Νέα

Bourdela Bikers Club

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ais8hsh
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 79K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

bonbenito

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιουλ 2008
Like
5
Πόντοι
16
Ο κινητηρας αντεχει....

Φρενα που θα βρω να σταματαω   :2funny: :2funny: :2funny:
Ξεκίνα βάζοντας τακάκια  DUNLOPAD, εγώ μόνο τέτοια βάζω από το 1993. Είναι αγγλικά τρομερή ποιότητα και παρά το ότι είναι μεταλλικά δεν τρώνε δίσκους. Αν δε σου φτάνουνε, αναβάθμισε την τρόμπα του εμπρός φρένου, ψάξε στα μεταχειρισμένα (Τράκα-Αναπολιτάκη) για καμμία από CBR1000  η κάποιο άλλο street.

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
166
Ξεκίνα βάζοντας τακάκια  DUNLOPAD, εγώ μόνο τέτοια βάζω από το 1993. Είναι αγγλικά τρομερή ποιότητα και παρά το ότι είναι μεταλλικά δεν τρώνε δίσκους. Αν δε σου φτάνουνε, αναβάθμισε την τρόμπα του εμπρός φρένου, ψάξε στα μεταχειρισμένα (Τράκα-Αναπολιτάκη) για καμμία από CBR1000  η κάποιο άλλο street.
δισλο ποσα χιλιοστα εχι???δε μεγαλονι

bonbenito

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιουλ 2008
Like
5
Πόντοι
16
δισλο ποσα χιλιοστα εχι???δε μεγαλονι
Το κόστος αντικατάστασης δίσκων είναι συγκριτικά πολύ μεγαλύτερο από το να ξεκινήσεις με μια τρόμπα για καλύτερο "δάγκωμα" και αίσθηση στο χέρι.
Άμα μιλάμε για δίσκους, υπάρχουνε έτοιμα κιτάκια δίσκων-δαγκάνων που σου δίνουμε μετά φρενάρισμα παγκοσμίου.
Βέβαια, η δική μου γνώμη είναι να προσπαθήσει να ελαφρώσει απ όπου γίνεται (δύσκολο το ξερω με το Στρομ) γιατί ο μεγαλύτερος εχθρός του φρεναρίσματος είναι το μεγάλο βάρος.

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
166
Το κόστος αντικατάστασης δίσκων είναι συγκριτικά πολύ μεγαλύτερο από το να ξεκινήσεις με μια τρόμπα για καλύτερο "δάγκωμα" και αίσθηση στο χέρι.
Άμα μιλάμε για δίσκους, υπάρχουνε έτοιμα κιτάκια δίσκων-δαγκάνων που σου δίνουμε μετά φρενάρισμα παγκοσμίου.
Βέβαια, η δική μου γνώμη είναι να προσπαθήσει να ελαφρώσει απ όπου γίνεται (δύσκολο το ξερω με το Στρομ) γιατί ο μεγαλύτερος εχθρός του φρεναρίσματος είναι το μεγάλο βάρος.
μονο με δισκουσ γινετε φιλε σοστι δουλια,και γιατο βαροσ εχις δικιο αλα καλιτερα να αλαξι μιχανι

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
166
καλινιχτα και να προσεχετε παλιη μου σιντοφι μιχανοβιη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366

Χμ, βασικά όταν φρενάρεις προσπαθείς να μειώσεις την κινητική ενέργεια δια της τριβής (μετατρέπεται σε θερμότητα).
Και η κινητική ενέργεια εκφράζεται ως:
5c9fec6ed8c479a57c95cc354f3d35be.png

δηλ. σαν το γινόμενο της μάζας επί το τετράγωνο της ταχύτητας.

Επομένως αν έχεις δύο σώματα που έχουν την ίδια ταχύτητα τότε αυτό που έχει την μεγαλύτερη μάζα φρενάρει δυσκολότερα αλλά σε γραμμική σχέση, δηλαδή αυτό που έχει κατά 10% μεγαλύτερη μάζα φρενάρει κατά 10% πιό δύσκολα.
Αντίστροφα, αν έχεις δύο σώματα με την ίδια μάζα τότε αυτό που έχει μεγαλύτερη ταχύτητα φρενάρει αναλογικά πολύ δυσκολότερα γιατί η ενέργεια εξαρτάται από το τετράγωνο της ταχύτητας. Έτσι μία αύξηση κατά 10% στην ταχύτητα δυσκολεύει το φρενάρισμα κατά 20%.

bonbenito

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιουλ 2008
Like
5
Πόντοι
16
Χμ, βασικά όταν φρενάρεις προσπαθείς να μειώσεις την κινητική ενέργεια δια της τριβής (μετατρέπεται σε θερμότητα).
Και η κινητική ενέργεια εκφράζεται ως:
5c9fec6ed8c479a57c95cc354f3d35be.png

δηλ. σαν το γινόμενο της μάζας επί το τετράγωνο της ταχύτητας.

Επομένως αν έχεις δύο σώματα που έχουν την ίδια ταχύτητα τότε αυτό που έχει την μεγαλύτερη μάζα φρενάρει δυσκολότερα αλλά σε γραμμική σχέση, δηλαδή αυτό που έχει κατά 10% μεγαλύτερη μάζα φρενάρει κατά 10% πιό δύσκολα.
Αντίστροφα, αν έχεις δύο σώματα με την ίδια μάζα τότε αυτό που έχει μεγαλύτερη ταχύτητα φρενάρει αναλογικά πολύ δυσκολότερα γιατί η ενέργεια εξαρτάται από το τετράγωνο της ταχύτητας. Έτσι μία αύξηση κατά 10% στην ταχύτητα δυσκολεύει το φρενάρισμα κατά 20%.
Αχ μου θύμισες τα νεανικά μου χρόνια. Με δεδομένο όμως ότι η μάζα είναι συνηθέστερη σταθερά από την ταχύτητα, που μεταβάλλεται σχεδόν διαρκώς, είπα για την πρακτική μείωσης του βάρους για καλύτερο φρενάρισμα. 'Αλλωστε ο άλτεκ ψάχνεται για να ανεβάσει την ισχύ του κινητήρα του με ότι αυτό συνεπάγεται για τις ταχύτητες κατόπιν :2funny:

Altec73

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Φεβ 2006
Κριτικές
5
Like
68.382
Πόντοι
12.056
Eφυγε ο Βοθρακος???  φτουυυυυυυυυ....

Ρε δεν το πειραζω το μηχανακι....

Αμα μου την βιδωσει θα αγορασω ενα στρητακι 1000 μεταχειρω και θα ειμαι μια χαρα

Σιγα που θα ριξω λεφτα στο Στρωμα...Πανε αυτες οι εποχες  :rockon: :rockon:

Επισκέπτης
Eφυγε ο Βοθρακος???  φτουυυυυυυυυ....

Ρε δεν το πειραζω το μηχανακι....

Αμα μου την βιδωσει θα αγορασω ενα στρητακι 1000 μεταχειρω και θα ειμαι μια χαρα

Σιγα που θα ριξω λεφτα στο Στρωμα...Πανε αυτες οι εποχες  :rockon: :rockon:
Με 5 χιλιαρικα χερατα παιρνεις απο ιδιωτη 1000αρι μοντελο 2000+ αυτη την εποχη
Τι τις θελεις τις πατεντες?

Altec73

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Φεβ 2006
Κριτικές
5
Like
68.382
Πόντοι
12.056

mikro

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2007
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
0
Σκέφτετε οτι μπορεί να τον επιρεάσει η οικονομική κρίση :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

bonbenito

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιουλ 2008
Like
5
Πόντοι
16
Οχι...απλα δεν υπαρχει κατι να με φτιαξει..

Ενα CBR 1200 XX  ισως  ;)
Τι λες βρε σαρδανάπαλε? Αφού τουριστικό έχεις το Στρώμα, πάλι ίδιο (τουριστικό) θα πάρεις? Βρες κανένα  Suzuki K6 να φχαριστηθεί η ψυχούλα σου γκάζι

mikro

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2007
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
0
Αντε επιτέλους και κάποιος που θέλει Ηonda!!!!  :rockon: :rockon: :rockon: Και εγώ το θέλω αλλάαααα σκατά!!! Ας μείνω στα 600RR :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:

Altec73

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Φεβ 2006
Κριτικές
5
Like
68.382
Πόντοι
12.056
Τι λες βρε σαρδανάπαλε? Αφού τουριστικό έχεις το Στρώμα, πάλι ίδιο (τουριστικό) θα πάρεις? Βρες κανένα  Suzuki K6 να φχαριστηθεί η ψυχούλα σου γκάζι

Αλλο το ενα...αλλο το αλλο

Αμα δεν εχω πανω απο 150αλογα απο κατω νοιωθω σαν ευνουχισμενος...

4 χρονια με ΧΧ και 5 με Hayabusa κατεληξα οτι το ΧουΧου ηταν ιδανικο για μενα..

Και ειχα το καρμπυρατερατο με τα 165  χεχεεχεχχχ

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom