Νέα

Chat room/Έχεις pm/Spam/Άρλεκιν thread

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ADMIRAL GR
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 549K
  • Εμφανίσεις 6M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 19 άτομα (0 μέλη και 19 επισκέπτες)

Να μπει κανονικό τσατ στο σάιτ ;

• Ο jimy.m. να ποστάρει μετά τα μεσάνυχτα

Ψήφοι: 11 8,7%
  • Ο baros να πει καλή κουβέντα και να την εννοεί

Ψήφοι: 11 8,7%
  • Ο dimmits να έρθει Αθήνα και να πάει Αγκυρας

Ψήφοι: 10 7,9%
  • Ο the saint να μη ζητήσει κώλο από εκδιδόμενη

Ψήφοι: 21 16,5%
  • Ο Αθηναίος να πουλήσει τη μάσκα

Ψήφοι: 8 6,3%
  • Ο iuakoya να συναντήσει τον jimy.m.

Ψήφοι: 15 11,8%
  • Ο Tassos Karipidis να πάρει πιπίνι

Ψήφοι: 17 13,4%
  • Ο βάτραχος να επιστρέψει

Ψήφοι: 27 21,3%
  • Ολοι να καταλήξουμε στο υπόγειο

Ψήφοι: 36 28,3%
  • Τίποτα από τα παραπάνω

Ψήφοι: 35 27,6%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    127

Ολλανδός

Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
9
Πόντοι
66
εγώ πάντα διατηρώ μια αμφιβολία ότι μπορεί να κάνω λάθος, εσύ είσαι τόσο απόλυτος? ;)

όχι δεν είμαι τόσο δυνατός ;)
Και εγώ έχω αμφιβολία...αλλά η πιθανότητα είναι μικρότερη του 1% στο μυαλό μου, οπότε κάνω πλάκα άνετα....άλλωστε και λάθος να κάνω, το πολύ πολύ να πάω στην κόλαση....που ως γνωστόν είναι καλύτερη....

Geo Dol

Μέλος
Εγγρ.
23 Φεβ 2013
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
66
a7760.jpg

Ναι, μαντίλια πολύχρωμα φανερώνω απ’ τις τσέπες μου και τραπουλόχαρτα απ’ τα μανίκια μου.  Όμως δεν είμαι ταχυδακτυλουργός, κάθε άλλο.  Αυτός δίνει ψευδαισθήσεις πού’χουν την όψη της αλήθειας.  Εγώ δίνω αλήθεια με την ωραία μάσκα της ψευδαίσθησης.

Και για ν’ αρχίσω, γυρνάω πίσω.  Στα ’30, σε κείνη την παράξενη εποχή, όπου η τεράστια μεσαία τάξη της Αμερικής είχε γραφτεί σ’ ένα σχολείο τυφλών.  Τα μάτια τους δε βλέπαν πια, ή είχανε χάσει τα μάτια τους, κι έτσι έπρεπε να ψάχνουν ψηλαφώντας με τα δάχτυλα στο πύρινο αλφάβητο μιας ξεχαρβαλωμένης οικονομίας.

Στην Ισπανία, η επανάσταση.  Εδώ, φωνές μονάχα και θολούρα.

Στην Ισπανία, η Γκουέρνικα.  Εδώ, εργατικά κινήματα, άγρια πότε πότε, σε πολιτείες συνήθως τόσο ειρηνικές, όπως το Σικάγο, το Κλίβελαντ, το Σεντ Λούις…

Αυτό είναι το κοινωνικό πλαίσιο του έργου.

Μια αναπόληση είναι το έργο.

Κάτι σαν έργο αναπόλησης, φωτίζεται θαμπά, είναι αισθηματικό, δεν είναι ρεαλιστικό.

Στην αναπόληση, το καθετί γίνεται μουσική.  Γι’ αυτό κι ο ήχος του βιολιού στις κουίντες…

Είμαι ο αφηγητής του έργου, αλλά κι έν’ απ’ τα πρόσωπά του.  Τ’ άλλα πρόσωπα είναι η Μητέρα μου, η Αμάντα – η αδερφή μου, η Λάουρα – κι ένας Καλεσμένος, που παρουσιάζεται στις τελικές σκηνές.  Είναι το πιο πραγματικό πρόσωπο του έργου, σταλμένος από τον κόσμο της πραγματικότητας, που εμείς τον έχουμε κάπως ξαστοχήσει.

Αλλά, μια κι έχω την αδυναμία κάθε ποιητή για τα σύμβολα, θα δώσω και σ’ αυτό το πρόσωπο ,μορφή συμβόλου: [size=20pt]είν’ εκείνο που όλο προσμένουμε και ποτέ δεν έρχεται, και που ωστόσο μας κρατάει στη ζωή…[/size]

Υπάρχει κι ένα πέμπτο πρόσωπο στο έργο, που δεν παρουσιάζεται παρά μονάχα σ’ αυτή τη φωτογραφία, πάνω από το τζάκι.

Είν’ ο Πατέρας μας, που μας παράτησε – πάει καιρός τώρα.

Ήταν τηλεφωνητής κι ερωτεύτηκε τις μακρινές αποστάσεις.  Άφησε την τηλεφωνική εταιρεία όπου δούλευε, και πέταξε σαν πούπουλο απ’ την πόλη…

Τελευταία φορά μάθαμε γι’ αυτόν από μια κάρτα, που μας έστειλε απ’ το Μαζάλταν, κάπου εκεί στην ακτή του Ειρηνικού, στο Μεξικό, μ’ ένα μήνυμα, δυο λέξεις: «Έχετε γεια!», χωρίς διεύθυνση.

Νομίζω το υπόλοιπο έργο θα εξηγηθεί μόνο του…
Γράφει ο Τένεσυ στην εισαγωγή του γυάλινου κόσμου και έχει δίκιο......αυτές οι αλήθειες που είναι κατά βάση ψέμα μας κρατάνε στην ζωή και μας βοηθάνε να μην ρημάξουμε και σαπίσουμε......

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
505
Πόντοι
4.906

Geo Dol

Μέλος
Εγγρ.
23 Φεβ 2013
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
66
Γιατί όταν πάω να μιλήσω σοβαρά με γράφετε πάντα στον πούτσο σας ρε καργιόληδες; :birdman:
Γράφει ο Τένεσυ στην εισαγωγή του γυάλινου κόσμου και έχει δίκιο......αυτές οι αλήθειες που είναι κατά βάση ψέμα μας κρατάνε στην ζωή και μας βοηθάνε να μην ρημάξουμε και σαπίσουμε......

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
Γιατί όταν πάω να μιλήσω σοβαρά με γράφετε πάντα στον πούτσο σας ρε καργιόληδες; :birdman:

μαν δεν έχω διαβάσει το έργο όμως αν κατάλαβα καλά ο Καλεσμένος είναι πραγματικό πρόσωπο που τελικά ανεβαίνει στην σκηνή, η ελπίδα προσωποποιείται σε ένα θεατρικό έργο αλλά έχει προσωποποιηθεί και στην πραγματική ζωή περίπου 2000 χρόνια πριν ;)

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
505
Πόντοι
4.906
Ακουμε προσεκτικα..
Για πρωινο: μπουγατσα με τυρι μετα κρεμα και μια ζαμπον κασερι.και ενα ωραιο φραπεδακι.
Για μεσημεριανο: λουκανικα,παιδακια,καυτερη,χωριατικη,πατατες,γυρο,σουβλακια.και ενα ζευγαρι(για τους αμπαλους το ζευγαρι ειναι ρετσινα-κολα)
Για βραδινο:κοκορετσι,κεμπαπ,αρνακι,κατσικακι. και αφθονα ζευγαρια, ρετσινα-κολα, υπαρχουν και αλλα ζευγαρια,ρετσινα-σπραιτ,ρετσινα-σοδα αλλα δεν λενε και πολλα. Τωρα πεσ μου τι δεν καταλαβες?  :grin:
περιγραφεις μια συνηθισμενη διατροφικα μερα μου......θελουμε ομως και αλλαγη που και που

violetta24

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2012
Like
1
Πόντοι
16
Ακουμε προσεκτικα..
Για πρωινο: μπουγατσα με τυρι μετα κρεμα και μια ζαμπον κασερι.και ενα ωραιο φραπεδακι.
Για μεσημεριανο: λουκανικα,παιδακια,καυτερη,χωριατικη,πατατες,γυρο,σουβλακια.και ενα ζευγαρι(για τους αμπαλους το ζευγαρι ειναι ρετσινα-κολα)
Για βραδινο:κοκορετσι,κεμπαπ,αρνακι,κατσικακι. και αφθονα ζευγαρια, ρετσινα-κολα, υπαρχουν και αλλα ζευγαρια,ρετσινα-σπραιτ,ρετσινα-σοδα αλλα δεν λενε και πολλα. Τωρα πεσ μου τι δεν καταλαβες?  :grin:

και μετά απο μια εβδομαδα γενικές αναλύσεις αιματος  :grin:

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
Ακουμε προσεκτικα..
τα τοστακια ξεχασες ενδιαμεσα στα γευματα  ;)

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
f16 ποσα κιλα εισαι;

Stories