Νέα

Capital Controls/χρεωστικές-πιστωτικές κάρτες/paysafe/μπλοκάρισμα PayPal

• Μέλος που άνοιξε το νήμα igand2
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 68K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

glaskos

Σεβαστός
Εγγρ.
25 Δεκ 2011
Like
7.968
Πόντοι
1.206
Αυτη η ξεφτιλα που μας εκαναν οι "πρωτοι φορα αριστερα" πως θα ξεχαστει? οι μαλακες ειναι για ειδικο δικαστηριο και χωσιμο στο Κορυδαλλο για καμια 20ετια.
εδω ισχυει το οφθαλμος αντι οφθαλμου

filos78

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
11
Like
1.845
Πόντοι
5.975
To τέχνασμα βρίσκεται εδώ "εντός του ημερήσιου ορίου ποσού το οποίο εγκρίνεται για κάθε τράπεζα ξεχωριστά από την Επιτροπή Εγκρίσεως Τραπεζικών Συναλλαγών, και για τις ακόλουθες κατηγορίες συναλλαγών" ... τα όρια είναι εξαιρετικά χαμηλά ... συνεπώς ναι μεν θεωρητικά η ΤτΕ και το Κράτος το επιτρέπουν κατ αρχήν, αλλά οι περιορισμοί τίθενται από την κάθε εμπορική τράπεζα μεμονωμένα.

Άρα για όσους δεν έχουν κάνει ήδη τα κουμάντα τους ...

(παίζει σε amazon κτλ ΔΕΝ παίζει σε paypal)

και

(ψηφιακό πορτοφόλι που γεμίζει από την moneysafe με δυνατότητα δωρεάν έκδοσης virtual mastercards που κάνει δεκτές το paypal).

Για προμήθειες, περιορισμούς κτλ διαβάστε τα ψιλά πράγματα και προχωρήστε με δική σας ευθύνη.
Πολύ εύστοχα αναφέρεις το τέχνασμα βάση του οποίου μπλοκάρονται οι συναλλαγές με το εξωτερικό. Η μόνη απορία μου (και επιφύλαξη αν θέλεις...) είναι κατά πόσο οι μικροκαταθέτες και γενικότερα οι ιδιώτες έχουν ή είχαν τη δυνατότητα να μεταβάλλουν τους περιορισμούς της κάθε τράπεζας. Εδώ το ημερήσιο όριο συναλλαγών - προ capital control - να ήθελες να αλλάξεις, σε περνούσαν από... ανάκριση και να αιτιολογήσεις για ποιό λόγο ήθελες να το μεταβάλλεις.

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
η Moneysafe κανει δηλαδη και για ebay,amazon
οπως η οποιαδηποτε mastercard,σωστα?

Θα σου απαντήσω μόνον για ότι γνωρίζω από προσωπική εμπειρία από τις δοκιμές των τελευταίων 3 ημερών.

Η moneysafe ΔΕΝ λειτουργεί σε paypal. Ναι μεν γίνεται κανονικά link & confirm αλλά ΔΕΝ επιτρέπει συναλλαγές αφού στην τελική φάση του checkout από πχ το ebay σου επιστρέφει μήνυμα ... "Please go to to confirm your credit card before you complete this purchase." ... παρόλο που από πλευράς paypal όλα δείχνουν ΟΚ.

Από την άλλη πλευρά στο amazon όπως και σε διάφορα άλλα site λειτουργεί ΟΚ (απευθείας ΧΩΡΙΣ σύνδεση με paypal).

Ο τρόπος να ξεπεράσεις το πρόβλημα αυτό είναι να χρησιμοποιήσεις την moneysafe για το φόρτωμα χρημάτων σε sites που υποστηρίζουν την δωρεάν έκδοση virtual mastercards οι οποίες και γίνονται αποδεκτές από την paypal ... (πχ )

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
Πολύ εύστοχα αναφέρεις το τέχνασμα βάση του οποίου μπλοκάρονται οι συναλλαγές με το εξωτερικό. Η μόνη απορία μου (και επιφύλαξη αν θέλεις...) είναι κατά πόσο οι μικροκαταθέτες και γενικότερα οι ιδιώτες έχουν ή είχαν τη δυνατότητα να μεταβάλλουν τους περιορισμούς της κάθε τράπεζας. Εδώ το ημερήσιο όριο συναλλαγών - προ capital control - να ήθελες να αλλάξεις, σε περνούσαν από... ανάκριση και να αιτιολογήσεις για ποιό λόγο ήθελες να το μεταβάλλεις.

Νομίζω ότι το καλύτερο που έχει να κάνει κάποιος είναι να τηλεφωνήσει στο τμήμα υποστήριξης πελατών της κάρτας του και να ζητήσει διευκρινήσεις.

Ζούμε σε παράξενους καιρούς και τα όσα βλέπουμε δεν αποτελούν παρά μια ιδιότυπη μορφή μαυραγοριτισμού ...

filos78

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
11
Like
1.845
Πόντοι
5.975
Νομίζω ότι το καλύτερο που έχει να κάνει κάποιος είναι να τηλεφωνήσει στο τμήμα υποστήριξης πελατών της κάρτας του και να ζητήσει διευκρινήσεις.

Ζούμε σε παράξενους καιρούς και τα όσα βλέπουμε δεν αποτελούν παρά μια ιδιότυπη μορφή μαυραγοριτισμού ...
Αυτό ακριβώς έκανα και εγώ παίχτη μου και πήρα τα @@ μου καυτά καυτά!!!

jstar

Μέλος
Εγγρ.
5 Απρ 2010
Like
14
Πόντοι
16
Θα σου απαντήσω μόνον για ότι γνωρίζω από προσωπική εμπειρία από τις δοκιμές των τελευταίων 3 ημερών.

Η moneysafe ΔΕΝ λειτουργεί σε paypal. Ναι μεν γίνεται κανονικά link & confirm αλλά ΔΕΝ επιτρέπει συναλλαγές αφού στην τελική φάση του checkout από πχ το ebay σου επιστρέφει μήνυμα ... "Please go to to confirm your credit card before you complete this purchase." ... παρόλο που από πλευράς paypal όλα δείχνουν ΟΚ.

Από την άλλη πλευρά στο amazon όπως και σε διάφορα άλλα site λειτουργεί ΟΚ (απευθείας ΧΩΡΙΣ σύνδεση με paypal).

Ο τρόπος να ξεπεράσεις το πρόβλημα αυτό είναι να χρησιμοποιήσεις την moneysafe για το φόρτωμα χρημάτων σε sites που υποστηρίζουν την δωρεάν έκδοση virtual mastercards οι οποίες και γίνονται αποδεκτές από την paypal ... (πχ )
ευχαριστω πολυ για την απαντηση!

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
457
Πόντοι
36

Τσέκαρα για βιβλία (η σημερινή Καθημερινή γράφει πως επιτρέπονται)

Στο alibris @@ (Visa Εθνικής, Master Πειραιώς)

Στο ospreypublishing "Order #4......8 - Payment Review" (αναμονή? δεν είμαι σίγουρος. Πάντως δεν απορρίφθηκε αμέσως)

Προφανώς η κατάσταση εξακολουθεί να είναι έκρυθμη...

zdrinis

Μέλος
Εγγρ.
20 Φεβ 2014
Like
2
Πόντοι
16
ειναι πολυ θετικο που εστω δειλα δειλα επιτρεπεται η χρηση καρτων για εξωτερικο
δειχνει πως συντομα θα εχουμε κ αλλη χαλαρωση

vril

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Δεκ 2010
Κριτικές
11
Like
12.587
Πόντοι
5.060
Γιατί εμένα πάλι μου λέει ότι δεν μπορούν να χρεώσουν την κάρτα μου;

vril

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Δεκ 2010
Κριτικές
11
Like
12.587
Πόντοι
5.060
γιατι οπως εξηγησε παραπανω καποιος υπαρχει οριο στην χρηση πιστωτικης χρεωστικης
Ναι αλλά η μία αγορά που πήγα να κάνω είναι μερικά σεντς. Βέβαια δεν ξέρω αν έχει να κάνει που είναι σε ξένο νόμισμα.

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
457
Πόντοι
36
Όπως έγραψε συναγωνιστής πιο πάνω:

".........

Το ημερήσιο όριο για κάθε συστημικό όμιλο (ΕΤΕ, Alpha Bank, Πειραιώς, Eurobank) έχει οριστεί στις 300.000 ευρώ και για την Attica Bank στις 90.000 ευρώ.

Πρόκειται σε κάθε περίπτωση για πολύ μικρά ποσά που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες που υπήρχαν πριν από τα capital controls."

zdrinis

Μέλος
Εγγρ.
20 Φεβ 2014
Like
2
Πόντοι
16
Ναι αλλά η μία αγορά που πήγα να κάνω είναι μερικά σεντς. Βέβαια δεν ξέρω αν έχει να κάνει που είναι σε ξένο νόμισμα.
δεν εχει σημασια το ξενο νομισμα . τωρα επιτρεψανε την χρηση κ δυστυχως τα ορια ειναι χαμηλα κ ξεπερνιουνται γρηγορα
υπαρχει συλλογικο οριο ανα τραπεζα . δεν ξερω την ακριβη διαδικασια κ δεν ξερω αν θα πετυχει αλλα δοκιμασε πολυ νωρις την αλλη μερα ισως προλαβεις το οριο .μη σου πω κ απο τα μεσανυχτα

zdrinis

Μέλος
Εγγρ.
20 Φεβ 2014
Like
2
Πόντοι
16
Όπως έγραψε συναγωνιστής πιο πάνω:

".........

Το ημερήσιο όριο για κάθε συστημικό όμιλο (ΕΤΕ, Alpha Bank, Πειραιώς, Eurobank) έχει οριστεί στις 300.000 ευρώ και για την Attica Bank στις 90.000 ευρώ.

Πρόκειται σε κάθε περίπτωση για πολύ μικρά ποσά που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες που υπήρχαν πριν από τα capital controls."

πολυ χαμηλο οριο παραξενο μου φαινεται  :think:
τεσπα

filos78

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
11
Like
1.845
Πόντοι
5.975
Καλού κακού κάνε ένα τηλεφώνημα στην εξυπηρέτηση πελατών της τράπεζας με την οποία συνεργάζεσαι μήπως βγάλεις κάποια άκρη...

akhs3pgr

Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2014
Like
0
Πόντοι
1

Δοκιμασες να φορτωσεις ποσο απο Moneysafe  στο paypal balance?

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
Δοκιμασες να φορτωσεις ποσο απο Moneysafe  στο paypal balance?

Η μόνη επιλογή που δίνει το PayPal στο "Top Up" είναι μεταφορά χρημάτων μέσω τραπεζικού λογαριασμού. Οπότε σε εμένα τουλάχιστον την στιγμή που μιλάμε η moneysafe δεν παίζει μέσω paypal. Κατά τα άλλα όμως λειτουργεί κανονικά σαν μια οποιαδήποτε μη-ελληνική πιστωτική.

Επισκέπτης

Δε ξέρω γιατί στο βγάζει αυτό.Εγώ πάλι από την προσωπική εμπειρία των τελευταίων ημερών έκανα κανονικά συνολικά 3 αγορές (από 17-7 ως και προχθές η τελευταία) από ebay χωρίς να με μπλοκάρει πουθενά το paypal.A το ένα προιον ήδη μου έφτασε σπίτι προχθές.

Απλά να υπογραμμίσω πως την moneysafe εγώ την έχω αρκετό καιρό,πολύ πιο πριν από cc.Δεν ξέρω αν αυτό παίζει ρόλο αλλά προσωπικά κάνω κανονικότατα τις αγορές μου στο paypal  με αυτή.

Επισκέπτης
Μάλιστα μόλις ξανατσέκαρα...τελικά οι αγορές μου γινόνταν από το υπόλοιπο που είχα προ cc και το είχα φορτώσει από moneysafe...άρα ναι παίζει να μην γίνεται τελικά μόλις μου τελειώσει το υπόλοιπο...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom