτευουσα τα....Φιδακια οπως λενε οι ντοπιοι,στη λιμνη των Κρεμαστων και τη διαβαση του ρεματος Πανταβρεχει(εξαιρετικα απιθανα μαγευτικη διαδρομη-απο τις πιο ομορφες της Ελλαδος-οι τζιπαδες ξερουν...το καλοκαιρι δε ψαρευω αγριες πεστροφες εκει ,αλλα μην το πειτε και σε αλλους...)που δικαιολογει την ονομασια της χειμωνα -καλοκαιρι,Παπαρουσι,Φραγκιστα,Βινιανη,Κρεντη και τελειωμο δεν εχει...Τα δε ονομαζομενα "μπαλκονια"  ασταματητα σε ολες τις διαδρομες και η Θ Ε Α .... μαγευτικη απλως...Μενεις με το στομα ανοικτο και στο αμαξι ξαναμπαινεις οταν σε ...κοψει το κρυο.Στο επομενο μπαλκονι ξαναβγαινεις για φωτο μεχρι να τα παιξεις απο το κρυο και αντε παλι απο την αρχη...Να θυμησω οτι η κατοχη 4χ4 ειναι επιθυμητη αυτη την εποχη του χρονου,δεν ειναι τοσο οτι δεν θα πας σε καποια μερη ,αλλα χανεις την μαγεια της περιπετειας....

Προσοχη θελει ,και ψαξιμο στα ξενοδοχεια και στην διαμονη γιατι εκει πανω ειναι λιγο πιασεκολε...Μετα απο χρονια αιμοραγιας μου,επρεπε να κανω κουμπαριο για να εχω δικο μου κλειδι στην Μηλια...Το φαγητο ειναι φοβερο και η ντοπια κουζινα απιθανη και εχει απ'ολα...Γουρνοπουλες και αρνακια ψητα και γενικως ορεξη και τσεπη να εχετε...Απαραιτητως δοκιμαστε σπληναντερο η μπουμπαρι το λεγομενο...φημιζετε μια ταβερνα στους Γοργιαναδες αν δεν κανω λαθος(δεν θυμαμαι ονομα δυστυχως...κωλοφαρδος..τρωω σπιτισιο πλεον...).Αλλη σπασιαλιτε και σπανια -δεν πρεπει να φτιαχνουν πουθενα αλλου στην Ελλαδα ετσι -ειναι η προβατινα στιφαδο...Θεων γευσεις...

Επισης φοβερη διαδρομη ειναι και προς το χωριο Φουρνα (εχει και ξενοδοχειο,οπως και στα χωρια Ρεντινα ,Αιδονοχωρι..)..Οι ασχολουμενοι με τα ραλλυ αυτοκινητου ξερουν την διαδρομη απο τον θρυλικο "Ταρζαν"των παλαιοτερων ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ  .Η ονομασια δοθηκε χαριν ενος γερου που διεμενε στην συγκεκριμενη περιοχη χειμωνα -καιλοκαιρι Μ Ο Ν Ο Σ....Φοβερη ισστορια που καποτε αξιζει να σας την διηγηθω,οχι για τιποτα αλλο ,παρα μονο για να καταλαβουμε ολοι μας τι καταλυτικη επιδραση μπορει να εχει στην υγεια μας η συχνη επαφη(αν οχι διαμονη..)με την φυση..

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Το Σ/Κ που μας πέρασε είχα την φαεινή ιδέα να παώ στον Πάρνωννα στην ορεινή Αρκαδία εκεί που αποκλείστηκαν από τα χιόνια :idiot: :uglystupid:
Πήγα στην Καστάνιτσα Κυνουριάς-ένα πραγματικά γραφικό χωριό σε υψόμετρο 850 μέτρων.Το χωριό είναι διατηρητέος-παραδοσιακός οικισμός κ θυμίζει κάτι από Μακρυνίτσα.Ο κόσμος είανι ιδιαίτερα φιλόξενος κ όπου πατε να κάτσετε σας κερνάνε τσίπουρο ή κρασί.Έχει ένανπαραδοσιακό ξενώνα-τον Ξενώνα Αντωνίου που έχει εκπληκτική θέα κ πα΄ρα πολύ ωραία διακόσμηση.Είναι 10 μέτρα κάτω από την κεντρική πλατεία όπου λειτουργούν 2 ταβέρνες κ ένα καφενεδάκι.Οι ντόπιοι μου είπαν ότι είναι πιο ωραία την άνοιξη.Αν θέλετε πραγματικά να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα η Καστάνιτσα Κυνουρίας πραγματικά θα σας αποζημιώσει.

Για ναπάτε πιάνετε την Εθνική Αθηνών-Τριπόλεως κ βγαίνετε στο Άργος.Από εκι συνεχίζετε τον δρόμο προς Άστρος Κυνουρίας.Μετά το Άστρος Κυνουρίας συνεχίζετε κανά δεκάρι χιλιόμετρα μέχρι τον Αγιο Ανδρέα.Από εκι κόβετε μέσα κ θα δείτε ταμπέλες για Καστάνιτσα κ Πραστό.Θα αρχίσετε την ανάβαση για κανά εικοσάρι χιλιόμετρα.Προσε΄χτε γιατί ο δρόμος είναι στενός κ χωρίς καλή προστασία από μπάρες κ.λ.π.Έχει πολλές στροφές αλλά το θετικό είναι ότι δεν έχει λακκούβες.

όταν φτάσετε πιείτε ένα τσιπουράκι στην πλατεία,στον καφενέ του Τάκη...και θα με θυμηθείτε.

peoekrisma

Μέλος
Εγγρ.
20 Απρ 2007
Κριτικές
14
Like
0
Πόντοι
11
Συναγωνιστή ΣΚΟΤΕΙΝΕ την άνοιξη είναι όντως πολύ ωραία η γύρω περιοχή.Προς τα τέλη Μαιου κάνουν τα τριγύρω χωριά και γιορτές κερασιού και αρχές χειμώνα γιορτές κάστανου.Αν ξαναπάς ρώτα να σου πούνε και την διαδρομή από Καστάνιτσα μέσα από το βουνό (άσφαλτος πιά τα τελευταία χρόνια) προς το καταφύγιο του Πάρνωνα και από κει στον Αγ.Πέτρο.

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Μήπως έχουμε τίποτα πληροφορίες για Ζαγορά στο Πήλιο,σχετικά με ενοικιαζόμενα που ενδιαφέρομαι να πάω κατά την 25η Μαρτίου;
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom