Νέα

απορια νομικης φυσεος

• Μέλος που άνοιξε το νήμα bullet73
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 68
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

bullet73

Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
55
Πόντοι
1
καλημέρα στη παρέα

έχω ένα πρόβλημα και θα ήθελα βοήθεια .
έχω ένα κατάστημα και όπως καταβαίνετε τα πράγματα είναι δύσκολα από οικονομικής απόψεως .
ο ιδιοκτήτης μου πετάει αετό και δεν καταλαβαίνει τι γίνετε έξω στην αγορά με αποτέλεσμα να μη μου κατεβάζει το ενοίκιο. :headbang: :headbang: :headbang:
Για να καταλάβετε τι λέω λίγο πιο διπλά από το κατάστημα μου νοικιάζεται ένα άλλο κατάστημα σε λίγο πιο κεντρικό δρόμο με τα διπλά μέτρα και το μισό ενοίκιο.
Τώρα το πρόβλημα είναι το έξεις έχω εξαετές συμβόλαιο και είμαι μες το μαγαζί τρία χρόνια και κάτι.
Πως μπορώ να σπάσω το συμβόλαιο και να φύγω χωρίς να πληρώσω αποζημίωση γιατί δεν υπάρχει σάλιο .οπότε αν υπάρχει κάποιος φίλος που είχε το ίδιο πρόβλημα ή κάποιος νομικός που θα μπορούσε να βοηθήσει είμαι όλος αυτιά .
ευχαριστώ εκ των πρότερων

OP
OP
B

bullet73

Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
55
Πόντοι
1
καλημέρα στη παρέα

έχω ένα κατάστημα και όπως καταβαίνετε τα πράγματα είναι δύσκολα από οικονομικής απόψεως .
ο ιδιοκτήτης μου πετάει αετό και δεν καταλαβαίνει τι γίνετε έξω στην αγορά με αποτέλεσμα να μη μου κατεβάζει το ενοίκιο. :headbang: :headbang: :headbang:
Για να καταλάβετε τι λέω λίγο πιο διπλά από το κατάστημα μου νοικιάζεται ένα άλλο κατάστημα σε λίγο πιο κεντρικό δρόμο με τα διπλά μέτρα και το μισό ενοίκιο.
Τώρα το πρόβλημα είναι το έξεις έχω εξαετές συμβόλαιο και είμαι μες το μαγαζί τρία χρόνια και κάτι.
Πως μπορώ να σπάσω το συμβόλαιο και να φύγω χωρίς να πληρώσω αποζημίωση γιατί δεν υπάρχει σάλιο .οπότε αν υπάρχει κάποιος φίλος που είχε το ίδιο πρόβλημα ή κάποιος νομικός που θα μπορούσε να βοηθήσει είμαι όλος αυτιά .

KYRMEDIOS

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2013
Like
3
Πόντοι
16
καλημέρα στη παρέα

Αυτός που πετάει αετό είσαι εσύ που υπέγραψες 6 χρόνια και τώρα κάνεις τον μαλάκα.
Νομικά μπορεί να σου ζητήσει όλα τα ενοίκια στο ακέραιο μέχρι την λήξη του συμβολαίου.
Τώρα κάτσε και βρέστα με τον άνθρωπο, δεν έχεις άλλη επιλογή.
Πες πως αν επίμεινει θα κλείσεις και θα πάρει τα αρχίδια μου αφού θα χρεωκοπήσεις.
Πες του να σου κάνει μια μίωση για ένα χρόνο και μετά βλέπετε.
Πες ότι σκευτεσε  την αυτοκτονία και θα πάρεις και μαζί σου όσους μπορείς  :grin:

enduro

Μέγας
Εγγρ.
12 Ιουν 2014
Like
15.859
Πόντοι
3.656
Αυτός που πετάει αετό είσαι εσύ που υπέγραψες 6 χρόνια και τώρα κάνεις τον μαλάκα.
Νομικά μπορεί να σου ζητήσει όλα τα ενοίκια στο ακέραιο μέχρι την λήξη του συμβολαίου.
Πες πως αν επίμεινει θα κλείσεις και θα πάρει τα αρχίδια μου αφού θα χρεωκοπήσεις.
Πες ότι σκευτεσε  την αυτοκτονία και θα πάρεις και μαζί σου όσους μπορείς  :grin:

τυπε αμα φτασουμε να γινουν οι ενοικιαστες κομαντο αυτοκτονιας την γαμησαμε  :S

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
197
Πόντοι
1.390
Κάτι τέτοιους ιδιοκτήτες τους βρίζω πατόκορφα. Ήξερα έτσι έναν τύπο που εισέπρατε παθητικό εισοδγματάκι και όταν ξενικιάστηκε έκανε 5 χρόνια να το ενοικιάσει, καθώς ζητούσε 1800 ευρω για 140 τμ σε όχι τίποτα κεντρικο δρομο ισόγειο... Τώρα το έδωσε με 350 ευρώ..

Κάτι τέτοιοι θέλουν τρομερό ψυχολογικό πόλεμο.

η εναν τσετσενο μπραβο να τους αλλαξει γνωμη  :grin:

Snoopy@

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2014
Like
0
Πόντοι
16

δεν χρειάζεται να πληρώσει όλα τα ενοίκια
θα καταγκείλει το συμβόλαιο με έναν δικηγόρο, θα καθήσει άλλους 6 μήνες και θα δώσει άλλα 6 μηνιάτικα και θα φύγει.
Αυτή είναι και η πιο ανώδυνη λύση!

εκτός αν τον φέρει στο φιλότιμο.
Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται δικηγόρο!

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
197
Πόντοι
1.390
Δεν ξέρω kostaki_ss αλλά πολλούς ιδιοκτητες που γνωρίζω έχουν την ίδια νοοτροπία.

ΓΕΝΙΚΑ ΕΔΩ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΑΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΚΕΡΔΟΣ.

ΝΟΟΤΡΟΟΠΙΑ WIN - WIN ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ.

ΝΑ ΜΗ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΘΥΜΑΤΑ

στου κουφου την πορτα μην χτυπας,παρε την πορτα και φυγε  :grin:

Snoopy@

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2014
Like
0
Πόντοι
16
Δεν ξέρω kostaki_ss αλλά πολλούς ιδιοκτητες που γνωρίζω έχουν την ίδια νοοτροπία.

ΓΕΝΙΚΑ ΕΔΩ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΑΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΚΕΡΔΟΣ.

ΝΑ ΜΗ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΘΥΜΑΤΑ
μπα
έξω είναι χειρότερα!
εκεί κάνεις συμβόλαιο ας πούμε για 5 χρόνια και σημαίνει 5 χρόνια...ακριβώς!
δεν μπορείς δηλ να φύγεις νωρίτερα (πληρώνεις όλο το ενοίκιο φύγεις δε φύγεις)
αλλά και
δεν μπορείς να μείνεις επιπλέον, εκτός αν σου ξανακάνει συμβόλαιο ο νοικοκύρης με νέους όρους.
Μπορεί δηλ εσύ να πάρεις το μπουρδελάκι του, να το κάνεις μαγαζί με πελατεία και στα 5 χρόνια να σου πει θέλω τα τριπλά γιατί ανέβηκε τώρα η αξία του μαγαζιού ΜΟΥ....αλλιώς τον πούλο και το νοικιάζω σε άλλον!  :rockon:

ευτυχώς δεν φτάσαμε ακόμα σε τέτοια μπανανία! :S

vonmakoulis

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2006
Like
6
Πόντοι
16
Απλό το ερώτημα.
Μπορείς να ενεργήσεις από μόνος σου χωρίς να χρησιμοποιήσεις (δυστυχώς για μας  :headbang:) δικηγόρο, όπως εσφαλμένα γράφτηκε παραπάνω.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 17 του νόμου 3853/2010, ο μισθωτής μπορεί να καταγγείλει την επαγγελματική μίσθωση, χωρίς τη συνδρομή κάποιου λόγου, υπό την προϋποθέση : να έχει συμπληρωθεί ένα έτος από την έναρξη της μίσθωσης και να γίνει έγγραφη δήλωση (με εξώδικο) του μισθωτή προς τον εκμισθωτή για την επικείμενη αποχώρησή του από το μίσθιο.
Τα αποτελέσματα της καταγγελίας επέρχονται μετά από τρεις (3) μήνες. Για αυτό το διάστημα ο μισθωτής καταβάλλει κανονικά τα μισθώματα. Επίσης οφείλει να καταβάλλει στον εκμισθωτή ως αποζημίωση ποσό ίσο με ένα μίσθωμα.
Καταγγέλεις λοιπόν αύριο με εξώδικο τη μίσθωση και το Μάρτη αποχωρείς. Τα νοίκια τα πληρώνεις κανονικά και με την αποχώρηση δίνεις στον ιδιοκτήτη και ένα μηνιάτικο ως αποζημίωση. Φυσικά διατηρείς την αξίωση για επιστροφή της εγγύησης.
Ελπίζω να σε κάλυψα.

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
197
Πόντοι
1.390
μπα
έξω είναι χειρότερα!
εκεί κάνεις συμβόλαιο ας πούμε για 5 χρόνια και σημαίνει 5 χρόνια...ακριβώς!
δεν μπορείς δηλ να φύγεις νωρίτερα (πληρώνεις όλο το ενοίκιο φύγεις δε φύγεις)
αλλά και
δεν μπορείς να μείνεις επιπλέον, εκτός αν σου ξανακάνει συμβόλαιο ο νοικοκύρης με νέους όρους.
Μπορεί δηλ εσύ να πάρεις το μπουρδελάκι του, να το κάνεις μαγαζί με πελατεία και στα 5 χρόνια να σου πει θέλω τα τριπλά γιατί ανέβηκε τώρα η αξία του μαγαζιού ΜΟΥ....αλλιώς τον πούλο και το νοικιάζω σε άλλον!  :rockon:

ευτυχώς δεν φτάσαμε ακόμα σε τέτοια μπανανία! :S

:S :S :S :S
σνουπυ βελγιο μενεις εσυ? :think: :think:

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.215
Πόντοι
2.356
καλημέρα στη παρέα

Κάτι τέτοιους ιδιοκτήτες τους βρίζω πατόκορφα. Ήξερα έτσι έναν τύπο που εισέπρατε παθητικό εισοδγματάκι και όταν ξενικιάστηκε έκανε 5 χρόνια να το ενοικιάσει, καθώς ζητούσε 1800 ευρω για 140 τμ σε όχι τίποτα κεντρικο δρομο ισόγειο... Τώρα το έδωσε με 350 ευρώ..

Κάτι τέτοιοι θέλουν τρομερό ψυχολογικό πόλεμο.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.215
Πόντοι
2.356
η εναν τσετσενο μπραβο να τους αλλαξει γνωμη  :grin:

ΝΑ ΜΗ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΘΥΜΑΤΑ

Επισκέπτης
Β1. Οι παλαιές πριν τις 28-2-2014 εμπορικές μισθώσεις.

Στις μισθώσεις αυτές υπάγονται κατά την ρητή πρόβλεψη της παρ.2 εδ.α’ του άρθρου 13 του νόμου 4242/2014, εκείνες που συνάφθηκαν πριν την έναρξη ισχύος του, ή που έχουν παραταθεί ή ανανεωθεί ρητώς ή σιωπηρώς (άρθρο 611 ΑΚ), πριν την έναρξη ισχύος, καθώς επίσης και των μισθώσεων, των οποίων έληξε η 12ετής διάρκεια και δεν έχουν παρέλθει εννέα μήνες από την λήξη της διάρκειας αυτής. Η πρόβλεψη περί της συμπερίληψης των σιωπηρώς ανανεωθέντων συμβάσεων στο προστατευτικό καθεστώς του Π.Δ. 34/1995, όπως ίσχυε πριν τις καταργήσεις του ν.4242/2014, αλλά με τις τροποποιήσεις που θα επισημανθούν κατωτέρω, σημαίνει ότι συμπεριλαμβάνει και τις εμπορικές συμβάσεις προφανώς, στις οποίες έχει λήξει η 12ετία από την σύναψη, έχει παρέλθει και το 9μηνο παράτασης και ο μισθωτής εξακολουθεί να καταβάλει το μίσθωμα, ο δε εκμισθωτής να μην εναντιώνεται, καθιστώντας την σύμβαση αορίστου χρόνου.

Και για αυτές τις παλαιές συμβάσεις ωστόσο, ο νόμος επιφύλαξε μικρές, αλλά σημαντικές τροποποιήσεις στο ισχύον καθεστώς:

Α) Ως προς την καταγγελία της μίσθωσης:

Κατά τις γενικές και γνωστές διατάξεις του Π.Δ. 34/1995, ισχύουν ως προς τις παλαιές μισθώσεις τα ίδια. Δηλαδή για τις ορισμένου χρόνου μισθώσεις, που δεν έχουν λήξει, ισχύει η υποχρέωση καταγγελίας τρεις μήνες πριν από την αποχώρηση από την πλευρά του μισθωτή, μετά την παρέλευση ενός έτους από την μίσθωση, με την καταβολή ενός επιπλέον μισθώματος αποζημίωσης (που είναι δεδομένη, άρθρο 43).
Για τις αορίστου χρόνου μισθώσεις ισχύει η καταγγελία σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα, δηλ. για την συνήθη περίπτωση της πρόβλεψης καταβολής μηνιαίου μισθώματος, η υποχρέωση καταγγελίας είναι  15 ημέρες πριν την αποχώρηση από το μίσθιο (άρθρο 609 ΑΚ).

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
197
Πόντοι
1.390
Δεν νομίζω να εξαιρείται. Θα φτιάξουμε κάποια στιγμή ένα τέτοιο thread όμως για να συζητήσουμε όλα αυτά. Χωρίς ίχνος εμπάθειας απέναντι σε κανέναν επαγγελματία θεωρώ ότι απλώς κοροιδευουν τον κόσμο. Είναι τραγικό ακόμα και στις μέρες μας να υπάρχουν τέτοιου είδους δραστηριότητες. Δεν παράγουν τίποτα και δεν προσφέρουν τίποτα. Μόνο παίρνουν χρήματα. Και δεν είμαι άσχετος. Το έχω ψάξει πολύ το πράγμα.

Τέλος πάντων. Ζητω συγνώμη. Συνεχίζουμε το θέμα του νηματοθέτη

μου αρεσει η σοβαροτητα σου σε ενα σαιτ πουτανιαρηδων ανωμαλων μπαχαλακηδων και τρολλ  :tooth: :tooth:

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.215
Πόντοι
2.356
Β1. Οι παλαιές πριν τις 28-2-2014 εμπορικές μισθώσεις.

Στις μισθώσεις αυτές υπάγονται κατά την ρητή πρόβλεψη της παρ.2 εδ.α’ του άρθρου 13 του νόμου 4242/2014, εκείνες που συνάφθηκαν πριν την έναρξη ισχύος του, ή που έχουν παραταθεί ή ανανεωθεί ρητώς ή σιωπηρώς (άρθρο 611 ΑΚ), πριν την έναρξη ισχύος, καθώς επίσης και των μισθώσεων, των οποίων έληξε η 12ετής διάρκεια και δεν έχουν παρέλθει εννέα μήνες από την λήξη της διάρκειας αυτής. Η πρόβλεψη περί της συμπερίληψης των σιωπηρώς ανανεωθέντων συμβάσεων στο προστατευτικό καθεστώς του Π.Δ. 34/1995, όπως ίσχυε πριν τις καταργήσεις του ν.4242/2014, αλλά με τις τροποποιήσεις που θα επισημανθούν κατωτέρω, σημαίνει ότι συμπεριλαμβάνει και τις εμπορικές συμβάσεις προφανώς, στις οποίες έχει λήξει η 12ετία από την σύναψη, έχει παρέλθει και το 9μηνο παράτασης και ο μισθωτής εξακολουθεί να καταβάλει το μίσθωμα, ο δε εκμισθωτής να μην εναντιώνεται, καθιστώντας την σύμβαση αορίστου χρόνου.

Και για αυτές τις παλαιές συμβάσεις ωστόσο, ο νόμος επιφύλαξε μικρές, αλλά σημαντικές τροποποιήσεις στο ισχύον καθεστώς:

Α) Ως προς την καταγγελία της μίσθωσης:

Κατά τις γενικές και γνωστές διατάξεις του Π.Δ. 34/1995, ισχύουν ως προς τις παλαιές μισθώσεις τα ίδια. Δηλαδή για τις ορισμένου χρόνου μισθώσεις, που δεν έχουν λήξει, ισχύει η υποχρέωση καταγγελίας τρεις μήνες πριν από την αποχώρηση από την πλευρά του μισθωτή, μετά την παρέλευση ενός έτους από την μίσθωση, με την καταβολή ενός επιπλέον μισθώματος αποζημίωσης (που είναι δεδομένη, άρθρο 43).
Για τις αορίστου χρόνου μισθώσεις ισχύει η καταγγελία σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα, δηλ. για την συνήθη περίπτωση της πρόβλεψης καταβολής μηνιαίου μισθώματος, η υποχρέωση καταγγελίας είναι  15 ημέρες πριν την αποχώρηση από το μίσθιο (άρθρο 609 ΑΚ).

Σωστός

ΆΣΧΕΤΟ με αφορμή το νικ σου: Είδα κάπου στο πεδίο του Άρεως μια μεγάλη επιγραφη που έλεγε: Αστρολογια Μίδας νομίζω.., πόσο ανόητος και βλάκας πρέπει να είναι κάποιος για να πιστευει σε αυτά. Ακόμα και από τη πλευρά της φυσικής να το δεις τα άστρα δεν κινούνται προβλέψιμα. Το λέει ακόμα και το κινέζικο ωροσκόπιο. Θεωρώ κάποιοι πρέπει να πάψουν να κοροιδευουν τον κόσμο πατώντας στη χαζομάρα του.

Επισκέπτης
Σωστός

ΆΣΧΕΤΟ: Είδα κάπου στο πεδίο του Άρεως μια μεγάλη επιγραφη που έλεγε: Αστρολογια Μίδας νομίζω.., πόσο ανόητος και βλάκας πρέπει να είναι κάποιος για να πιστευει σε αυτά. Ακόμα και από τη πλευρά της φυσικής να το δεις τα άστρα δεν κινούνται προβλέψιμα. Το λέει ακόμα και το κινέζικο ωροσκόπιο. Θεωρώ κάποιοι πρέπει να πάψουν να κοροιδευουν τον κόσμο πατώντας στη χαζομάρα του.

σωστός εξαιρείται μόνο ο μήδας που είδες στην Λ.Αλεξάνδρας γιατί είναι δε ρίαλ θινγκ :thumbsup:

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.215
Πόντοι
2.356
σωστός εξαιρείται μόνο ο μήδας που είδες στην Λ.Αλεξάνδρας γιατί είναι δε ρίαλ θινγκ :thumbsup:

Δεν νομίζω να εξαιρείται. Θα φτιάξουμε κάποια στιγμή ένα τέτοιο thread όμως για να συζητήσουμε όλα αυτά. Χωρίς ίχνος εμπάθειας απέναντι σε κανέναν επαγγελματία θεωρώ ότι απλώς κοροιδευουν τον κόσμο. Είναι τραγικό ακόμα και στις μέρες μας να υπάρχουν τέτοιου είδους δραστηριότητες. Δεν παράγουν τίποτα και δεν προσφέρουν τίποτα. Μόνο παίρνουν χρήματα. Και δεν είμαι άσχετος. Το έχω ψάξει πολύ το πράγμα.

Επισκέπτης

πόσο λες να το νοικιάζει το γωνιακό κτίριο ο μήδας βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο σκέψου πόσα λεφτά θα βγάζει τ'αξίζει όμως ο κερατάς ;)

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.215
Πόντοι
2.356
πόσο λες να το νοικιάζει το γωνιακό κτίριο ο μήδας βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο σκέψου πόσα λεφτά θα βγάζει τ'αξίζει όμως ο κερατάς ;)

ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ. ΝΑΙ.

Το ότι βγάζει κάποιος επιχειρηματίας χρήματα σημαίνει ότι το αξίζει να τα βγάζει.

Βέβαια αυτή η "αξία" δεν σημαίνει απόλυτα και ηθική αξία. Μπορεί να πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Μαγκιά του που μπορεί και βρίσκει ακόμα και σήμερα θύματα, για να σου μιλήσω την επιχειρηματική γλώσσα. Ωστόσο αυτό δεν συνεπάγεται κανενός είδους ηθική αξία. Απλώς ωμά καλύπτεις μια ανάγκη ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ενός ατόμου που νομίζει ότι θα πάρει κάποια συμβουλή.

Αναφέρομαι στις υπηρεσίες ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ που διαφημίζεις έμμεσα μέσω του ονόματός σου.

Οι άνθρωποι και οι οργανισμοί - εταιρείες που κάνουν δραστηριότητες αστρολογίας θεωρώ ότι απλώς δουλεύουν τον κόσμο. Αυτή είναι μια καθαρά δική μου θέωρηση η οποία χρήζει συζήτησης σε άλλο θρεντ. Μπορεί κάποιος να διαφωνεί.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom