Νέα

Αξίζει μια επένδυση μεγάλου χρηματικού ποσού σε αμοιβαία κεφάλαια;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα pirokavlos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 89
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

βυζολάγνος

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Σεπ 2007
Κριτικές
18
Like
5.746
Πόντοι
5.035
αν δεν κάνω οι τράπεζες κάνουν κάνουν καλύτερους διακανονισμούς σε λογαριασμούς που έχεις τα λεφτά σου κλειστά για  χρόνο.
αλλά παίζει ρόλο και το κεφάλαιο που διαθέτεις

Εξυπακούεται ότι όσο αυξάνεται η διάρκεια δέσμευσης του κεφαλαίου αυξάνεται και η απόδοση (αν μιλάμε για προθεσμιακή κατάθεση).
Και επίσης ανάλογα του κεφαλαίου είναι και τα κλιμάκια απόδοσης.

Πυρόκαβλε 10ετή διάρκεια δε βρήκα πουθενά. Έσπασες το ρόδι ρε μπαγάσα. :rockon:

Επιστρέφουν τα υψηλά επιτόκια στις προθεσμιακές καταθέσεις

Ολοι αμοιβαια τυπε μου  :2on1: :2on1: :2on1: :2on1: :2on1:

Τετοιες ευκαιριες στο πορδελα, μια φορα στα 1000 χρονια  :zfuck:

Εγώ προτιμώ Zana Bank τύπε. Εγγυημένες καταθέσεις. :2on1: :pipa1: :zfuck:
Όμως οι προηγούμενες αποδόσεις δεν εξασφαλίζουν τις μελλοντικές, γιατί καραδοκεί ο Άρης με τον κέρβερο. :badair:

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676
1 thread γαμαω την δασκαλα μου  :jerking:

2 thread εχει πετυχει κανεναν γνωστο σε μπουρδελα  :jerking:

3 thread τι προτιματε χεσιμο φαι η sex  :jerking:

και εσεις του απαντατε σοβαρα  :helpplea:

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
Το υπόλοιπο μέρος του κεφαλαίου, δεσμεύεται σε προθεσμιακή κατάθεση 4ετούς διάρκειας, που φέρει επιτόκιο 2,60% τον πρώτο χρόνο και κλιμακώνεται στο 3,10% το δεύτερο, στο 3,60% τον τρίτο χρόνο και στο 4,10% τον τέταρτο χρόνο. Η τράπεζα διατηρεί το δικαίωμα ανάκλησης ανά 6μηνο, κατά το οποίο μπορεί να ακυρώσει τη δέσμευση που έχει αναλάβει έναντι του καταθέτη, ο οποίος πρέπει να επαναδιαπραγματευθεί το επιτόκιο.

πάλι πούτσα για τον καταθέτη... αν γίνει καμιά στραβή και ανεβούν τα επιτόκια σε επικύνδινα για την τράπεζα επίπεδα έχουν το κάθε δικαίωμα να σου δώσουν τα @@ τους.
όπως και να έχεις αξίζει πιστεύω το παιχνίδι

Εγγρ.
11 Φεβ 2010
Like
3
Πόντοι
6
Αφου το παλικαρι δεν ξερει αλλα φορουμ να μπει να ρωτησει
που θα το κανει ? εδω στα μπουρδελα  :fuck2: :fuck2:

επινδιστε ρε στο τσαρδισας ρε μαλακες, θα πατε 55 χρονων και τι θα λετε
χοχο εχω 300Κ τραπεζα ! εεεε και ????
στα αρχιδια μας!!!!

Γαμηστε ρε για να εχετε να θυμαστε ,
ριχτε πουτανια στα τσαρδια σας
και σκορπιστε τα λευτα σας

spermsprayer

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαΐ 2009
Like
0
Πόντοι
1

Μάλιστα Κύριε Καθηγητά, θα σοβαρευτώ από εδώ και πέρα, θα είμαι καλός μαθητής ! :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Βάζω ένα απλοϊκό link, όχι για εσάς φυσικά, εσείς είστε Καθηγητής, αλλά για τους υπόλοιπους εδώ να δουν τι χαζομάρες λέει αυτή η Μοντέρνα Θεωρία Χαρτοφυλακίου (Modern Portfolio Theory) που βλακωδώς επινόησαν κάποιοι Νομπελίστες (όπως ο Harry Markowitz) και εγώ επικαλέσθηκα  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Ας κάνω κι ένα ελάχιστο copy - paste:

"Modern portfolio theory (MPT) is a theory of investment which tries to maximize return and minimize risk by carefully choosing different assets.......MPT is a mathematical formulation of the concept of diversification in investing, with the aim of selecting a collection of investment assets that has collectively lower risk than any individual asset. This is possible, in theory, because different types of assets often change in value in opposite ways. For example, when the prices in the stock market fall, the prices in the bond market often increase, and vice versa. A collection of both types of assets can therefore have lower overall risk than either individually......By combining different assets whose returns are not correlated, MPT seeks to reduce the total variance of the portfolio."

Τα σέβη μου  :rolleyes: :grin:

Ακόρεστος

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Φεβ 2007
Κριτικές
100
Like
1.263
Πόντοι
7.195
Μάλιστα Κύριε Καθηγητά, θα σοβαρευτώ από εδώ και πέρα, θα είμαι καλός μαθητής ! :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Βάζω ένα απλοϊκό link, όχι για εσάς φυσικά, εσείς είστε Καθηγητής, αλλά για τους υπόλοιπους εδώ να δουν τι χαζομάρες λέει αυτή η Μοντέρνα Θεωρία Χαρτοφυλακίου (Modern Portfolio Theory) που βλακωδώς επινόησαν κάποιοι Νομπελίστες (όπως ο Harry Markowitz) και εγώ επικαλέσθηκα  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Ας κάνω κι ένα ελάχιστο copy - paste:

"Modern portfolio theory (MPT) is a theory of investment which tries to maximize return and minimize risk by carefully choosing different assets.......MPT is a mathematical formulation of the concept of diversification in investing, with the aim of selecting a collection of investment assets that has collectively lower risk than any individual asset. This is possible, in theory, because different types of assets often change in value in opposite ways. For example, when the prices in the stock market fall, the prices in the bond market often increase, and vice versa. A collection of both types of assets can therefore have lower overall risk than either individually......By combining different assets whose returns are not correlated, MPT seeks to reduce the total variance of the portfolio."

Τα σέβη μου  :rolleyes: :grin:
Αστο ρε φιλε, εδω μεσα οποιος ποσταρει κατι σωστο, ειναι ασχετος για τους ''ειδικους''.

Παντως εγω δεν συμφωνω με την διασπορα σε μετοχες και λοιπα με αρνητικη συσχετιση.

Ειδικα για μικρα ποσα μπαινεις μεσα με τα μπουνια και ή ολα ή τιποτα.

Αλλιως πας σε μια απλη προθεσμιακη ετησια και εισαι οκ.

spermsprayer

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαΐ 2009
Like
0
Πόντοι
1
Αστο ρε φιλε, εδω μεσα οποιος ποσταρει κατι σωστο, ειναι ασχετος για τους ''ειδικους''.

Παντως εγω δεν συμφωνω με την διασπορα σε μετοχες και λοιπα με αρνητικη συσχετιση.

Ειδικα για μικρα ποσα μπαινεις μεσα με τα μπουνια και ή ολα ή τιποτα.

Αλλιως πας σε μια απλη προθεσμιακη ετησια και εισαι οκ.

Συμφωνεί μαζί σου μέχρι και ο Keynes - χωρίς να αστειεύομαι, αυτή η τακτική των concentrated portfolios έχει κερδίσει πάρα πολύ έδαφος τα τελευταία χρόνια με την επέλαση των αντισταθμιστικών ταμείων και την καθοδική πορεία των αγορών.

Τα πιο μεγάλα μυαλά της παγκόσμιας επενδυτικής κοινότητας στην προσπάθεια τους να βγάλουν αυτό που λέμε alpha (απλοϊκά, την έξτρα απόδοση ανά μονάδα ρίσκου σε σχέση με την μέση απόδοση ανά μονάδα ρίσκου), επικεντρώνονται σε λίγες πολύ καλά επιλεγμένες επενδύσεις, ακριβώς για να μην έχουν συσχέτιση με την πορεία της ευρύτερης αγοράς.

Αυτοί όμως που τελικά τα καταφέρνουν είναι ελάχιστοι, μελέτες έχουν άλλωστε αποδείξει ότι το 80% των επαγγελματιών διαχειριστών φέρνει απόδοση κάτω από την μέση απόδοση των αγορών στο 80% των εξεταζόμενων χρονικών διαστημάτων.

Σε ότι αφορά την προθεσμιακή κατάθεση, δηλαδή την διακράτηση μετρητών, διαφωνώ απόλυτα. Είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να μειώσεις την αγοραστική δύναμη των χρημάτων σου σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα (αυτό αποδεικνύεται βέβαια μαθηματικά και ιστορικά).

In 1934, John Maynard Keynes wrote the following famous passage in a letter to a friend: 'As time goes on, I get more and more convinced that the right method of investment is to put fairly large sums into enterprises which one thinks one knows something about and in the management of which one thoroughly believes. It is a mistake to think one limits one's risk by spreading too much between enterprises about which one knows little and has no reason for special confidence.'

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16
Συμφωνεί μαζί σου μέχρι και ο Keynes - χωρίς να αστειεύομαι, αυτή η τακτική των concentrated portfolios έχει κερδίσει πάρα πολύ έδαφος τα τελευταία χρόνια με την επέλαση των αντισταθμιστικών ταμείων και την καθοδική πορεία των αγορών.

Τα πιο μεγάλα μυαλά της παγκόσμιας επενδυτικής κοινότητας στην προσπάθεια τους να βγάλουν αυτό που λέμε alpha (απλοϊκά, την έξτρα απόδοση ανά μονάδα ρίσκου σε σχέση με την μέση απόδοση ανά μονάδα ρίσκου), επικεντρώνονται σε λίγες πολύ καλά επιλεγμένες επενδύσεις, ακριβώς για να μην έχουν συσχέτιση με την πορεία της ευρύτερης αγοράς.

Αυτοί όμως που τελικά τα καταφέρνουν είναι ελάχιστοι, μελέτες έχουν άλλωστε αποδείξει ότι το 80% των επαγγελματιών διαχειριστών φέρνει απόδοση κάτω από την μέση απόδοση των αγορών στο 80% των εξεταζόμενων χρονικών διαστημάτων.

Σε ότι αφορά την προθεσμιακή κατάθεση, δηλαδή την διακράτηση μετρητών, διαφωνώ απόλυτα. Είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να μειώσεις την αγοραστική δύναμη των χρημάτων σου σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα (αυτό αποδεικνύεται βέβαια μαθηματικά και ιστορικά).

In 1934, John Maynard Keynes wrote the following famous passage in a letter to a friend: 'As time goes on, I get more and more convinced that the right method of investment is to put fairly large sums into enterprises which one thinks one knows something about and in the management of which one thoroughly believes. It is a mistake to think one limits one's risk by spreading too much between enterprises about which one knows little and has no reason for special confidence.'

Μαλιστα, στην 8εωρια καλος εισαι - αποφοιτος ενχωριου ΑΕΙ/ΤΕΙ να φανταστω;

Θες να διαφωτισεις το...αδηφαγο κοινο στο παρον νημα, για το συνολο των OTC;

spermsprayer

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαΐ 2009
Like
0
Πόντοι
1
Μαλιστα, στην 8εωρια καλος εισαι - αποφοιτος ενχωριου ΑΕΙ/ΤΕΙ να φανταστω;

Θες να διαφωτισεις το...αδηφαγο κοινο στο παρον νημα, για το συνολο των OTC;

Απόφοιτος δημοτικού, χασάπης στο επάγγελμα 

...κι επειδή αύριο με περιμένει το χασάπικο νωρίς, σας καληνυχτώ

Πάντως αν θέλεις να ρωτήσεις κάτι σχετικό στα σοβαρά, μπορείς να μου στείλεις ανά πάσα στιγμή πμ, θα χαρώ να σου απαντήσω, ειλικρινά  :)

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
13.377
Πόντοι
5.097
ειναι δυνατον σε ενα επενδυτικο προγραμμα ασφαλιστικης εταιρίας να λάβεις λιγότερα χρήματα απ'οσα εχεις δωσει σε βαθος χρόνου?

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
ειναι δυνατον σε ενα επενδυτικο προγραμμα ασφαλιστικης εταιρίας να λάβεις λιγότερα χρήματα απ'οσα εχεις δωσει σε βαθος χρόνου?

Το συνηθες θα ελεγα...

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
13.377
Πόντοι
5.097
Το συνηθες θα ελεγα...
για πες για να μάθω οταν κανεις ενα επενδυτικο το κανεις για να σου αποφερει περισοτερα απο οσα δινεις σε μια 20ετια και οχι να πάρεις τα μισα απο οσα εχεις καταβάλει.  :S

eplp299

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2016
Like
39
Πόντοι
1
Δεν ειναι και τόσο συνήθες αλλά φυσικα και γινεται να μειωθει το αρχικο κεφάλαιο

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.211
Πόντοι
6.515
Λογικα τα αμοιβαια εχουν παθει καθιζηση
Πριν ενα μηνα μου ελεγαν στην τραπεζα να τοποθετηθω  :think:

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
13.377
Πόντοι
5.097
Δεν ειναι και τόσο συνήθες αλλά φυσικα και γινεται να μειωθει το αρχικο κεφάλαιο
εμενα ρε παιχτη παιχτηκε μεγαλη μαλακια τα ποσα που θα αναφερω ειναι ενδεικτικα.
εχω καταβάλει σε 20 χρονα 10000 ευρω,20 μερες πριν ληξει παιρνω τηλέφωνο και ρωτάω και μου λένε ειναι να πάρετε 5000 αλλα σε 20 μερες που λήγει ισως να ειναι κάτι παρα πανω,μου καταβάλουν το ποσο πριν απο μια βδομαδα και ηταν 2500.

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
13.377
Πόντοι
5.097
και σε τηλεφωνικη επικοινωνια μου ειπαν οτι το επενδυτικο σας ειναι ημερας τι πουστια μου εχουν παιξει προσπαθω να καταλαβω αλλα στο συμβολαίο δεν αναφερει τιποτα για να εχω να πατησω κάπου.

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.211
Πόντοι
6.515
και σε τηλεφωνικη επικοινωνια μου ειπαν οτι το επενδυτικο σας ειναι ημερας τι πουστια μου εχουν παιξει προσπαθω να καταλαβω αλλα στο συμβολαίο δεν αναφερει τιποτα για να εχω να πατησω κάπου.

Μαλλον το ασφαλιστικο βασιζοταν σε αμοιβαιο που εχει να κανει με μετοχες και ομολογα
Αν αυτα πεφτουν χανεις
Αυτα επρεπε να στα εχουν εξηγησει

eplp299

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2016
Like
39
Πόντοι
1
για πες για να μάθω οταν κανεις ενα επενδυτικο το κανεις για να σου αποφερει περισοτερα απο οσα δινεις σε μια 20ετια και οχι να πάρεις τα μισα απο οσα εχεις καταβάλει.  :S
ξεκινάμε, η αναμενόμενη απόδοση μιας επένδυσης είναι ανάλογη του ρίσκου. Συνεπώς με μια απλοική ερμηνεία οτιδήποτε μεγαλύτερο από το επιτόκιο μιας απλής κατάθεσης ειναι πιο ρισκαδόρικο από την κατάθεση. Η ασφαλιστική σου δεν θα πάρει τα χρήματα σου για να πληρώσει το αντίστοιχο συμβόλαιο ενός άλλου και σε 20 χρόνια θα σε πληρώσει από τα χρηματα που θα παρει από το συμβόλαιο ενός άλλου πελάτη. Τα χρήματα σου επενδύονται με στόχο στην 20ετία η ασφαλιστική να βγάλει το επιτόκιο που πρέπει να σε πληρώσει, τα έξοδα παρακολούθησης (σκέψου ότι επιστολές, τηλέφωνα,ενημερώσεις σου έχει κάνει τα τελευταια χρόνια), τα έξοδα διαχείρισης ( αυτές τις επενδύσεις που κάνει, κάποιος τις παρακολουθεί και επεμβαίνει για να τις αλλάξει) + μια απόδοση (αμοιβή) για την ίδια. Ε σε 20 χρόνια κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα γίνει μια στραβή αν και ωστόσο γενικά οι  ασφαλιστικές προτιμούν πιο safe επενδύσεις (π.χ. δεν θα ρίξουν λεφτα σε μετοχές - η alpha bank το γενάρη είχε 1,90 σμρ έχει 0,60, αλλά θα κυνηγήσουν κρατικά ομόλογα)

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
13.377
Πόντοι
5.097
ξεκινάμε, η αναμενόμενη απόδοση μιας επένδυσης είναι ανάλογη του ρίσκου. Συνεπώς με μια απλοική ερμηνεία οτιδήποτε μεγαλύτερο από το επιτόκιο μιας απλής κατάθεσης ειναι πιο ρισκαδόρικο από την κατάθεση. Η ασφαλιστική σου δεν θα πάρει τα χρήματα σου για να πληρώσει το αντίστοιχο συμβόλαιο ενός άλλου και σε 20 χρόνια θα σε πληρώσει από τα χρηματα που θα παρει από το συμβόλαιο ενός άλλου πελάτη. Τα χρήματα σου επενδύονται με στόχο στην 20ετία η ασφαλιστική να βγάλει το επιτόκιο που πρέπει να σε πληρώσει, τα έξοδα παρακολούθησης (σκέψου ότι επιστολές, τηλέφωνα,ενημερώσεις σου έχει κάνει τα τελευταια χρόνια), τα έξοδα διαχείρισης ( αυτές τις επενδύσεις που κάνει, κάποιος τις παρακολουθεί και επεμβαίνει για να τις αλλάξει) + μια απόδοση (αμοιβή) για την ίδια. Ε σε 20 χρόνια κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα γίνει μια στραβή αν και ωστόσο γενικά οι  ασφαλιστικές προτιμούν πιο safe επενδύσεις (π.χ. δεν θα ρίξουν λεφτα σε μετοχές - η alpha bank το γενάρη είχε 1,90 σμρ έχει 0,60, αλλά θα κυνηγήσουν κρατικά ομόλογα)
σωστα τα λες αρα δεν μιλάμε για επενδυτικο αλλά για πάμε στοίχημα.  :S

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
για πες για να μάθω οταν κανεις ενα επενδυτικο το κανεις για να σου αποφερει περισοτερα απο οσα δινεις σε μια 20ετια και οχι να πάρεις τα μισα απο οσα εχεις καταβάλει.  :S

Θα σου παραθεσω απλα τον ορισμο του Αμοιβαιου, απο τη wikipedia:

"Τα Αμοιβαία Κεφάλαια (ΑΚ) αποτελούν ένα θεσμό συγκέντρωσης κεφαλαίων από μεγάλο αριθμό αποταμιευτών που τοποθετούνται ενιαία από εταιρείες διαχείρισης (ΑΕΔΑΚ) σε συγκεκριμένα χαρτοφυλάκια ανοικτού τύπου (open end), σε ανταπόκριση στους στόχους και τις προτιμήσεις των επενδυτών. Στην Αγγλία είναι γνωστά ως unit trusts.

Τα Αμοιβαία Κεφάλαια δεν δίνουν τόκο ούτε έχουν προκαθορισμένες αποδόσεις. Η απόδοση για τον μεριδιούχο είναι η διαφορά που μπορεί να δημιουργηθεί ανάμεσα στο κεφάλαιο επένδυσης και στην αποτίμηση αυτής σε χρονική διάρκεια."

---

Που σημαινει οτι ειναι αρκετα πιθανο, να εχουμε μειωση της αξιας του χαρτοφυλακιου, οπως συμβαινει σε ταραχωδεις περιοδους οπως τις τελευταιες μερες οπου τα μεγαλυτερα χρηματιστηρια του κοσμου γκρεμιστηκαν κατα 50% περιπου, οπως το 2008, νωριτερα με τη φουσκα των dots κ.λ.π.

Στην περιπτωση σου, ισως την πατησες λογω συγκυριας, δηλαδη αν εληγε η αν εκταμιευες πριν ενα μηνα που ολα ηταν σε ιστορικο υψηλο, να ειχες κερδισει πολλα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom