Νέα

Αυτοκίνητο: ποιό έχουμε; Ποιό θέλουμε; Πώς θα το κάνουμε;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα bigpipis7
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 5K
  • Εμφανίσεις 252K
  • Ετικέτες
    αυτοκίνητα
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

gandalf66

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2008
Like
0
Πόντοι
0
Μόλις το πήρα. Και μετά, απαγόρευση κυκλοφορίας...Το έχω να το βλέπω στο γκαράζ... >:( >:( >:(

Συνημμένα

• 1.jpg
    1.jpg
    1 MB · Εμφανίσεις: 58
  • 2.jpg
    2.jpg
    357,5 KB · Εμφανίσεις: 33
  • 3.JPG
    3.JPG
    356,7 KB · Εμφανίσεις: 35
  • Λύπη
Αντιδράσεις: 968

msakis

Μέγας
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Κριτικές
20
Like
12.678
Πόντοι
4.546
Καλημέρα σε όλους μάγκες.
Λοιπόν χρειάζομαι τα φώτα σας.
Κάθε έτος πριν την ετήσια αλλαγή λαδιών κτλ. μου βγάζει στο ταμπλό ένδειξη (μια αντίστροφη μέτρηση 20 ημερών για την ακρίβεια).. ενημερώνοντάς με.
Ποιο είναι το ερώτημα λοιπόν.. εάν μηδενίσει κι εγώ ΔΕΝ το έχω πάει για την ετήσια αλλαγή λαδιών..  {στο συνεργείο αυτοί με κάποιο πρόγραμμα μπαίνουν στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου και το μηδενίζουν κάθε φορά συμπληρώνω} διότι έχω ξεμείνει λόγω της όλης κατάστασης που επικρατεί το τελευταίο διάστημα, το αυτοκίνητο ΔΕΝ θα παίρνει μπροστά υπάρχει τέτοια περίπτωση;;;;
Ενδεχομένως να ρωτάω κάτι χαζό αλλά πραγματικά ΔΕΝ γνωρίζω απ'αυτά γι'αυτό και ζητώ γνώμες από μέλη του σάι που είτε γνωρίζουν λόγο εργασίας είτε λόγο εμπειρίας.
Όπως και να έχει σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  :hi:

iakovos

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Ιαν 2007
Κριτικές
9
Like
13.699
Πόντοι
2.606
Κάθε έτος πριν την ετήσια αλλαγή λαδιών κτλ. μου βγάζει στο ταμπλό ένδειξη (μια αντίστροφη μέτρηση 20 ημερών για την ακρίβεια).. ενημερώνοντάς με.
Ποιο είναι το ερώτημα λοιπόν.. εάν μηδενίσει κι εγώ ΔΕΝ το έχω πάει για την ετήσια αλλαγή λαδιών..  {στο συνεργείο αυτοί με κάποιο πρόγραμμα μπαίνουν στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου και το μηδενίζουν κάθε φορά συμπληρώνω} διότι έχω ξεμείνει λόγω της όλης κατάστασης που επικρατεί το τελευταίο διάστημα, το αυτοκίνητο ΔΕΝ θα παίρνει μπροστά υπάρχει τέτοια περίπτωση;;;;
Ενδεχομένως να ρωτάω κάτι χαζό αλλά πραγματικά ΔΕΝ γνωρίζω απ'αυτά γι'αυτό και ζητώ γνώμες από μέλη του σάι που είτε γνωρίζουν λόγο εργασίας είτε λόγο εμπειρίας.

Τιποτα δεν θα γινει τυπε, απλα θα σου βγαζει στην οθονη μηνυμα οτι το service ηταν πριν 2-3-50 (οσες ημερες εχουνε περασει),service exceeded θα σου το κανουν reset oταν το πας για service. αλλα ειναι ευκολο να το κανεις και μονος σου αν θες  :S :S :S

Γραψε στο youtube  στην αναζητηση πχ reset service message και το αυτοκινητο σου, μπορει καποιος να εχει κανει καποιο βιντεακι.

msakis

Μέγας
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Κριτικές
20
Like
12.678
Πόντοι
4.546
Τιποτα δεν θα γινει τυπε, απλα θα σου βγαζει στην οθονη μηνυμα οτι το service ηταν πριν 2-3-50 (οσες ημερες εχουνε περασει),service exceeded θα σου το κανουν reset oταν το πας για service. αλλα ειναι ευκολο να το κανεις και μονος σου αν θες  :S :S :S

Γραψε στο youtube  στην αναζητηση πχ reset service message και το αυτοκινητο σου, μπορει καποιος να εχει κανει καποιο βιντεακι.

Σ'ευχαριστώ θερμά φίλε μου Ιάκωβε.

Christos Savvidis

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2018
Like
822
Πόντοι
146

Δεν θα συμβει τιποτα περα απο τη φθορα στη μηχανη.

Οσο πιο καμμενα ειναι τα λαδια, τοσο λιγοτερο προστατευουν τη μηχανη μας απο φθορες.

Ασε τι λενε αυτοι, δεν θα πληρωνουν αυτοι μετα τις ζημιες.

Εγω αλλαζω λαδια+φιλτρο καθε 7000χλμ και παντα με φουλ συνθετικο σοβαρης εταιριας που τηρει και τις προδιαγραφες του κατασκευαστη του οχηματος. Εχει σχετικες οδηγιες πανω στη ταπα αλλα και στο βιβλιο maual του αυτοκινητου σου.

Τωρα, αν δεν εχεις τα λεφτα, κανεις αυτο που μπορεις να κανεις.

Προσπαθησε τουλαχιστον να κανεις τις εντελως απαραιτητες διαδρομες, τα αναγκαια.

Απο περιεργεια, τι μαρκα ειναι το αμαξι;

msakis

Μέγας
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Κριτικές
20
Like
12.678
Πόντοι
4.546
Δεν θα συμβει τιποτα περα απο τη φθορα στη μηχανη.

Οσο πιο καμμενα ειναι τα λαδια, τοσο λιγοτερο προστατευουν τη μηχανη μας απο φθορες.

Ασε τι λενε αυτοι, δεν θα πληρωνουν αυτοι μετα τις ζημιες.

Εγω αλλαζω λαδια+φιλτρο καθε 7000χλμ και παντα με φουλ συνθετικο σοβαρης εταιριας που τηρει και τις προδιαγραφες του κατασκευαστη του οχηματος. Εχει σχετικες οδηγιες πανω στη ταπα αλλα και στο βιβλιο maual του αυτοκινητου σου.

Τωρα, αν δεν εχεις τα λεφτα, κανεις αυτο που μπορεις να κανεις.

Προσπαθησε τουλαχιστον να κανεις τις εντελως απαραιτητες διαδρομες, τα αναγκαια.

Απο περιεργεια, τι μαρκα ειναι το αμαξι;

Συμφωνώ απόλυτα @Christos Savvidis κι εγώ κάθε Μάϊο από το καλοκαίρι του 2014 όπου και το αγόρασα κάνω το ετήσιο σέρβις και όλα τα συναφή όσον αφορά την σωστή λειτουργία του αυτοκινήτου κτλ.
Απλά φέτος με την όλη κατάσταση σκέφτομαι να το πάω λίγο παραπίσω διότι οικονομικά είμαι δύσκολα.
Seat Leon

Christos Savvidis

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2018
Like
822
Πόντοι
146
Συμφωνώ απόλυτα @Christos Savvidis κι εγώ κάθε Μάϊο από το καλοκαίρι του 2014 όπου και το αγόρασα κάνω το ετήσιο σέρβις και όλα τα συναφή όσον αφορά την σωστή λειτουργία του αυτοκινήτου κτλ.
Απλά φέτος με την όλη κατάσταση σκέφτομαι να το πάω λίγο παραπίσω διότι οικονομικά είμαι δύσκολα.
Seat Leon

Ποσες χιλιαδες χλμ εχεις κανει;

Εχεις μεινει ευχαριστημενος;

Βενζινη; Κυβικα;

msakis

Μέγας
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Κριτικές
20
Like
12.678
Πόντοι
4.546
Συνολικά μέχρι σήμερα κοντά 8.0000 χλμ.
Πετρέλαιο 1.6000 κυβικά.
ΔΕΝ έχω παράπονο οφείλω να ομολογήσω εάν το προσέχεις ΔΕΝ θα σε προδώσει θέλω να πιστεύω...

Christos Savvidis

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2018
Like
822
Πόντοι
146
Να υποθεσω ηθελες να γραψεις 80.000χλμ;

Στα ντιζελ οι αλλαγες στα λαδια ειναι ακομα πιο σημαντικες, ασκουνται πιο μεγαλες πιεσεις στη μηχανη.

Βεβαια ειναι διαφορετικα και τα μεταλλα, οκ.

Κανε τα εντελως απαραιτητα χιλιομετρα τουλαχιστον εως να κανεις την αλλαγη στα λαδια και το φιλτρο.

msakis

Μέγας
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Κριτικές
20
Like
12.678
Πόντοι
4.546
Να υποθεσω ηθελες να γραψεις 80.000χλμ;

Στα ντιζελ οι αλλαγες στα λαδια ειναι ακομα πιο σημαντικες, ασκουνται πιο μεγαλες πιεσεις στη μηχανη.

Βεβαια ειναι διαφορετικα και τα μεταλλα, οκ.

Κανε τα εντελως απαραιτητα χιλιομετρα τουλαχιστον εως να κανεις την αλλαγη στα λαδια και το φιλτρο.

*80.0000χλμ
Αυτό κάνω συνήθως.

brabus67

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Like
13.888
Πόντοι
2.606

mariocfu

Μέλος
Εγγρ.
13 Μαρ 2019
Like
15
Πόντοι
0
Alfa Romeo 147

Τα ιταλικά αυτοκίνητα είναι σαν τις Ιταλίδες, πανέμορφα, πρέπει να τα έχεις στον αφρό, να τα πηγαίνεις μόνο σε εξειδικευμένα συνεργεια για να μην ακούς τον κάθε μάστορα της γειτονιάς περί προβλημάτων επειδή αυτός μπορεί να θέλει μια μέρα να βρει ότι στο εξειδικευμένο στο βρίσκουν αμέσως. Οι χαζοβλαβες που βγαζει είναι αστείες σε σχέση με αυτές του VG group.
Τα alfa romeo συγκεκριμένα έχουν ψυχή και χαρακτήρα φτιάχνοντας αυτοκίνητα μόνο σπορ και όχι αγροτικά, νεκροφορες, λεωφορεια κλπ. Η αλφα δίνει έμφαση στο design, το καταλαβαίνεις το ποσό διαφορετικο  είναι το ενα που διαδεχεται το άλλο για παράδειγμα 145-147 τζουλιετα, όχι όπως το VW και τα BMW που τους αλλάζουν μόνο φαναρια, έπειτα είναι αυτος ο ήχος ειδικά στα παλιότερα. Γι αυτούς αλλά και γι άλλους λόγους όπως το τιμόνι τους, τα φρένα τους και τον μαλακό συμπλέκτη τους, ειμαι κολλημένος με αυτή την μάρκα και φανατικός οπαδός τους.
Υγ: Για να καταλάβει καποιος όλα τα παραπάνω θα πρέπει να ειχε, έχει στην κατοχή του αλφα ρομεο.

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.276
Πόντοι
5.506
Mόνο εγώ καυλώνω με αυτό τελευταία; 

12-05-2017-ranger-1.jpg

• Like
Αντιδράσεις: 968