Νέα

Χαθηκε Ενας ακόμα ΑΕΤΟΣ!

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα loytsos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 36K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
δεν έλεγε άλλα:

"Είναι αλήθεια ότι οι αμιγώς εκπαιδευτικές ώρες πτήσεις έχουν μειωθεί μεταξύ 10 και 15 ωρών το μήνα; Το χαμηλότερο όριο ωρών πτήσεως για έναν χειριστή σύμφωνα με το ΝΑΤΟ είναι 180 ως 200 ώρες το χρόνο."

στις ίδιες ώρες αναφέρεται.

(τη γνώμη μου σχετικά με το άρθρο την έδωσα παραπάνω - έκανα εντιτ)
Τυπε,κανεις καποιο σοβαρο λαθος...Ενω στην αρχη της προτασης γραφεται επακριβως οτι"οι αμιγώς εκπαιδευτικές ώρες πτήσης έχουν μειωθεί μεταξύ 10 και 15 ωρών το μήνα"εν συνεχεια ο αρθρογραφος εντελως ΠΟΥΣΤΙΚΑ και για δημιουργια εντυπωσεων αναφερεται στα στανταρ του ΝΑΤΟ γραφοντας οτι"το χαμηλότερο όριο ωρών πτήσεως για έναν χειριστή σύμφωνα με το ΝΑΤΟ είναι 180 ως 200 ώρες το χρόνο".

Ακολουθει η κλαψα πανω στην ΠΟΥΣΤΙΑ οτι 15Χ12=180 ωρες ανα ετος...ωιμε,η ΠΑ ειναι κατωτερη των οριων του ΝΑΤΟ...

Και οπως(υποθετω οτι)θα ξερεις καλα η ΠΑ ξεπερναει τα ελαχιστα στανταρ του ΝΑΤΟ οσον αφορα τις ΣΚΕΤΕΣ ωρες πτησης που απαιτουνται,κατα πολυ σε ορισμενες περιπτωσεις...
 

Bastounovlaxos

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουν 2007
Μηνύματα
2.879
Like
21
Πόντοι
16
Αρχίσανε πάλι οι σκατόψυχοι τα πανυγήρια από πρωί πρωί...
Κρίμα το παλικάρι..
 

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
60.677
Like
13
Πόντοι
866
Πλακα κανεις η το λες σοβαρα?
θέλει πηγούλα.....
γιατι κινδυνολογούμε.....

Mία στις 5 επιχειρήσεις (το 20,9%) θεωρείται πολύ πιθανό να προχωρήσει σε κλείσιμο το επόμενο διάστημα, νούμερο το οποίο υπολογίζεται σε 175.000 «λουκέτα» μέχρι το τέλος του 2011 σύμφωνα με στοιχεία έρευνας του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ για την πορεία της πραγματικής οικονομίας μετά την υπογραφή του Μνημονίου.

[size=18pt]Με ένα μετριοπαθές σενάριο, υπολογίζεται ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να χαθούν πάνω από 300.000 θέσεις απασχόλησης μέχρι το τέλος του 2011 (εργοδότες, αυτοαπασχολούμενοι και μισθωτοί).[/size]

Όπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου, την Τετάρτη, [size=18pt]στην οποία παρουσιάστηκαν τα στοιχεία από τον πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος,
Δ.Ασημακόπουλο και τους εκπρόσωπους της εταιρείας MARC που πραγματοποίησε την έρευνα σε πανελλαδικό δείγμα 960 επιχειρήσεων, σε επισφάλεια βρίσκονται, το δεύτερο εξάμηνο του 2010, περίπου 120.000 θέσεις εργασίας[/size]

Σημαντικά ευρήματα της έρευνας είναι ότι το 26% των επιχειρήσεων εξετάζουν -και κάποιες έχουν προχωρήσει ήδη- σε αλλαγή της επιχειρηματικής τους έδρας για φορολογικούς λόγους, ενώ οι 4 στις 10 επιχειρήσεις εμφανίζονται να έχουν εξαντλήσει τα περιθώρια φορολογικής ικανοποίησης και σκέφτονται να προχωρήσουν σε στάση πληρωμών προς το Δημόσιο.

Όπως σχολίασε ο κ. Ασημακόπουλος για το θέμα της οργανωμένης στάσης πληρωμών, «η ΓΣΕΒΕΕ δεν σκέφτεται να προτείνει κάτι τέτοιο στα μέλη της», αλλά σημείωσε ότι «το εύρημα της έρευνας δεν θα μείνει αναξιοποίητο και με δεδομένο ότι κανένας δεν ξέρει τι θα γίνει στο μέλλον δεν αποκλείουμε τίποτα».

Ακόμα από την έρευνα προκύπτει ότι οι 8 στις 10 επιχειρήσεις (80,2%) καταγράφουν επιδείνωση της γενικής οικονομικής τους κατάστασης, αλλά και όλων των επιμέρους οικονομικών τους δεικτών.

Ειδικότερα, επιδείνωση εμφανίζει το 77% στον κύκλο εργασιών, το 77% στη ζήτηση, το 79% στη ρευστότητα, το 76,1% στις παραγγελίες και το 52,3% στις επενδύσεις.

Ο κ. Ασημακόπουλος σημείωσε ότι στις λύσεις που προτείνονται να δοθούν κίνητρα διατήρησης των θέσεων απασχόλησης, σημείωσε ότι πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση το ΤΕΜΠΜΕ καθώς από την απορροφητικότητα των τελευταίων προγραμμάτων φαίνεται αποτυχία του θεσμού, ενώ τόνισε τη
σημασία μη περαιτέρω αύξησης του ΦΠΑ «ούτε κατά μια μονάδα».

Εξαπέλυσε τα βέλη του κατά του ΣΕΒ των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και κατονόμασε το ΣΕΒ, λέγοντας ότι '«από ένα μικρό κύκλο γνωριμιών και συμφερόντων καθοδηγείται η οικονομία και ελήφθησαν οι αποφάσεις του μνημονίου επί τη βάσει κύκλου γνωριμιών και συμφερόντων'».

Όσον αφορά την πρόβλεψη της γενικής οικονομικής κατάστασης των ερωτηθέντων, επιδείνωση προβλέπει το 67,1% των επιχειρηματιών. Ειδικότερα, επιδείνωση προβλέπει στον κύκλο εργασιών το 65,6%, στη ρευστότητα το 66,9%, στη ζήτηση το 63,8%, στις παραγγελίες το 64,4% και στις επενδύσεις το 47,5%.

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις καταγράφονται και στον τομέα της απασχόλησης, αφού σχεδόν 1 στις 5 επιχειρήσεις (21,9%) αναγκάστηκαν να μειώσουν το προσωπικό τους ενώ μόνο το 3,6% των επιχειρήσεων του δείγματος προχώρησε σε προσλήψεις.

Αυτό μεταφράζεται σε απώλεια 88.000 περίπου θέσεων εργασίας για το 1ο εξάμηνο του 2010 με μεγαλύτερη ένταση στη μεταποίηση και στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του δείγματος.

Επιπλέον, σχεδόν 3 στους 10 επιχειρηματίες που απασχολούν προσωπικό (27,7%), προβλέπουν ότι το 2ο εξάμηνο του 2010, θα προχωρήσουν σε μείωση του προσωπικού τους, ενώ μόλις το 2,8% δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε προσλήψεις. Με το πιο μετριοπαθές σενάριο υπολογίζεται ότι είναι επισφαλείς άλλες 120.000 θέσεις εργασίας τους επόμενους 6 μήνες.

ΜΙΣΘΟΙ

Οι 4 στις 10 επιχειρήσεις, καταγράφουν προβλήματα στη διαδικασία της μισθοδοσίας των εργαζομένων τους. Πάνω από 7 στους 10 επιχειρηματίες δηλώνουν ότι δεν έχει χρειαστεί να κάνουν οποιαδήποτε περικοπή στο μισθό των εργαζομένων τους, πράγμα που αποδεικνύει ότι το μισθολογικό κόστος καθεαυτό δεν θεωρείται το μείζον πρόβλημα για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Η διαπίστωση αυτή δικαιολογεί και τη σθεναρή στάση των φορέων των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων που δεν αποδέχτηκαν τις προτάσεις για κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού και μηδενικές αυξήσεις.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι 8 στους 10 ερωτηθέντες επιχειρηματίες επιθυμούν για τους 13ο και 14ο μισθό είτε να παραμείνουν ως έχουν είτε να ενσωματωθούν στους 12 μισθούς του έτους, ενώ μόλις 1 στους 10 επιθυμεί την πλήρη κατάργησή τους.

Ωστόσο, ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι 1 στις 3 επιχειρήσεις δηλώνει ότι έχει αναγκαστεί να προχωρήσει σε μείωση των ωρών ή και των ημερών εργασίας. Τα δεδομένα αυτά επιβεβαιώνονται και από τα στοιχεία της Έκθεσης του ΣΕΠΕ σε σχέση με τον μεγάλο αριθμό μετατροπών συμβάσεων από πλήρη σε μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση.

Αξίζει, επίσης, να αναφερθεί ότι η πλειονότητα των μικρών επιχειρήσεων θεωρεί ως αποδοτικότερο μέτρο την επιδότηση για διατήρηση θέσεων εργασίας και δευτερευόντως την επιδότηση για πρόσληψη. Επιπρόσθετα, μόνο η μία στις 10 προκρίνει τη μείωση του κόστους απόλυσης.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ

Οι 7 στις 10 επιχειρήσεις δηλώνουν ότι νέες μεγάλες αυξήσεις του ΦΠΑ θα επηρεάσουν καταλυτικά το τζίρο τους, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι το 26% δηλώνει διατεθειμένο να προχωρήσει σε μετεγκατάσταση της έδρας για φορολογικούς λόγους

Σημαντικό στοιχείο της έρευνας είναι ότι 3 στις 4 επιχειρήσεις, δηλώνουν ότι ήταν σε θέση, έως τώρα, να απορροφήσουν την αύξηση του ΦΠΑ και κυρίως, οι μικρότερες επιχειρήσεις του δείγματος. Αντίθετα 1 στις 2 επιχειρήσεις με προσωπικό άνω των 10 ατόμων δήλωσε ότι αναγκαστικά προχώρησε σε αύξηση τιμών.

Το ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ, εκτιμά ότι οποιαδήποτε περαιτέρω αύξηση του ΦΠΑ, (από 11% σε 23% σε προϊόντα και υπηρεσίες), θα έχει συνέπειες ανάλογες «ατομικής βόμβας» σε τζίρο, θέσεις εργασίας, πληθωρισμό, λουκέτα επιχειρήσεων και τελικά στα έσοδα του κράτους και των ασφαλιστικών ταμείων.

ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Παρά το γεγονός ότι η ρευστότητα των επιχειρήσεων επιδεινώνεται συνεχώς, οι 3 στις 4 επιχειρήσεις δεν προσέφυγαν σε τραπεζικό δανεισμό το 1ο εξάμηνο του 2010 (φόβος επόμενης μέρας - ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ). Επιπλέον, σχεδόν 1 στις 2 επιχειρήσεις που απευθύνθηκε σε τραπεζικό ίδρυμα για έκδοση δανείου, είδε το αίτημά της να απορρίπτεται.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Οι 7 στις 10 επιχειρήσεις, θεωρούν ότι τα κυβερνητικά μέτρα θα χειροτερέψουν την κατάσταση της οικονομίας και της αγοράς.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΔΡΑΣΗΣ

Οι ερωτηθέντες θεωρούν ως αποτελεσματικότερη μορφή δράσης τη συμμετοχή στις διαδικασίες του κοινωνικού διαλόγου, ενώ λιγότερο αποτελεσματική μορφή δράσης θεωρείται το κλείσιμο των καταστημάτων, ως μορφή αντίδρασης. Αξιοπρόσεκτο είναι το υψηλό ποσοστό, το οποίο θεωρεί ως αποτελεσματική αντίδραση, την παύση πληρωμών προς το Δημόσιο.

Το ποσοστό αυτό χρήζει ιδιαίτερης πολιτικής και κοινωνικής ανάλυσης, με δεδομένο ότι και καμία συνδικαλιστική-εργοδοτική οργάνωση δεν έχει ουδέποτε προτείνει ανάλογη δράση, ώστε να δημιουργηθεί και το ανάλογο κλίμα.


Πηγή:Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
60.677
Like
13
Πόντοι
866
c200

με ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΣ ΣΕΝΑΡΙΟ

120 χιλιάρια το βου εξάμηνο του 10 και 300 χιλιάρια το 11 πόσο κάνει η πρόσθεση;

:s&m_2: :s&m_2: :s&m_2: :s&m_2:
 

Επισκέπτης
Το ριξανε στα πολυφωνικα μοιρολογια...

Όποτε συμβαίνει κάτι τέτοιο,βούτυρο στο ψωμί τους..
Αρχίζουν τα μοιρολόγια κι επικήδειους,εξευτελίζοντας κάθε έννοια αξιοπρέπειας..

Με πόση αγωνία μπορεί να αναμένουν το επόμενο άραγε??
 

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Μηνύματα
3.265
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
Άμα είναι έτσι,εντάξει..

Υ.Γ. Δουλευόμαστε τώρα,έτσι??

δεν δουλευόμαστε καθόλου. είχα κολλητό φίλο και τα κουβεντιάζαμε, ήταν σε καίρια θέση σε μονάδα υψηλής ετοιμότητας που είχε από αυτά τα νέα μαχητικά.
μου έλεγε λοιπόν ότι για 2 χρόνια δεν είχαν κανένα ατύχημα.
όσο πέρναγε ο καιρός τόσο εντείνανε τα μέτρα ασφάλειας πτήσεων, γιατί το ήξεραν ότι δεν μπορεί, κάποια στιγμή θα τους κάτσει η στραβή.
εκείνο λοιπόν το καιρό, οι μηχανικοί τριπλοτσέκαραν, οι χειριστές ήταν παναγίτσες ... ο διοικητής ήταν κάθε μέρα από πάνω, you get the picture?

το αποτέλεσμα? στους επόμενους τέσσερεις μήνες:
- στολαρει ένας κινητήρας στον αέρα
- ρουφάνε ένα πουλί στην απογείωση
- τρακάρουν δύο μεταξύ τους (ο κολλητός του πλε)

και ήρθαν στα ίσια τους.

φίλε, η στατιστική στη διάρκεια είναι ανίκητη.
 

Επισκέπτης
Όποτε συμβαίνει κάτι τέτοιο,βούτυρο στο ψωμί τους..
Αρχίζουν τα μοιρολόγια κι επικήδειους,εξευτελίζοντας κάθε έννοια αξιοπρέπειας..
Ο φυσιολατρικος τιτλος ολα τα λεφτα της ΞΕΦΤΙΛΑΣ...
Η μηπως ηταν απλα λυρικος?
Με πόση αγωνία μπορεί να αναμένουν το επόμενο άραγε??
Για να καταγγειλουν και τους σκατοψυχους βεβαιως...
 

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις
115
Εμφανίσεις
14K

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom