Νέα

Che Guevara

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ding-dong
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 126
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

bet

Μέλος
Εγγρ.
6 Οκτ 2007
Like
0
Πόντοι
0
Για μένα ρομαντικοί Επαναστάτες και αγωνιστές ήταν ο Παύλος Μελάς, ο Καπετάν-Άγρας και ο Γρίβας. Οι πρώτοι έσωσαν τη Μακεδονία από τους βούλγαρους κομιτατζήδες και ο τελευταίος έσωσε την Ελλάδα από τους κατσαπλιάδες και την Κύπρο από τους Άγγλους.

Τι είδους επαναστάτης ήταν ο Τσέ που έριξε έναν δικτάτορα , το Μπατίστα, για να εγκαταστήσει έναν πολύ χειρότερο , τον Κάστρο δεν καταλαβαίνω. Και δεν μου εξηγείτε κι όλας !

Εσύ λοιπόν,  ίσως , λέω ίσως , θα έπρεπε να πετάξεις εκείνα τα σκονισμένα βιβλία ιστορίας που  κρατάς στο τελευταίο συρτάρι του κομοδίνου σου και να ψάξεις λίγο περισσότερο το θέμα...

Καλή η Πηλεπόπη Δέλτα, όμως υπό αυτήν την έννοια θα έπρεπε και  ο Ντον Μπράουν να μείνει στην ιστορία για τον κώδικα Ντα Βίντσι, αποτελώντας πηγή αναφοράς για τις μελλοντικές γενιές...

Όταν μάθεις να διακρίνεις τις μυθιστορηματικές πινελιές από τις καθαρά ιστορικές, τότε θα καταλάβεις τον ρομαντισμό του ήρωα...

Και μιας και - όντως - το παίζεις έξυπνος τελικά, μάθε λίγο την κατάσταση στο μέτωπο της Μακεδονίας εκείνη την εποχή. Γιατί αν το ψάξεις βαθιά, θα δεις ότι μεγάλο ρόλο στη νίκη μας εναντίον της καθίδρυσης της Εξαρχικής Εκκλησίας δεν έπαιξε μόνο η κεντρική κυβέρνηση των Αθηνών, αλλά και η συνεργασία με τους Τούρκους, οι οποίοι είχαν κι εκείνοι οφέλη...

Αυτό που θέλω να σου πω είναι ένα απλό πράγμα...

Άκρη σε τέτοια ζητήματα δεν μπορείς εύκολα να βγάλεις, αν δεν φας το κεφάλι σου πάνω από τις ιστορίες των νικητών και των χαμένων. Συνήθως την ιστορία την γράφει ο νικητής. Ο ιστορικός όμως έχει καθήκον να κοιτάει και στα κιτάπια των ηττημένων.

Τα λογοτεχνικά-μυθιστορηματικά βιβλία είναι απλά για να τα διαβάζουμε. Δημιουργούν ήρωες αλλά κι 'εφιάλτες'. Ο Πηλιό-Γούσης ήταν εφιάλτης...; Μην πιστεύεις μια παράγραφο, διάβασε όλο το βιβλίο...

Επισκέπτης
Εγώ ακόμα περιμένω απάντηση για το που υπηρέτησε το... κομάντο Λάκης.

Προφανώς δεν κατάλαβε ότι το ακόλουθο ...
Συνηθίζω να απαντώ σε όποια θέματα θέλω εγώ ή μου ζητούν άτομα για τα οποία έχω κάποια εκτίμηση.

αναφέρεται και στα ερωτήματα που απαντώ. Πρέπει είτε να θέλω να απαντήσω ή να υποβάλλονται από άτομα στα οποία έχω κάποια εκτίμηση ...

Επισκέπτης
Φυσικά. Αυτοί είναι αναρχικοί που ενημερώνουν την Αστυνομία ποιοί ... πειράζουν τους αναρχικούς για να πάνε να τους συλλάβουν!
εσύ από ποιά κοινωνική τάξη των εξαρχείων είσαι? όταν κυκλοφορείς εκεί?

tommaso

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2007
Like
2
Πόντοι
66
Τελικα ο Αριων προσφερει εργο εδω μεσα. :)

Σε τοσα και τοσα παιδια εχω πει να μπουν να δουν τα video που
παραθετει να μαθουν μερικα πραγματα.

Μπραβο Αριων,
συνεχισε ετσι ,γερά, αγωνιστικά! :)

GIORGOSK

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
2.425
Πόντοι
506
Απαντάς εκεί που σε πέρνει... γιατί εγώ σε έχω ταπώσει ουκ ολίγες φορές.

Επισκέπτης
Προφανώς δεν κατάλαβε ότι το ακόλουθο ...
αναφέρεται και στα ερωτήματα που απαντώ. Πρέπει είτε να θέλω να απαντήσω ή να υποβάλλονται από άτομα στα οποία έχω κάποια εκτίμηση ...
το αλλά ψινάκη τσοκαράκι που φοράς στο αβατάρ σου ψωνισμένο είναι η από κανένα στρατιώτη του χίτλερ κάτι αδελφές που εκτελούσαν κοκαλιασμένους από την πείνα αιχμαλώτους πολέμου στο έδωσε για σουβενιίρ?

bet

Μέλος
Εγγρ.
6 Οκτ 2007
Like
0
Πόντοι
0
Χωρίς να θέλω να θίξω (πραγματικά δεν θέλω φίλε, απλώς αναφέρω το όνομά σου γιατί αποτελείς τον αρωγό της συζήτησης την τελευταία μια ώρα )τον LAKIS33, λέω να πω ένα πράγμα για να πάμε για όνειρα γλυκά...

Μάλλον, με έχει προλάβει ο Άλμπερτ...

"Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η βλακεία...Διατηρώ επιφυλάξεις για το πρώτο"

Κι όπως είπε κι ο άλλος ο Λάκης, ο Λαζόπουλος εχθές... "Γιατί η βλακεία πρέπει να ανέχεται και η σάτιρα όχι"

Καλό βράδυ...

Επισκέπτης
Εσύ λοιπόν,  ίσως , λέω ίσως , θα έπρεπε να πετάξεις εκείνα τα σκονισμένα βιβλία ιστορίας που  κρατάς στο τελευταίο συρτάρι του κομοδίνου σου και να ψάξεις λίγο περισσότερο το θέμα...

Καλή η Πηλεπόπη Δέλτα, όμως υπό αυτήν την έννοια θα έπρεπε και  ο Ντον Μπράουν να μείνει στην ιστορία για τον κώδικα Ντα Βίντσι, αποτελώντας πηγή αναφοράς για τις μελλοντικές γενιές...

Όταν μάθεις να διακρίνεις τις μυθιστορηματικές πινελιές από τις καθαρά ιστορικές, τότε θα καταλάβεις τον ρομαντισμό του ήρωα...

Ο Καπετάν Άγρας υποστηρίζεις ότι είναι μυθοστορηματικός χαρακτήρας που εμπνεύστηκε η Δέλτα; Είσαι πραγματικά πολύ ... διαβασμένος!
Αν μου απευθύνεις το λόγο ξανά , θα σου απαντήσω μαζί με το GIORGOSK (!?).
Ο Αρίον τουλάχιστον έχει πλάκα και δεν το παίζει διαβασμένος χωρίς να είναι ...

Επισκέπτης
το αλλά ψινάκη τσοκαράκι που φοράς στο αβατάρ σου ψωνισμένο είναι

Ψωνισμένο. Ομογενής από το παραπέτασμα. Τη γαμούσα όταν είχα αφραγκίες με ένα 20€. Καλή περίπτωση.  Και για αυτήν ήταν σπουδαία περίπτωση βέβαια, γιατί στη Ρουμανία 20€ συνταξη το μήνα δεν παίρνει ούτε Στρατηγός! Την έχω και σε άλλες φωτογραφίες πιτσιλισμένη. Ενδιαφέρεσαι;

Επισκέπτης
Ο Καπετάν Άγρας υποστηρίζεις ότι είναι μυθοστορηματικός χαρακτήρας που εμπνεύστηκε η Δέλτα; Είσαι πραγματικά πολύ ... διαβασμένος!
εγώ διαβάζω σοβαρά και τεκμηριωμένα βιβλία δεν διαβάζω μαλακίες που έχουν γράψει διεστραμένα και παρανοικά άτομα.

Επισκέπτης
Ψωνισμένο. Ομογενής από το παραπέτασμα. Τη γαμούσα όταν είχα αφραγκίες με ένα 20€. Καλή περίπτωση.  Και για αυτήν ήταν σπουδαία περίπτωση βέβαια, γιατί στη Ρουμανία 20€ συνταξη το μήνα δεν παίρνει ούτε Στρατηγός! Την έχω και σε άλλες φωτογραφίες πιτσιλισμένη. Ενδιαφέρεσαι;
και το φοράς τώρα εσύ?

Επισκέπτης
δεν διαβάζω μαλακίες που έχουν γράψει διεστραμένα και παρανοικά άτομα.

Όπως π.χ. τις μαλακίες που έγραφαν οι συφιλιδικοί τελευταίου Σταδίου , που είχαν σαλτάρει άγρια;
190px-L%C3%A9nin.jpg

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

bet

Μέλος
Εγγρ.
6 Οκτ 2007
Like
0
Πόντοι
0

Δεν σου είπα ρε παιδάκι μου ότι είναι φανταστικός χαρακτήρας, μην ισοπεδώνεις αυτά που σου λέω. Ούτε ο Δραγούμης ήταν, ούτε η ΕΜΕΟ, ούτε η άλλη (δεν θυμάμαι)...

Απλώς δεν είναι 'Ηρακλής' ο Άγρας...Υπάρχουνε στρατηγοί και στρατιώτες σε κάθε μάχη, κάθε πόλεμο. Το θέμα είναι με ποιες συμμαχίες πολεμάει ο ένας και με ποιες ο άλλος.

Όταν ο Τσε είδε και απόειδε , έφυγε για Αφρική, όντας ρομαντικός να αρχίσει την επανάσταση από τις υπανάπτυκτες χώρες.

Σήμερα, όσοι γνωρίζουν, τα μοναδικά μέρη για να αρχίσει η 'επανάσταση' είναι οι πρωτεύουσες του τωρινού συστήματος. Αυτό εννοούσα ρομαντικός.

Όσο για τους δικούς μας, νομίζω ότι στο εξήγησα πριν λίγο. Είναι θέμα συμμαχιών, ελλήνων, τούρκων, παππάδων, πασάδων και ένα παράλληλο κρητικό ζήτημα, ένα παράλληλο ζήτημα των Μεγάλων τότε Δυνάμεων να μην επιτρέψουν την εισχώρηση της Ρωσίας μέσω της Βουλγαρίας στην Μεσόγειο. Δεν είναι 'παίρνω μια χατζάρα κι έγινα ήρωας'

Επισκέπτης
Όπως π.χ. τις μαλακίες που έγραφαν οι συφιλιδικοί τελευταίου Σταδίου , που είχαν σαλτάρει άγρια;
190px-L%C3%A9nin.jpg

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
έχεις μεγάλη πλάκα δεν πας στην Αννίτα Πάνια μια και είσαι άνεργος να σου δίνει το 500 σαν τον κάτμαν για να πάρεις καινούρια ελληνική σημαία να την βάλεις πάνω στο λαθραίο παράπηγμα από τσιμεντόλιθους που έχεις κτίσει για να την δουν οι μπάτσοι και δεν σου το γκρεμίσουν? εδώ σε έχουν πάρει όλοι στην πλάκα και ο ομοιδεάτης σου ο Μιχαλόπουλος δεν βλέπω να σου δίνει καλό μεροκάματο είναι και στην ψυρού τώρα και μην μου πείς ότι είναι και εθνομάρτυρας.

Kinsey

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2007
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
1
Η πλακα ειναι οτι ολοι εσεις που την λετε στον lakis33 καποτε μας τα πρηζατε για τη δωρεαν παιδεια και υγεια της Αλβανιας του Χοτζα :idiot:

tommaso

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2007
Like
2
Πόντοι
66
Τελικα ο Λενιν εφυγε νωρις..   :'(

Λιγο ακομα ρε γαμωτο ,να ειχε στεριωσει η Οκτωβριανη επανασταση παντου στον κοσμο.

Ανθρωποι σαν τον Λενιν και τον Che Guevara που αλλαξαν τον κοσμο σε μια πιο δικαιη

πιο ελευθερη πιο δικαια κοινωνια ,ποσο πολυ τους εχει αναγκη ο κοσμος σημερα..

Μακαρι να υπηρχαν.Μακαρι να υπαρξουν νεοι αξιοι επαναστατες.. :) :)

Επισκέπτης
Τελικα ο Λενιν εφυγε νωρις..  :'(

Λιγο ακομα ρε γαμωτο ,να ειχε στεριωσει η Οκτωβριανη επανασταση παντου στον κοσμο.

Ανθρωποι σαν τον Λενιν και τον Che Guevara που αλλαξαν τον κοσμο σε μια πιο δικαιη

πιο ελευθερη πιο δικαια κοινωνια ,ποσο πολυ τους εχει αναγκη ο κοσμος σημερα..

Μακαρι να υπηρχαν.Μακαρι να υπαρξουν νεοι αξιοι επαναστατες.. :) :)
[youtube=425,350]oUV2QTXIW1U[/youtube]

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom