Νέα

Αξίζει μια επένδυση μεγάλου χρηματικού ποσού σε αμοιβαία κεφάλαια;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα pirokavlos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 89
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

pirokavlos

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιαν 2010
Κριτικές
3
Like
34
Πόντοι
16
Καλησπέρα, σκοπεύω να επενδύσω ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.Με πήραν σήμερα τηλέφωνο απο την Εμπορική τράπεζα για ένα νέο πρόγραμμα αμοιβαίων κεφαλαίων ¨Αμοιβαίο κεφάλαιο plus" άν θυμάμαι καλά.

Όπως μου εξήγησε η κοπέλα, πρέπει να μείνουν κλειστά τα χρήματα για 10 χρόνια. Τα 3 πρώτα χρόνια παίρνεις εγγυμημένη απόδοση 2.50% και απ το τέταρτο και μετά ...μπορείς να πάρεις έως και 6,5% ανάλογα ενός χρηματιστηριακού δείκτη ξένης εταιρίας δε τη θυμάμαι τώρα. Επίσης μου είπε πως το κεφάλαιο είναι εγγυημένο,δηλαδή δε χάνεται σε καμια περίπτωση.

Τέλος σε περίπτωση που χρειαστεί να σηκώσω χρήματα πριν τη 10ετία έχει ποινή επι του κεφαλαίου ανάλογα το έτος. π.χ. 1 έτος ποινή 2,3% και όσο παιρνούν τα χρόνια μειώνεται.

Μπορεί κάποιος που ασχολείται με επενδύσεις ή έχει κάποια σχετική εμπειρία να μου δώσει κάποια γνώμη,απο δώ ή και απο pm.

Ευχαριστώ

RevoXXX

Μέλος
Εγγρ.
28 Φεβ 2010
Κριτικές
3
Like
842
Πόντοι
96
Καλησπέρα, σκοπεύω να επενδύσω ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.Με πήραν σήμερα τηλέφωνο απο την Εμπορική τράπεζα για ένα νέο πρόγραμμα αμοιβαίων κεφαλαίων ¨Αμοιβαίο κεφάλαιο plus" άν θυμάμαι καλά.

Όπως μου εξήγησε η κοπέλα, πρέπει να μείνουν κλειστά τα χρήματα για 10 χρόνια. Τα 3 πρώτα χρόνια παίρνεις εγγυμημένη απόδοση 2.50% και απ το τέταρτο και μετά ...μπορείς να πάρεις έως και 6,5% ανάλογα ενός χρηματιστηριακού δείκτη ξένης εταιρίας δε τη θυμάμαι τώρα. Επίσης μου είπε πως το κεφάλαιο είναι εγγυημένο,δηλαδή δε χάνεται σε καμια περίπτωση.

Τέλος σε περίπτωση που χρειαστεί να σηκώσω χρήματα πριν τη 10ετία έχει ποινή επι του κεφαλαίου ανάλογα το έτος. π.χ. 1 έτος ποινή 2,3% και όσο παιρνούν τα χρόνια μειώνεται.

Μπορεί κάποιος που ασχολείται με επενδύσεις ή έχει κάποια σχετική εμπειρία να μου δώσει κάποια γνώμη,απο δώ ή και απο pm.

Ευχαριστώ
φιλε θα σου προτινα να μην μπλεξεις με τραπεζες και λοιπες μαλακιες θα σου εχουν παιξει πουστια(ως συνηθως)

papaflesas

Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2009
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
1
Αντί για αμοιβαία κεφάλαια αγόρασε αν έχεις αρκετά λεφτά,χρυσό.Τα αμοιβαία "ψώφησαν".Και ιδίως τα μετοχικά.Ο χρυσός είναι η καλύτερη επένδυση για μετά τον επικείμενο πόλεμο...

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Like
4
Πόντοι
166
Η περσονα μπανκ παντως δινει επιτοκιο 20% το εξαμηνο με αρνητικο προσημο και 100% εγγυημενα τα χαρτια που θα παρεις για συμβολαια οτι δε θα σκιστουνε ποτε!
σκεψου το....

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146

Ευχαριστώ

Συγγνώμη ρε αφεντικό αλλά είσαι πρόθυμος να επενδύσεις "ένα μεγάλο χρηματικό ποσό" με 10ετή ορίζοντα, υπό τις σημερινές συνθήκες, σε ένα αγνώστων λοιπών στοιχείων χρηματοοικονομικό προϊόν καθοδηγούμενος από την μαλακία που θα σου πεί ο καθένας στο Ιντερνέτι?

OP
OP
pirokavlos

pirokavlos

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιαν 2010
Κριτικές
3
Like
34
Πόντοι
16
Συγγνώμη ρε αφεντικό αλλά είσαι πρόθυμος να επενδύσεις "ένα μεγάλο χρηματικό ποσό" με 10ετή ορίζοντα, υπό τις σημερινές συνθήκες, σε ένα αγνώστων λοιπών στοιχείων χρηματοοικονομικό προϊόν καθοδηγούμενος από την μαλακία που θα σου πεί ο καθένας στο Ιντερνέτι?

όχι ρε φίλε...γνώμες παίρνω χαλάρωσε...Ρωτάω περισσότερο άν το χει ακούσει κανείς αυτό το πρόγραμμα ή αν έχει προηγούμενη εμπειρία απο Αμοιβαία κεφάλαια,γιατί εγώ μέχρι τώρα μόνο προθεσμιακές καταθέσεις εμπιστεύομαι.

agiana

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2008
Κριτικές
5
Like
50
Πόντοι
166

Αντί για αμοιβαία κεφάλαια αγόρασε αν έχεις αρκετά λεφτά,χρυσό.Τα αμοιβαία "ψώφησαν".Και ιδίως τα μετοχικά.Ο χρυσός είναι η καλύτερη επένδυση για μετά τον επικείμενο πόλεμο...

Εκτός από την Τράπεζα Ελλάδος, και η Τράπεζα Πειραιώς έχει ενεργοποιηθεί στις αγοραπωλησίες χρυσού. Αν το ποσό που θέλεις να τοποθετήσεις είναι σεβαστό, καλύτερα να σκεφθείς σε πλάκες χρυσού. Πρόσφατη τιμή 29 ευρώ το γραμμάριο.

Ο χρυσός ίσως έχει μία παροδική κάμψη μέσα στο 2010, αλλά σίγουρα θα επανέλθει δριμύτερος του χρόνου, ίσως και με αποδόσεις ιδιαίτερα δελεαστικές.

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
39
Πόντοι
2.157

Ευχαριστώ
φιλε στειλε πμ στον τρικαρδο.. ειναι λιγο κατσαρίδας, αλλα καλο παιδι..  :rolleyes:

ξερει απο λιρες και απο καλο λαδι.. απο το χρωμα του.. απ το ποσο παχύ ειναι.. ΑΠ ΤΗ ΓΕΜΑΤΗ ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ !!!!  :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

ElftexTP

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2008
Κριτικές
22
Like
25
Πόντοι
616
αν μπορέσει η εμπορική να βρει κοροιδα να κλεισουν χρηματα για 10 χρονια με τις σημερινές συνθήκες μπράβο τους! Επειδή ομως ειμαι βεβαιος οτι τα τετραποδα πλεον σπανιζουν, θα παρουν τα αρχιδια τους και θα συνεχισουν την καθοδική τους πορία σταθερα οπως τα τελαυταια 7 χρονια...

να δουμε τι αλλη μαλακια υθα ακουσουμε πρωτομηνιάτικα  :2funny:

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
39
Πόντοι
2.157
αν μπορέσει η εμπορική να βρει κοροιδα να κλεισουν χρηματα για 10 χρονια με τις σημερινές συνθήκες μπράβο τους! Επειδή ομως ειμαι βεβαιος οτι τα τετραποδα πλεον σπανιζουν, θα παρουν τα αρχιδια τους και θα συνεχισουν την καθοδική τους πορία σταθερα οπως τα τελαυταια 7 χρονια...

να δουμε τι αλλη μαλακια υθα ακουσουμε πρωτομηνιάτικα  :2funny:
σ ειχα για πιό ρεαλιστη..

τη λερναια υδρα την ξερεις φανταζομαι..

Α-Ω

Μέγας
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
4.811
Πόντοι
3.715
μόνο το B.R.I.C. προτείνω.

Α-Ω

Μέγας
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
4.811
Πόντοι
3.715

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16
Εκτός από την Τράπεζα Ελλάδος, και η Τράπεζα Πειραιώς έχει ενεργοποιηθεί στις αγοραπωλησίες χρυσού. Αν το ποσό που θέλεις να τοποθετήσεις είναι σεβαστό, καλύτερα να σκεφθείς σε πλάκες χρυσού. Πρόσφατη τιμή 29 ευρώ το γραμμάριο.

Ο χρυσός ίσως έχει μία παροδική κάμψη μέσα στο 2010, αλλά σίγουρα θα επανέλθει δριμύτερος του χρόνου, ίσως και με αποδόσεις ιδιαίτερα δελεαστικές.

χρυσος και δολλαριο ειναι αντιστροφως αναλογα μεγε8η - ποσο σιγουρος εισαι γι αυτο που λες;

Α-Ω

Μέγας
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
4.811
Πόντοι
3.715
καλή επιτυχία.

spermsprayer

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαΐ 2009
Like
0
Πόντοι
1
σε ενα ισορροπημενο portfolio σαφως πρέπει να υπάρχουν bric. απλά εγω εχω μια ταση να κανω το αντιθετο απο οτι λενε οι αναλυτες  :2funny:

Δεν έχεις άδικο σε γενικές γραμμές - αυτό λέγεται contrarian investing και έχει αποδειχτεί ότι είναι γενικώς πετυχημένη επενδυτική στρατηγική. Βέβαια, εξαρτάται ποιοι είναι οι "αναλυτές" στους οποίους αναφέρεσαι: Άλλη η ανάλυση της θείτσας από την Εμπορική που πάει να σου πουλήσει αμοιβαία, και άλλη η ανάλυση του Bob Parker της Credit Suisse  :)

spermsprayer

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαΐ 2009
Like
0
Πόντοι
1
χρυσος και δολλαριο ειναι αντιστροφως αναλογα μεγε8η - ποσο σιγουρος εισαι γι αυτο που λες;

Για αυτό πρέπει να έχεις και τα δύο, επειδή έχουν αρνητική συσχέτιση.

Για όσους δεν καταλαβαίνουν, αυτό είναι ο βασικός κανόνας της Μοντέρνας Θεωρίας Χαρτοφυλακίου, να δημιουργείς χαρτοφυλάκια υψηλής διασποράς με επενδύσεις που χαρακτηρίζονται από χαμηλή ή αρνητική μεταξύ τους συσχέτιση.

roulis35

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2008
Like
1
Πόντοι
1
Θα συμφωνησω αλλα το ασημι πιστευω θα εχει πολυ καλυτερη αποδοση σε οριζοντα 1 χρονου.Εγω τουλαχιστον αυτο εκανα....

[/quote]

Α-Ω

Μέγας
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
4.811
Πόντοι
3.715
υπάρχει πρόσβαση σε μετοχές εταιριών που ασχολούνται με Rare Earth υλικά;