Νέα

Αποτυχημένος Κωστάκης!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα supersafe2005
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 517
  • Εμφανίσεις 18K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

τι πιστευετε οτι θα γινει;

• κωστακης προεδρος

Ψήφοι: 0 0,0%
  • παπουλιας προεδρος

• κανενας απο τους δυο/αλλος

• παλι εκλογες απο την αρχη

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    0

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Την απόφαση και την ευθύνη, ναι. Το μυαλό για να φτάσεις όμως εκεί εννοώ. Εγώ αν εφαρμόσει σύστημα αριστοκρατίας όπως έκανε περίπου ο Σημίτης, θα είμαι πολύ ευχαριστημένος. Γάμα τη δημοκρατία και την κομματική επετηρίδα.

Fuck democracy. :rolleyes:

Πρέπει να υπάρχει δημοκρατία. Ώστε να παίρνει ο καθένας αυτό που του αξίζει στο τέλος. Να μη μεταθέτει την ευθύνη σε άλλους...

Comando_1

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2008
Like
7
Πόντοι
6
ασχετο λιγο στη ροη της συζητησης αλλα το αναφερω.... Ηλικιες μερικων στελεχων του Γιωργακη = Γερουλανος το 1966 γενηθεις, Δρουτσας το 1968 γενηθεις, Παμπουκης 50 ετων, Ραγκουσης 44 ετων, Παπακωνσταντινου 48 ετων, Μπιρμπιλη 39 ετων,  Ξενογιανακοπουλου 45  Τζακρη 39 ετων,  Σαχινιδης 46,αυτοι τουλαχιστον πρωτη φορα βλεπουν πορτα υπουργειου.... :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Fidele, για να αποφασίζει πρέπει να έχει φάει καμιά 20ετία σε επιχειρήσεις να δει τι εστί βερύκοκο. Επειδή όμως αυτό δεν ισχύει, γι' αυτό έχουν consultants (τα think tanks που λένε), τη γνώμη των οποίων παίρνουν πολύ στα σοβαρά. Φυσικά αυτοί αμοίβονται αδρά γι' αυτό και σωστά.

Μπα, μην το λες αυτό.
Οι σύμβουλοι των υπουργών είναι θέσεις ειδικών συμβούλων, μετακλητών δημοσίων υπαλλήλων και αποσπασμένων υπαλλήλων και δεν είναι τίποτε ιδιαίτερο από άποψη αμοιβής.

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Μάλιστα. Το απλοϊκό μου το μυαλό πήγαινε σε συμφωνίες & ιδιωτικές συμβάσεις (όπως γίνεται και στον ιδιωτικό τομέα δηλ) και με ποσά που δε θα ξέρει κανείς πέρα απ' το λογιστήριο του κράτους. :rolleyes:

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Μάλιστα. Το απλοϊκό μου το μυαλό πήγαινε σε συμφωνίες & ιδιωτικές συμβάσεις (όπως γίνεται και στον ιδιωτικό τομέα δηλ) και με ποσά που δε θα ξέρει κανείς πέρα απ' το λογιστήριο του κράτους. :rolleyes:

Σύμβαση του Δημοσίου πάνω από ένα ποσό (δηλαδή με απευθείας ανάθεση) δεν γίνεται χωρίς διαγωνισμό. Και μετά κάθε σύμβαση περνάει και από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Ένα κόλπο είναι να σπας την σύμβαση σε επί μέρους τμήματα έτσι ώστε να πέφτει το ποσό και να γίνονται πολλές απ' ευθείας αναθέσεις.
Αυτό όμως γίνεται αντιληπτό και πέφτει κράξιμο.

Ένα άλλο κόλπο που εφάρμοσε η ΝΔ στο Εθνικής Άμυνας είναι να επικαλείται διακρατικές συμφωνίες και καταπολέμηση της διαφθοράς για να κάνει απ' ευθείας αναθέσεις για εξοπλιστικά ή άλλα:

Ορισμένες φορές όμως το Ελεγκτικό Συνέδριο ακόμη και αυτές τις γυρίζει πίσω:

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Σύμβαση του Δημοσίου πάνω από ένα ποσό (δηλαδή με απευθείας ανάθεση) δεν γίνεται χωρίς διαγωνισμό. Και μετά κάθε σύμβαση περνάει και από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Αυτό που ξέρω είναι ότι το ΕΣ ελέγχει μεγάλους διαγωνισμούς έργων, συμβάσεις έργων κλπ. Ελέγχει και μισθοδοσίες τρίτων για λογαριασμό του Δημοσίου? Δηλ στο Οικονομικών δε θα υπάρχουν κεφάλια με 3-4 χιλιαρικάκια όπως υπάρχουν στις ΔΕΚΟ? :rolleyes:

Περνάνε από το ΕΣ αυτά? :think:

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Αυτό που ξέρω είναι ότι το ΕΣ ελέγχει μεγάλους διαγωνισμούς έργων, συμβάσεις έργων κλπ. Ελέγχει και μισθοδοσίες τρίτων για λογαριασμό του Δημοσίου? Δηλ στο Οικονομικών δε θα υπάρχουν κεφάλια με 3-4 χιλιαρικάκια όπως υπάρχουν στις ΔΕΚΟ? :rolleyes:

Περνάνε από το ΕΣ αυτά? :think:

Τι πάει να πει μισθοδοσίες τρίτων;;;
Φυσικών προσώπων;;;;
Όχι αυτές δεν τις ελέγχει αλλά θα είναι (στην περίπτωση μας) οι 3 ειδικές κατηγορίες που ανέφερα και αφορούν συμβούλους.

Ο Κωστάκης τον Φεβρουάριο με απόφαση του περιόρισε τους μισθούς στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα στο μισθό του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου, δηλαδή στις 6200 μικτά ή 4000 καθαρά. Δεν νομίζω ότι ο Γιωργάκης θα αλλάξει κάτι.

Τώρα στο Υπουργείο Οικονομικών έχουν κάποια ειδικά επιδόματα. Οπότε Διευθυντές σίγουρα θα φθάνουν τις 3 - 4 χιλιάδες. Σίγουρα όσοι μετέχουν σε επιτροπές. Τις επιτροπές όμως τις διέκοψε ο Γιώργος οπότε ..... (κάποιες όμως αναγκαστικά θα επαναφέρει).

Αν δεν θέλει να είναι κανένας λαϊκιστής ένας καθαρός μισθός 3000 Ευρώ τον μήνα για θέσεις Διευθυντών που αποτελούν τις ανώτατες θέσεις της Δημόσιας Διοίκησης είναι λογικός. 

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Την Barbara? :2funny: :2funny:

Να σου πω, δε θα με χάλαγε να έχουμε γυναίκα για αλλαγή. Αφού πρέπει να έχουμε ένα ραμολιμέντο το οποίο πληρώνεται για να χαιρετάει, ας βάλουμε την Μπάρμπαρα. :rolleyes:

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Ναι, φυσικά πρόσωπα εννοούσα. Στα ποσά που αναφέρεις, συμφωνούμε - λογικά είναι. Απλά ξεκίνησα την κουβέντα γνωρίζοντας στις ΔΕΚΟ πχ consultants που τους έχουν ανάγκη (στο IT έχουν πάνω τους ολόκληρα ERP κλπ), να παίρνουν 4 καθαρά - εκεί που ο Δντής παίρνει 3 στο πολύ max με επιδόματα τέκνων, μεταπτυχιακού κλπ.

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Εμένα πάντως κάτι μου λέει ότι δεν τελείωσε ο Καραμανλής από την πρωθυπουργία...

fantaros25

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16
Η ουσία δεν ειναι τοσο τα 4 ή τα 3 ή τα 5 χιλιαρικά. Πρακτικα δε θα μας σωσουν.
Αυτο που πρεπει να μας απασχολει ειναι το να μην τα παιρνουν χαραμοφαϊδες κομματοσκυλα και να τα παίρνουν ανθρωποι
που εχουν εμπειρια, γνώση αλλα και θέληση να κανουν 2-3 πραγματα.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.784
Πόντοι
1.206

fantaros25

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16
εδω εγινε ο ανατολακης που δε μπορει να μιλησει βουλευτης ρε...

Προτεινω για προεδρο το Τζολε, ή το Βασιλη τον Καραπιαλη που ειναι και λαϊκο παιδι

Επισκέπτης
εδω εγινε ο ανατολακης που δε μπορει να μιλησει βουλευτης ρε...

Προτεινω για προεδρο το Τζολε, ή το Βασιλη τον Καραπιαλη που ειναι και λαϊκο παιδι

:tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth:..κοιτα ετσι οπως το θετεις δε μπορω να διαφωνησω...αν 2-3 χρονια ασχοληθουν με τη πολιτικη,πολυ πιθανον να φανουν πιο αξιοι απο κατι αλλους

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.784
Πόντοι
1.206
Εσύ νομίζεις ότι τελείωσε με την υπόθεση πρωθυπουργία; Και εάν ναι, γιατί;

Ρε φίλε αφού παραδίδει την αρχηγία του κόμματος, κι όταν ξαναβγεί το κόμμα του στην εξουσία δεν θα είναι αυτός πρωθυπουργός!
Τόσο δύσκολο είναι;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom