Νέα

Χειμερινές αποδράσεις

• Μέλος που άνοιξε το νήμα DARKSIDEOFTHEMOON
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 155
  • Εμφανίσεις 10K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Ανοίγω αυτό το θέμα προκειμένου να ανταλλάξουμε πληροφορίες για χειμερινές αποδράσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και να μάθουμε όσο είναι δυνατόν ότι χρειάζεται προκειμένου να κάνουμε τα Σαββατοκύριακα μας ή τα τριήμερα μας καλύτερα.Οι πληροφορίες που θα ανταλλάσουμε θα είναι περί:
*προορισμοί(όσο πιο άγνωστοι τόσο το καλύτερο)
*καταλύματα(μην μας πιάσουν και τον κώλο)
*φαγητό(ταβερνάκια-κουτουκάκια,ότι έχετε ευχαρίστηση για να ΦΑΜΕ ΚΑΛΑ)
*μπαράκια(αν κ δεν τα προτιμώ όταν φέυγω γιατί μου αρέσει να κάνω άλλα πράγματα :knockinb:)

Όσοι έχετε να πείτε κάτι για κάποιο μέρος που σας εντυπωσίασε τελευταία ή παλιότερα ή να δώσετε πληροφορίες σχετικά με τα παραπάνω,καλοδεχούμενα.
Ειδικά τώρα που πλησιάζουν γιορτές κάποιοι συναγωνιστές ίσως βρουν από εδώ χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το που να πάνε.

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Και για να ξεκινήσω ,παραθέτωντας την τελευταάία μου ορεινή εξόρμηση.Πήγα πριν 2 βδομάδες με την Φρόσω στο όρος Μαίναλον,στην ορεινή Αρκαδία στην καρδιά της Πελοποννήσου.

Ως λάτρης και ερωτευμένος με το εν λόγω μέρος,πήγα για χιλιοστή φορά.Ηθελα να πάω Βυτίνα,αλλα δυστυχώς ο άλλοτε ειδυλλιακός προορισμός έχει γίνει κάτι σαν την Αράχωβα.Τα καταλλύματα είναι σχετικά λίγα για το μέρος και οι τιμές πολύ απαγορευτικές.Από την άλλη η κίνηση στο εν λόγω μέρος ειδικά τα Σαββατοκύριακα με πούλμαν από ΚΑΠΗ το καθιστούν να μοιάζει τα πρωινά κ τα μεσημέρια με την Ομόνοια.
Θέλοντας να πάμε σώνει κ καλά στο Μαίναλο κ μετά από ενδελεχή έρευνα ανακάλυψα την ΑΓΡΟΠΟΛΗ στο χωριό Νυμφασία 3 μόλις χλμ από την Βυτίνα.
Πρόκειται για πέτρινες βιλίτσες κυριολεκτικά μέσα στο δάσος.
Η οικογένεια που το έχει, το έχει εξοπλίσει με μεράκι κ δεν αφήνει να σας λείψει τίποτα.Οι παροχές του είναι οι εξής:
*τζάκι με άφθονα ξύλα
*δωρεάν τσίπουρο μέσα στο σαλονάκι
*μπαλκόνι με φοβερή θέα
*τηλεόραση,εξτρά θέρμανση εκτός από το τζάκι,κουζίνα,ψυγείο
*φουλ παραδοσιακό πρωινό με σπιτικά εδέσματα φτιαγμένα από την ιδιοκτήτρια του ξενώνα που περιλαμβάνουν μηλόπιττες,τηγανόψωμα,σπιτικό ζυμωτό ψωμί,μέλι βουνού,μαρμελάδα και καρυδόπιττα.
*απόλυτη ησυχία μέσα σε ειδυλλιακό τοπίο

Σας το προτείνω όσοι θέλετε να πάτε εκεί.Οι τιμές του είναι 80 ευρώ το δίκλινο το βράδυ κ 120 ευρώ το τετράκλινο αν νοικιαστεί η βιλίτσα από 4 ατομα.Σε αυτή την περίπτωση έχει 2 διαφορετικά μπα΄νια,για να εξυπηρετείστε ανά ζευγάρι.

Για περισσότερα κοιτάχτε στο
Το μόνο που μπορεί να σας χαλάσει την ησυχία είναι το μικρότερο από τα 5 παιδιά των ιδιοκτητών,που είναι 2,5 χρονών κ τσιρίζει συνέχεια.

Πάντως εμένα κ της Φρόσως μας άρεσε καταπληκτικά.

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
οικονομικο πατερ!!! κυριος τις γιορτες!!!    :tickedoff:

Σου πε κανείς ότι η εκκλησία δεν έχει φράγκα;να που πάνε οι δωρεές κ τα παγκάρια των εκκλησιών.Στις διακοπές στα πανάκριβα ξενοδοχεία που πάει το παπαδαριό.

AssFiller

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουλ 2007
Κριτικές
4
Like
26
Πόντοι
66
DARKSIDEOFTHEMOON...πολύ καλό θέμα.. :thumbsup:

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
41
Πόντοι
2.157
Σου πε κανείς ότι η εκκλησία δεν έχει φράγκα;να που πάνε οι δωρεές κ τα παγκάρια των εκκλησιών.Στις διακοπές στα πανάκριβα ξενοδοχεία που πάει το παπαδαριό.
ξεχνας τις κρουαζιερες.. :grin: :grin:

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Όποιος παραθέτει ένα κατάλυμα ή κάποιο μέρος,ας μας λέει κ 2-3 πράγματα για αυτό όπως τιμές/παροχές/θέα των δωματίων για να μην πάμε ξυπόλητοι.Μπορεί να παραθετετε τον διαδικτυακό τόπο κάποιου καταλύματος,αλλά όπως ξέρετε τα σάιτ δεν λένε πάντα την αλήθεια.
Μπήκα στον κόπο κ έγραψα λίγα πράγματα για εκεί που πήγα για όποιον φίλο θέλει να πάει,προκειμένου να διευκολυνθεί.Περιμένω το ίδιο από ολους μας.
Καλό απόγευμα,καλό παρασκευοσαββατοκύριακο...
...ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

inaCcessiBle

Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2007
Κριτικές
1
Like
1
Πόντοι
16
Φωτιες μας εβαλες τωρα DARK :cheesy:

pamtax21

Μέλος
Εγγρ.
8 Φεβ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Ρε παιδιά την άλλη εβδομάδα λέω να πάρω την κοπέλα και να πάω στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων.Αν ξέρετε κάτι καλό για διαμονή και φαγητό εκεί κάντε τον κόπο και ενημερώστε.Φίλε Νταρκ με τη Βυτίνα είμαι και εγώ ερωτευμένος,παω 3-4 φορές το χρόνο και έχω γυρίσει όλα τα χωριά εκεί πάνω.

Επισκέπτης

Άρνα Λακωνίας ήμουν πριν 2 εβδομάδες είχε και μια 3ήμερη γιορτή ( κάστανου) με κλαρίνα καζάνια με τσίπουρο να δουλεύουν στην πλατεία του χωριού.
εγώ έχω σπίτι 15 χλμ στο δρόμο για το Γύθειο ( είναι η γυναίκα μου από εκεί)
ο ξενώνας απ ότι ξέρω τσιμπάει λίγο από τιμές.

GIORGOSK

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
2.444
Πόντοι
506
Ρε παιδιά την άλλη εβδομάδα λέω να πάρω την κοπέλα και να πάω στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων.Αν ξέρετε κάτι καλό για διαμονή και φαγητό εκεί κάντε τον κόπο και ενημερώστε.Φίλε Νταρκ με τη Βυτίνα είμαι και εγώ ερωτευμένος,παω 3-4 φορές το χρόνο και έχω γυρίσει όλα τα χωριά εκεί πάνω.

GIORGOSK

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
2.444
Πόντοι
506
Να πέσει φέτος χιόνι στα Καλάβρυτα, γιατί πέρυσι, άστα να πάνε...

peoekrisma

Μέλος
Εγγρ.
20 Απρ 2007
Κριτικές
14
Like
0
Πόντοι
11
Βλέπω οτι ψήνεστε για κάτω απο το Αυλάκι.Περιοχη ορεινής Κορινθίας , μετά τη Λίμνη Στυμφαλία ( ταβέρνες με άπαιχτες ψητές γουρουνοπούλες) Καστανιά ( καλες παιδομπριζολοταβέρνες-Ξενία για διαμονή) , Γκούρα (φαί και καταλύματα ) Φενεός , Λίμνη Δόξας και κατεβαίνεις για παραλία Δερβένι απο Εβροστίνα .

dzf

Μέλος
Εγγρ.
9 Δεκ 2005
Κριτικές
5
Like
2
Πόντοι
6
Ορεινή Ναυπακτία - Κάτω Χώρα.

Ξύλινα αυτόνομα σπιτάκια (τα μεγάλα, για 4 άτομα, έχουν και τζάκι) με διακόσμηση από το ΙΚΕΑ (άσχετο, απλά το παρατήρησα και το αναφέρω..).  Αρκετά προσεγμένα και ευρύχωρα.
Πολύ ήσυχο μέρος, σε απόσταση 5min οδήγηση από την Άνω-Χώρα και περίπου 50min από Ναύπακτο.
Πήγα το 2005, κάποια στιγμή μέσα στον Νοέμβρη και άξιζε τον κόπο.
Δεν νομίζω να έχουν αλλάξει πολλά πράγματα από τότε.
Ιδανικό μέρος για να πάτε με το ταίρι σας ή ζευγαροπαρέα. Μόνοι σας, χωρίς γκόμενα, με τίποτα.

Τι να κάνετε - τι να προσέξετε.
1.ΕΦΟΔΙΑΣΤΕΙΤΕ με τσιγάρα-περιοδικά ( ή ότι άλλο θέλετε τεσπά) από την Ναύπακτο. Στο χωριό δεν έχει ούτε περίπτερο. Αλλιώς θα πρέπει να οδηγήσετε για πολύ ώρα. Μήν κάνετε το ίδιο λάθος που έκανα εγώ!
2.Φαγητό: Έχει αξιόλογο σπιτικό φαγητό στο ίδιο το κατάλυμα (Δοκιμάστε και ζαρκάδι...). Και λίγες επιλογές στην Άνω - Χώρα.
3.Πεζοπορία: Μονοπάτι Ε4 στα 200μ από το κατάλυμα.
4.Διασκέδαση: Τι είναι αυτό???  Βρείτε τη, με το ταίρι σας ή τους φίλους παίζοντας μπιρίμπα...
5.Για τους κατόχους 4χ4 υπάρχει διαδρομή (χώμα εννοείται) που σας βγάζει στο Καρπενήσι. Κανά 30λεπτο αν θυμάμαι καλά . Ρωτήστε τον ιδιοκτήτη.
6.Αλυσίδες μαζί σας οπωσδήποτε. Αν πιάσει χιόνι....    Α, και γενικώς προσοχή στο δρόμο. Πολύ στροφιλίκι...

Τιμές: Από 90ευρώ το δίκλινο. Ε, δεν είναι και τσάμπα...
Αν μου δωθεί η ευκαιρία θα ξαναπάω.
Καλά να περάσετε.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom