εγω νοικιαζα ενα μαγαζι εξοπλισμενο και οταν μαζευωντουσαν απληρωτα ενοικια του ειπα να φυγει. αυτος εφυγε νυχτα και πηρε πολλα απο τον εξοπλισμο που ηταν δικος μου. αφησε και την δεη απληρωτη που ηταν στο ονομα μου.
Να με συμπαθάς, αλλά είσαι λίγο χύμα - καλόπιστος
Και ο πρώην ενοικιαστής σου λίγο χύμα -κακόπιστος ή σκέτα κακόπιστος.
Νοίκιασες μαγαζί με εξοπλισμό.
Εγινε καταγραφή του εξοπλισμού και της αξίας του, υπογεγραμμένη και από τους δύο ?
Κράτησες το ρολόι της ΔΕΗ στό όνομά σου? Απαράδεκτο. Ελπίζω να μην ήταν ενεργοβόρα επιχείρηση (φούρνος - σουβλατζίδικο)
Ελεγξες το ΑΦΜ του ενοικιαστή σου?
Θα μπορούσε να εξαφανιστεί το πρώτο βράδυ, μαζί με τον εξοπλισμό και εσυ να ψάχνεις φαντάσματα
Η σχέση ιδιοκτήτη ενοικιαστή είναι σχέση γάμου. Οσο υπάρχουν τα μέλια, όλα καλά. Οταν αρχίσουν τα πλακώματα, την πληρώνουν και οι δύο, ο θεός βοηθός
Υπάρχουν καλοί ιδιοκτήτες, κακοί ιδιοκτήτες. Υπάρχουν καλοί ενοικιαστές, κακοί ενοικιαστές. Από όποια πλευρά είσαι καλό είναι να λάβεις τα μέτρα σου.
Ο παλιότερος νόμος επαγγελματικών μισθώσεων κρατούσε τον γάμο 16 χρόνια, αν ήθελε ο ενοικιαστής, δεν μπορούσες καν να χωρίσεις. Ευτυχώς τα πράγματα είναι καλύτερα με τον καινούργιο νόμο.
Εντέλει τι έκανες? Διεκδίκησες ενοίκια - εξοπλισμό?
Πλήρωσες φόρο και για τα ανείσπρακτα ενοίκια?
Η
απλώς δεν τα δήλωσες και δεν πλήρωσες φόρο, οπότε αν το τσιμπίσει η εφορία θάχεις τραβήγματα?
1. Ενοικιαστής κατοικίας φεύγει, αφήνει νοίκια και ΔΕΗ. Η ΔΕΗ μόνο ήταν 5.000 €. Μονοκατοικία - μην φανταστείτε τίποτα σπουδαίο- στην Νέα Σμύρνη, το ρολόι της ΔΕΗ ήταν μέσα στην κατοικία και δεν ανοίγανε στην ΔΕΗ για καταμέτρηση.
2. Σπουδαίος "κύριος" επί πασοκ, Κοσκωτά και Κόκκαλη, έχει νοικιάσει κυλικεία και άλλους χώρους από την Καραϊσκάκης ΑΕ (τον Ολυμπιακό ). Με την κρίση αφήνει απλήρωτα και φεύγει με δικαστήρια, δίνοντας κάποια λίγα έναντι αυτών που προέβλεπε το συμβόλαιο.
3. Παλιότερη περίπτωση αλλά σημαντική
Θείος με μπουζουκσίδικο σε μεγάλο υπόγειο (πρωην ΟΤΕ) στην καλλιθέα, γράφει το μαγαζί σε ανηψιό.
Μόνο που ξέχασε να του πεί για οφειλές στο ΙΚΑ
Το αποτέλεσμα? Ο θείος στο χώμα και ο ανηψιός στη φυλακή. Του την μπουμπούνισε ένα βράδυ, μέσα στο μπουζουκτσίδικο
Νάμαστε και νάσαστε καλά, οι καιροί είναι δύσκολοι, προσέξτε τις εγκυμοσύνες