κατα την επιστροφη μου απο φλοριπα στην αθηνα η μοναδικη μου αποσκευη δεν ηρθε.
εκεινο το βραδυ με τη πτηση Α3 833 προερχομενη απο Φρανκφουρτη το συνολο των επιβατων δεν παρελαβε αποσκευες με αποτελεσμα να δημιουργηθει στο γκισε απωλεσθεντων ενα κομφουζιο και μια τεραστια ουρα.
Προερχομενος εγω απο 24 ωρο ταξιδι ξαγρυπνος και κουρασμενος εφυγα γαι να ξεκουραστω ακι εκανα τη δηλωση απωλειας αποσκευης την επομενη το πρωι
πηρα το σχετικο νουμερο( pir number)και με το περας 45 ημερων θα με ειδοπιουσαν για τα περαιτερω
η αποσκευη δεν βρεθηκε εως σημερα και μολις προχτες με πληροφορησαν οτι δεν δικαουμαι καμμια αποζημιωση λογω του οτι εκανα τη δηλωση την επομενη μερα
εψαξα και βρηκα οτι
1)συμφωνα με τη συνθηκη του μοντρεαλ που εγινε νομος με τον 3006/ΦΕΚ 84 ΤΕΥΧΟΣ Α 22/4/2002 στο αρθρο 31 αναφερει οτι ο επιβατης εχχει δικαιωμα 21 ημερες να κανει τη δηλωση
2)κανονισμο (ΕΚ) 889/2002 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ και του συμβουλιου της 13/5/2002 στη τελευταια σελιδα αναφερεται το χρονικο διαστημα των 21 ημερων για τη δηλωση απωλειας αποσκευων.
3)κανονισμος(ΕΚ) 2027/97 ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 9/10/1997 στη τελευταια σελιδα αναφερεται το χρονικο διαστημα των 21 ημερων για τη δηλωση απωλειας αποσκευων.
τι προτεινετε να κανω?
Τρεχα στο συνηγορο του καταναλωτη για να τρεχουν μετα αυτοι!!