You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Απόψε βγαίνουμε απ' το ευρώ...
- Μέλος που άνοιξε το νήμα tzimanis
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 151
- Εμφανίσεις 9K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
Vagelis_20
Μέλος
- Εγγρ.
- 9 Ιουλ 2009
- Κριτικές
- 1
- Like
- 2
- Πόντοι
- 6
Α μπραβο ρε φιλε, πες τα.
Γιατι βγηκαν αμεσως μερικοι και αρχισαν τα "μπραβο, πηγαινε, καλη τυχη, εδω δεν εχει μελλον".
Άσε ρε είναι πούστηδες στην εργασία.Κάνουν τρελά καψώνια στα παιδιά.Ο Φάνης ο φιλαράκος μου τελειώνει Management στο Warwick και επειδή βγάζει 2.2 του συμπεριφέρονται λες και δεν έχει πτυχίο...Παιρνάς από πολλά στάδια για να σε πάρουν.Είναι ψυχομετρικά τεστ,τηλεφωνική συνέντευξη,δεύτερη συνέντευξη και αν όλα οκ τότε μάλλον σε παίρνουν.Εκεί όλα τα παιδιά έχουν πτυχία και πολλοί Άγγλοι κυρίως επειδή τα απιδιά ε΄χουν μάθει να δουλεύουν απο το δημοτικό σχολείο άνετα βγάζουν 2.1 δηλαδή βαθμούς πάνω από 7 ενώ Ελλάδα ο κάθε μπουχέσας παλεύει 6 χρόνια να βγάλει τη σχολή με κάνα 6..
Αν έχεις σοβαρή προυπηρεσία έχεις καλές πιθανότητες να σε πάρουν ως experienced και δεν μετρά ο βαθμός πτυχίου.Αν πας ως φρέσκος γάματα..Στην καλύτερη αν δεν είσαι ταλέντο και αριστούχος να ξεκινήσεις σε καμια ατομική επιχείρηση με μισθό τίποτα 13000 λίρες το χρόνο που φυσικά δεν ζεις Αγγλία...
alex71
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2010
- Κριτικές
- 1
- Like
- 32.274
- Πόντοι
- 8.006
Κοιτα. Η αποψη μου ειναι οτι το να αποφασισεις ξαφνικα να πας στο εξωτερικο ειναι οχι απλα ρισκο, αλλά ουσιαστικη αυτοκτονια.Και τη να κανει εδω,να περιμενει να πεινασει Εξαλλου αν καποιος ειναι νεος,το βλεπει σαν περιπετεια,σαν μια αλλαγη στη ζωη που μπορει να του δωσει κινητρο.Βεβαια οπως ειπες δεν ειναι σιγουρο οτι θα κανει αυτο που θελει εκει,αλλα χωρις ρισκο γινεται?..
Ειναι πολυ διαφορετικο, αν εχεις ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ εξω, και συνεχιζεις στη χωρα που σπουδασες.
Εκει πια γνωριζεις και προσωπα και πραγματα και νοοτροπιες.
Το να σπουδασω στην Ελλαδα και επειδη δεν βλεπω εδω προοπτικη, να αποφασισω να παω εξω, χωρις καμια εγγυηση και χωρις καμια εξασφαλιση, μονο και μονο επειδη εχω ενα πτυχιο, μου φαινεται ατοπο.
++++++++++++++++++++++Θα βγούμε όμως σύντομα και τότε ούτε ο Θεός δεν θα μας λυπηθεί..Αν βγούμε από το ευρώ όπως προβλέπω σε περίπου 5 χρόνια και είμαστε στην ΕΕ θα μας τσακίσουν.Ούτε δάνεια θα δίνουν θα απαιτήσουν το χρέος να πληρωθεί άμεσα και τότε θα μας ζητήσουν και κανα νησί και θα γίνουμε ραγιάδες των Ευρωπαίων...
Έτσι μας καταντησε ο Σημίτης.Αυτός είναι ο μέγας εγκληματίας και καθίκι.Ο Καραμανλής το 2004 ο μεγαλύτερος λαικιστής μαλάκας και ο Γιώργος ένας βλάκας που δεν ξέρει ούτε να διαπραγματεύεται ούτε να προτείνει λύσεις.Να χέσω το πτυχίο απο την Αμερική.
Ο μόνος που μπορούσε να μας βγάλει από το αδιέξοδο πολλά χρόνια πριν ήταν ο Μητσοτάκης και γελάτε όσο θέλετε.Ήταν ο μόνος που έβλεπε το χρέος από τα τερτίπια του Ανδρέα να παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις και θέλησε να πάρει μέτρα να μειωθεί ώστε να μην καταντήσουμε μια μέρα να χρεωκοπήσουμε.Όταν ήθελε να φύγουν οι μισοί που δουλεύαν στην Ολυμπιακή,τη ΔΕΗ,τον ΟΤΕ και ΔΕΚΟ.Όταν ήθελε να γίνυον επενδύσεις στον ιδιωτικό τομέα τότε όλοι οι ΠΑΣΟΚΟΙ που θα χάναν την μόνιμη καρέκλα τον καταψήφισαν το 1993.
Τώρα πάρτε τα όλα!
Βιάζεσαι φίλε..Είναι πολύ περίπλοκη η αγορά εργασίας εκεί.Τι έχετε σπουδάσει;Και βαθμούς αν επιτρεπεται..Για συνέντευξη από ότι μου πε ο personagratta οι μεγάλες εταιρίες σου κάνουν τα αεροπορικά να πας.Όμως από κάποιον ξέρω ότι κάνα συνέντευξη μέσω web camera.
Η κοπελα μου εχει εργαστει στην Αγγλια 8 χρονια HR και εγω εχω κανει μεταπτυχιακο αγγλια aerospace engineering και Ελλαδα Πολυτεχνειο.
Οι σοβαρες εταιριες δεν κανουν συνεντευξη μεσω web cam,καθως εχουνε πολλα σταδια και στο τελικο σταδιο εχεις συνεντευξη.
Δε κατηγορω ουτε κρινω κανενα,καθενας κρινει για τον ευατο του και πραττει,παντως δεν ειμαι ο μονος που την κανω,προσωπικα ξερω και αλλους, και μαλιστα ολοι πτυχιουχοι!
alex71
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2010
- Κριτικές
- 1
- Like
- 32.274
- Πόντοι
- 8.006
Εξυπακουεται ότι η ψηφος του ελληνικου λαου το 1993, αποδεικνυει ότι ειναι αξιος της μοιρας του και δεν του αξιζει να δει ασπρη μερα.Θα βγούμε όμως σύντομα και τότε ούτε ο Θεός δεν θα μας λυπηθεί..Αν βγούμε από το ευρώ όπως προβλέπω σε περίπου 5 χρόνια και είμαστε στην ΕΕ θα μας τσακίσουν.Ούτε δάνεια θα δίνουν θα απαιτήσουν το χρέος να πληρωθεί άμεσα και τότε θα μας ζητήσουν και κανα νησί και θα γίνουμε ραγιάδες των Ευρωπαίων...
Έτσι μας καταντησε ο Σημίτης.Αυτός είναι ο μέγας εγκληματίας και καθίκι.Ο Καραμανλής το 2004 ο μεγαλύτερος λαικιστής μαλάκας και ο Γιώργος ένας βλάκας που δεν ξέρει ούτε να διαπραγματεύεται ούτε να προτείνει λύσεις.Να χέσω το πτυχίο απο την Αμερική.
Ο μόνος που μπορούσε να μας βγάλει από το αδιέξοδο πολλά χρόνια πριν ήταν ο Μητσοτάκης και γελάτε όσο θέλετε.Ήταν ο μόνος που έβλεπε το χρέος από τα τερτίπια του Ανδρέα να παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις και θέλησε να πάρει μέτρα να μειωθεί ώστε να μην καταντήσουμε μια μέρα να χρεωκοπήσουμε.Όταν ήθελε να φύγουν οι μισοί που δουλεύαν στην Ολυμπιακή,τη ΔΕΗ,τον ΟΤΕ και ΔΕΚΟ.Όταν ήθελε να γίνυον επενδύσεις στον ιδιωτικό τομέα τότε όλοι οι ΠΑΣΟΚΟΙ που θα χάναν την μόνιμη καρέκλα τον καταψήφισαν το 1993.
Τώρα πάρτε τα όλα!
Ανάλογης ανοησιας ηταν και η ψηφος του το 2009.
11 μοναδες μπροστα στον ΓΑΠ για να παρει αυξησουλες 2% επειδη ο αλλος εταξε παγωμα.
Καμια λυπηση. Κανενα ελεος.
alex71
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2010
- Κριτικές
- 1
- Like
- 32.274
- Πόντοι
- 8.006
Το αυριο εγινε λιγες μερες?παντως το spiegel ειναι σωστο ως προς την συναντηση η οποια πραγματι γινεται παρα τις διαψευσεις..
να δουμε το αποτελεσμα αυριο η σε λιγες μερες...
Και σε λιγες μερες ποιος θα το θυμαται ολο αυτο?
Εκλογες θα γινουν?
Vagelis_20
Μέλος
- Εγγρ.
- 9 Ιουλ 2009
- Κριτικές
- 1
- Like
- 2
- Πόντοι
- 6
Η κοπελα μου εχει εργαστει στην Αγγλια 8 χρονια HR και εγω εχω κανει μεταπτυχιακο αγγλια aerospace engineering και Ελλαδα Πολυτεχνειο.
Οι σοβαρες εταιριες δεν κανουν συνεντευξη μεσω web cam,καθως εχουνε πολλα σταδια και στο τελικο σταδιο εχεις συνεντευξη.
Δε κατηγορω ουτε κρινω κανενα,καθενας κρινει για τον ευατο του και πραττει,παντως δεν ειμαι ο μονος που την κανω,προσωπικα ξερω και αλλους, και μαλιστα ολοι πτυχιουχοι!
Εγώ σου εύχομαι να σας πάνε καλά.
Chevalier Fidèle
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 1 Ιαν 2007
- Κριτικές
- 1
- Like
- 304
- Πόντοι
- 386
και τι σημαινει δλδ αμα βγουμε απο το ευρω?
Το μεγαλο μειον ποιο ειναι?
Θα υποτιμηθεί κατευθείαν και το χρέος της Ελλάας είναι σε ευρώ. Όπως και πολλές εισαγωγές θα είναι πανάκριβες.
F5 ειναι μετριος....απο μονος σου περασες, οπως ειχα περασει κι εγω απο μονος μου...
και οταν κανεις F7 θα καταλαβεις γιατι επρεπες να πας Global...
ειναι σφαγειο τελειως. αλλα δε βγαινουν απο την τσεπη μου. ειμαι του κλαδου και τα πληρωνει η εταιρεια...
ειναι πολυ καλυτερα στην global. ειδικα τα P.
Δώσε λίγες περισσότερες λεπτομέρειες συναγωνιστή(κόστος,συνολική διαρκεια κτλ.).Για IFRS γνώμη?
Τώρα για τον συναγωνιστή Βαγγέλη εαν ειναι 20 ετών(όπως γράφει στο νικ του) ένα είναι το μεγάλο του + τώρα,και αυτό είναι η ηλικία του.
Το ότι έβγαλες ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ δεν σε καθιστά μη ανταγωνιστικό(αλλά για να ανέβεις κατηγορία σίγουρα θα χρειαστείς και ενα Μaster εκτός από ACCA κτλ).
Και εγώ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Λογιστικής έχω τελειώσει αλλά έκανα MBA Aμερικανικου Πανεπιστημίου(κάτι το οποίο χαίρει ακόμα σεβασμού στις Πολυεθνικές) αλλά τα 31 μου χρονιά με καθιστούν μη ανταγωνιστικό μπροστά σε ενα "πουλεν" 20ρι.. στα μάτια της/του HR μιας πολυεθνικής.
Η διαφημιστική/εκτυπωτική στην οποία δουλεύω μπορεί να είναι δεύτερη μεγαλύτερη στην χώρα αλλα με Ελληνικές δομές(με οτι συνεπάγεται αυτό-θετικά πολλά/αρνητικά περισσότερα) κατι το οποιο καμια πολυεθνική δεν κάνει αφου για τα πάντα παίρνουν ντιρεκτίβες απο τα headquarters...
alex71
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2010
- Κριτικές
- 1
- Like
- 32.274
- Πόντοι
- 8.006
Το μεγαλο μειον ειναι οτι χρωστας σε ευρω, και αν αλλαξεις και πας σε υποτιμημενη δραχμη, το χρεος θα αυξηθει κατα το ποσοστο της υποτιμησης.και τι σημαινει δλδ αμα βγουμε απο το ευρω?
Καληνυχτα σας δηλαδη.
Σιγα ομως μην βγουμε απο το ευρω.
Vagelis_20
Μέλος
- Εγγρ.
- 9 Ιουλ 2009
- Κριτικές
- 1
- Like
- 2
- Πόντοι
- 6
και τι σημαινει δλδ αμα βγουμε απο το ευρω?
Ότι δεν έχεις οικονομικές δοσοληψίες με χώρες που έχουν ευρώ.Γιατί να πουλάνε και να αγοράζουν απο σενα που θα χεις δραχμή ένα σαφώς πιο πληθωριστικό νόμισμα και όχι από χώρες με ευρώ.
tomcat00
Μέλος
- Εγγρ.
- 28 Δεκ 2008
- Κριτικές
- 1
- Like
- 27
- Πόντοι
- 16
Θα υποτιμηθεί κατευθείαν και το χρέος της Ελλάας είναι σε ευρώ. Όπως και πολλές εισαγωγές θα είναι πανάκριβες.
πανακριβες εισαγωγες = structural unemployment
added bonus η (μη)επαρκεια της χρεοκοπημενης επαρχιας στον 1/2 τομεα
Tsolias.Psolias
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 8 Ιουλ 2007
- Like
- 28
- Πόντοι
- 166
[flash=530,400]]
fantaros25
Μέλος
- Εγγρ.
- 17 Ιουλ 2008
- Κριτικές
- 1
- Like
- 0
- Πόντοι
- 16
Δώσε λίγες περισσότερες λεπτομέρειες συναγωνιστή(κόστος,συνολική διαρκεια κτλ.).Για IFRS γνώμη?
Τώρα για τον συναγωνιστή Βαγγέλη εαν ειναι 20 ετών(όπως γράφει στο νικ του) ένα είναι το μεγάλο του + τώρα,και αυτό είναι η ηλικία του.
Το ότι έβγαλες ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ δεν σε καθιστά μη ανταγωνιστικό(αλλά για να ανέβεις κατηγορία σίγουρα θα χρειαστείς και ενα Μaster εκτός από ACCA κτλ).
Και εγώ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Λογιστικής έχω τελειώσει αλλά έκανα MBA Aμερικανικου Πανεπιστημίου(κάτι το οποίο χαίρει ακόμα σεβασμού στις Πολυεθνικές) αλλά τα 31 μου χρονιά με καθιστούν μη ανταγωνιστικό μπροστά σε ενα "πουλεν" 20ρι.. στα μάτια της/του HR μιας πολυεθνικής.
Η διαφημιστική/εκτυπωτική στην οποία δουλεύω μπορεί να είναι δεύτερη μεγαλύτερη στην χώρα αλλα με Ελληνικές δομές(με οτι συνεπάγεται αυτό-θετικά πολλά/αρνητικά περισσότερα) κατι το οποιο καμια πολυεθνική δεν κάνει αφου για τα πάντα παίρνουν ντιρεκτίβες απο τα headquarters...
το acca ποναει φιλε...
ειναι δυσκολο και αν το πληρωσεις απο την τσεπη σου, παει γυρω 14-15 χιλιαρικα (αν δεν κοπεις και ξαναδωσεις)
κραταει οσο θελεις, αφου μπορεις να δινεις οσα μαθηματα θελεις. αλλα για εργαζομενο, δε βλεπω εφικτο για πανω απο 2 ανα εξεταστικη (δηλαδη 4 το χρονο)
πας δηλαδη για 3 χρονια περιπου (αν εχεις 2-3 απαλλαγες)
το IFRS ειναι καλο. εμας μας το κανει και αυτο η εταιρεια απο καποιο χρονο και μετα και αν εχεις προχωρησει το acca.
ειναι και αυτο σχετικα δυσκολο, αλλα κραταει ενα εξαμηνο και το κοστος ειναι πιο νορμαλ.
μετραει να το εχεις.
και τα δυο γενικα ειναι καλα και μετρανε. αλλα να ξερετε οτι με ΑCCA δεν εισαι ορκωτος... πρεπει να δουλευες σαν ελεγκτης για χρονια.
αλλιως εισαι απλα κατοχος ACCA.
tomcat00
Μέλος
- Εγγρ.
- 28 Δεκ 2008
- Κριτικές
- 1
- Like
- 27
- Πόντοι
- 16
Ότι δεν έχεις οικονομικές δοσοληψίες με χώρες που έχουν ευρώ.Γιατί να πουλάνε και να αγοράζουν απο σενα που θα χεις δραχμή ένα σαφώς πιο πληθωριστικό νόμισμα και όχι από χώρες με ευρώ.
οι συναλλαγες 8α γινονται σε USD πχ - που σημαινει πρακτικα πωληση Drachma (για αγορα USD) που σημαινει πρακτικα επιτοκια κατα8εσεων σε..λογαρι8μικη κλιμακα που σημαινει πλη8ωρισμος σε εκ8ετικη κλιμακα που σημαινει οτι η Δημοκρατια της Βαιμαρης 8α ειναι πρελουδιο ;)
ολα αυτα με τους κερδοσκοπους εκτος τηε εξισωσης
Vagelis_20
Μέλος
- Εγγρ.
- 9 Ιουλ 2009
- Κριτικές
- 1
- Like
- 2
- Πόντοι
- 6
23μισό είμαι πια..Κοίτα αν κάνω μεταπτυχιακό θα κάνω MBA κάπου στα 30 μου ή αν έχω πολύτιμη προυπηρεσία πάνω από 5 χρόνια θα πάω για MBA σε καλό Αγγλικό Πανεπιστήμιο και ενώ θα μαι εκεί θα ναι πιο εύκολο να ψάχνω δουλειά.
Ναι ας μας πει για την Global.Με έβαλε σε σκέψεις.Βέβαια εμένα με στέλνουν στην PWC που συνεργάζονται.Όμως αν δω τίποτα σκούρα και να μην βοηθούν όσο πρέπει σε κάποιο paper θα πάω παράλληλα κρυφά στην Global αν μου πουν και άλλοι καλά.Πόσο πάει στην Global το μαλλί;