Νέα

Απόλυση

• Μέλος που άνοιξε το νήμα old_admin
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 36
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (1 μέλη και 6 επισκέπτες)

antisthenis

Administrator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
148
Λύσεις
5
Like
9.265
Πόντοι
17.085
Τί να λέμε τώρα ρε συ fkmenace... μόνο η καριέρα του στους Monty Python και το Fawlty Towers αρκούν.

fkmenace

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2006
Like
14
Πόντοι
6
Καμία διαφωνία, εγώ είμαι πολύ μεγάλος fan..

ʼλλα είναι γεγονός ότι από τη στιγμή που έκανε το ταξίδι απέναντι , κλάφτα Χαράλαμπε.. απλά για να μην λέμε ό,τι θέλουμε..

Ποιος θυμάται την σκηνή με τον λιθοβολισμό στο Life of Brian?  :grin:  :grin:

antisthenis

Administrator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
148
Λύσεις
5
Like
9.265
Πόντοι
17.085
Χαχαχα.. όλα τα λεφτά. To Ministry of Silly Walks;  :2funny: :2funny:

fkmenace

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2006
Like
14
Πόντοι
6
:2funny:  :2funny:  :2funny:  :2funny:  :2funny:  :2funny:

I 've got a silly walk and I'd like government funding to develop it??

antisthenis

Administrator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
148
Λύσεις
5
Like
9.265
Πόντοι
17.085
Χααχαχαχα... lt's not particularly silly, is it?  :cheesy: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

PSyCho_BiTCh

Μέλος
Εγγρ.
18 Οκτ 2006
Like
1
Πόντοι
0
είσαι γυναίκα, δουλεύεις πολλά χρόνια κάπου σαν πωλήτρια και θέλεις να σε διώξει το αφεντικό (γιατί σου φέρεται σαν σκουπίδι ενώ δεν σου αξίζει...)....
δηλαδή, δεν θέλεις να παραιτηθείς για να μην του χαρίσεις περίπου 9,500 ΕΥΡΩ (του απάνθρωπου πούστη)...
αλλά βλέπεις πως ο πούστης θέλει να σε κοντράρει για να σηκωθείς να φύγεις μόνη σου (δεν του φτάνουν τα εκατομμύρια που βγάζει κάθε μήνα...)...
ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ για να σε ΑΠΟΛΥΣΕΙ και να ΜΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ?

Πες στην κοπελιά να βρει έναν δικό της γιατρό (κατά προτίμηση χειρούργο ή ορθοπεδικό) και να αρχίσει να βαράει αναρρωτικές άδειες (τύπου μέση, δισκοπάθεια, λουμπάγκο κτλ) τις οποίες όμως θα τους τις γνωστοποιεί μια μέρα πριν (να τον «κρεμάει» δηλαδή) και όποτε επιστρέφει στη δουλειά να αφηγείται «δράματα» τύπου: «και θα πρέπει να κάνω εγχείριση μάλλον και θα πρέπει να μείνω στο κρεβάτι τρεις μήνες» κτλ. Και στην εργασία της να αρχίσει να αρνείται να σηκώνει διάφορα (π.χ. «δεν τακτοποίησα τα πράγματα γιατί η μέση μου», «δεν άδειασα τις κούτες γιατί το λουμπάγκο», κτλ). Με μαθηματική ακρίβεια σε δύο μήνες max θα την απολύσει.

tkinaliss

Ανώτατος
Εγγρ.
26 Μαΐ 2006
Κριτικές
44
Like
9.341
Πόντοι
10.413
Πες στην κοπελιά να βρει έναν δικό της γιατρό (κατά προτίμηση χειρούργο ή ορθοπεδικό) και να αρχίσει να βαράει αναρρωτικές άδειες (τύπου μέση, δισκοπάθεια, λουμπάγκο κτλ) τις οποίες όμως θα τους τις γνωστοποιεί μια μέρα πριν (να τον «κρεμάει» δηλαδή) και όποτε επιστρέφει στη δουλειά να αφηγείται «δράματα» τύπου: «και θα πρέπει να κάνω εγχείριση μάλλον και θα πρέπει να μείνω στο κρεβάτι τρεις μήνες» κτλ. Και στην εργασία της να αρχίσει να αρνείται να σηκώνει διάφορα (π.χ. «δεν τακτοποίησα τα πράγματα γιατί η μέση μου», «δεν άδειασα τις κούτες γιατί το λουμπάγκο», κτλ). Με μαθηματική ακρίβεια σε δύο μήνες max θα την απολύσει.

να που μια παλιά γνωστή μου ανταποκρίθηκε στο ερώτημα (και όχι οι συνάδελφοι μπ@@ρδελιάρηδες :::))
Thanks PSyCho_BiTCh....
κάπως έτσι το είχα πλανάρει στο μυαλό μου απλώς εξακολουθώ να "ανησυχώ" γιατί το αφεντικό της είναι πολύ π@@στης: την τελευταία πενταετία "έφαγε" (ανέξοδα για αυτόν), 3 ακόμα παλιούς υπαλλήλους του...
γενικά δείχνει αποφασισμένος να το πολεμήσει.....
ίδομεν....
δεν ξέρω εάν και κανένα μπινελίκι -στα μούτρα του αφεντικού - βοηθήσει την ηρωική έξοδο...
ή εάν τον κάνει να σκυλιάσει περισσότερο...

φιλάκια

tassos

delaxo

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2006
Κριτικές
3
Like
7
Πόντοι
1
Ναι , αλλά πρόσεχε, το μπινελίκι και γενικά αξιόποινες πράξεις (οταν μπορουν να αποδειχτούν βέβαια) γυρνάνε  μπούμερανγκ :headbang:

...και εχουν αντίθετο αποτέλεσμα (πάνε τα 9.500) :tickedoff:

tkinaliss

Ανώτατος
Εγγρ.
26 Μαΐ 2006
Κριτικές
44
Like
9.341
Πόντοι
10.413
Ναι , αλλά πρόσεχε, το μπινελίκι και γενικά αξιόποινες πράξεις (οταν μπορουν να αποδειχτούν βέβαια) γυρνάνε  μπούμερανγκ :headbang:

...και εχουν αντίθετο αποτέλεσμα (πάνε τα 9.500) :tickedoff:

και τι γίνεται με τα μπινελίκια του κ@λο-αφεντικού προς την κοπέλα?
τα καταπίνει και δεν μιλάει?
anyway....και εγώ είμαι επιφυλακτικός με τα μπινελίκια....
πρέπει να τον γαμήσει αλλιώς τον π@@στη.....
ο πόλεμος έχει κηρυχθεί  και η μάχη συνεχίζεται...
όποιος έχει προσωπικές εμπειρίες, ας τις καταθέσει....
και εγώ "αφεντικό" είμαι για 15 ανθρώπους (και συνεπώς δεν θέλω να μου φέρεται πούστικα ο υπάλληλος), αλλά και εγώ πιστεύομαι πως φέρομαι ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ και δεν εξωθώ σε ακραίες καταστάσεις...
όχι σαν τον άλλο τον Π@@ΣΤΗ !!!!!

PSyCho_BiTCh

Μέλος
Εγγρ.
18 Οκτ 2006
Like
1
Πόντοι
0
Το χαμόγελο, το εκνευριστικό χαμόγελο της ψυχραιμίας σε συνδυασμό με το βλέμμα «σε έχω γραμμένο» είναι το πιο δυνατό της όπλο. Δεν υπάρχει λόγος ούτε να μπει σε διαπληκτισμούς, ούτε να παρασυρθεί σε βρισίδια, να χάσει τη ψυχραιμία της και να πάρει και καμία απόφαση εν θερμώ.
Χειρότερος ο? λεγάμενος από μια δική μου πρώην εργοδότρια αποκλείεται να είναι! Όταν τα πράγματα έφτασαν στο θέμα ή εγώ ή εκείνη, τράβηξα μια ωραιότατη αναρρωτική, ανακοίνωσα και την δυστυχή ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ εγχείρησης (το τονίζω ότι ως πιθανότητα πρέπει να παρουσιαστεί, ειδεμή αν το εμφανίσει ως οριστικό γεγονός μπορεί αυτός να σκεφτεί καταγγελίες σε επόπτες εργασίας κτλ και να μην την απολύσει) και σε μια εβδομάδα με απέλυσε.
Ωστόσο υπάρχει και το άλλο πιο ορθόδοξο και πιο απλό (αλλά ταυτόχρονα και περίπλοκο γιατί έχει να κάνει με το τι κονέ έχει ο τύπος) κι εύκολο. Να του κάνει μια καταγγελία σε μια επιθεώρηση εργασίας (ναι, κι όμως, υπάρχει νόμος που προστατεύει τους υπαλλήλους από κακομεταχείριση ? ψυχολογική ? των εργοδοτών) και να τον αναγκάσουν (εμμέσως) να την απολύσει (συν το πρόστιμο που θα φάει).
Μπορεί πάντα και να απευθυνθεί και στο συνήγορο του πολίτη και να ζητήσει συμβουλές (υπάρχουν νομικοί σύμβουλοι στην υπηρεσία που βοηθούν δωρεάν).
Μπορεί ακόμη (για πιο ειδικά) να επικοινωνήσει με μια πιο «εξειδικευμένη» υπηρεσία () και να του «κόψουν» τον κώλο περιποιημένα.

delaxo

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2006
Κριτικές
3
Like
7
Πόντοι
1
και τι γίνεται με τα μπινελίκια του κ@λο-αφεντικού προς την κοπέλα?
τα καταπίνει και δεν μιλάει?

χεχε να που αρχίζουμε να βγάζουμε άκρη...

Λοιπόν ΚΑΙ τα μπινελίκια του αφεντικού (το δύσκολο μέρος είναι να αποδειχτούν, έτσι?) είναι λόγος καταγγελίας της σύμβασης εργασίας από την πλευρά του εργαζομένου όμως. Σε αυτή την περίπτωση ο εργαζόμενος δικαιούται ΚΑΙ την αποζημίωση γιατί το μπινελίκι θεωρείται ότι πέφτει για εξαναγκασμό του υπαλλήλου σε παραίτηση. Οπότε αν έχει ήδη κυρηχθεί ο πόλεμος ΕΠΙΘΕΣΗΗΗΗΗΗ

tkinaliss

Ανώτατος
Εγγρ.
26 Μαΐ 2006
Κριτικές
44
Like
9.341
Πόντοι
10.413
Το χαμόγελο, το εκνευριστικό χαμόγελο της ψυχραιμίας σε συνδυασμό με το βλέμμα «σε έχω γραμμένο» είναι το πιο δυνατό της όπλο. Δεν υπάρχει λόγος ούτε να μπει σε διαπληκτισμούς, ούτε να παρασυρθεί σε βρισίδια, να χάσει τη ψυχραιμία της και να πάρει και καμία απόφαση εν θερμώ.
Χειρότερος ο? λεγάμενος από μια δική μου πρώην εργοδότρια αποκλείεται να είναι! Όταν τα πράγματα έφτασαν στο θέμα ή εγώ ή εκείνη, τράβηξα μια ωραιότατη αναρρωτική, ανακοίνωσα και την δυστυχή ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ εγχείρησης (το τονίζω ότι ως πιθανότητα πρέπει να παρουσιαστεί, ειδεμή αν το εμφανίσει ως οριστικό γεγονός μπορεί αυτός να σκεφτεί καταγγελίες σε επόπτες εργασίας κτλ και να μην την απολύσει) και σε μια εβδομάδα με απέλυσε.
Ωστόσο υπάρχει και το άλλο πιο ορθόδοξο και πιο απλό (αλλά ταυτόχρονα και περίπλοκο γιατί έχει να κάνει με το τι κονέ έχει ο τύπος) κι εύκολο. Να του κάνει μια καταγγελία σε μια επιθεώρηση εργασίας (ναι, κι όμως, υπάρχει νόμος που προστατεύει τους υπαλλήλους από κακομεταχείριση ? ψυχολογική ? των εργοδοτών) και να τον αναγκάσουν (εμμέσως) να την απολύσει (συν το πρόστιμο που θα φάει).
Μπορεί πάντα και να απευθυνθεί και στο συνήγορο του πολίτη και να ζητήσει συμβουλές (υπάρχουν νομικοί σύμβουλοι στην υπηρεσία που βοηθούν δωρεάν).
Μπορεί ακόμη (για πιο ειδικά) να επικοινωνήσει με μια πιο «εξειδικευμένη» υπηρεσία () και να του «κόψουν» τον κώλο περιποιημένα.

"........το τονίζω ότι ως πιθανότητα πρέπει να παρουσιαστε ί, ειδεμή αν το εμφανίσει ως οριστικό γεγονός μπορεί αυτός να σκεφτεί καταγγελίες σε επόπτες εργασίας κτλ...."

ΔΗΛΑΔΗ, τι καταγγελία μπορεί να κάνει ο εργοδότης όταν ακούσει πως δεν υπάρχει πιθανότητα ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ εγχείρισης?

PSyCho_BiTCh

Μέλος
Εγγρ.
18 Οκτ 2006
Like
1
Πόντοι
0
ΔΗΛΑΔΗ, τι καταγγελία μπορεί να κάνει ο εργοδότης όταν ακούσει πως δεν υπάρχει πιθανότητα ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ εγχείρισης?
Δηλαδή:
Έστω ότι του ανακοινώνει ότι θα πρέπει να υποβληθεί σε μια εγχείρηση (όπως το παρουσιάσαμε πριν, με πολύμηνη ανάρρωση και τα σχετικά). Ο εργοδότης ΔΕΝ πρόκειται να την απολύσει (το ζητούμενο μας δηλαδή, τουναντίον θα εντείνει τις πιέσεις για να παραιτηθεί) γιατί εάν το κάνει υπό αυτό το καθεστώς, τότε ΑΥΤΗ μπορεί να του κάνει καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας.
Πάντως, τώρα που το ξανασκέφτομαι, το καλύτερο θα ήταν να μην ψυχοφθαρεί άλλο να ζητήσει κατευθείαν βοήθεια από τις δυο τελευταίες υπηρεσίες που ανέφερα. 

tkinaliss

Ανώτατος
Εγγρ.
26 Μαΐ 2006
Κριτικές
44
Like
9.341
Πόντοι
10.413
Δηλαδή:
Έστω ότι του ανακοινώνει ότι θα πρέπει να υποβληθεί σε μια εγχείρηση (όπως το παρουσιάσαμε πριν, με πολύμηνη ανάρρωση και τα σχετικά). Ο εργοδότης ΔΕΝ πρόκειται να την απολύσει (το ζητούμενο μας δηλαδή, τουναντίον θα εντείνει τις πιέσεις για να παραιτηθεί) γιατί εάν το κάνει υπό αυτό το καθεστώς, τότε ΑΥΤΗ μπορεί να του κάνει καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας.
Πάντως, τώρα που το ξανασκέφτομαι, το καλύτερο θα ήταν να μην ψυχοφθαρεί άλλο να ζητήσει κατευθείαν βοήθεια από τις δυο τελευταίες υπηρεσίες που ανέφερα. 

κοίταξε,
αυτό που κάνουμε εδώ (and thanks) δεν πιστεύω ότι μπορεί να γίνει σε μία επίσημη υπηρεσία...
δηλαδή, από τη στιγμή που δεν μπορεί να αποδείξει την ψυχολογική φθορά, δεν μπορεί τελικά να πει κανείς στα ίσα "θέλω να τον αναγκάσω να με διώξει για να πάρω την αποζημίωση"....
έτσι νομίζω...
άσε που που το συγκεκριμένο αφεντικό μάλλον έχει διασυνδέσεις σε Υπουργείο και κάποιες συναρμόδιες υπηρεσίες...
γιαυτό και ρωτάω για να μάθω για εναλλακτικές οδούς που οδηγούν στην "ηρωική" έξοδο....
και επειδή με ενδιαφέρει πρωτίστως η ψυχική ηρεμία της κοπέλας, κάποτε της έλεγα "σήκω και φύγε τώρα από τον μαλάκα"...
τώρα λέω: "αφού ο πούστης φαίνεται πως είναι πούστης...να περάσει το δικό του???"...
έτσι λοιπόν, προσέχοντας (όσο είναι δυνατόν) για την ψυχική ηρεμία της κοπέλας (και εφόσον αντέχει), τώρα της λέω "ναι, πολέμα τον"......
και προφανώς κάθε tip είναι ΠΟΛΥΤΙΜΟ.....

φιλιά

tassos

germaon

Σεβαστός
Εγγρ.
29 Απρ 2006
Κριτικές
18
Like
15
Πόντοι
2.007
Παντως ο εν λογω εργοδοτης αφου απελυσε τη γραμματεα του πηρε αλλη, εχω και τη σχετικη φωτο της προσληψης. Για δειτε :

Συνημμένα

• interview.jpg
    interview.jpg
    33,7 KB · Εμφανίσεις: 49

tkinaliss

Ανώτατος
Εγγρ.
26 Μαΐ 2006
Κριτικές
44
Like
9.341
Πόντοι
10.413
μπα...
δεν είναι μουνάκιας...
κάθε άλλο...
αμφιβάλλω και εάν του σηκώνεται...
πολλά νεύρα ρε παιδί μου....σε τέτοιο βαθμό που να χάνει τον έλεγχο επικύνδυνα......
και πολύ άγχος...
αλλά τελικά, αυτά δεν μπορούν να αποτελούν άλλοθι για την πουστιά του απέναντι στους υπαλλήλους του.....

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
62
Πόντοι
66
[size=8pt]Παντως ο εν λογω εργοδοτης αφου απελυσε τη γραμματεα του πηρε αλλη, εχω και τη σχετικη φωτο της προσληψης. Για δειτε:[/size]

Germaon,

Τη φωτό δεν την τράβηξες εσύ, την πήρες απ το παλιό forum, όπου την είχα ποστάρει εγώ... Μη κλέβουμε και πνευματικές ιδιοκτησίες τώρα!

Όσο για τη δουλειά, (όχι ειδικά του φίλου που ρωτάει, γενικά μιλάω), να πως πρέπει να συμπεριφέρονται οι συνεπείς και φιλότιμες υπάλληλοι στό γραφείο:

Συνημμένα

• 004.jpg
    004.jpg
    42,3 KB · Εμφανίσεις: 51
  • 008.jpg
    008.jpg
    42,4 KB · Εμφανίσεις: 61
  • 009.jpg
    009.jpg
    28,9 KB · Εμφανίσεις: 56

Stories

Νέο!