Νέα

Αξίζει μια επένδυση μεγάλου χρηματικού ποσού σε αμοιβαία κεφάλαια;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα pirokavlos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 89
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

eplp299

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2016
Like
39
Πόντοι
1
φυσικά, ποιος είπε οτι οι επενδύσεις ειναι υποχρεωτικά ασφαλείς και κερδοφόρες?

Παιδια, εδω τον Οκτώβρη η Ελλάδα δανείστηκε με αρνητικό επιτόκιο. Ξερετε τι σημαίνει αυτό ? ο,τι επενδυτής εδωσε 100 για να παρει πίσω κάποια στιγμή 99,5...

Γενικά, είμαι της άποψης ότι αν δεν κατανοείς το είδος της επένδυσης κάθεσαι στην άκρη και βολεύεσαι με το 0,01% τη απλής κατάθεσης. Γράφτηκε πιο πάνω ότι 10000 κατεληξαν σε 5000 20 μέρες πριν την λήξη και επειδή ο ασφαλιστής είπε οτι θα του δώσουν κατι τις παραπάνω σε 20 μέρες κατέληξε 2500. Είναι πολύ απλό άλλο πράγμα ένα unit linked ( ετσι τα λένε οι ασφαλιστικες γιατι σου κουμπώνουν και μια ασφαλεια για το αν πεθάνεις κατα τη διαρκεια)που σου δίνει απόδοση 9% και άλλο ενα unit linked που δίνει 1%. Αν δεν σκέφτηκες γιατί το ενα δινει 9 και το άλλο 1, δεν θα σου ανοίξει τα μάτια η ασφαλιστική που στο κάτω κάτω αμοίβεται με το κομμάτι, εχει μεγαλύτερη προμήθεια σε μεγαλύτερο επιτοκιο κλπ...
Γενικά αυτό το δόγμα "απο κάποια στιγμή και μετα τα λεφτα σου γεννάνε χωρίς να ασχολείσαι" είναι πάρα πολύ ωραίο αφήγημα αλλά δεν ισχύει. Αμα δεν ασχολείσαι και δεν εισαι απο πάνω όλα θα συμβούν κατα τύχη

Foukariaris2020

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2020
Like
928
Πόντοι
96
ειναι δυνατον σε ενα επενδυτικο προγραμμα ασφαλιστικης εταιρίας να λάβεις λιγότερα χρήματα απ'οσα εχεις δωσει σε βαθος χρόνου?

Ναι είναι. Σε μετοχές κι ομόλογα τα σμπρώχνουν κυρίως τα χρήματά σου. Εαν αυτά πάνε κατά διαόλου (όπως αυτές τις μέρες), στο τέλος θα πάρεις λιγότερα.

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
13.299
Πόντοι
5.097
οποτε πιαστηκα μεγάλος μαλάκας λογω συγκηρίας αλλά και γενικά μαλάκας καθως τα επενδυτικα ειναι ψιλοαπάτη τουλάχιστον την τελευταια δεκαετια,αρα επενδυτικό δεν αξίζει αλλά αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις.  :S
Α ξεχασα ο ασφαλιστης μου είναι για τον πεο το ειχε αποδειξη και στο νοσοκομειακό σε γενικές γραμμές αφαντος.  :vomit:

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
οποτε πιαστηκα μεγάλος μαλάκας λογω συγκηρίας αλλά και γενικά μαλάκας καθως τα επενδυτικα ειναι ψιλοαπάτη τουλάχιστον την τελευταια δεκαετια,αρα επενδυτικό δεν αξίζει αλλά αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις.  :S
Α ξεχασα ο ασφαλιστης μου είναι για τον πεο το ειχε αποδειξη και στο νοσοκομειακό σε γενικές γραμμές αφαντος.  :vomit:
Θα μας κάνουν κουμούνια τύπε.
Θα δώσει το κράτος λεφτά στους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα  :S

Foukariaris2020

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2020
Like
928
Πόντοι
96

Γενικά είναι απάτη γιατί σου τρώνε ποσοστό χωρίς να κάνουν και τίποτα.
Όντως εαν έληξε αυτές τις μέρες, είσουν αρκετά άτυχος. Τα χρηματιστήρια έχουν πέσει πολύ.
Πάρε καμιά μετοχή εαν έχεις χρήματα στην άκρη. Ή κανένα ETF.

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.080
Πόντοι
6.515
φυσικά, ποιος είπε οτι οι επενδύσεις ειναι υποχρεωτικά ασφαλείς και κερδοφόρες?

Παιδια, εδω τον Οκτώβρη η Ελλάδα δανείστηκε με αρνητικό επιτόκιο. Ξερετε τι σημαίνει αυτό ? ο,τι επενδυτής εδωσε 100 για να παρει πίσω κάποια στιγμή 99,5...

Γενικά, είμαι της άποψης ότι αν δεν κατανοείς το είδος της επένδυσης κάθεσαι στην άκρη και βολεύεσαι με το 0,01% τη απλής κατάθεσης. Γράφτηκε πιο πάνω ότι 10000 κατεληξαν σε 5000 20 μέρες πριν την λήξη και επειδή ο ασφαλιστής είπε οτι θα του δώσουν κατι τις παραπάνω σε 20 μέρες κατέληξε 2500. Είναι πολύ απλό άλλο πράγμα ένα unit linked ( ετσι τα λένε οι ασφαλιστικες γιατι σου κουμπώνουν και μια ασφαλεια για το αν πεθάνεις κατα τη διαρκεια)που σου δίνει απόδοση 9% και άλλο ενα unit linked που δίνει 1%. Αν δεν σκέφτηκες γιατί το ενα δινει 9 και το άλλο 1, δεν θα σου ανοίξει τα μάτια η ασφαλιστική που στο κάτω κάτω αμοίβεται με το κομμάτι, εχει μεγαλύτερη προμήθεια σε μεγαλύτερο επιτοκιο κλπ...
Γενικά αυτό το δόγμα "απο κάποια στιγμή και μετα τα λεφτα σου γεννάνε χωρίς να ασχολείσαι" είναι πάρα πολύ ωραίο αφήγημα αλλά δεν ισχύει. Αμα δεν ασχολείσαι και δεν εισαι απο πάνω όλα θα συμβούν κατα τύχη

Τυπε θα εβαζες αυριο πρωι ενα ποσον σε αμοιβαια κεφαλαια?

eplp299

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2016
Like
39
Πόντοι
1
Είναι πάγια τακτική μου να έχω max το 25% των χρημάτων που έχω στην άκρη σε αμοιβαία ή σε ότι προιον υπάρχει την περίοδο που παρακολουθώ το που θα επανατοποθετηθω (3μηνα εντοκα γραμματεια ελληνικου δημοσιου 2,9% το 2017 όταν οι προθεσμιακες δίναν 1 με 1,10%). Αυριο το πρωι? Κοιτα όλα τα fund ρευστοποιούν (βέβαια μεγάλο κομμάτι ρευστοποιήσεων ειναι ακούσιο) και σίγουρα δεν εχω την πληροφορηση που έχουν, ούτε τα μέσα ανάλυσης που έχουν. Σε περίοδο κρίσης ισχύει το cash is king. Από την άλλη στην ακραία πτώση μπαίνεις για να βγάλεις λεφτα. Νομίζω οτι τώρα θα έκανα την κότα και θα καθόμουν στα αβγά μου αλλά αυτό ειναι αίσθηση (κυρίως γιατι είμαστε και ανθρωποι που εργαζόμαστε και οι αποταμιευσεις μας ειναι ευρω ευρω - αν ειχα 3 μυρια στην ακρη ανετα πεταγα 2-3 κατοσταρικα σε αμοιβαια), δεν εχω να στο τεκμηριώσω απόλυτα.

xrusos

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2020
Like
354
Πόντοι
26
παιδια φυσικα για ονομα του θεου μην επενδυετε σε αμοιβαια κεφαλαια που σας δινουν τιποτα με ενα πληθωρισμο της ταξεως 2 η 3 τοις εκατο.πριν επενδυσετε τα λεφτα που βγαλατε με ιδρωτα επενδυστε στη γνωση σας για τις επενδυσεις.πως μπορω να παιξω γκλολφ χωρις να ξερω τιποτα?δουλευετε ολη σας τη ζωη σα σκυλια για να αποταμιευσετε δυο δεκαρες για να τις πεταξετε χωρις καμια περισκεψη ?μαθετε για τις επενδυσεις πριν επενδυσετε σε οτιδηποτε!
συγκεκριμενα μαθετε 1 επενδυσεις σε ακινητα πχ διαμερισματα η πολυκατοικιες
2 χαρτια πχ νομισματα χωρων μετοχες ομολογα.
3μεταλλα.αλλα οτι και να γινει μαθετε για τις επενδυσεις πριιν ριξετε εστω ενα ευρω σε οτιδηποτε...ειδικα το πλουσιος μπαμπας φτωχος μπαμπας 50 εκατομυρια πωλησεις εχει.απλα μαθετε !

xrusos

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2020
Like
354
Πόντοι
26
και τα ομολογα με τον πληθωρισμο που ρχετε θα ναι εγκλημα να τα χετε!

AFESAYTOIS

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2017
Like
21
Πόντοι
1
cash is king,
αλλα οχι οτι ναναι.
Ελβετικο Φραγκο, Νορβηγικη Κορωνα, Δολλαριο Σιγκαπουρης, Γιεν, ακομα και το Μπατ της Ταιλανδης αποδειχτηκε νομισμα,
και οχι χαρτι υγειας.

xrusos

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2020
Like
354
Πόντοι
26
οχι ο χρυσος ειναι το μοναδικο περιουσιακο στοιχειο που θα μας σωσει

xrusos

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2020
Like
354
Πόντοι
26
οχι απ τη τραπεζα της ελλαδας.σου δινουν 30 τοις εκατο παραπανω απο τη διεθνη τιμη!βρες το τροπο φιλε μπορεις να παρεις με πολλους τροπους.οποιος ψαχνει βρισκει!αλλα αδελφε φαντασυ ποσο πολυτιμος ειναι ο χρυσος οταν εχουν απαγορευσει την κατοχη του για να μην εχεις εναλλλακτικη απο τα κωωλοχαρτα τα μετρητα

Μεγάλος Λευκός

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2020
Like
1.049
Πόντοι
216
οχι απ τη τραπεζα της ελλαδας.σου δινουν 30 τοις εκατο παραπανω απο τη διεθνη τιμη!βρες το τροπο φιλε μπορεις να παρεις με πολλους τροπους.οποιος ψαχνει βρισκει!αλλα αδελφε φαντασυ ποσο πολυτιμος ειναι ο χρυσος οταν εχουν απαγορευσει την κατοχη του για να μην εχεις εναλλλακτικη απο τα κωωλοχαρτα τα μετρητα

Αμα ηταν να βρω τον τροπο δε θα ρωταγα ρε τυπε :S

fylobios30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2012
Κριτικές
2
Like
2.207
Πόντοι
606
Αμοιβαία στην ελλάδα ;;;

Θα σας πρότεινα να βάλετε τα χρήματά σας σε τέτοιες συσκευές

Τα όσα μεσολάβησαν από το 2010 που είχε μπει το θέμα, με δικαιώνουν.

Το ότι η τράπεζα που τα πρότεινε το ... 2010, 
έπαψε να υφίσταται 3 χρόνια μετά κάτι λέει !!!!!!

Αυτό που θα έρθει μετά ή μαζί με την πανδημία .....

ΘΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΠΟΛΥ !!!!!!

xrusos

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2020
Like
354
Πόντοι
26
  και στο εξωτερικο και μπορεις αν ανοιξεις χρηματιστηριακο λογαριασμο να αγορασεις συμβολαιο για αγορα xrysoy.
futures contract

Μεγάλος Λευκός

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2020
Like
1.049
Πόντοι
216
  και στο εξωτερικο και μπορεις αν ανοιξεις χρηματιστηριακο λογαριασμο να αγορασεις συμβολαιο για αγορα xrysoy.
futures contract

Τυπε τις ραβδους ποτε θα μου τις φερουν σπιτι?

xrusos

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2020
Like
354
Πόντοι
26
λολ ρε φιλε με τρολλαρεις

Stories

Νέο!

Stories