Φιλαράκι, κάτι δεν μας λές καλά ή μιλάς κατά προσέγγιση. Ζώντας σταθερά για τρία χρόνια -όπως λες- στη Βουλγαρία (για δουλειά, υποθέτω) αυτό σημαίνει ότι σου είχαν δώσει αρχικά το καθεστώς продължително пребиваване (παρατεταμένης παραμονής) με διάρκεια ενός έτους, που κάθε
είχα δική μου εταιρεία και άδεια παραμονής για 4 χρόνια
χρόνο ανανεώνεται. Για να γίνει η ανανέωση, πρέπει να αποδειχτεί μεταξύ άλλων (συνήθως π.χ. με συμβόλαιο μισθώματος ακινήτου ή δήλωση ιδιοκτήτη ακινήτου σε περίπτωση φιλοξενίας) ότι ο αιτών, έχει εξασφαλίσει (ή του έχει εξασφαλίσει η εργοδοσία) σταθερή στέγη για τον χρόνο που ζητάει την ανανέωση, και ως εκ τούτου, κανείς υπάλληλος απ' την Ντιρέκτσια Μιγκράτσια δεν πιστεύω ότι έχει λόγο να ρωτήσει τον ξένο, αν π.χ. μένει μόνιμα στην Σόφια, και να κρίνει τι να πράξει απ' την απάντησή του, διότι έχει μπροστά
του την υπόθεση, με τα απαιτούμενα έγγραφα, την οποία, συνήθως (όταν υπάρχει σχέση εργασίας και υπάρχουν, πέρα του ενός, απασχολούμενοι ξένοι εργαζόμενοι) χειρίζεται ο αρμόδιος Βούλγαρος νομικός σύμβουλος, που εκπροσωπεί την εργοδοσία.
είχα και ακόμα έχω ενοικιαζόμενο διαμέρισμα εκει και το αυτοκινητό μου είναι με πινακίδες από εκεί. ακόμα ασχολούμε αλλά λόγω μείωσης της δουλειάς δεν μένω μόνιμα και δεν ανεβαίνω τόσο συχνά όπως πρίν.
Τώρα, στο άλλο θέμα που παραδέχεσαι (και είναι, νομίζω, το πιο σοβαρό για όλους εδώ μέσα) μου λες ότι το 2014, έδωσες οικειοθελώς και ενσυνείδητα σε αματούρι 100 ευρώ (200λβ) την ώρα (και δίχως άναλ), και 150 ευρώ (300 λβ) το δίωρο (δίχως άναλ). Αυτό για μένα, μεταφράζεται ως εξής: πιάστηκα μέγας κώτσος, και ακριβογάμης, εν γνώσει μου (ίσως και λόγω καψούρας)
καψούρα δεν υπάρχει, κακό είναι που μου αρέσει να περνάω καλά?, σε μια χώρα όπου πάνω από 50 ευρώ την ώρα και 100 στο δίωρο είναι ΠΟΛΛΑ να δίνει κάποιος,
και εδώ τα 120-150-300 είναι πολλά αλλά κάποιοι τα δίνουν. Εάν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα ποιό είναι το προβλημά σου? Πιστεύω πως η τιμή είναι πάντα ανάλογη με το τί πέρνεις.... και ειδικά σε αματούρι (και στις φιλενάδες που εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι δεν ξέρεις γλώσσα και είσαι τάχα "παραλής" Έλληνας). Εσύ ο ίδιος παραδεχόσουν πιο πριν ότι τα 100λβ(50 ευρώ) είναι η σταθερή τιμή που παίζει στον κανόνα.
100 λεβα είναι η στάνταρ τιμή σε αγγελίες που έχουν και δεν ξέρεις τί θα σου έρθει. το δοκίμασα μερικές φορες αλλα το τί μπάζο μου είχε έρθει δεν λέγεται... Και έρχεσαι μετά την 100άρα ευρώ που έδωσες στο κοριτσάκι, προ διετίας και εντός έδρας της, να της δίνεις νουθεσίες να ρίξει τώρα την τιμή στα 70 στο παζάρι της Ελλάδας, που είναι έτσι κι αλλιώς πιο ακριβό από την Βουλγαρία; Ειλικρινά, δεν σε καταλαβαίνω καθόλου.
ελπίζω να κατάλαβες
Δηλαδή, εκεί που θα σε δάγκωνε ακόμα στη Βουλγαρία στα 100 ευρώ, τώρα της κάνεις κονέ για να κατέβει Ελλάδα, και να την τρώς κι εσύ στα 70 ευρώ όπως οι άλλοι (έγραφες, "να περνάω καλά κι εγώ");;;;. Εκτός και αν σου έχει τάξει άλλα οφέλη, οπότε πάω πάσο. Όχι ότι τα 70 ευρώ είναι υπερβολικά για δεδομένα Ελλάδας, μην παρεξηγούμαι. Και δίχως να υπονοώ, επίσης, ότι το κοριτσάκι είναι σκάρτο.
δεν έχω κάποιο όφελος, εκτός του ότι θα έρθει μόνη της πλέον, δεν πληρώνο μεταφορικά και διαμονή όσο για το αν είναι καλή σε αυτό που κάνει ή όχι, εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος μιας και υπάρχει και χημεία μεταξύ μας... αυτό θα το πουν αν δοκιμάσουν κάποιοι άλλοι...
Εφόσον, όμως, είσαι παλιός στην πουτανόπιατσα (κάπου ανέφερες ότι γυρίζεις από το 1985) και βλέπω ότι έχεις εμπειρίες από το παχνίδι εκτός
Ελλάδος (Ταυλάνδη) θεωρώ α) απαράδεκτο να αποδέχεσαι ό,τι νά 'ναι ταρίφες σου ορίζει το κάθε κοριτσάκι, ενώ σε παίρνει να έχεις καλή γνώση του παζαρέματος και των τιμών β) απαράδεκτο -κι εδώ έχει δίκιο ο φίλος Volcano που είναι παλιός στο κουρμπέτι και δυνατός παίκτης- να κινείσαι σε έναν συγκεκριμένο χώρο δέκα χρόνια, και να μένεις σταθερά τρία, και να μην έχεις μάθει τουλάχιστον τα βασικά του πορνοπαζαρέματος
γιατί πολύ απλά δεν μου χρειάστηκε ποτέ, πάντα έκανα κονέ με άτομα που μιλάνε αγγλικά ή ελληνικά ώστε να αφήνεις να σε κουμαντάρουν αγγλομαθή πιτσιρίκια με τις φιλενάδες τους. Φιλικά και χωρίς πρόθεση να σε θίξω.
απορώ γιατί μπήκες στον κόπο να διαβάσεις τί έχω γράψει στο σιτε... τόσο σημαντίκό είναι να μου πας κόντρα?
ΥΓ. Τι εστί, αλήθεια, Ivelina? Ρίξε φώς...
διάβασες τόσα και τόσα, διάβασε και το κομμάτι της βουλγαρίας θα την βρείς εκεί.