Νέα

απορια νομικης φυσεος

• Μέλος που άνοιξε το νήμα bullet73
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 68
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.296
Πόντοι
8.006
σε αυτη την απορια που εχω μπορει καποιος να βοηθηση ?
Κινδυνεύεις να σου κάνει εξωση και επειδή μετα δεν θα μπορει να το ξανανοικιασει, να σου ζηταει τα νοικια που εχασε εξαιτιας της αντισυμβατικης σου συμπεριφορας ως αποζημιωση.

OP
OP
B

bullet73

Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
55
Πόντοι
1
κι αν ρε παιδια ξαφνικα αρχεισω να μην τον πληρωνω τι μπορει να μου κανει εκτος απο εξοση και να μου απετησει τα ενοικια που του χρωσταω , γιατι μου περασε και απο το μιαλο να μην τον πλειροσω κανα δυο μηνες και να με διωξει εκτος απο τα ενοικια που θα του χρωσταω και ενοητε πως θα δωσω τι αλλο μπορει να απετισει ?
σε αυτη την απορια που εχω μπορει καποιος να βοηθηση ?

OP
OP
B

bullet73

Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
55
Πόντοι
1
  Αυτη δεν είναι απορία. Είναι λαμογιά
δεν ειναι λαμογια απλα οταν του λες οτι δεν παει καλα το μαγαζι κι αμα δεν κατεβασει το ενοικιο βλεπεις να το κλεινεις σου απανταει " αμα δε σε συμφερει κλειστο " ισως να εχει τπτ αλλο στο μιαλο του

Anderssen_

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2013
Like
3.251
Πόντοι
506
vonmakoulis

alex71

:rockon: :rockon: :rockon:

Τα τελευταία χρόνια οι οικονομικές συνθήκες έχουν μεταβληθεί σημαντικά δυστυχώς προς το δυσμενέστερο. Απόρροια μεταξύ άλλων της δεδομένης γενικότερης κακής οικονομικής κατάστασης είναι η ανακολουθία πλέον μεταξύ συμφωνηθέντων μισθωμάτων – κυρίως με παλαιότερες συμφωνίες – και πραγματικών αξιών. Το πρόβλημα αυτό είναι δυνατόν να επιλυθεί με προσφυγή στη δικαιοσύνη. Ο σκοπός του παρόντος άρθρου συνίσταται στην περιγραφή των προϋποθέσεων και της διαδικασίας αναφορικά με την αναπροσαρμογή εμπορικών μισθωμάτων.

aegean37

Μέλος
Εγγρ.
9 Μαΐ 2014
Like
0
Πόντοι
0
αν ο ενοικιαστης αφησει απληρωτα ενοικια και την κοπανησει τοτε τι γινεται

Alphamale

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαΐ 2014
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
και 3.000 ενοικιο Χ 20 καταστήματα κάνει 60.000 το μήνα, 1.000.000 το μήνα είναι εξαιρετικά απίθανο να κάνει κάποιος από ακίνητα.

Anyway bullet73 χωρίς να είμαι δικηγόρος πιστεύω υπάρχουν οι εξής επιλογές :

1.Τον ενημερώνεις 3 μήνες νωρίτερα για την αποχώρησή σου,εκεί θα πρέπει να εξοφλήσεις όλες τις οφειλές σου μέχρι εκείνη τη στιγμή (αν έχεις)+3 ενοίκια +1 penalty που σπας το συμβόλαιο.Λογικά θα έχεις δώσει και 2 μίσθια προκαταβολή όταν πρωτομπήκες πριν 3 χρόνια ,οπότε στη ουσία 4-2 =2 ,2μηνιάτικα θα σου κοστίσει.

2.Ξαναπας στο μπαρμπα και με πολύ ήρεμο και όμορφο τρόπο χωρίς να νευριάσεις ή ειρωνευτείς κτλ, κάνεις διάλογο και προσπαθείς να του δείξεις είναι και δικό του συμφέρον να ρίξει λίγο το ενοίκιο .Από το να του μείνει ξενοίκιαστο για πολλούς μήνες(ίσως και χρόνια)και που τελικά μέχρι να βρει να το ξανανοικιάσει ,μπορεί να βγει χαμένος.Συμβουλέψου και κανα real estate γνωστό αν έχεις για τις τιμές της περιοχής.

Αυτά προυποθέτουν ειλικρίνεια από μεριά σου ότι όντως είναι στο Θεό το ενοίκιο του,σε σχέση με την εμπορικότητα του δρόμου,αντικειμενική αξία της περιοχής/τ.μ.,βιτρίνα κτλ.Αν το ενοίκιο έιναι σωστό και απλά εσύ δε βγαίνεις , σορρυ αλλά αυτό είναι δικό σου πρόβλημα.

3.Τον πιστολιάζεις-φεσώνεις .Φεύγεις δε πληρώνεις μία ,μαζεύεις τα πράγματά σου - εξοπλισμό μπαμ μπαμ και την κάνεις.Θα χάσεις τις 2 προκαταβολές .Βασική προυπόθεση να μην είναι υψηλό το νοίκι πάνω του 1000 πχ.Αν είναι τσιφούτης ο μπάρμπας θα κολώσει να σε πάει δικαστικώς γιατί κοστίζει αρκετά σε δικηγόρους κτλ.Και κοστίζει αρκετά επίσης να μπλέξει ο ιδιοκτήτης με πλειστηριασμούς κτλ.Δηλαδή μπορεί να σε πάει δικαστικώς αλλά κέρδος δε θα βγάλει .

Προτείνω 1+2. Απέφυγε το 3 .

ΧΧΧ-Man

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Οκτ 2008
Κριτικές
47
Like
4.800
Πόντοι
5.595
Ασ'του απληρωτα 1-2 μηνιατικα... να σφηξουν οι κωλοι... :grin:
και πες του ..ΟΤΑΝ εχω..θα σου δωσω!!!
Ετσι εκανε ενα φιλαρακι.. απο το πρωτο εξαμηνο που μπικε σε νεο μαγαζι.. και καταφερε μειωση -300€ ....  ;)

OP
OP
B

bullet73

Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
55
Πόντοι
1
και 3.000 ενοικιο Χ 20 καταστήματα κάνει 60.000 το μήνα, 1.000.000 το μήνα είναι εξαιρετικά απίθανο να κάνει κάποιος από ακίνητα.

Anyway bullet73 χωρίς να είμαι δικηγόρος πιστεύω υπάρχουν οι εξής επιλογές :

1.Τον ενημερώνεις 3 μήνες νωρίτερα για την αποχώρησή σου,εκεί θα πρέπει να εξοφλήσεις όλες τις οφειλές σου μέχρι εκείνη τη στιγμή (αν έχεις)+3 ενοίκια +1 penalty που σπας το συμβόλαιο.Λογικά θα έχεις δώσει και 2 μίσθια προκαταβολή όταν πρωτομπήκες πριν 3 χρόνια ,οπότε στη ουσία 4-2 =2 ,2μηνιάτικα θα σου κοστίσει.

2.Ξαναπας στο μπαρμπα και με πολύ ήρεμο και όμορφο τρόπο χωρίς να νευριάσεις ή ειρωνευτείς κτλ, κάνεις διάλογο και προσπαθείς να του δείξεις είναι και δικό του συμφέρον να ρίξει λίγο το ενοίκιο .Από το να του μείνει ξενοίκιαστο για πολλούς μήνες(ίσως και χρόνια)και που τελικά μέχρι να βρει να το ξανανοικιάσει ,μπορεί να βγει χαμένος.Συμβουλέψου και κανα real estate γνωστό αν έχεις για τις τιμές της περιοχής.

Αυτά προυποθέτουν ειλικρίνεια από μεριά σου ότι όντως είναι στο Θεό το ενοίκιο του,σε σχέση με την εμπορικότητα του δρόμου,αντικειμενική αξία της περιοχής/τ.μ.,βιτρίνα κτλ.Αν το ενοίκιο έιναι σωστό και απλά εσύ δε βγαίνεις , σορρυ αλλά αυτό είναι δικό σου πρόβλημα.

3.Τον πιστολιάζεις-φεσώνεις .Φεύγεις δε πληρώνεις μία ,μαζεύεις τα πράγματά σου - εξοπλισμό μπαμ μπαμ και την κάνεις.Θα χάσεις τις 2 προκαταβολές .Βασική προυπόθεση να μην είναι υψηλό το νοίκι πάνω του 1000 πχ.Αν είναι τσιφούτης ο μπάρμπας θα κολώσει να σε πάει δικαστικώς γιατί κοστίζει αρκετά σε δικηγόρους κτλ.Και κοστίζει αρκετά επίσης να μπλέξει ο ιδιοκτήτης με πλειστηριασμούς κτλ.Δηλαδή μπορεί να σε πάει δικαστικώς αλλά κέρδος δε θα βγάλει .

Προτείνω 1+2. Απέφυγε το 3 .
φιλε μου σε ευχαριστω για τις συμβουλες σου αλλα οπως ειπα και στην αρχη το ενοικιο για τα μετρα και το σημιο που βρισκετε ειναι στο θεο .λιγο πιο διπλα σε πιο κεντρικο δρομο νοικιαζεται μαγαζι με τα διπλα μετρα ακριβος και το μισο ενοικιο απ αυτο που δηνω

iakovos

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Ιαν 2007
Κριτικές
9
Like
13.748
Πόντοι
2.606
Γιάννη πιερ χαρακτηριστικό γνώρισμα να σε πληροφορ'ησω αυτών που έχουν 20 ακίνητα όπως λες είναι να κλαίγονται (ΌΛη η Ελλάδα κλαίγεται, αλλά αυτοί ιδίως) κα τώρα δε  που τους έχει γαμήσει Ο ΕΝΦΙΑ και ο φόρος εισοδήματος πατόκορφα νομίζω δεν είναι οι εποχές να κάνουν τους μάγκες.

Τους εκλασε τα αρχιδια.

Καταργηθηκε πλεον η προκαταβολη 55% για εισοδηματα απο εκοικια και καταργηθηκε επισης και ο συμπληρωματικο; φορος

Για εισοδημα 10000 απο ενοικια ο φορος ηταν μεχρι και φετος..
10% φορο + 55% προκαταβολη + 1-3% συμπληρωματικος φορος + 3% τελος χαρτοσημου.

κοντα στα 2000χιλαρικα.

Του χρονου θα πληρωσει 11% φορο χωρις προκαταβολη και χωρις συμπληρωματικο φορο Κατω απο 1500  δηλαδη.

Τρομερη φορολογικη ελαφρυνση για τους μεγαλο ιδικοτητες ακινητων κυριως η οποια ψηφιστηκε (νυχτα) και δεν ανοιξε μυτη.

Φανταστειτε να εχεις εισοδματα απο εκοικια 50.000 τον χρονο ποσα γλυτωνεις με το 55% μειον.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom