Νέα

απορια νομικης φυσεος

• Μέλος που άνοιξε το νήμα bullet73
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 68
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Αναφέρομαι στις υπηρεσίες ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ που διαφημίζεις έμμεσα μέσω του ονόματός σου.
[/b][/color]

τι έμμεσα ρε μαν δες άβαταρ πιο προσεκτικά όπως και το λινκ της υπογραφής :think:

μήπως προτιμάς ο κόσμος να πάει σε αποδεδειγμένα τσαρλατάνους όπως ο πήτερ βαρέλας ;)

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.215
Πόντοι
2.356
τι έμμεσα ρε μαν δες άβαταρ πιο προσεκτικά όπως και το λινκ της υπογραφής :think:

μήπως προτιμάς ο κόσμος να πάει σε αποδεδειγμένα τσαρλατάνους όπως ο πήτερ βαρέλας ;)

Δεν προτιμάω τίποτα, ΑΜΕΣΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. ΟΚ.

δεν παω εγω ούτε σε Μίδες ούτε πουθενά και προτρέπω και τους άλλους ναμη πηγαίνουν, καλύετρα στις πουτάνες ή στους άστεγους παρά σε αστρολόγους ...

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
δηλαδη με απλα λογια πρεπει να στειλω ενα εξοδικο στον ιδιοκτιτη του καταστηματος που νοικιαζω και μετα απο τρεις μηνες μπορω να φηγω δηνοντας του ενα ενοικιο σαν αποζημιοση .
αν αυτο υσχειει συγουρα ειμαι καλημενος και μια αλλη ερωτηση .υπαρχει περιπτοση με καποιο τροπο να αρνηθει την αποχοριση μου ?
και με απλη συστημενη επιστολη μπορεις να αποχωρησεις και με γραμμα μεσω κουριερ απλα να υπαρχει αποδειξη οτι το ελαβε. Πρεπει να αφησεις ενα ευλογο διαστημα και καλα για να διαφημισει το ακινητο και ναβρει νεο ενοικιαστη 2-3 μηνες και οπως ειπε και ο φιλος πιο πανω να του αφησεις και ενα ενοικιο που θα γραφεις οτι το αφηνεις για τυχον ζημιες που εχεις προκαλεσει, τελος να γραψεις οτι φευγεις λογω σοβαρων οικονομικων λογων. Αμα ειναι καθηκι ο ιδιοκτητηςμπορει να σε συρει στο δικαστηριο αλλα δεν υπαρχει δικαστης που να σε καταδικασει οταν παροτι λες οτι μπαινεις μεσα εν τουτοις φροντιζεις τον ιδιοκτητη και προσεχεις ωστε να μην παθει ουτε κεινος ζημια με βαση παντα τις δυνατοτητες σου.

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
εαν δεχτει να αποχωρισω χορις εξοδικα και τετια μπορει μετα να ζητησει αποζιμιωση οπως και αν δεχτει να αποχωρισω τι πρεπει να τον βαλω να υπογραψει για να ειμαι καλυμενος ?
να φροντισεις οταν αποχωρησεις να υπογραψετε ιδιωτικο συμφωνητικο παραδοσης/παραλαβης των κλειδιων του μαγαζιου που μεσα να γραφει οτι κανεις δεν εχει καμια απαιτηση απο κανεναν. Μετα δε μπορει να σου κανει τιποτε

vonmakoulis

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2006
Like
6
Πόντοι
16
@bullet73.
Ναι μόνο ένα εξώδικο αρκεί.
Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος ΔΕΝ μπορεί να εναντιωθεί στη θέλησή σου ο ιδιοκτήτης.
Δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω. Δικηγόρος είμαι , ξέρω πολύ καλά τι σου λέω.
Σημ: ότι άλλο γράφεται για δικαστήρια, courier κτλ ΔΕΝ ισχύει.

OP
OP
B

bullet73

Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
55
Πόντοι
1
Απλό το ερώτημα.
Μπορείς να ενεργήσεις από μόνος σου χωρίς να χρησιμοποιήσεις (δυστυχώς για μας  :headbang:) δικηγόρο, όπως εσφαλμένα γράφτηκε παραπάνω.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 17 του νόμου 3853/2010, ο μισθωτής μπορεί να καταγγείλει την επαγγελματική μίσθωση, χωρίς τη συνδρομή κάποιου λόγου, υπό την προϋποθέση : να έχει συμπληρωθεί ένα έτος από την έναρξη της μίσθωσης και να γίνει έγγραφη δήλωση (με εξώδικο) του μισθωτή προς τον εκμισθωτή για την επικείμενη αποχώρησή του από το μίσθιο.
Τα αποτελέσματα της καταγγελίας επέρχονται μετά από τρεις (3) μήνες. Για αυτό το διάστημα ο μισθωτής καταβάλλει κανονικά τα μισθώματα. Επίσης οφείλει να καταβάλλει στον εκμισθωτή ως αποζημίωση ποσό ίσο με ένα μίσθωμα.
Καταγγέλεις λοιπόν αύριο με εξώδικο τη μίσθωση και το Μάρτη αποχωρείς. Τα νοίκια τα πληρώνεις κανονικά και με την αποχώρηση δίνεις στον ιδιοκτήτη και ένα μηνιάτικο ως αποζημίωση. Φυσικά διατηρείς την αξίωση για επιστροφή της εγγύησης.
Ελπίζω να σε κάλυψα.
δηλαδη με απλα λογια πρεπει να στειλω ενα εξοδικο στον ιδιοκτιτη του καταστηματος που νοικιαζω και μετα απο τρεις μηνες μπορω να φηγω δηνοντας του ενα ενοικιο σαν αποζημιοση .
αν αυτο υσχειει συγουρα ειμαι καλημενος και μια αλλη ερωτηση .υπαρχει περιπτοση με καποιο τροπο να αρνηθει την αποχοριση μου ?

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.215
Πόντοι
2.356

Το πιο σωστό είναι με το εξώδικο αδερφέ. Εκεί ποντάρεις ότι είσαι έτοιμος για δικαστική διαμάχη, κάτι που δεν θα συμφέρει και αυτόν μιας και φαίνεται φραγκοφονιάς. Έτσι μπορεί να τα βρείτε εξωδικαστικά. Βέβαια είναι και αυτό δύσκολο εννοείται έτσι.

Μίλα με κανέναν δικηγόρο, δες πότε και πόσο αργουν οι δικάσιμες για τέτοια θεματα περιπου. Και αν πχ δεις ότι ο μέσος όρος πρώτης δίκης αργεί πχ 2 χρόνια πάτα σε αυτό και πες του φραγκοφονιά έτσι και ετσι μπας και τα βρείτε.

OP
OP
B

bullet73

Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
55
Πόντοι
1
εαν δεχτει να αποχωρισω χορις εξοδικα και τετια μπορει μετα να ζητησει αποζιμιωση οπως και αν δεχτει να αποχωρισω τι πρεπει να τον βαλω να υπογραψει για να ειμαι καλυμενος ?

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.215
Πόντοι
2.356

Η δική μου θεώρηση είναι να επιμείνεις να τα βρεις μαζί του χωρίς τίποτα από αυτά, τώρα αν δεν τα καταφέρεις μην του πεις τίποτα. Στείλε του ένα εξώδικο. Εκείνος με το πυ θα το πάρει θα καταλάβει ότι θα πρέπει να αρχίζει να πληρώνει σε δικηγόρους για απαντήσεις και για νομικά θέματα. Εκεί θα τον πάρεις τηλ ή θα τον βρεις και θα του πεις να συνενοηθείτε σαν άνθρωποι και ότι είναι για το κέρδος του αυτό που ζητάς.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.215
Πόντοι
2.356
@bullet73.
Ναι μόνο ένα εξώδικο αρκεί.
Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος ΔΕΝ μπορεί να εναντιωθεί στη θέλησή σου ο ιδιοκτήτης.
Δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω. Δικηγόρος είμαι , ξέρω πολύ καλά τι σου λέω.
Σημ: ότι άλλο γράφεται για δικαστήρια, courier κτλ ΔΕΝ ισχύει.

Και το εξώδικο αν θέλει μπορεί να το κάνει και μόνος του χωρίς δικηγόρο. Εγώ πχ αυτό το έχω κάνει. Βέβαια με δικηγόρο φαίνεται πιο επίσημο και σοβαρό.

giannis_peir

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2006
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
1
καλημέρα στη παρέα

έχω ένα πρόβλημα και θα ήθελα βοήθεια .
έχω ένα κατάστημα και όπως καταβαίνετε τα πράγματα είναι δύσκολα από οικονομικής απόψεως .
ο ιδιοκτήτης μου πετάει αετό και δεν καταλαβαίνει τι γίνετε έξω στην αγορά με αποτέλεσμα να μη μου κατεβάζει το ενοίκιο. :headbang: :headbang: :headbang:
Για να καταλάβετε τι λέω λίγο πιο διπλά από το κατάστημα μου νοικιάζεται ένα άλλο κατάστημα σε λίγο πιο κεντρικό δρόμο με τα διπλά μέτρα και το μισό ενοίκιο.
Τώρα το πρόβλημα είναι το έξεις έχω εξαετές συμβόλαιο και είμαι μες το μαγαζί τρία χρόνια και κάτι.
Πως μπορώ να σπάσω το συμβόλαιο και να φύγω χωρίς να πληρώσω αποζημίωση γιατί δεν υπάρχει σάλιο .οπότε αν υπάρχει κάποιος φίλος που είχε το ίδιο πρόβλημα ή κάποιος νομικός που θα μπορούσε να βοηθήσει είμαι όλος αυτιά .
ευχαριστώ εκ των πρότερων
Του κάνεις μια τρίμηνη προειδοποίηση ότι θα αφήσεις το μαγαζί και τον γράφεις στα @@ σου τον καραγκιόζη...Ειμαι στη φάση τη δικιά σου για αυτο το λέω.
Από εκεί και πέρα μπορείς να πας και δικαστικώς να διεκδικήσεις μείωση ενοικίου (το πιθανότερο ειναι να δικαιωθείς) αλλά θα σου κοστίσει σε χρόνο και χρήμα απλά μετά πρεπει να εισαι απολύτως συνεπής στην καταβολή του μειωνμένου δικαστικώς ενοικίου καθώς μπορεί να σου στείλει εξώδικο και με μια μέρα καθυστέρηση και να θεωρηθείς εξωστέος.
Γνώμη μου βρες ποιο κάτω μαγαζί με χαμηλότερο ενοίκιο αρκεί να μην το χτυπήσει κάποιος από το χώρο της εστίασης γιατί δεν έχεις τύχη...αυτοί χαλάνε την αγορά καθώς έχουν τρελά μαύρα που τα ξεπλένουν και γαμάνε εντελώς την αγορά...

giannis_peir

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2006
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
1
Αυτός που πετάει αετό είσαι εσύ που υπέγραψες 6 χρόνια και τώρα κάνεις τον μαλάκα.
Νομικά μπορεί να σου ζητήσει όλα τα ενοίκια στο ακέραιο μέχρι την λήξη του συμβολαίου.
Τώρα κάτσε και βρέστα με τον άνθρωπο, δεν έχεις άλλη επιλογή.
Πες πως αν επίμεινει θα κλείσεις και θα πάρει τα αρχίδια μου αφού θα χρεωκοπήσεις.
Πες του να σου κάνει μια μίωση για ένα χρόνο και μετά βλέπετε.
Πες ότι σκευτεσε  την αυτοκτονία και θα πάρεις και μαζί σου όσους μπορείς  :grin:
Μην προτείνεις πράγματα αν δεν γνωρίζεις...Δεν περνάνε αυτα και ο ιδιοκτήτης θα τον γράψει στα @@ του...Προφανώς είναι ιδιοκτήτης που έχει καμιά 20αριά ακίνητα και δεν πέφτει ουτε ευρώ από το ενοίκιο καθώς δεν έχει ανάγκη...
Σημείωση οι επαγγελματικές μισθώσεις ειναι μακροχρόνιες.Παλιά ήταν 12 χρόνια και τώρα γίνονται και 6ετη συμβόλαια και σπάνε με τρίμηνη προειδοποίηση ανευ υποχρέσωσης καταβολής ενοικίου από τον ενοικιαστή.
Αυτά...

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.215
Πόντοι
2.356
Μην προτείνεις πράγματα αν δεν γνωρίζεις...Δεν περνάνε αυτα και ο ιδιοκτήτης θα τον γράψει στα @@ του...Προφανώς είναι ιδιοκτήτης που έχει καμιά 20αριά ακίνητα και δεν πέφτει ουτε ευρώ από το ενοίκιο καθώς δεν έχει ανάγκη...
Σημείωση οι επαγγελματικές μισθώσεις ειναι μακροχρόνιες.Παλιά ήταν 12 χρόνια και τώρα γίνονται και 6ετη συμβόλαια και σπάνε με τρίμηνη προειδοποίηση ανευ υποχρέσωσης καταβολής ενοικίου από τον ενοικιαστή.
Αυτά...

Γιάννη πιερ χαρακτηριστικό γνώρισμα να σε πληροφορ'ησω αυτών που έχουν 20 ακίνητα όπως λες είναι να κλαίγονται (ΌΛη η Ελλάδα κλαίγεται, αλλά αυτοί ιδίως) κα τώρα δε  που τους έχει γαμήσει Ο ΕΝΦΙΑ και ο φόρος εισοδήματος πατόκορφα νομίζω δεν είναι οι εποχές να κάνουν τους μάγκες.

giannis_peir

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2006
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
1
@vonmakoulis
Συγνωμη δεν ειχα διαβάσει όσα ορθά ανάφερες...Απλά εσύ τα έγραψες με νομικούς όρους εγω με περισσότερο εμπορικούς αλλά πάνω κάτων νομίζω τα ίδια πράγματα λέμε

OP
OP
B

bullet73

Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
55
Πόντοι
1
κι αν ρε παιδια ξαφνικα αρχεισω να μην τον πληρωνω τι μπορει να μου κανει εκτος απο εξοση και να μου απετησει τα ενοικια που του χρωσταω , γιατι μου περασε και απο το μιαλο να μην τον πλειροσω κανα δυο μηνες και να με διωξει εκτος απο τα ενοικια που θα του χρωσταω και ενοητε πως θα δωσω τι αλλο μπορει να απετισει ?

giannis_peir

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2006
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
1
Γιάννη πιερ χαρακτηριστικό γνώρισμα να σε πληροφορ'ησω αυτών που έχουν 20 ακίνητα όπως λες είναι να κλαίγονται (ΌΛη η Ελλάδα κλαίγεται, αλλά αυτοί ιδίως) κα τώρα δε  που τους έχει γαμήσει Ο ΕΝΦΙΑ και ο φόρος εισοδήματος πατόκορφα νομίζω δεν είναι οι εποχές να κάνουν τους μάγκες.
Να σου πώ την αλήθεια έχεις δίκιο...Αλλά ειδικά στο κέντρο της Αθήνας όσοι έχουν μαγαζία δεν έχουν 1-2 αλλά μπορεί και 20 και τραβάνε ενοίκια το λιγότερο 2-3000 το μήνα οπότε υπολόγισε (καθήμενοι αυτά τα λεφτά)...
Εχω ακούσει περίπτωση για ιδιοκτήτη στον Πειραιά που καθαρίζει το ΜΗΝΑ 1μυριο απο ακίνητα που έχει στην Αθήνα και τον Πειραια...Μην το ψάχνεις...(σημ ο συγκεκριμένος το παίζει και μπατίρης)

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.215
Πόντοι
2.356
Να σου πώ την αλήθεια έχεις δίκιο...Αλλά ειδικά στο κέντρο της Αθήνας όσοι έχουν μαγαζία δεν έχουν 1-2 αλλά μπορεί και 20 και τραβάνε ενοίκια το λιγότερο 2-3000 το μήνα οπότε υπολόγισε (καθήμενοι αυτά τα λεφτά)...
Εχω ακούσει περίπτωση για ιδιοκτήτη στον Πειραιά που καθαρίζει το ΜΗΝΑ 1μυριο απο ακίνητα που έχει στην Αθήνα και τον Πειραια...Μην το ψάχνεις...(σημ ο συγκεκριμένος το παίζει και μπατίρης)

Είδες τα καθίκια; Το παίζει και μπατήρι. Και εγω Πειραιά μένω, δεν το έχω ακουστά ομολογώ, αλλά για ν ατο λες έτσι θα ναι.

serapis

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
31
Like
9
Πόντοι
2.007
καλημέρα στη παρέα

έχω ένα κατάστημα και όπως καταβαίνετε τα πράγματα είναι δύσκολα από οικονομικής απόψεως .
ο ιδιοκτήτης μου πετάει αετό και δεν καταλαβαίνει τι γίνετε έξω στην αγορά με αποτέλεσμα να μη μου κατεβάζει το ενοίκιο. :headbang: :headbang: :headbang:
Για να καταλάβετε τι λέω λίγο πιο διπλά από το κατάστημα μου νοικιάζεται ένα άλλο κατάστημα σε λίγο πιο κεντρικό δρόμο με τα διπλά μέτρα και το μισό ενοίκιο.
Τώρα το πρόβλημα είναι το έξεις έχω εξαετές συμβόλαιο και είμαι μες το μαγαζί τρία χρόνια και κάτι.
Πως μπορώ να σπάσω το συμβόλαιο και να φύγω χωρίς να πληρώσω αποζημίωση γιατί δεν υπάρχει σάλιο .οπότε αν υπάρχει κάποιος φίλος που είχε το ίδιο πρόβλημα ή κάποιος νομικός που θα μπορούσε να βοηθήσει είμαι όλος αυτιά .
Ρώτα ρε  φίλε  τον alex71, είναι σοβαρό καί καλό παιδί , θα σε εξυπηρετήσει. SERAPIS

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.296
Πόντοι
8.006
καλημέρα στη παρέα

Να κάνεις αγωγη αναπροσαρμογης του μισθωματος προς τα κατω λογω μεταβολής των οικονομικων συνθηκων. Απλουστατο και συνηθες.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.296
Πόντοι
8.006
Του κάνεις μια τρίμηνη προειδοποίηση ότι θα αφήσεις το μαγαζί και τον γράφεις στα @@ σου τον καραγκιόζη...Ειμαι στη φάση τη δικιά σου για αυτο το λέω.
Από εκεί και πέρα μπορείς να πας και δικαστικώς να διεκδικήσεις μείωση ενοικίου (το πιθανότερο ειναι να δικαιωθείς) αλλά θα σου κοστίσει σε χρόνο και χρήμα απλά μετά πρεπει να εισαι απολύτως συνεπής στην καταβολή του μειωνμένου δικαστικώς ενοικίου καθώς μπορεί να σου στείλει εξώδικο και με μια μέρα καθυστέρηση και να θεωρηθείς εξωστέος.
Γνώμη μου βρες ποιο κάτω μαγαζί με χαμηλότερο ενοίκιο αρκεί να μην το χτυπήσει κάποιος από το χώρο της εστίασης γιατί δεν έχεις τύχη...αυτοί χαλάνε την αγορά καθώς έχουν τρελά μαύρα που τα ξεπλένουν και γαμάνε εντελώς την αγορά...
:thumbsup:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom