Νέα

Car battles, νέα μοντέλα, βελτιώσεις κλπ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα mad_max
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 122K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Προτιμάτε αμάξι...

• Γερμανικό

Ψήφοι: 5 55,6%
  • Ιαπωνικό

Ψήφοι: 2 22,2%
  • Ιταλικό

Ψήφοι: 2 22,2%
  • Γαλλικό

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Αγγλικό

• Αλλο...

• Τίποτα! Βολεύομαι με ΤΑΧΙ & ΜΜΜ...

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    9

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
6
Καθείς κινείται όπως μπορεί. Και αγοράζει αυτό που γουστάρει.

Συγνώμη αλλά το παράδειγμα με τη Jaguar είναι λίγο ατυχές. Και γιατί υπάρχει διαφορά τιμής ανάμεσα στα 2 αυτοκίνητα και γιατί η jaguar δεν αντιπροσωπεύει και κανα επιθυμητό αμάξι-στόχο.

Απλά να υπενθυμίσω ότι Volvo, Jaguar, Aston Martin, and Land Rover ανήκουν στο γκρουπ της Ford.

shaved-1

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2007
Like
0
Πόντοι
0
ο καθενας με την τρελα του.
παντως φιλε καυλωμενε αν θες να ρωτσεις οτιδηποτε (επειδη τα εκανα test drive και τα δυο) στειλε μου μηνυμα πριβε

dzf

Μέλος
Εγγρ.
9 Δεκ 2005
Κριτικές
5
Like
2
Πόντοι
6
Τι λέτε ρε παιδιά... εσείς μούρη θέλετε να πουλήσετε ή να πάρετε ΑΜΑΞΙ (με κεφαλαία)? Με 25 χιλιαρικάκια παίρνεις το Volvo S40 1.8cc που έχει ένας κολλητός μου το οποίο γαμεί και δέρνει. Μπορεί να μην έχει 150 άλογα και παπαριές τέτοιες αλλά το αμάξι δεν παίζεται. Και θα σας πω το γιατί:

Θυμάστε πέρσυ τον Φεβρουάριο με τα χιόνια που είχε κολλήσει όλη η Κατεχάκη? Ε, εκείντο το απόγευμα γυρνούσαμε από καφέ με τον κολλητό μου και βλέπαμε όλες τις μπακατέλες Corsa, Astra, Mercedes, Golf, BMW κι ότι μπορείτε να φανταστείτε να είναι στην άκρη και να πολεμάνε οι ταλαίπωροι ιδιοκτήτες τους να τους βάλουν αλυσίδες! Κι εμείς κατεβαίναμε κανονικότατα (με 20-30χλμ/ώρα εννοείται) χωρίς αλυσίδες, χωρίς τίποτα. Και πάλι με το ίδιο αυτοκίνητο, πάλι στην Κατεχάκη, ένα καλοκαίρι, κατεβαίναμε με 150 χιλιόμετρα και στην στροφή που κάνει αριστερά πριν βγεις στην ευθεία για Μεσογείων, πετυχαίνουμε (πάνω στην στροφή) κωλόγερο με Lada να πηγαίνει με 60! Πλακωθήκαμε στα φρένα και το αμάξι όχι μόνο δεν άλλαξε λωρίδα... ούτε καν κουνήθηκε δεξιά ή αριστερά... ΤΡΕΝΟ. Και φυσικά δεν συζητάμε την χλίδα του εσωτερικού του.

Εξαρτάται βέβαια πως κρίνει το αμάξι ο καθένας... για μένα η αξιοπιστία και η χλίδα μετράνε πιο πολύ από όλα. Εκεί που είχα λυθεί στα γέλια ήταν όταν είχα δει τυπά-κάγκουρα με Renault 5 κωλόγκαζο να κάνει κόντρα με Jaguar κι ο τύπος με την Jaguar να τον αφήνει πίσω καπνίζοντας το πούρο του!!!

Κάτσε ρε Λιώμα, περίμενε λίγο.
Αν δεν το κατάλαβες εγώ συμφωνώ μαζί σου. Εξ'άλλου πήρες ένα κομμάτι μόνο, από το ποστ μου. Το βασικό το άφησες απ'έξω, που λέει : Είναι πολλά τα λεφτά για το τίποτα.

Επίσης να σε ενημερώσω ότι το ΟΠΕΛ έχει μόνο 115 άλογα κα&#
953; το VW άλλα τόσα νομίζω, άρα δεν μιλάμε για γκάζι.
Μιλάμε μόνο για μούρη. Όλοι όσοι επιλέγουν τέτοια αυτοκίνητα για αυτό δεν τα θέλουν? Ή κάνω λάθος?

Όσο για το χίονι - Κατεχάκη, για ένα να σαι σίγουρος. Το μόνο πράγμα το οποίο μπορεί να έχει βοηθήσει το Volvo ειδικά στην κατηφόρα, είναι τα λάστιχα και ο σωστός τρόπος οδήγησης του φίλου σου.

Anyway, η ουσία είναι ότι συμφωνούμε. Είναι πολλές οι επιλογές σε αυτά τα χρήματα.
Αλλά όπως είπα και παραπάνω περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.
Δεν μπορούμε εμείς βάσει του προσωπικού μας γούστου ή των αναγκών μας να υποδείξουμε τι αμάξι θα πάρει ο συναγωνιστής.

dzf

Μέλος
Εγγρ.
9 Δεκ 2005
Κριτικές
5
Like
2
Πόντοι
6
ο καθενας με την τρελα του.
παντως φιλε καυλωμενε αν θες να ρωτσεις οτιδηποτε (επειδη τα εκανα test drive και τα δυο) στειλε μου μηνυμα πριβε

Και γιατί δεν το γράφεις εδώ, να μάθουμε κι εμείς? Ντρέπεσαι?

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Πάντως δεν υπάρχει λόγος να ζοριστείς οικονομικά για να πάρεις αυτοκίνητο. Αν όμως το κάνεις, φρόντισε να τα δώσεις εκεί που τα σέβονται

Έχω βαρεθεί να βλέπω φτωχομπινέδες να κυκλοφορούν με αμάξια που κοστίζουν όσο τα ετήσια έσοδά τους και η συντήρηση, τα ασφάλιστρα, η βενζίνη κ.τ.λ. άνέρχεται στο 1/3 του μισθού.. τους . Αλλά αυτό που με εκνευρίζει πραγματικά είναι όταν ακούω τα εν λόγω τυπάκια να κλαίγονται για την ακρίβεια και τη λιτότητα! Που πας ρε 3 και 60 με το RX-8;;;;;;;;;;;;;

Όσο για το δίλημα του φίλου, θα έκλινα προς το Όπελ, τόσο λόγω αντιπάθειάς μου προς τα VW όσο και γιατί το Όπελ έχει σαφώς καλύτερο value for money από το υπερτιμημένο Εος.

Τα περί μεταπώλησης τα ακούω τσάμπα και βερεσέ...Το αμάξι είναι καταναλωτικό αγαθό και όχι .. ομόλογο ή μετοχή για να επενδύσεις.

Πάντως θα περίμενα και την απάντηση της Φορντ στην κατηγορία..

dzf

Μέλος
Εγγρ.
9 Δεκ 2005
Κριτικές
5
Like
2
Πόντοι
6
Έχω βαρεθεί να βλέπω φτωχομπινέδες να κυκλοφορούν με αμάξια που κοστίζουν όσο τα ετήσια έσοδά τους και η συντήρηση, τα ασφάλιστρα, η βενζίνη κ.τ.λ. άνέρχεται στο 1/3 του μισθού.. τους . Αλλά αυτό που με εκνευρίζει πραγματικά είναι όταν ακούω τα εν λόγω τυπάκια να κλαίγονται για την ακρίβεια και τη λιτότητα! Που πας ρε 3 και 60 με το RX-8;;;;;;;;;;;;;

+1
Αυτό ξαναπέστο. Με κάλυψες πλήρως!

Τα περί μεταπώλησης τα ακούω τσάμπα και βερεσέ...Το αμάξι είναι καταναλωτικό αγαθό και όχι .. ομόλογο ή μετοχή για να επενδύσεις.

Καταναλωτικό αγαθό είναι οι ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ.

Το αμάξι είναι μέσο μετακίνησης. Περιουσιακό στοιχείο.
Και στα περιουσιακά στοιχεία υπολογίζεις πολλά πράγματα.
Ένα από αυτά είναι και η τιμή μεταπώλησης.
... Εκτός κι αν είσαι λεφτάς και δε σε νοιάζει.

shaved-1

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2007
Like
0
Πόντοι
0
σκεφτηκα οτι θα αρχισει ο καθενας να λεει το κοντο του και το μακρυ του, αλλα αφου θελουν κι αλλοι να μαθουν....

τα οδηγησα και τα δυο (τα 1600αρια) και το αστρα το 1800.
τα 2λιτρα τα απεριψα γιατι ηταν ακριβα και γιατι εχουν διπλά τελη κυκλοφοριας, ακριβοτερη ασφαλεια, καινε περισσοτερο.
οι εντυπωσεις μου απο την αντιπροσωπεια της VW ειναι χάλια...κακή εξυπηρετηση και αγενέστατοι σε εναν πελάτη που παει να τους αφησει 30000+ ευροπουλα. τεσπα το οδηγησα το αμαξι τους.
και το αστρα και το εος ειναι πανεμορφα αλλα τα 1600 σερνονται (και δεν εννοω οτι δεν ειναι πυραυλοι), σερνονται πραγματικα. μη ξεχναμε οτι ειναι αυτοκινητα 1,5 τονου. φυσικα οταν πας να αγορασεις καμπριο δε θελεις πυραυλο, θελεις μουρη και οδηγικη ανεση. το εος εχει γυαλινη οροφη που εμενα δε μου αρεσε (ετσι κι αλλιως αν θελω να δω τα αστερια μπορω να το ανοιξω ολοκληρο). η οροφη του αστρα γινεται τρια κομματια και του εος δυο (δηλαδη αφηνει λιγο πιο πολυ στο χωρο αποσκευων το αστρα).ολη η κινηση γινεται σε περιπου 30 δευτερολεπτα και στα δυο αλλα το μεγαλο ατου του αστρα ειναι οτι μπορει να ανοιγοκλεισει και εν κινησει. στο εσωτερικο τους εχουν τους ιδιους χωρους για τους πισω επιβατες και σαν πολυτελεια μαλον και εκει το αστρα κερδιζει λογω των νικελ και των μεταλικων επιφανειων. το εος ομως κερδιζει στον εξοπλισμο ο οποιος ειναι πολυ καλυτερος. σε γενικες γραμμες αυτα ειχα να πω αλλα αν θελει καπιος να ρωτησει κατι με μεγαλη χαρα να βοηθησω.
σαν τελευταιο θα πω για τον φιλο που θελει να αγορασει οτι το πιο μεγαλο ατου ειναι οτι το αστρα βγαζει 1800 κυβικα σε λογικη τιμη που μεταφερουν πολυ καλα το αυτοκινητο....αν δε σε βγαζουν τα λεφτα για αυτα τα κυβικα η και πιο πανω, τοτε η γνωμη μου ειναι να πας για κατι αλλο.
μη παρεις τα 1600αρια γιατι ανηφορα με δευτερα δε την βγαζουν με τιποτα.

psaxnw(1)

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2006
Κριτικές
5
Like
31
Πόντοι
16
Εγω εχω VW 6 χρονια και δεν εχω κανενα παραπονο ουτε απ την αντιπροσοπεια ουτε απ το αμαξι...Μονο που τα σερβις εντος ειναι τσουχτερα...Ειναι να πεσεις στον ανθρωπο...Στην ΕΤΕΑ Θεσνικης που ντελαβεριζομαι ειναι πολυ οκ τα ατομα...

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
+1
Αυτό ξαναπέστο. Με κάλυψες πλήρως!

Καταναλωτικό αγαθό είναι οι ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ.

Το αμάξι είναι μέσο μετακίνησης. Περιουσιακό στοιχείο.
Και στα περιουσιακά στοιχεία υπολογίζεις πολλά πράγματα.
Ένα από αυτά είναι και η τιμή μεταπώλησης.
... Εκτός κι αν είσαι λεφτάς και δε σε νοιάζει.

Ευχαρίστως θα έκανα μια επένδυση σε μπριζόλες καθότι πεινάω...
Το αμάξι είναι πρωτίστως καταναλωτικό αγαθό διότι δεν το παίρνεις για το μεταπωλήσεις, το παίρνεις για να το χρησιμοποιήσεις, όπως ακριβώς μια τηλεόραση, έναν υπολογιστή ή μια καφετιέρα.
Η δε αξία του μείωνεται από τη στιγμή που πατήσει τα λάστιχα στην άσφαλτο.
Και στα καταναλωτικά αγαθά παίζει ρόλο και η τιμή μεταπώλησης αλλά ακριβώς επειδή προορίζονται για χρήση και όχι για επένδυση (όπως πχ στα ακίνητα) πολύ μεγαλύτερη σημασία έχει το κόστος συντήρησης κατά τη διάρκεια ζωής του προϊόντος..

Το δικό μου αμάξι είναι ένα ψιλοσαράβαλο 15ετίας το οποίο έχει τιμή μεταπώλησης μικρότερη από τα μέσα μηνιαία μου έσοδα! Αν και θα μπορούσα να αγοράσω κάτι καλύτερο, δεν το κάνω διότι θεωρώ ότι το να δίνεις χρήματα για αμάξι (εκτός αν συντρέχει κάποιος ειδικός λόγος όπως ότι το κόστος συντήρησης αυτού που έχεις έχει αυξηθεί υπέρμετρα ή είναι ανασφαλες στο δρόμο) είναι πεταμένα λεφτά...Αλλά αυτό είναι προσωπικό μου κόλλημα...
Εκτός αυτού θεωρώ λάθος να βάλω δάνειο ή να κάνω οικονομίες για να αγοράσω ένα καταναλωτικό αγαθό το οποίο δεν εξυπηρετεί κάποια πολύ συγκεκριμένη πραγματική ανάγκη μου (άλλο προσωπικό κόλλημα)...πχ θα έδινα και ? 1500 μονοκοπανια για έναν υπολογιστή χωρίς 2η σκέψη διότι είναι παραγωγική δαπάνη- με βοηθάει στη δουελιά μου και θα κάνω σύντομα απόσβεση αλλά ούτε με σφαίρες το ίδιο ποσό - ούτε καν το 1/3 για μια πλάσμα τηλεόραση η οποία δεν μου χρησιμεύει επί της ουσίας σε τίποτα...

Σέβομαι και εν μέρει συμμερίζομαι την άποψή σου αλλά σκέφτομαι τελείως διαφορετικά σε θέματα οικονομικής φύσης.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
FYI περί VW eos

Η οροφή ΤΡΙΖΕΙ!
Αποφυγή του πακέτου sport (βάζουν λάστιχα 235 σε αυτοκίνητο με 1600 κυβικα => σέρνεται + απίστευτη κατανάλωση).
Γενικά υψηλή κτανάλωση, ειδικά ανοιχτό πάνω από 13Ltr/100km στην πόλη.

Εκπροσώπηση VW στην Ελλάδα για πέταμα, ούτε για καντινιέρηδες δεν κάνουν.

kaiaphas

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Σεπ 2006
Like
81
Πόντοι
16
Επειδη η μανα μου πηρε το ΕΟS 2.0Τ προσφατα οποτε της το βουταω για καμια βολτα μου αρεσει πολυ!
Οσο για το astra cc που λες το εχει ενας φιλος μου και ειναι πολυ ευχαριστημενος!
Και τα δυο ομως δεν εχουν κλειση μηνα ακομη για να σου πω!
Αλλα εγω παντως το ΕΟS θα το κτυπαγα με κλειστα ματια!Εδω μειλαμε για γερμανο(EOS)vs μαιμου γερμανο(ASTRA)!!!!!!!!!!!!!
Οσο για τους εκπροσωπους τις VW στην Ελλαδα οπως ειπαν και παραπανω ειναι απο τα μεγαλυτερα λαμογια που εχω δει το ξερω πολυ καλα!!!

Επισκέπτης
Χθεs ανοιξε η διεθνηs εκθεση αυτοκινητου στην Ελλαδα.Συναγωνιστεs εκτοs απο τα πολυ ωραια μοντελα οπωs audi r8 και bmw335 cabrio,bmw x5,citroen ccrosser,mitsubishi outlander,porsche gt3 και πολλα αλλα ωραια μοντελα.Αξιζει ακομα γιατι εχει φοβερα γκομενακια και ολλεs τιS ηλικιεS και γινεται παιχνιδι.

LEFTY2

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2006
Κριτικές
1
Like
128
Πόντοι
16
Βαλτε καμια φωτο για οσους δεν παμε.Μοντελες κυριως

Nefilim

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
1
Like
37
Πόντοι
6
Θα πάω για το νέο Type-R Racing της Honda που το γουστάρω το αγρίμι πολύ και για τα LADA ώστε να έχω το ιδανικό μέτρο σύγκρισης μεταξύ τους ανάλογα με το που θα παίζει το καλλίτερο ποιοτικά μουνί θα βγάλω τα συμπεράσματα μου για επικείμενη αντικατάσταση οχήματος :):):)

LEFTY2

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2006
Κριτικές
1
Like
128
Πόντοι
16
Μεχρι ποτε ειναι η εκθεση?

sonyp900

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
25
Πόντοι
66
Τσεκάρετε το λινκ που έβαλα. Τα λέει όλα ρε σεις.

LEFTY2

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2006
Κριτικές
1
Like
128
Πόντοι
16
Καμια μοντελα απο την εκθεση?

peloponisios

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2005
Like
3
Πόντοι
16
Η Honda έχει τις πιο όμορφες δεσποινίδες... Ωραία είναι η έκθεση, θέλει πάνω από 1,5 ώρα για να την γυρίσεις πάντως. Κοπέλες δεν έβγαλα φωτό, ντρεπόμουν με όλα τα λιγούρια ολόγυρα να τις γδύνουν με τα μάτια. Δύσκολο το μεροκάματο, άντε μετά να ψάχνουν την επόμενη έκθεση... Πολύ όμορφες όλες οι κοπέλες! Μπράβο τους.

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom