Νέα

Απόψε βγαίνουμε απ' το ευρώ...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα tzimanis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 151
  • Εμφανίσεις 9K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
οι συναλλαγες 8α γινονται σε USD πχ - που σημαινει πρακτικα πωληση Drachma (για αγορα USD) που σημαινει πρακτικα επιτοκια κατα8εσεων σε..λογαρι8μικη κλιμακα που σημαινει πλη8ωρισμος σε εκ8ετικη κλιμακα που σημαινει οτι η Δημοκρατια της Βαιμαρης 8α ειναι πρελουδιο  ;)

ολα αυτα με τους κερδοσκοπους εκτος τηε εξισωσης  :grin:

ρε, μπας και είσαι ο κληρονόμος του Οσάμα?
σταμάτα να τρομοκρατείς!
:grin: :grin:

fantaros25

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16
23μισό είμαι πια..Κοίτα αν κάνω μεταπτυχιακό θα κάνω MBA κάπου στα 30 μου ή αν έχω πολύτιμη προυπηρεσία πάνω από 5 χρόνια θα πάω για MBA σε καλό Αγγλικό Πανεπιστήμιο και ενώ θα μαι εκεί θα ναι πιο εύκολο να ψάχνω δουλειά.

Ναι ας μας πει για την Global.Με έβαλε σε σκέψεις.Βέβαια εμένα με στέλνουν στην PWC που συνεργάζονται.Όμως αν δω τίποτα σκούρα και να μην βοηθούν όσο πρέπει σε κάποιο paper θα πάω παράλληλα κρυφά στην Global αν μου πουν και άλλοι καλά.Πόσο πάει στην Global το μαλλί;
στο ιδιο κοστος ειναι αλλα ειναι καλυτερα...
πιο εμπειροι γενικα , ειδικα στα P. Το pwc academy πηγε απατο οπως το εστησαν και τωρα το ανελαβαν αλλοι σε συνεργασια με ενα κυπριακο (εκπληξη!!) πανεπιστημιο...

orbgr

Μέγας
Εγγρ.
2 Μαΐ 2006
Κριτικές
10
Like
10
Πόντοι
3.597
το acca ποναει φιλε...

ειναι δυσκολο και αν το πληρωσεις απο την τσεπη σου, παει γυρω 14-15 χιλιαρικα (αν δεν κοπεις και ξαναδωσεις)
κραταει οσο θελεις, αφου μπορεις να δινεις οσα μαθηματα θελεις. αλλα για εργαζομενο, δε βλεπω εφικτο για πανω απο 2 ανα εξεταστικη (δηλαδη 4 το χρονο)
πας δηλαδη για 3 χρονια περιπου (αν εχεις 2-3 απαλλαγες)

το IFRS ειναι καλο. εμας μας το κανει και αυτο η εταιρεια απο καποιο χρονο και μετα και αν εχεις προχωρησει το acca.
ειναι και αυτο σχετικα δυσκολο, αλλα κραταει ενα εξαμηνο και το κοστος ειναι πιο νορμαλ.
μετραει να το εχεις.

και τα δυο γενικα ειναι καλα και μετρανε. αλλα να ξερετε οτι με ΑCCA δεν εισαι ορκωτος... πρεπει να δουλευες σαν ελεγκτης για χρονια.
αλλιως εισαι απλα κατοχος ACCA.

Το σκέφτομαι σοβαρά το IFRS (μεσω ΛΑΕΚ 0,45% βεβαία,ουσιαστικά να τα πληρώσει η εταιρεία) και απο οτι ειδα το 6μηνο είναι γυρω στα 1800 euro(τα βάζεις και απο την τσέπη σου που λεει ο λογος).
Αναρωτιέμαι στην Ελλάδα(χωρα επαγγελματικής ασυδοσίας) και στα 31 αξίζει περεταιρω εξειδίκευση η' άπλα Οικονομικό Επιμελητήριο με άδεια Οικονομολόγου και σε 4-5 χρονάκια με υπογραφή Α' κατηγορίας??

fantaros25

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16
Το σκέφτομαι σοβαρά το IFRS (μεσω ΛΑΕΚ 0,45% βεβαία,ουσιαστικά να τα πληρώσει η εταιρεία) και απο οτι ειδα το 6μηνο είναι γυρω στα 1800 euro(τα βάζεις και απο την τσέπη σου που λεει ο λογος).
Αναρωτιέμαι στην Ελλάδα(χωρα επαγγελματικής ασυδοσίας) και στα 31 αξίζει περεταιρω εξειδίκευση η' άπλα Οικονομικό Επιμελητήριο με άδεια Οικονομολόγου και σε 4-5 χρονάκια με υπογραφή Α' κατηγορίας??
κοιτα, μια πιστοποιηση ειναι μια πιστοποιηση... μια καλη γραμμη στο βιογραφικο σου.
το τι αξιζει και τι οχι, μονο η νεκροψια θα το δειξει
λες το 31 λες και εισαι 50...χαλαρωσε... δεν εχεις μεινει πισω σε κατι.. απ οτι καταλαβα δουλευεις, δεν καθεσαι...

εγω στη θεση σου, αν μου περισσευαν το IFRS θα το εκανα.
το ACCA αν δεν εισαι του κλαδου της ελεγκτικης, θα σου ελεγα οτι ειναι τζαμπα ταλαιπωρια. εκτος αν το κανεις σαν υποκαταστατο μεταπτυχιακου.

orbgr

Μέγας
Εγγρ.
2 Μαΐ 2006
Κριτικές
10
Like
10
Πόντοι
3.597
κοιτα, μια πιστοποιηση ειναι μια πιστοποιηση... μια καλη γραμμη στο βιογραφικο σου.
το τι αξιζει και τι οχι, μονο η νεκροψια θα το δειξει
λες το 31 λες και εισαι 50...χαλαρωσε... δεν εχεις μεινει πισω σε κατι.. απ οτι καταλαβα δουλευεις, δεν καθεσαι...

εγω στη θεση σου, αν μου περισσευαν το IFRS θα το εκανα.
το ACCA αν δεν εισαι του κλαδου της ελεγκτικης, θα σου ελεγα οτι ειναι τζαμπα ταλαιπωρια. εκτος αν το κανεις σαν υποκαταστατο μεταπτυχιακου.

Δουλεύω ήδη εδώ και μια 5τια και σε απαιτητικό κλάδο,του λεγόμενου "above the line" στην διαφήμιση(εκτυπώσεις κτλ) αλλά όπως και εσύ έχω την ατυχία να δουλεύω σε μια επαγγελματικά δυσλειτουργική και βουλιμικη χώρα(υπερπληθωρα πτυχιούχων βλέπεις..)
Εαν έχεις την τύχη να δουλεύεις σε ενα πολυεθνικό περιβάλλον(είπες δουλεύεις σε Πολυεθνική?) ισως να μην το βιώνεις στην καθημερινότητά σου αλλα πίστεψέ με σε επιχείρηση με Ελληνικές δομές στα 31-32 σου δεν νιώθεις επαγγελματικά ανταγωνιστικός οσες "καλες γραμμές" και εαν έχεις στο βιογραφικό σου ...
Δεν θες να σου πω αντιμετώπιση σε interviews που κανω σε ξένες εταιρίες(γίνονται και μεσώ Skype σοβαρά interviews,για τον φίλο που το ανέφερε πριν) σχετικά με την Ελληνική προϋπηρεσία μου... & στις σπουδές αυτο που αναφέρουν μόνο ειναι το "MBA- Gatton Univ." για ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ, σαν να μην υπάρχει...

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.274
Πόντοι
8.006
Πώς καταφερε ο Τσολιας να βαλει κατι, το οποιο παιζει μουσικη χωρις να μπορεις να το σταματησεις??????

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
και η ελληνική κυβέρνηση ως αντίποινα διαρρέει φήμες ότι θα βγει από το Ευρώ παίρνοντας μαζί της και όλα όσα χρωστάει στους ευρωπαίους εταίρους ???? !!!!!

ΩΡΑΙΟ ΤΟ αστειακι σου... αλλα δεν εχεις να κανεις με ελληνες. Αλλα με ξενους.

Αυτοι πριν σε δανεισουν να ξερεις πως εχουν παρει ολα τα μετρα που χρειαζεται

και εχουν σκεφτει τα παντα εκ των προτερων. Να χασουν τα λεφτα τους αποκλειεται.

fantaros25

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16
Δουλεύω ήδη εδώ και μια 5τια και σε απαιτητικό κλάδο,του λεγόμενου "above the line" στην διαφήμιση(εκτυπώσεις κτλ) αλλά όπως και εσύ έχω την ατυχία να δουλεύω σε μια επαγγελματικά δυσλειτουργική και βουλιμικη χώρα(υπερπληθωρα πτυχιούχων βλέπεις..)
Εαν έχεις την τύχη να δουλεύεις σε ενα πολυεθνικό περιβάλλον(είπες δουλεύεις σε Πολυεθνική?) ισως να μην το βιώνεις στην καθημερινότητά σου αλλα πίστεψέ με σε επιχείρηση με Ελληνικές δομές στα 31-32 σου δεν νιώθεις επαγγελματικά ανταγωνιστικός οσες "καλες γραμμές" και εαν έχεις στο βιογραφικό σου ...
Δεν θες να σου πω αντιμετώπιση σε interviews που κανω σε ξένες εταιρίες(γίνονται και μεσώ Skype σοβαρά interviews,για τον φίλο που το ανέφερε πριν) σχετικά με την Ελληνική προϋπηρεσία μου... & στις σπουδές αυτο που αναφέρουν μόνο ειναι το "MBA- Gatton Univ." για ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ, σαν να μην υπάρχει...
κοιτα... θα σου πω κατι φιλικα και χωρις να θελω να μειωσω κατι...
την καριερα που φαινεται να κυνηγας... δε μπορεις να την πιασεις με τις παρουσες συνθηκες.
γιατι εισαι απο ΤΕΙ πειραια με MBA στο Gatton Univ.
οταν για τις high profile θεσεις ο αλλος ειναι πχ απο ΑΣΟΕΕ και εχει ΜΒΑ η Msc απο το LSE ή απο το City, εισαι χαμενος απο την αρχη...

εγω εχω πραγματι την τυχη να δουλευω σε απολυτα πολυεθνικο περιβαλλον, ειμαι στον 4ο πλεον χρονο δουλειας, εχω πτυχιο ΑΕΙ και master αγγλια
και παλι δε βλεπω να σκοτωνονται οι εργοδοτες να μου κανουν recruiting... θελω να σου πω απλα , οτι οι καιροι ειναι δυσκολοι και ολοι
αναγκαστικα αναπροσαρμοζουμε τις προσδοκιες μας και αυτα που σχεδιαζαμε για την καριερα μας....

medaphoar

Μέλος
Εγγρ.
10 Μαρ 2007
Κριτικές
41
Like
0
Πόντοι
11
To ACCA παντως,για το βαθμο δυσκολιας του,πληρωνεται αρκετα καλα στην Αγγλια.

Vagelis_20

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιουλ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
6
την καριερα που φαινεται να κυνηγας... δε μπορεις να την πιασεις με τις παρουσες συνθηκες.
οταν για τις high profile θεσεις ο αλλος ειναι πχ απο ΑΣΟΕΕ και εχει ΜΒΑ η Msc απο το LSE ή απο το City, εισαι χαμενος απο την αρχη...

εγω εχω πραγματι την τυχη να δουλευω σε απολυτα πολυεθνικο περιβαλλον, ειμαι στον 4ο πλεον χρονο δουλειας, εχω πτυχιο ΑΕΙ και master αγγλια
και παλι δε βλεπω να σκοτωνονται οι εργοδοτες να μου κανουν recruiting... θελω να σου πω απλα , οτι οι καιροι ειναι δυσκολοι και ολοι
αναγκαστικα αναπροσαρμοζουμε τις προσδοκιες μας και αυτα που σχεδιαζαμε για την καριερα μας....

Πλεόν εγώ πιστεύω είναι τι ξέρεις.Οι πολυεθνικές ειδικά έχουν κι άλλα καλά.Πριν καμια δεκαριά χρόνια αν και δεν ήσουν άνεργος αν είχες σπουδάσει έξω ειδικά στην Αγγλία που τα πτυχία είναι 3 χρόνισ ο ΔΙΚΑΤΣΑ δεν σε αναγνώριζε και ήσουν αποκλεισμένος από διαφορες καριέρες.Οι πολυεθνικές πρώτες και καλύτερες πτυχία από καλά Αγγλίκα πανεπιστήμια τα δέχονται και χωρίς να ζητούν αναγνώριση εκτός κι αν το πανεπιστήμιο δεν είναι καλό ή είναι κάνα πρώην polytechnic..

Ο φίλος μου ο Κώστας τέλειωσε στο Manchester Business School management με 2.2 είχε τελειώσει και στο ΤΕΙ Πειραιά Λογιστική και με το που ρθε Ελλάδα βρήκε δουλειά στην KPMG.Πλέον είναι Ελβετία με τη σύζυγο και έχει πολύ καλή δουλειά και ζωή.

orbgr

Μέγας
Εγγρ.
2 Μαΐ 2006
Κριτικές
10
Like
10
Πόντοι
3.597

Οχι,τι να μειώσεις ρε συναγωνιστή? Εχω επίγνωση των πραγμάτων, άπλα αυτό που θελω να σου πω οτι αυτην εικονα που εχουμε εμεις για τα εργασιακή μας καθημερινότητα(και ας θεωρησε "στελεχος" στον τομεα σου) απεχει παρασαγκας απο αυτο που εισπράττει κάποιος απο το εξωτερικό που θα σου κάνει ενα interniew ,αλλα αυτό θα το ξέρεις καλύτερα απο έμενα αφου δουλεύεις σε απολυτα πολυεθνικό περιβάλλον οπως λες..

Anyway για να μην spam-ρουμε αλλο το θεμα εδω, προς το παρόν λοιπόν EUR με εσωτερική υποτίμηση (λιγο-λιγο καθημερινα...)

fantaros25

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16
Πλεόν εγώ πιστεύω είναι τι ξέρεις.Οι πολυεθνικές ειδικά έχουν κι άλλα καλά.Πριν καμια δεκαριά χρόνια αν και δεν ήσουν άνεργος αν είχες σπουδάσει έξω ειδικά στην Αγγλία που τα πτυχία είναι 3 χρόνισ ο ΔΙΚΑΤΣΑ δεν σε αναγνώριζε και ήσουν αποκλεισμένος από διαφορες καριέρες.Οι πολυεθνικές πρώτες και καλύτερες πτυχία από καλά Αγγλίκα πανεπιστήμια τα δέχονται και χωρίς να ζητούν αναγνώριση εκτός κι αν το πανεπιστήμιο δεν είναι καλό ή είναι κάνα πρώην polytechnic..

Ο φίλος μου ο Κώστας τέλειωσε στο Manchester Business School management με 2.2 είχε τελειώσει και στο ΤΕΙ Πειραιά Λογιστική και με το που ρθε Ελλάδα βρήκε δουλειά στην KPMG.Πλέον είναι Ελβετία με τη σύζυγο και έχει πολύ καλή δουλειά και ζωή.
το δεχομαι φιλε μου...
αλλα this... last year...οχι το 2011.

εκτος απο τις ελεγκτικες, ξερεις πολλες πολυεθνικες που προσλαμβανουν πλεον ? οτι πτυχιο και να χεις αν δεν εχεις βυσμα...

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220

Δεν εχουν σχεση οι τιτλοι , οταν βγαινεις απο μια σχολη και δεν εχεις ιδεα.

Και δεν εχεις ιδεα γιατι εχεις μπει στο τρυπακι "διαβαζω για να με εξετασουν" οχι "διαβαζω για να δημιουργησω..."

επομενως δεν εχεις μαθει να διαβαζεις. Και οποιος δεν εχει μαθει να διαβαζει θα αργησει να μαθει και να γινει εξυπνος.

Μετα.... ισως εισαι σε λαθος χωρα. Ισως υπαρχουν ευκαιριες που δεν εχεις βρει. Γιατι δεν εχεις μαθει να ψαχνεις... ειναι ενα ακομη αρνητικο που κανουν τα μεταπτυχιακα και διδακτορικα ... αφηνεις την τυχη σου στους αλλους. ΠΟτε κανεις δεν προκειται να σου μαθει τα πιο σημαντικα μυστικα... τα ψαχνεις μονος σου και αν εχεις αποριες ρωτας με τροπο ωστε να "κλεψεις" την πληροφορια.

Αλλα αυτα ειναι για επαγγελματιες. Για ανθρωπους που οντως τους ενδιαφερει η δουλεια τους. Οχι για τυπους που χαλανε ενα 70% στις γκομενες ενα 30% στην δουλεια και μετα παραπονιουντε.

Διαλεγεις και παιρνεις.

fantaros25

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16
Οχι,τι να μειώσεις ρε συναγωνιστή? Εχω επίγνωση των πραγμάτων, άπλα αυτό που θελω να σου πω οτι αυτην εικονα που εχουμε εμεις για τα εργασιακή μας καθημερινότητα(και ας θεωρησε "στελεχος" στον τομεα σου) απεχει παρασαγκας απο αυτο που εισπράττει κάποιος απο το εξωτερικό που θα σου κάνει ενα interniew ,αλλα αυτό θα το ξέρεις καλύτερα απο έμενα αφου δουλεύεις σε απολυτα πολυεθνικό περιβάλλον οπως λες..

Anyway για να μην spam-ρουμε αλλο το θεμα εδω, προς το παρόν λοιπόν EUR με εσωτερική υποτίμηση (λιγο-λιγο καθημερινα...)
κοιτα, ο καθενας ειναι μεγαλο η μικρο ψαρι , αναλογα με η λιμνη που κολυμπαει...

στην ελλαδα εισαι "στελεχος", αλλου μπορει να εισαι μηδενικο...

εγω σου ευχομαι να βρεις μια ευκαιρια για κατι καλυτερο για τον εαυτο σου, αφου το θελεις και προφανως το κυνηγας.

orbgr

Μέγας
Εγγρ.
2 Μαΐ 2006
Κριτικές
10
Like
10
Πόντοι
3.597
το δεχομαι φιλε μου...
αλλα this... last year...οχι το 2011.

εκτος απο τις ελεγκτικες, ξερεις πολλες πολυεθνικες που προσλαμβανουν πλεον ? οτι πτυχιο και να χεις αν δεν εχεις βυσμα...

Εεετσιιι....

Η ΚΡΜG ποια είναι?

fantaros25

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16

Και δεν εχεις ιδεα γιατι εχεις μπει στο τρυπακι "διαβαζω για να με εξετασουν" οχι "διαβαζω για να δημιουργησω..."

επομενως δεν εχεις μαθει να διαβαζεις. Και οποιος δεν εχει μαθει να διαβαζει θα αργησει να μαθει και να γινει εξυπνος.

Μετα.... ισως εισαι σε λαθος χωρα. Ισως υπαρχουν ευκαιριες που δεν εχεις βρει. Γιατι δεν εχεις μαθει να ψαχνεις... ειναι ενα ακομη αρνητικο που κανουν τα μεταπτυχιακα και διδακτορικα ... αφηνεις την τυχη σου στους αλλους. ΠΟτε κανεις δεν προκειται να σου μαθει τα πιο σημαντικα μυστικα... τα ψαχνεις μονος σου και αν εχεις αποριες ρωτας με τροπο ωστε να "κλεψεις" την πληροφορια.

Αλλα αυτα ειναι για επαγγελματιες. Για ανθρωπους που οντως τους ενδιαφερει η δουλεια τους. Οχι για τυπους που χαλανε ενα 70% στις γκομενες ενα 30% στην δουλεια και μετα παραπονιουντε.

Διαλεγεις και παιρνεις.
οι τιτλοι δεν εχουν σημασια ουσιαστικη και στην πραγματικοτητα δε σου εξασφαλιζουν τιποτα...
αλλα σε entry level δουλειες ή οταν ειναι καθαρα θεμα πτυχιων η επιλογη , ειναι το μοναδικο ¨"αντικειμενικο" κριτηριο.

σαφως διαλεγεις και παιρνεις για το πως θα δουλεψεις και το ποιες ειναι οι προτεραιοτητες σου.

δε διαφωνουμε σε κατι ουσιαστικα.

orbgr

Μέγας
Εγγρ.
2 Μαΐ 2006
Κριτικές
10
Like
10
Πόντοι
3.597

Διαλεγεις και παιρνεις.

100% μαζι σου.....

fantaros25

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16

Εεετσιιι....

Η ΚΡΜG ποια είναι?
μια Big4 ελεγκτικη...

medaphoar

Μέλος
Εγγρ.
10 Μαρ 2007
Κριτικές
41
Like
0
Πόντοι
11

Κατα βαση κοιτανε τι μπορεις απο τις θεωριτκες γνωσεις σου να εφαρμοσεις.Στην εταιρεια που δουλευω υπαρχει ελληνας μεσηλικας με μοναδικο πτυχιο(BSc) απο υποβαθμισμενο ελληνικο ΑΕΙ,ωστοσο κατεχει τα στοχαστικα μοντελα και τις μεθοδους του αρκετα καλα και αμοιβεται αναλογα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom