Η μπάλα δεν χάνεται, υστερείς στο κοντρολάρισμα
Μια χαρά παίζουν τα usb στο αυτοκίνητο, αρκεί να έχεις ένα σχετικά σύγχρονο σύστημα, που συνήθως έχουν και είσοδο για σύνδεση με καρφάκι(όπου μπορείς να συνδέσεις ένα mp3 player.
Γράψε και μερικά DVD με mp3 κι ώσπου να τακούσεις όλα έχεις φτάσει bangok
Θα σου πώ τι έχω κάνει, και διαλέγεις ανάλογα με το τι θέλεις να πετύχεις
Θα χρειαστείς υπομονή, 2 εξωτερικούς σκληρούς και pc/laptop
Η κάρτες ήχου που είναι ενσωματωμένες στη μητρικές, είναι κακής ποιότητας, αγόρασε μία άλλη (πχ m-audio) και να αποφύγεις τις soundblaster
Πολλοί σύγχρονοι ενισχυτές έχουν δικιά τους κάρτα ήχου καλής ποιότητας, για να ξεπεράσουν το πρόβλημα με τις κακές κάρτες των laptops/pc, οπότε παίρνεις τον 'ηχο από το pc με usb καλώδιο και τον συνδέεις με την κάρτα ήχου του ενισχυτή
Την διαδικασία την ξεκίνησα γιατί με τα παιδιά κόντεψε να διαλύσει η δισκοθήκη (cdθήκες χωρίς cd μέσα, 2 cd σε μια θήκη, cd σε διάφορα δωμάτια κλπ)
Επί το έργον...
Σε υπολογιστή συνδεδεμένο στο internet (για να σου βρίσκει τα τραγούδια/tags) αρχίζεις και βάζεις ένα-ένα τα cd
Κάνεις rip σε flac (Free Looseless Audio Codec), όχι mp3,oxi wav. Τα flac είναι loseless (εξασφαλίζεις την ποιότητα) και πιάνουν το μισό από τα wav
Αν κάποιος ξέρει πρόγραμμα για win/flac ας το πεί, εγώ χρησιμοποιώ linux. To i-tunes νομίζω δεν κάνει
Οσο προχωράει η δουλειά, συγχρόνιζε τους σκληρούς, είναι κρίμα να χαλάσει ο σκληρός και να τα χάσεις
Οταν με το καλό τελειώσεις θα έχεις όλα τα cd σου σε ψηφιακή μορφή, έτοιμα για οτιδήποτε
Βρες κι ένα καλό πρόγραμμα για να τ' ακούς (κατά προτίμηση με playlists se tabs όπως στους browsers (px firefox)
και καλά γαμήσια (μουχει τύχει να σιγοτραγουδάω με γκόμενα, οπότε διακόψαμε, τραγουδήσαμε και συνεχίσαμε αργότερα)
Τώρα που απέκτησες κοντρόλ, με ένα search, βρίσκεις όποιο τραγούδι θέλεις και το προσθέτεις σε playlist
Και μετατρέπεις όποια θέλεις σε mp3, όποια ποιότητα θέλεις
Οταν φεύγω από Αθήνα, παίρνω τον ένα δίσκο μαζί
Και επειδή υπάρχει και συνέχεια, ακούω και ηχογραφώ (για να τα πάρω μαζί μου όπου δεν υπάρχει ιντερνετ) web radios
Ακούω κυρίως αυτά
solo piano
Εσείς αν ακούτε, τι ακούτε?
Ελπίζω να σε κάλυψα..