υπάρχει πρόσβαση σε μετοχές εταιριών που ασχολούνται με Rare Earth υλικά;
Έχει κανείς ιδέα;
νομίζω οτι μονο μεσω ΕΤFs μπορείς να παιξεις εκει.
υπάρχει πρόσβαση σε μετοχές εταιριών που ασχολούνται με Rare Earth υλικά;
Έχει κανείς ιδέα;
Αντί για αμοιβαία κεφάλαια αγόρασε αν έχεις αρκετά λεφτά,χρυσό.Τα αμοιβαία "ψώφησαν".Και ιδίως τα μετοχικά.Ο χρυσός είναι η καλύτερη επένδυση για μετά τον επικείμενο πόλεμο...
Δώσε τα λεφτά στον περσόνα να στα επενδύσει έξυπνα, και να κάνεις και συ τεράστια περιουσία.Καλησπέρα, σκοπεύω να επενδύσω ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.Με πήραν σήμερα τηλέφωνο απο την Εμπορική τράπεζα για ένα νέο πρόγραμμα αμοιβαίων κεφαλαίων ¨Αμοιβαίο κεφάλαιο plus" άν θυμάμαι καλά.
Όπως μου εξήγησε η κοπέλα, πρέπει να μείνουν κλειστά τα χρήματα για 10 χρόνια. Τα 3 πρώτα χρόνια παίρνεις εγγυμημένη απόδοση 2.50% και απ το τέταρτο και μετά ...μπορείς να πάρεις έως και 6,5% ανάλογα ενός χρηματιστηριακού δείκτη ξένης εταιρίας δε τη θυμάμαι τώρα. Επίσης μου είπε πως το κεφάλαιο είναι εγγυημένο,δηλαδή δε χάνεται σε καμια περίπτωση.
Τέλος σε περίπτωση που χρειαστεί να σηκώσω χρήματα πριν τη 10ετία έχει ποινή επι του κεφαλαίου ανάλογα το έτος. π.χ. 1 έτος ποινή 2,3% και όσο παιρνούν τα χρόνια μειώνεται.
Μπορεί κάποιος που ασχολείται με επενδύσεις ή έχει κάποια σχετική εμπειρία να μου δώσει κάποια γνώμη,απο δώ ή και απο pm.
Ευχαριστώ
Τι του λες του ανθρωπου? Πας να τον καψεις?
Ο χρυσος ειναι πολυ ακριβος για να αγορασει καποιος. Σε αυτες τις τιμες πουλας δεν αγοραζεις.
Επειδή δουλεύω σε τράπεζα και για κάποια χρόνια ήταν το αντικειμενό μου η απάντηση στο ερώτημα σου έχει ως εξής:1)Επενδύεις πάντα ένα μέρος του κεφαλαίου σου και όχι όλα τα χρήματα σου σε μετοχέςΚαλησπέρα, σκοπεύω να επενδύσω ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.Με πήραν σήμερα τηλέφωνο απο την Εμπορική τράπεζα για ένα νέο πρόγραμμα αμοιβαίων κεφαλαίων ¨Αμοιβαίο κεφάλαιο plus" άν θυμάμαι καλά.
Όπως μου εξήγησε η κοπέλα, πρέπει να μείνουν κλειστά τα χρήματα για 10 χρόνια. Τα 3 πρώτα χρόνια παίρνεις εγγυμημένη απόδοση 2.50% και απ το τέταρτο και μετά ...μπορείς να πάρεις έως και 6,5% ανάλογα ενός χρηματιστηριακού δείκτη ξένης εταιρίας δε τη θυμάμαι τώρα. Επίσης μου είπε πως το κεφάλαιο είναι εγγυημένο,δηλαδή δε χάνεται σε καμια περίπτωση.
Τέλος σε περίπτωση που χρειαστεί να σηκώσω χρήματα πριν τη 10ετία έχει ποινή επι του κεφαλαίου ανάλογα το έτος. π.χ. 1 έτος ποινή 2,3% και όσο παιρνούν τα χρόνια μειώνεται.
Μπορεί κάποιος που ασχολείται με επενδύσεις ή έχει κάποια σχετική εμπειρία να μου δώσει κάποια γνώμη,απο δώ ή και απο pm.
Ευχαριστώ
δωσε μου τα λεφτα σου να φερω απο αργεντινη 1 κιλο ακατεργαστη κακο 1000δολαρια με ενα καλο χημικο τα1000 γραχ100ευρω=100000ε - το ρισκο μου68%=32000 καθαρα.καλοριζικα.Δώσε τα λεφτά στον περσόνα να στα επενδύσει έξυπνα, και να κάνεις και συ τεράστια περιουσία.
Μη χάνεις άλλο το χρόνο σου με σαχλαμάρες, στείλτου πμ.
Επειδή δουλεύω σε τράπεζα και για κάποια χρόνια ήταν το αντικειμενό μου η απάντηση στο ερώτημα σου έχει ως εξής:1)Επενδύεις πάντα ένα μέρος του κεφαλαίου σου και όχι όλα τα χρήματα σου σε μετοχές
2)Όσο πιο μακροπρόθεσμη η επένδυση σε μετοχικά α/κ τόσο πιο πιθανό να δώσει μια καλή απόδοση
3)Όσο μεγαλύτερη κλαδική,γεωγραφική διασπορά μετοχών τόσο το καλύτερο
4)Τα Α/Κ δεν έχουν εγγυημένη απόδοση και ΔΕΝ καλύπτονται από το κράτος σε περίπτωση χρεοκωπίας της όποιας τράπεζας
5)Αυτά τα 10ετη προγράμματα ειναι νέο φρούτο και καλό θα είναι να προσέξεις τους όρους και τα ψιλά γράμματα ή να πάρεις μια προσφορά εκτυπωμένη με ενδεικτική απόδοση πριν αποφασίσεις...μήπως είναι το δικό σου σύνθετο τραπεζοασφαλιστικό πρόγραμμα?(Είναι της μόδας τελευταία)
Για καταθέσεις ταμιευτηρίου και προθεσμίας-που είναι οι εγγυημένες-ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ:Υπερβολικά μεγάλο επιτόκιο=πρόβλημα κεφαλαιακής επάρκειας= αυξημένος κίνδυνοςΠολυ σημαντικες πληροφοριες αυτες
να ρωτησω κατι κι εγω τωρα
Ποτε ακριβως ληγει η εγγυηση των καταθεσεων μεχρι το ποσον των 100.000 ευρω ?
Ειναι πολυ περιεργε οι εποχες τωρα τελευταια ......
η πειραιως εβγαλε καταθετικο προγραμμα με αυξανομενο επιτοκιο....
ξεκινας με 3% και φτανεις νομιζω 5% σε δυο χρονια !!!
Yπάρχει επενδυτικό προϊόν με δεσμευμένο το κεφάλαιο για μια τόσο ασήμαντη περίοδο όπως 10 έτη και με τόσο τρομερή απόδοση όπως 2,5%; Και το συζητάς ακόμα ρε φίλε;
Να δώσεις μάλιστα στην κοπέλα τα νικ μας να μας στείλει πμ για να μπούμε κι εμείς στο κόλπο. Τέτοιες ευκαιρίες δε χάνονται.
Για αυτό πρέπει να έχεις και τα δύο, επειδή έχουν αρνητική συσχέτιση.
Για όσους δεν καταλαβαίνουν, αυτό είναι ο βασικός κανόνας της Μοντέρνας Θεωρίας Χαρτοφυλακίου, να δημιουργείς χαρτοφυλάκια υψηλής διασποράς με επενδύσεις που χαρακτηρίζονται από χαμηλή ή αρνητική μεταξύ τους συσχέτιση.