Νέα

Arduino

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ZoReN
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 19
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

ZoReN

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2013
Κριτικές
8
Like
3.189
Πόντοι
506
Εχει κανεις γνωσεις γενικα πανω στον προγραματισμο?τωρα τελευταια ανακαληψα το arduino και θα ηθελα να μαθω αν εχει ασχολιθει κανεις με το συγκεκριμενο προγραμμα να μου πει τι παιζει με αυτο

block0

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2015
Like
2
Πόντοι
16
τι θες να φτιαξεις?

OP
OP
ZoReN

ZoReN

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2013
Κριτικές
8
Like
3.189
Πόντοι
506
δεν εχω κατι συκγεκριμενο στο μυαλο μου.απο απλα  ηλεκτρονικα κυκλωματα μεχρι οπου φτασει

block0

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2015
Like
2
Πόντοι
16
youtube τοτε εχει ετοιμα με βιντεο,αν καταλαβα καλα απο προγραμματισμο δεν εχεις ιδεα οποτε δεν αξιζει να παιδευεσαι,δες κατι ετοιμο που να σου αρεσει και κανε το,εχει απειρα...μην δωσεις πανω απο 20αρικο για να αγορασεις το arduino

OP
OP
ZoReN

ZoReN

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2013
Κριτικές
8
Like
3.189
Πόντοι
506
youtube τοτε εχει ετοιμα με βιντεο,αν καταλαβα καλα απο προγραμματισμο δεν εχεις ιδεα οποτε δεν αξιζει να παιδευεσαι,δες κατι ετοιμο που να σου αρεσει και κανε το,εχει απειρα...μην δωσεις πανω απο 20αρικο για να αγορασεις το arduino
εχω βιβλιο με c++. και θελω να ψαχτω και με προγραματισμο.γυρω στα 20 εχει η πιο φτηνη πλακετα?

miloss

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Μαρ 2008
Κριτικές
4
Like
1.499
Πόντοι
216
Μπορείς να κάνεις τα πάντα. Απο μια απλη εφαρμογη για να παιζεις, εως κατι που μπορει να το πουλησεις και να εχει εφαρμογη. Απο ενα led να αναβοσβήνει,  μετρηση θερμοκρασιας, υγρασιας, εναν απλο συναγερμο, κυλιωμενα μηνυματα με led, lcd displays, απομακρυσμενο ελεγχο, εφαρμογες με bluetooth. Ειναι μερικα που μου έρχονται τώρα.

OP
OP
ZoReN

ZoReN

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2013
Κριτικές
8
Like
3.189
Πόντοι
506
Μπορείς να κάνεις τα πάντα. Απο μια απλη εφαρμογη για να παιζεις, εως κατι που μπορει να το πουλησεις και να εχει εφαρμογη. Απο ενα led να αναβοσβήνει,  μετρηση θερμοκρασιας, υγρασιας, εναν απλο συναγερμο, κυλιωμενα μηνυματα με led, lcd displays, απομακρυσμενο ελεγχο, εφαρμογες με bluetooth. Ειναι μερικα που μου έρχονται τώρα.
οποτε περα απο το κυκλωμα το οποι θα υποστιριζει την καθε εφαρμογη θα πρεπει να εχει και καλες γνωσεις προγραματισμου

miloss

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Μαρ 2008
Κριτικές
4
Like
1.499
Πόντοι
216
Ναι, θα πρεπει αλλα μπορεις να βρεις και καποια ετοιμα οποτε με λιγη εμπειρια κανεις καποιες αλλαγες για να κανεις αυτο που θελεις. Θελει ομως και καποιες βασικες γνωσεις απο ηλεκτρονικο σχεδιο, να διαβασεις τα manual των περιφερειακων, και να εισαι σε θεση να καταλαβεις γιατι γινεται ετσι. Αλλιως αν κατι το κανεις τυφλοσουρτι και δενδουλευει δεν θα ξερεις σε τι οφειλεται. Φταιει καποιο υλικο, το κυκλωμα, το προγραμμα.......

block0

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2015
Like
2
Πόντοι
16
εγω νομιζω πως απλα θελει να παιξει,φτιαξε κατι ετοιμο κ βιβλιο που εχεις στη c++ δεν λεει τπτ,κανε κατι για το τρολ εχει απειρες εφαρμογες οπως ειπε ο φιλος,πλακετα ναι απο 20 μην δωσεις παραπανω

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
φιλικη συμβουλη,
πριν ξεκινησεις οτιδηποτε μαθε πρωτα προγραμματισμο,
παιξε λιγο με linux και μετα ολα τα αλλα.
Θα σου προτεινα να περασεις 2 μηνες διαβαζοντας C και μετα ολα τα αλλα, διοτι η καμπυλη που θα κανεις με το arduino στα χερια και με μια οποιαδηποτε γλωσσα προγραμματισμου θα ειναι πολυ πιο αποτομη απο την περιπτωση που ξερεις τα βασικα της C και τα προγραμματιστικα εργαλεια και μετα να πιασεις το arduino 'η οποιοδηποτε αλλο board.

εμεις στο γραφειο(εργαστηριο ουσιαστικα) παιζουμε με 802.14 για IoT αυτη την περιοδο, παραλληλα και με διαφορα αλλα πανω στο 802.11, και εχουμε 3-4 στα οποια φορτωνουμε contiki.

Nikitas7

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2012
Like
1.938
Πόντοι
206
Φίλος εχω ψαχτει σχετικα με αυτοματισμούς διότι έκανα ριζική
ανακαίνηση σπίτι μου και ήθελα κάτι πρωτοποριακό και λειτουργικο
όσον αφορά τον αυτοματισμό σπιτι η απάντηση είναι '''ΚΝΧ''
κάνει τα πάντα μέσω ΙΝΤΕΡΝΕΤ wifi, έχει απεριόριστες δυνατότητες
και μπορείς συνεχώς να το επεκτείνεις και να προσθέσεις λειτουργίες και εφαρμογές
όλες οι οικιακές συσκευές συνδέονται με το ΚΝΧ,
με ένα timer ρυθμίζεις πότε να ανοιγοκλείνουν τα ρολά και τα φώτα
έλεγχος όλου του σπιτιου από το κινητό τηλέφωνο
Και πολλά άλλα.....
Μου είχαν προτείνει και adruino αλλά καμία σχέση
με αυτό μπορείς να πειραματιστής λίγο μόνος σου
αλλά όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω πρέπει να έχεις γνώσεις

OP
OP
ZoReN

ZoReN

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2013
Κριτικές
8
Like
3.189
Πόντοι
506
και μπορείς συνεχώς να το επεκτείνεις και να προσθέσεις λειτουργίες και εφαρμογές
Και πολλά άλλα.....
ετσι οπως το περιγραφεις μου φαινεται οτι μοιαζει αρκετα με το arduino

gerogriniaris

Μέλος
Εγγρ.
19 Οκτ 2015
Like
2
Πόντοι
0
Εχει κανεις γνωσεις γενικα πανω στον προγραματισμο?τωρα τελευταια ανακαληψα το arduino και θα ηθελα να μαθω αν εχει ασχολιθει κανεις με το συγκεκριμενο προγραμμα να μου πει τι παιζει με αυτο

τυπε το arduino ειναι καλη φαση και μπορεις να κανεις διαφορα πραγματα οπως ειπαν και αλλοι συναγωνιστες! αν παρεις ενα arduino uno και μερικους αισθητηρες φτιαχνεις διαφορα πραγματα! καλο ειναι να ξερεις και λιγο c γιατι η γλωσσα που το προγραμματιζεις ειναι σαν την c. επισης ενα καλο βιβλιο ειναι αυτο αν σε ενδιαφερει! ξεκιναει απο το 0 και εχει διαφορες κατασκευες που θα σε βοηθησουν να μπεις στο κλιμα.. και τελος υπαρχουν και αλλοι μικροελεγκτες απο κινα που ειναι αρκετα πιο φτηνοι και κανουν την ιδια δουλεια  ;) ;) ;)

Lillaki69

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2015
Like
0
Πόντοι
0
Και πολλά άλλα.....

ειναι ασφαλης η χρηση τετοιων τεχνολογιων στην ασφαλια του σπιτιου ας πουμε??

petros6

Μέλος
Εγγρ.
11 Δεκ 2015
Like
0
Πόντοι
0
εχω βιβλιο με c++. και θελω να ψαχτω και με προγραματισμο.γυρω στα 20 εχει η πιο φτηνη πλακετα?

σκετο ξεκιναει απο 20 ευρο παλαιοτερα μοντελα.αν παρεις κιτ με διαφορα εξαρτηματα επιπλεων ,αναλωσιμα ΚΤΛΠ ανεβαινει η τιμη.μπορει να φτασει και 50 Ε...

miloss

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Μαρ 2008
Κριτικές
4
Like
1.499
Πόντοι
216
Ψαξε banggod.com αλλα τωρα δεν παραγγελνεις λόγω Capital.
Απλά πρέπει να ξωδευτείς για να μάθεις!

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Like
492
Πόντοι
186
Εγω ψαχνω φτηνο τροπο να κατασκευασω drone γνωριζετε κατι; Το πιο μικρο στα παμπλικ κανει ενα κατοσταρικο.

dskoul

Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2006
Like
434
Πόντοι
21
Εγω ψαχνω φτηνο τροπο να κατασκευασω drone γνωριζετε κατι; Το πιο μικρο στα παμπλικ κανει ενα κατοσταρικο.

Ρε φιλε μην σκας ...
κανε ένα search στο google για αυτό --> Eachine H8 Mini

20 Δολλαρια εχει ...
μαθαίνεις να πετας ... το σπας ... δεν σε νοιαζει ....
όταν μαθεις πετας  :rockon: τοτε και μονο τοτε ... πας σε κατι καλυτερο !

Σορυ για το off topic

ingr2

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιουν 2006
Like
0
Πόντοι
1
Επειδή κάποιοι αναφέρθηκαν στον προγραμματισμό, να πώ ότι τα αγαθά κόποις κτώνται! Και ο προγραμματισμός δεν αποτελεί εξαίρεση.
Αν έχεις μια άλφα εμπειρία στον προγραμματισμό (σε οποιαδήποτε γλώσσα), τότε μπορείς να ασχοληθείς και να εξελίξεις τις ικανότητές σου (πρώτα C και μετά C++).
Αν δεν έχεις καθόλου εμπειρία και θέλεις να αρχίσεις τώρα για πρώτη φορά, τότε μάλλον θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για πολλές ώρες, ξενύχτια, διάβασμα, ψάξιμο, κλπ.
Πρέπει να κατανοήσεις τα βασικά, όπως δομή προγράμματος, τύπους δεδομένων, μεταβλητές, δομές επιλογής, δομές επανάληψης, είσοδος - έξοδος, υποπρογράμματα, units κλπ.
Πρέπει επίσης να καταλάβεις τι είναι και πώς δουλεύει ένας compiler, καθώς και τα μηνύματα λάθους.
Θα πρότεινα αρχικά (καθαρά για εκπαιδευτικούς σκοπούς) να ασχοληθεί κάποιος με τη Pascal, που είναι πολύ δομημένη γλώσσα.
Στη συνέχεια να ασχοληθεί με τη C. Αφού αισθανθεί άνετα με τη C μπορεί να δοκιμάσει κάποια object-oriented γλώσσα όπως C++ και Java.
Δεν θα αναφερθώ στον Visual ή event-driven Προγραμματισμό καθώς πάει πολύ μακριά η βαλίτσα και προϋποθέτει όλα τα παραπάνω.

Πάντως, όπως και να 'χει, ένας φίλος που γνωρίζει θα αποτελέσει την καλύτερη πηγή γνώσης, καθώς θα μπορέσει να σας βοηθήσει και να σας κατευθύνει στα δύσκολα.

Για το Arduino λίγο-πολύ τα είπαν οι προλαλήσαντες. Όσο περισσότερο ασχολείσαι, τόσα περισσότερα φτιάχνεις.
Δεν είναι απαγορευτικό πάντως να ασχολείσαι με τα δύο ταυτόχρονα και να μαθαίνεις.

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Like
492
Πόντοι
186
Ρε φιλε μην σκας ...
κανε ένα search στο google για αυτό --> Eachine H8 Mini

20 Δολλαρια εχει ...
μαθαίνεις να πετας ... το σπας ... δεν σε νοιαζει ....
όταν μαθεις πετας  :rockon: τοτε και μονο τοτε ... πας σε κατι καλυτερο !

Σορυ για το off topic

Ωραιος!!! Βεβαια με τα καπιταλ κοντρολς δυσκολο να το παραγγειλω.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom