Ambiguus
Εννοείς "ambiguous"?
Ambiguus
Δεν ξέρω τι έχει "παιχτεί" με τον ΦΠ αλλά νομίζω πως οποιαδήποτε αλλαγή συνόρων/επέκταση = ιμπεριαλισμός.
Αυτό ρε ΠΠ πως συμβαδίζει με τις αριστερές αντιλήψεις σου..?
Εννοείς "ambiguous"?
το επιχείρημα σου είναι ανάλογο με αυτά του Ισίου, δυστυχώς!
δεν έχετε οξυγόνο στην υπόγα; δεν οξυγονώνεται ο εγκέφαλος;
το επιχείρημα σου ΦΠ είναι μια ΜΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΙΣΗ!
ο Στάλιν δεν κατελάβε εδάφη (βαλτικές, μισή πολωνία κλπ) και τον κράζετε γι' αυτό;
τώρα τον κράζεις και για τη "ροπή να παραχωρεί εδάφη";
η άποψη του ΠΠ είναι σαφής και λενινιστική:
αλλαγή συνόρων έχει νόημα αν γίνεται προς όφελος του σοσιαλισμού.
για οξυγονωθείτε λίγο!
είπαμε δεκσοί, αλλά όχι και τόσο ......άκες
ΠΠ θες να πεις μάλλον.
Μιλάω για core εδάφη. Δεν είμαι σίγουρος για αυτό αλλά οι Γερμανοί είχαν προχωρήσει πάρα πολύ. Δε μιλάω για μισή Πολωνία και Βαλτικές Δημοκρατίες
Για χάρη του Σοσιαλισμού δίνουμε και τη Σόλουν...
το θέμα είναι αξιακό...
εγώ είπα ότι σε αλλαγές συνόρων ως διαφορά μεταξύ αστικών δυνάμεων είμαι αντίθετος!
αν αλλαγες συνόρων συμβάλλουν στην κομμουνιστική προοπτική, το συζητώ!
αλλά, γενικά, δε θεωρώ ότι τα σύνορα είναι πρωτεύουσα αξία!
έχει δοθεί και για λιγότερα...
βλ. περίοδο του λεγόμενου "εθνικού διχασμού"
για το σοσιαλισμό γιατί όχι;
Ιδεατα θα πρέπει να χρειάζομαι διαβατήριο όταν έλθω;...
Όχι πως θα μου λυθεί η απορία αλλά μόνο και μόνο προς χάριν της ανάπτυξης συλλογισμών και ανταλλαγής επιχειρημάτων...
1. Ποιά είναι κατά τη γνώμη σου η κομμουνιστική προοπτική και πως η αλλαγή συνόρων=παραχώρηση εδαφών συμβάλλει σ'αυτή?
2. Πιστεύεις πως ενδεχόμενη συρρίκνωση της Ελ/κης επικράτειας θα ωφελήσει το λαό?
Τα ψεματα που θεωρουσες οτι"καλως λεγονται"μηπως?Ώπ; Τί μου θυμίζει, τί μου θυμίζει;
1. Η κομμουνιστική προοπτική είναι η κατάργηση της εξουσίας του κεφαλαίου και η οικοδόμηση εναλλακτικών λαϊκών κοινωνικών δομών. Αυτό μπορεί να είναι εφικτό σε μια εδαφική ενότητα και ανέφικτο σε μια άλλη...
2. Έχω ήδη πει πως αντιτίθεμαι στις ενδοαστικές εδαφικές αναδιανομές.
1. Η κομμουνιστική προοπτική είναι η κατάργηση της εξουσίας του κεφαλαίου και η οικοδόμηση εναλλακτικών λαϊκών κοινωνικών δομών. Αυτό μπορεί να είναι εφικτό σε μια εδαφική ενότητα και ανέφικτο σε μια άλλη...
Με την ευλογια του σοσιαλδημοκρατη Εμπερτ...Τὶ νὰ κάμωμεν ποὺ τῷ 1919 ὁ Σοσιαλισμὸς ἐν Γερμανίᾳ προσέκρουσεν εἰς κᾶτι ἀγροίκους...
Σουπερ σπεσιαλ πατριωτικο πρωταθλημα ταβλιου δλδ.Με την ευλογια του σοσιαλδημοκρατη Εμπερτ...
Τα ψεματα που θεωρουσες οτι"καλως λεγονται"μηπως?
Για να μην ξεχνιομαστε...Μπαααα. Βρήκε στόχο το σχόλιο. Και απαντήθηκε ήδη.
Και δεν είπα ότι καλώς λέγονται ψέμματα. Είπα ότι αλείφεις βούτηρο στο ψωμί του κάθε ενός με την παθητική στάση σου όταν πρόκειται για απώλεια εθνικού εδάφους. Και ότι ο άλλος δικαιολογημένα βρίσκει χώρο και λέει ό, τι λέει αφού το έχεις δώσει τέτοια ωραία πάσα...
"Εστω και με ψευτικα εγγραφα"...Για να μην παω στο περι στασης που παραχωρει ευκαιριες,για να"λεει οτι θελει"ο αλλος...Μην διαμαρτύρεσαι λοιπόν όταν βγαίνουν κάποιοι και λένε περί συμφωνίας Δασκάλωφ - Ζαχαριάδη για Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας, έστω και με ψεύτικα έγγραφα, διότι ΕΣΕΙΣ τους έχετε παραχωρήσει αυτήν την ευκαιρία με τη στάση σας.
Για να μην ξεχνιομαστε...
"Εστω και με ψευτικα εγγραφα"...
Για να μην παω στο περι στασης που παραχωρει ευκαιριες,για να"λεει οτι θελει"ο αλλος...
Η ιστορία της επανάστασης των Σοβιέτ(να την μάθετε κ οι δεξιοί ''αντικειμενικοί''):Την επόμενη φορά που θα χαρτζιλικώσεις το προτεζέ σου, πες του λίγο ότι το μεσοδιάστημα από την πτώση του τσάρου έως το οκτωβριανό πραξικόπημα οι κομμουνιστές δεν ήταν ακριβώς εκτός νόμου...
Όχι τίποτ' αλλο, εκθέτει τον ιστρούχτορά του.