Νέα

Apple iPhone + 3G

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Duracell
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 119
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

ShowLover

Μέλος
Εγγρ.
4 Δεκ 2006
Κριτικές
3
Like
4
Πόντοι
1
Ξέρω ότι πολλοί θα πέσετε να με φάτε αλλά εγώ θα τα πω! Αλήθεια, τόσο απαραίτητο στη ζωή σας είναι να έχετε ιντερνετ συνέχεια μαζί σας? Προφανώς πρέπει να είστε βουλευτές, υπουργοί, ή το λιγότερο πρόεδροι μεγάλων πολυεθνικών. Δε λέω ότι όλα τα τεχνολογικά επιτεύγματα δεν είναι χρήσιμα.Αλλά όχι να αγωνιούν όλοι πότε θα έρθει το iphone και η κάθε πολυδιαφημισμένη πατάτα για να τρέξουμε να το αγοράσουμε.Μετά, λέμε ότι η ζωή έχει γίνει ακριβή. Ε βέβαια. Όταν θέλουμε iphone,2 πακέτα τσιγάρα την ημέρα, αμάξι 120 ίππων +, και χίλια δυο αλλα, είναι φυσικό να μην μένει τίποτα. Πιστεύω ότι έχουμε χάσει το νόημα της ζωής.Ξεκολλήστε λίγο. Μην είστε τόσο θύματα.Μην την ψωνίζετε με ένα iphone. Περισσότερο φιγούρα είναι παρά ικανοποίηση αναγκών.Το ξέρετε καλά καταβάθος.Υπάρχουν άνθρωποι που θα αρρώσταιναν χωρίς κινητό ή ιντερνετ για μία μέρα. Που καταντήσαμε...Μωρέ καλά κάνουν όλοι αυτά που τα πουλάνε όσο γουστάρουν, γιατί ξέρουν σε τι κορόιδα απευθύνονται.

lolo

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2005
Like
0
Πόντοι
1
Εγώ να ρωτήσω κάτι ? Στο ίντερνετ ,εκτός απο τα wi-fi spots (όπου υπάρχουν),που αλλού μπορείς να συνδεθείς? Και πως/πόσο είναι η χρέωση? Ανα λεπτό, Ανα ποσότητα download? Πάγιο? Για κινητά αναφέρομαι πάντα.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Ξέρω ότι πολλοί θα πέσετε να με φάτε αλλά εγώ θα τα πω! Αλήθεια, τόσο απαραίτητο στη ζωή σας είναι να έχετε ιντερνετ συνέχεια μαζί σας? Προφανώς πρέπει να είστε βουλευτές, υπουργοί, ή το λιγότερο πρόεδροι μεγάλων πολυεθνικών. Δε λέω ότι όλα τα τεχνολογικά επιτεύγματα δεν είναι χρήσιμα.Αλλά όχι να αγωνιούν όλοι πότε θα έρθει το iphone και η κάθε πολυδιαφημισμένη πατάτα για να τρέξουμε να το αγοράσουμε.Μετά, λέμε ότι η ζωή έχει γίνει ακριβή. Ε βέβαια. Όταν θέλουμε iphone,2 πακέτα τσιγάρα την ημέρα, αμάξι 120 ίππων +, και χίλια δυο αλλα, είναι φυσικό να μην μένει τίποτα. Πιστεύω ότι έχουμε χάσει το νόημα της ζωής.Ξεκολλήστε λίγο. Μην είστε τόσο θύματα.Μην την ψωνίζετε με ένα iphone. Περισσότερο φιγούρα είναι παρά ικανοποίηση αναγκών.Το ξέρετε καλά καταβάθος.Υπάρχουν άνθρωποι που θα αρρώσταιναν χωρίς κινητό ή ιντερνετ για μία μέρα. Που καταντήσαμε...Μωρέ καλά κάνουν όλοι αυτά που τα πουλάνε όσο γουστάρουν, γιατί ξέρουν σε τι κορόιδα απευθύνονται.

Άκου λοιπόν μία γνώμη στα ερωτήματα που θέτεις.

Καταρχήν, να είσαι βέβαιος, ότι βουλευτές/υπουργοί αλλά και πρόεδροι πολυεθνικών, όχι μόνο Internet δεν χρειάζεται να έχουν μαζί τους, αλλά ούτε καν κινητό. Ο λόγος απλός. Τα τηλεφωνήματά τους, τα email τους αλλά και την ειδησεογραφία που τους ενδιαφέρει, τα ετοιμάζουν/απαντούν/καταχωρούν άλλοι γι'αυτούς. Οι ίδιοι δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα.

Τα τεχνολογικά επιτεύματα είναι απολύτως χρήσιμα και αυξάνουν την παραγωγικότητα (με αρνητικές συνέπειες ίσως σε κοινωνικά θέματα), και μειώνουν κατά πολύ τους χρόνους που χρειάζονται να εκτελεστούν διάφορα "έργα". Με "έργα" εννοείται οτιδήποτε....από services, manufacturing κλπ κλπ. Ανάλογα με την φύση της δουλειάς καθενός, το internet, όχι σαν μέσο διασκέδασης και ενημέρωσης, αλλά σαν μέσω επικοινωνίας αλλά και πρόσβασης σε χρήσιμες πληροφορίες, είναι ανεκτίμητο εργαλείο.

Μιλώντας για την δική μου δουλειά και δραστηριότητα, το internet και οι δυνατότητες που δίνει στους τομείς που προανέφερα (επικοινωνία και πρόσβαση σε πληροφορίες), έχει αυξήσει κάθετα την παραγωγικότητά στην εταιρεία μας. Να σημειώσω εδώ ότι έχει αυξηθεί κάθετα και το άγχος, αλλά θα το συνηθίσουμε. Καθημερινά, κατά μέσο όρο λαμβάνω αρκετά emails, κάποια από αυτά όμως πρέπει να τα απαντήσω αμέσως, πραγματικά αμέσως, οπότε είναι για μένα σημαντικό να μπορώ να έχω αυτή την πληροφορία στο κινητό μου, καθώς τουλάχιστον την μισή ημέρα βρίσκομαι εκτός γραφείου και πολύ συχνά στο εξωτερικό. Εδώ είναι που ανάβω λαμπάδες στον κύριο Gates για το Microsoft Direct Push (άλλοι δουλεύουν blackberries, εμείς προτιμήσαμε να βγάλουμε τον δικό μας exchange on line και να διαχειριστούμε την υπηρεσία του Direct Push μόνοι μας). Για να δουλέψει το direct push (Που είναι παραπάνω από απλά άμεση λήψη emails), απαραίτητη προϋπόθεση είναι το Internet στο κινητό, αλλά και το always on στο γραφείο.

Επιπλέον, και πάλι λόγω της συχνής απουσίας από το γραφείο εντός και εκτός Ελλάδος, και για επαγγελματικούς λόγους, είναι άκρως απαραίτητο να έχω πρόσβαση σε αρχεία της εταιρείας μας. Αρχεία τα οποία πολύ σπάνια γνωρίζω ποια θα είναι, οπότε και πάλι μέσω internet και vpn χρειάζομαι πρόσβαση σε κάποια τμήματα τουλάχιστον των εταιρικών μας αρχείων. Όλα αυτά θα ήταν αδύνατα χωρίς Internet στο κινητό.

Θα μου πεις...πάρε laptop και μία 3G card και κάντα όλα αυτά. ΟΚ, ναι μεν, αλλά: α) Τα emails τα δέχομαι όπως εσύ τα SMS, real time, πράγμα που δεν μπορώ να έχω ανοίγοντας κάθε τρεις και λίγο το Laptop και β) σε ότι αφορά την πρόσβαση στα αρχεία, και πάλι λόγω της φύσης της δουλειάς μας, είναι πολύ πιο πρακτικό να μπορώ να το κάνω μέσω κινητού και να μην πρέπει να κουβαλάω laptop.

Εάν δεν είχαμε αυτές τις δυνατότητες, δεν θα πεθαίναμε....αλλά θα είμασταν πολύ πιο αργοί στην παροχή των υπηρεσιών μας. Τώρα όλα γίνονται πολύ πιο γρήγορα και πολύ πιο άμεσα, πράγμα που θεωρώ μας κάνει πολύ πιο ανταγωνιστικούς. Γενικότερα θα έλεγα, ότι όσο περισσότερο βάζοουμε στην δουλειά μας την πληροφορική και αυτές τις δυνατότητες, τόσο πιο παραγωγικοί γινόμαστε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, από τότε που χρησιμοποιώ πιο έντονα και σε real time emails, έχω μειώσει δραστικά τα τηλέφωνήματά μου, δεν χρειάζομαι γραμματειακή υποστήριξη σε αυτό τον τομέα, ειδικότερα με πλήρη εφαργμογή του outllook στην εταιρεία μας αλλά και σε εταιρείες που συνεργαζόμαστε, κανονίζουμε appointments, tasks, Κλπ χωρίς γραμματέες και φαρισαίους....και γενικά όλα γίνονται πιο ουσιώδη, πιο γρήγορα και χωρίς πολλές κουβέντες. Και το πιο σημαντικό, τουλάχιστον για να θυμόμαστε τι είπαμε και τι συννεννοηθήκαμε, όλα σχεδόν είναι "γραπτά", έστω και σε ηλεκτρονική μορφή.

Να στο πω πιο απλά. Παλαιότερα, όταν δεν υπήρχε κινητή τηλεφωνία, έβγαινες από το γραφείο σου για κάποιο λόγο, σε ζητούσαν στο γραφείο σου, σου άφηναν μήνυμα, επέστρεφες το τηλέφωνο την άλλη μέρα. Εάν δεν έβρισκες αυτόν που σε κάλεσε, πέρναγε άλλη μία μέρα κλπ.... Σήμερα, σε καλεί στο κινητό και σε βρίσκει επιτόπου. Εάν όχι, σου στέλνει ένα SMS και σου λέει τι θέλει. Στην δική μου περίπτωση, σου στέλνει ένα email με κάποια συνημμένη πληροφορία. Μπορεί να βρω ένα κενό την ώρα που είμαι στο ταξί, μετρό, αεροπλάνο, τραίνο, οτιδήποτε....και απαντώ και έκλεισε το θέμα. Οι χρόνοι είναι ελάχιστοι συγκριτικα με παλαιότερα. Με συνέπειες βέβαια...όπως προανέφερα, πολύ άγχος.

Δεν είναι είδος πολυτελείας το Internet, δεν είναι χλιδή, δεν είναι δείγμα κύρους και δεν ξέρω που κολλάει αυτό με τους υπουργούς κλπ. Τα ίδια άκουγα παλαιότερα και για τα κινητά. Τρίχες, εάν θες την γνώμη μου, όσο πιο σηματικός είσαι, τόσο λιγότερο χρειάζεσαι όλες αυτές τις επικοινωνιακές λύσεις, για τον απλόυστατο λόγο, ότι έχεις ένα μάτσο αυλικούς να σου κανονίζουν όλα αυτά για τα οποία κάποιοι σε ενοχλούν τηλεφωνικά, μέσω email κλπ.

Προσωπικά δεν θα μπορούσα να ζήσω χωρίς Internet, είναι απόλυτα απραίτητο εργαλείο στην δουλειά μου και πιστεύω ότι η εφαρμογή των διάφορων τεχνολογιών που σου προσφέρει, ειδικά στην Ελλάδα του τεχνολογικού μεσαίωνα, σε ξεχωρίζει αλλά και μέσω της άυξησης της παραγωγικότητας σε κάνει να είσαι και πιο ανταγωνιστικός σε τιμές αλλά και ποιότητας, κυρίως στον τομέα των υπηρεσιών στον οποίο και δραστηριοποιούμαι.

Βασική προϋπόθεση για όλα αυτά βέβαια, μέσα σε όλο αυτό το Loop των ανθρώπων που συνεργάζονται, να συμμετέχουν άτομα που δεν αρνητικοί στην τεχνολογία, και να απουσιάζουν άτομα που είναι αδύνατον να μπουν σε τέτοιες λογικές όπως για παράδειγμα 50άρηδες κλπ.

boidopoutsa

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
5
Πόντοι
16
Σωστα αυτα που λες Yorgos, αλλα ο ShowLover νομιζω οτι εννοει αλλο πραγμα. Εγω πιστευω οτι οι μισοι τουλαχιστον απο αυτους που θα το αγορασουν δεν το εχουν αναγκη και το αγοραζουν για λογους φιγουρας , ή επειδη ειδαν οτι στο εξωτερικο ( ΗΠΑ ) εγινε αναρπαστο  :S

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Πιθανόν, αν και προσωπικά και για αυτά που θέλω να κάνω, δεν χρησιμοποιώ το Iphone.

Σε κάθε περίπτωση πάντως και ακόμη εάν έχετε δίκιο στο γιατί τελικά θα αγοράσουν οι καταναλωτές ένα προϊόν, διαφωνώ με τον showlover στην φράση περί των υπουργών, σημαντικών στελεχών κλπ. Μάλλον όσοι δεν είναι σημαντικοί χρειάζονται αυτά τα εργαλεία και όχι το αντίθετο.

dpierr

Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2005
Like
0
Πόντοι
0
Θα ηθελα να ρωτησω τον Yorgo που φαινεται οτι ειναι αρκετα ενημερωμενος σχετικα με τα e-mail τι γινεται στην περιπτωση των spam ερχονται και αυτα? και εαν ναι πρεπει να εισαι συνεχως συνδεμενος με το internet στο κινητο και τι κοστος μπορει να εχει αυτο?

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Θα ηθελα να ρωτησω τον Yorgo που φαινεται οτι ειναι αρκετα ενημερωμενος σχετικα με τα e-mail τι γινεται στην περιπτωση των spam ερχονται και αυτα? και εαν ναι πρεπει να εισαι συνεχως συνδεμενος με το internet στο κινητο και τι κοστος μπορει να εχει αυτο?

MS Direct Push προϋποθέτει Exchange Server και ότι αυτό συνεπάγεται (domain, active directory Κλπ). Με δεδομένη την ύπαρξη exchange, τα spam μπορείς να τα φιλτράρεις server side, οπότε στο κινητό θα φτάνουν μόνο τα legitimate mails. (θα υπάρχουν και κάποια σκουπίδια, αλλά αυτό καθορίζεται από το πόσο tight ελέγχονται τα Mails, την εφαρμογή που φιλτράρει κλπ κλπ κλπ). ΕΠίσης, μπορείς να ορίσεις εάν στο κινητό θα κατεβαίνουν ολόκληρα τα emails, ή μόνο τα Headers, ή κάποια KB, ολόκληρα τα attachements Κλπ κλπ κλπ. Εγώ κατεβάζω headers και μέχρι 20 KB ανά email Και εάν κρίνω ότι είναι κάτι σημαντικό, μόνο τότε κατεβάζω οόκληρο το email.

Από εκεί και πέρα, σε ότι αφορά το πως δουλεύει το συγκεκριμένο σύστημα και τι traffic δημιουργεί, ρίξε μία ματιά εδώ:
Πάντως, το καλό είναι, ότι εάν υπάρχει η υποδομή όπως πρανέφερα, το συγκεκριμένο σύστημα δεν ενημερώνει απλά το κινητό σου για τα emails σου, αλλά κρατάει ενήμερη την λίστα των επαφών σου, τα ραντεβού σου τα tasks σου κλπ κλπ κλπ. Και όλα αυτά πάντα realtime και όπου και αν βρίσκεσαι. Είναι καθαρά μία "επιχειρηματική" λύση και δεν προτείνεται για χαβαλέ. Προϋποθέτει επίσης ότι χρησιμοποιείς το Outlook κατά κανόνα για αλληλογραφία, ραντεβού, tasks, meeting requests κλπ. υπό την έννοια όχι της επιλογής λογισμικού, αλλά οργάνωσης τρόπου εργασίας.

Ενδεικτικά και με δυνατή χρήση, δεν καταναλώνω πάνω από 40 MB traffic το μήνα. Εξαιρούνται μεγάλα attachements σε διάφορα emails.

Zeus67

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
1
Πιθανόν, αν και προσωπικά και για αυτά που θέλω να κάνω, δεν χρησιμοποιώ το Iphone.

Σε κάθε περίπτωση πάντως και ακόμη εάν έχετε δίκιο στο γιατί τελικά θα αγοράσουν οι καταναλωτές ένα προϊόν, διαφωνώ με τον showlover στην φράση περί των υπουργών, σημαντικών στελεχών κλπ. Μάλλον όσοι δεν είναι σημαντικοί χρειάζονται αυτά τα εργαλεία και όχι το αντίθετο.

:thumbsup: :thumbsup:

OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
Λοιπόν... επειδή είχα το iphone από την εποχή που πρωτοκυκλοφόρησε στην Αμερική... θα γράψω πολύ απλά το απόσταγμα της εμπειρίας μου μετά από 2 σχεδόν χρήσης...

Η συσκευή είναι ΚΟΡΥΦΑΙΑ σαν multimedia player + internet browser. Επιπλέον, της έχουν προσθέσει κι ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο όμως έχει ΦΟΒΕΡΕΣ ελλείψεις όσον αφορά τον ανταγωνισμό! Δεν θα επεκταθώ σε εκτενείς αναφορές (γιατί κλπ) αυτό άλλωστε το έχω κάνει στα εξειδικευμένα Fora που επίσης συμμετέχω κ σε προηγούμενο post μου αναφέρω τα links... η ουσία όμως είναι ότι η συγκεκριμένη συσκευή είναι ιδανική για όποιον θέλει να βλέπει φωτογραφίες + βίντεο σε μια ΦΟΒΕΡΗ οθόνη, ν' ακούει μουσική + να έχει πρόσβαση στο internet (μέσω wi-fi ή 3G εφ' όσον υπάρχει διαθέσιμο bandwith και ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ ή τουλάχιστον ΦΘΗΝΟ data plan)...και να παίρνει τηλέφωνο!  :rockon: ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ! ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!

Οι ελλείψεις του στους τομείς των sms-mms-fire sharing-bluetooth-gps είναι τραγικές και σε όποιον είναι αναγκαίες... θα συμβούλευα απλά να κοιτάξει για άλλη συσκευή! Επιπλέον, η ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ (μενού - ελληνικοί χαρακτήρες) και τα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ προγράμματα χρήσης (αν ΔΕΝ έχεις απεριόριστη χρήση data σε μια συσκευή που είναι εξ΄ολοκλήρου σκεδιασμένη web-based... όπως το iphone) ουσιαστικά αναγκάζουν τον συνειδητοποιημένο καταναλωτή να στραφεί αλλού... :headbang:

stevestar

Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2006
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
1
Λοιπόν... επειδή είχα το iphone από την εποχή που πρωτοκυκλοφόρησε στην Αμερική... θα γράψω πολύ απλά το απόσταγμα της εμπειρίας μου μετά από 2 σχεδόν χρήσης...

Η συσκευή είναι ΚΟΡΥΦΑΙΑ σαν multimedia player + internet browser. Επιπλέον, της έχουν προσθέσει κι ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο όμως έχει ΦΟΒΕΡΕΣ ελλείψεις όσον αφορά τον ανταγωνισμό! Δεν θα επεκταθώ σε εκτενείς αναφορές (γιατί κλπ) αυτό άλλωστε το έχω κάνει στα εξειδικευμένα Fora που επίσης συμμετέχω κ σε προηγούμενο post μου αναφέρω τα links... η ουσία όμως είναι ότι η συγκεκριμένη συσκευή είναι ιδανική για όποιον θέλει να βλέπει φωτογραφίες + βίντεο σε μια ΦΟΒΕΡΗ οθόνη, ν' ακούει μουσική και να παίρνει τηλέφωνο!  :rockon: ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ! ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!

Οι ελλείψεις του στους τομείς των sms-mms-fire sharing-bluetooth-gps είναι τραγικές και σε όποιον είναι αναγκαίες... θα συμβούλευα απλά να κοιτάξει για άλλη συσκευή! Επιπλέον, η ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ (μενού - ελληνικοί χαρακτήρες) και τα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ προγράμματα χρήσης (αν ΔΕΝ έχεις απεριόριστη χρήση data σε μια συσκευή που είναι εξ΄ολοκλήρου σκεδιασμένη web-based... όπως το iphone) ουσιαστικά αναγκάζουν τον συνειδητοποιημένο καταναλωτή να στραφεί αλλού... :headbang:

ρε φιλε θα μας τρελανεις? το iphone πρωτοκυκλοφορησε στην Αμερικη το περσινο καλοκαιρι και να ημουν κι εγω ενας απο τους μαλακες που το πηραν πρωτοι και σπασμενο μαλιστα για να βαζω την ελληνικη μου καρτα και για αυτο το χρυσοπληρωσα ενω τωρα εχει πεσει η τιμη του κατακορυφα (150 δολλαρια στην αμερικη το 8GB. Πως εσυ το εχεισ ηδη 2 χρονια ειναι αποριας αξιον.
Σαν τηλεφωνο μπορει να υστερει σε λειτουργιες SMS (π.χ. δεν εχει forwarding), να μην τραβαει βιντεο παρα μονο να παιζει, να εχει καμερα μολις 2MP, αλλα εγω το εχω καταευχαριστηθει και το λειτουργω και σαν ipod στα ταξιδια. Επισης μπορειτε να του εγκαταστησετε ενα σωρο προγραμματα μεσω internet και φυσικα να του βαλετε ελληνικους χαρακτηρες. Οποιος λεει οτι δεν γινεται απλα δεν ξερει. Αν δεν ξερετε ρωτηστε στη εταιρεια "9βολτο" καπου στον Πειραια που εναντι πληρωμης σας κανει οτι θελετε. Σιγουρα θα υπαρχουν και αλλες τετοιες εταιρειες αλλα εγω αυτην ξερω και γι αυτο την αναφερω.

OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
ρε φιλε θα μας τρελανεις? το iphone πρωτοκυκλοφορησε στην Αμερικη το περσινο καλοκαιρι και να ημουν κι εγω ενας απο τους μαλακες που το πηραν πρωτοι και σπασμενο μαλιστα για να βαζω την ελληνικη μου καρτα και για αυτο το χρυσοπληρωσα ενω τωρα εχει πεσει η τιμη του κατακορυφα (150 δολλαρια στην αμερικη το 8GB. Πως εσυ το εχεισ ηδη 2 χρονια ειναι αποριας αξιον.
Σαν τηλεφωνο μπορει να υστερει σε λειτουργιες SMS (π.χ. δεν εχει forwarding), να μην τραβαει βιντεο παρα μονο να παιζει, να εχει καμερα μολις 2MP, αλλα εγω το εχω καταευχαριστηθει και το λειτουργω και σαν ipod στα ταξιδια. Επισης μπορειτε να του εγκαταστησετε ενα σωρο προγραμματα μεσω internet και φυσικα να του βαλετε ελληνικους χαρακτηρες. Οποιος λεει οτι δεν γινεται απλα δεν ξερει. Αν δεν ξερετε ρωτηστε στη εταιρεια "9βολτο" καπου στον Πειραια που εναντι πληρωμης σας κανει οτι θελετε. Σιγουρα θα υπαρχουν και αλλες τετοιες εταιρειες αλλα εγω αυτην ξερω και γι αυτο την αναφερω.

1-2 χρόνια... όσο είναι τέλος πάντων (ΔΕΝ θυμάμαι ακριβώς πότε μου το έφεραν) γιατί ΣΥΝΕΧΕΙΑ παίρνω κανούργια gadgets... :rockon:

Οσον αφορά τις επισημάνσεις σου... βίντεο τραβάει μια χαρά με ειδική εφαρμογή ΑΛΛΑ η νέα συσκευή 3G που πλέον διατίθεται και στην Ελλάδα ΔΕΝ έχει καμία επίσημη υποστήριξη Ελληνικών χαρακτήρων π.χ. sms (πράγμα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ για επίσημη εισαγωγή)...

Οσον αφορά την χρήση του σε ταξίδια κλπ, αν διαβάσεις ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ το post μου θα δεις οτι κάτι παρόμοιο γράφω κι εγώ... η συσκευή είναι ΚΟΡΥΦΑΙΑ σαν multimedia player (για να βλέπεις φωτογραφίες+βίντεο και ν' ακούς μουσική) κι επιπλέον μπορείς να πάρεις κ τηλ + να έχεις πρόσβαση στο internet (μέσω wi-fi ή 3G εφ' όσον υπάρχει διαθέσιμο bandwith και ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ ή τουλάχιστον ΦΘΗΝΟ data plan)...

ΔΥΣΤΗΧΩΣ όμως, οι ελλείψεις του σε σχέση με τον ανταγωνισμό στους τομείς των sms - mms - fire sharing - bluetooth - gps είναι τραγικές και σε όποιον είναι αναγκαίες... θα συμβούλευα απλά να κοιτάξει για άλλη συσκευή!

tsapgeo

Μέλος
Εγγρ.
14 Οκτ 2007
Κριτικές
1
Like
66
Πόντοι
6
Τι άλλαξε προς το καλύτερο

Ξεκινώντας από την εξωτερική σχεδίαση, το iPhone διατηρεί το μινιμαλιστικό του χαρακτήρα με μικρές αλλαγές στην πίσω επιφάνεια και στις διαστάσεις. Η ασημί μεταλλική πλάτη αντικαταστάθηκε από μια μαύρη πλαστική για να διευκολυνθούν οι ασύρματες επικοινωνίες και είναι πλέον παχύτερη στο κέντρο και λεπτότερη στις άκρες. Αυτό δίνει την εντύπωση ότι έχει μικρύνει η συσκευή όταν στην πραγματικότητα είναι λίγα χιλιοστά μεγαλύτερη σε μήκος και πάχος. Από πλευρά λειτουργικότητας οι επιπτώσεις αυτών των μικροαλλαγών είναι δύο: Αφενός γλιστράει λιγότερο στο χέρι και αφετέρου χρειάζεται νέο dock-connector που δεν περιλαμβάνεται στη συσκευασία.

Η μεγαλύτερη αστοχία της Apple στην πρώτη προσπάθεια της Apple για έξυπνο τηλέφωνο ήταν οι υπηρεσίες και τα δίκτυα 3G, η υποστήριξη των οποίων έλαμπε δια της απουσίας της. Αυτό βελτιώθηκε με τη συσκευή να υποστηρίζει πλέον UMTS/HSDPA σε τρεις συχνότητες (850, 1900, 2100 MHz) και GSM/EDGE σε τέσσερις (850, 900, 1800, 1900 MHz). Στη δοκιμή μας ήταν ταχύτατο στη λήψη και αποστολή δεδομένων, με δυνατότητα ενεργοποίησης – απενεργοποίησης για να μη φουσκώνει ο λογαριασμός. Εκεί που το πρώτο iPhone γινόταν απλώς τηλέφωνο σαν όλα τα άλλα, το 3G είναι η πιο σημαντική προσθήκη για χώρες που το WiFi δεν είναι πανταχού παρών και για εφαρμογές όπως η πλοήγηση στο ίντερνετ ή η αποστολή e-mail εν κινήσει.

Έχοντας δεχτεί αρκετή κριτική για το γεγονός ότι την προηγούμενη φορά βιάστηκε να βγάλει τη συσκευή και ουσιαστικά δεν είχε κάνει τίποτα με το θέμα του λογισμικού, η Apple δημιούργησε το AppStore και έκανε το άνοιγμα στην προγραμματιστική κοινότητα για να δημιουργήσει τις εφαρμογές. Μπορεί λοιπόν το νέο iPhone έρχεται πάλι "γυμνό" από λογισμικό, αυτή τη φορά, όμως, υπάρχει ελπίδα. Για όποιον έχει υπομονή και διατίθεται να ξοδέψει έξτρα χρήματα για πράγματα που τα Windows Mobile, για παράδειγμα, παρέχουν δωρεάν. Και ναι, προτού κάποιος σπεύσει να ειρωνευτεί, μιλάμε για τις σουίτες παραγωγικότητας. Η μοναδική βελτίωση σε αυτόν -σημαντικό για εμάς τομέα- είναι ότι πλέον το iPhone μπορεί να προβάλλει αρχεία κειμένου, υπολογιστικά φύλλα και παρουσιάσεις. Όχι όμως να δημιουργήσει, ούτε να επεξεργαστεί.

tsapgeo

Μέλος
Εγγρ.
14 Οκτ 2007
Κριτικές
1
Like
66
Πόντοι
6
Κάπου εδώ ξεκινούν και τα καθιερωμένα πλέον «τι δεν κάνει» το iPhone 3G. Ας αρχίσουμε να ξετυλίγουμε το «σεντόνι»:

-Δεν υπάρχουν ακόμα εφαρμογές παραγωγικότητας
-Δεν υποστηρίζει βιντεοκλήσεις
-Η κάμερα δεν έχει auto focus, flash, zoom, ρυθμίσεις και δεν γράφει βίντεο
-Το Bluetooth υποστηρίζει μόνο σετ ακουστικών και όχι συγχρονισμό αρχείων. Επίσης δεν υποστηρίζει στερεοφωνικό ήχο (A2DP)
-Δεν υπάρχει λειτουργία Copy/Paste (λύνεται με την εφαρμογή iCopy)
-Δεν υπάρχει δυνατότητα επέκτασης της μνήμης με κάρτες αποθήκευσης
-Τα Google Maps φορτώνουν κάθε φορά από το διαδίκτυο μέσω WiFi ή 3G
-Τα δεδομένα GPS δεν εξάγονται σε αρχείο KML, κάτι που για τους χρήστες GPS εκτός δρόμου είναι κεφαλαιώδους σημασίας
-Η μπαταρία δεν αντικαθίσταται εύκολα
-Δεν συγχρονίζει Tasks ή Notes χωρίς να πληρώσεις συνδρομή
-Δεν υποστηρίζει stylus και το εικονικό πληκτρολόγιο παραμένει επιρρεπές στα λάθη ειδικά κατά την εισαγωγή κωδικών από μη εξικοιωμένους χρήστες

Από τη λίστα αυτή στεκόμαστε περισσότερο στο πρώτο. Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι η προγραμματιστική κοινότητα θα προσφέρει τελικά κειμενογράφο και υπολογιστικά φύλλα στους χρήστες του iPhone (προς το παρόν υπάρχον μόνο οι ειδικές εφαρμόγές της iZoho). Το ερώτημα που γεννάται είναι πως θα δουλέψουν τη στιγμή που είναι πάγια η πολιτική της Apple κατά του stylus και ουσιαστικά δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στη αγορά αξιόπιστο virtual keyboard που να προσφέρει σχετικά υψηλές ταχύτητες εισαγωγής;

Και παίρνοντας το ρίσκο να γίνουμε υπεραναλυτικοί, θα σταθούμε λίγο στο πολυδιαφημισμένο GPS του iPhone 3G. Ναι, είναι assisted και δίνει το στίγμα πολύ γρήγορα όπως αποδείχτηκε στη δοκιμής μας. Ναι, τα Google Maps έχουν πολύ καλή κάλυψη της Ελλάδας. Αλλά! Και είναι πολλά τα "αλλά". Επειδή τα Google Maps δεν είναι offline όποιος έχει αποφασίσει να τα χρησιμοποιεί, ας πούμε μια φορά την ημέρα, θα πρέπει πρώτα να έχει αποφασίσει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη γιατί θα τα κατεβάζει με 3G. Αν πάλι, και όταν, βγουν προγράμματα τύπου Destinator ή iGO τότε θα πρέπει να συνυπολογίσει 150 – 200 ευρώ επιπλέον της τιμής αγοράς για να κάνει τη δουλειά του όπως κάθε κάτοχος 3G – PDA τηλεφώνου.

Και πάμε τώρα στην ταμπακιέρα δηλαδή στη σχέση τιμής-αξίας. Διότι το iPhone θα μπορούσε να αποτελεί μια καλή πρόταση αγοράς στην τιμή που ανακοινώθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες ($ 199) αλλά η Ευρώπη και ειδικά η Ελλάδα είναι μια τελείως διαφορετική υπόθεση. Με το μικρότερο δυνατό συμβόλαιο των 100 λεπτών ομιλίας (30 ευρώ πάγιο), τα 16 GB πωλούνται στα 460 ευρώ. Αν υπολογίσει κανείς την αναλογία ευρώ-δολαρίου, την επιδότηση που δίνονται για συσκευές και την «υπόθεση GPS», τότε μιλάμε για συσκευή των 700 ευρώ και πλέον.

OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
Φοβερό ΔΩΡΕΑΝ προγραμματάκι (για PC ή MAC) για οποιον θελει να χρησιμοποιει το iPhone απευθείας σαν δίσκο (χωρις itunes δηλαδη)...

jimaras35

Μέλος
Εγγρ.
10 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Το σκεφτομουν πολυ να απαντησω για το λογο οτι δεν χρειαζεται να απαντας σε ασχετους!!!!τα windows η windows obile ειναι οτι πιο χαζο εχει περασει ποτε απο υπολογιστες!εαν εσυ φιλε μου που γραφεις τοσα για το iphone 3g χωρις να εχεις και τις απαραιτητες γνωσεις διαβασε αυτο!!!αν εχεισ καποιο χαζοκουτι με windows mobile και σε λιωνει στα restart και χρησιμοποεις απριοριστες βαριες δωρεαν εφαρμογες που δουλευει η 1 στις 10 μεινε με αυτο και μην προσπαθεις να μας πεισεις οτι ειναι αριστο!!!!!αν ειχες εστω απο απλη περιεργεια ανοιξεις το appstore θα ειχες δει οτι εχει πανω απο 150 δωρεαν εφαρμογες!λοιπον κατσε με την μπακατελα και πασχισε να μας πεισει οτι δεν εχεις μουφα smart phone!!!εμεις καλα ειμαστε με το iphone!!!!!!απλα μας εχει τρελλανει!!!!

jimmyee

Μέλος
Εγγρ.
2 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
1
μαλλον δεν εχει πιασεις στα χερια σου αλλο smartphone....

staristo

Μέλος
Εγγρ.
21 Σεπ 2007
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Μαγκες εκανα μια μαλακια κ μου κλειδωσε το iphone το παλιο ενοειται εχω.Μπορει να με βοηθησει καποιος??

OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66

Stories