- Εγγρ.
- 20 Ιαν 2006
- Κριτικές
- 148
- Λύσεις
- 5
- Like
- 9.265
- Πόντοι
- 17.085
Τί να λέμε τώρα ρε συ fkmenace... μόνο η καριέρα του στους Monty Python και το Fawlty Towers αρκούν.
είσαι γυναίκα, δουλεύεις πολλά χρόνια κάπου σαν πωλήτρια και θέλεις να σε διώξει το αφεντικό (γιατί σου φέρεται σαν σκουπίδι ενώ δεν σου αξίζει...)....
δηλαδή, δεν θέλεις να παραιτηθείς για να μην του χαρίσεις περίπου 9,500 ΕΥΡΩ (του απάνθρωπου πούστη)...
αλλά βλέπεις πως ο πούστης θέλει να σε κοντράρει για να σηκωθείς να φύγεις μόνη σου (δεν του φτάνουν τα εκατομμύρια που βγάζει κάθε μήνα...)...
ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ για να σε ΑΠΟΛΥΣΕΙ και να ΜΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ?
Πες στην κοπελιά να βρει έναν δικό της γιατρό (κατά προτίμηση χειρούργο ή ορθοπεδικό) και να αρχίσει να βαράει αναρρωτικές άδειες (τύπου μέση, δισκοπάθεια, λουμπάγκο κτλ) τις οποίες όμως θα τους τις γνωστοποιεί μια μέρα πριν (να τον «κρεμάει» δηλαδή) και όποτε επιστρέφει στη δουλειά να αφηγείται «δράματα» τύπου: «και θα πρέπει να κάνω εγχείριση μάλλον και θα πρέπει να μείνω στο κρεβάτι τρεις μήνες» κτλ. Και στην εργασία της να αρχίσει να αρνείται να σηκώνει διάφορα (π.χ. «δεν τακτοποίησα τα πράγματα γιατί η μέση μου», «δεν άδειασα τις κούτες γιατί το λουμπάγκο», κτλ). Με μαθηματική ακρίβεια σε δύο μήνες max θα την απολύσει.
Ναι , αλλά πρόσεχε, το μπινελίκι και γενικά αξιόποινες πράξεις (οταν μπορουν να αποδειχτούν βέβαια) γυρνάνε μπούμερανγκ
...και εχουν αντίθετο αποτέλεσμα (πάνε τα 9.500)
και τι γίνεται με τα μπινελίκια του κ@λο-αφεντικού προς την κοπέλα?
τα καταπίνει και δεν μιλάει?
Το χαμόγελο, το εκνευριστικό χαμόγελο της ψυχραιμίας σε συνδυασμό με το βλέμμα «σε έχω γραμμένο» είναι το πιο δυνατό της όπλο. Δεν υπάρχει λόγος ούτε να μπει σε διαπληκτισμούς, ούτε να παρασυρθεί σε βρισίδια, να χάσει τη ψυχραιμία της και να πάρει και καμία απόφαση εν θερμώ.
Χειρότερος ο? λεγάμενος από μια δική μου πρώην εργοδότρια αποκλείεται να είναι! Όταν τα πράγματα έφτασαν στο θέμα ή εγώ ή εκείνη, τράβηξα μια ωραιότατη αναρρωτική, ανακοίνωσα και την δυστυχή ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ εγχείρησης (το τονίζω ότι ως πιθανότητα πρέπει να παρουσιαστεί, ειδεμή αν το εμφανίσει ως οριστικό γεγονός μπορεί αυτός να σκεφτεί καταγγελίες σε επόπτες εργασίας κτλ και να μην την απολύσει) και σε μια εβδομάδα με απέλυσε.
Ωστόσο υπάρχει και το άλλο πιο ορθόδοξο και πιο απλό (αλλά ταυτόχρονα και περίπλοκο γιατί έχει να κάνει με το τι κονέ έχει ο τύπος) κι εύκολο. Να του κάνει μια καταγγελία σε μια επιθεώρηση εργασίας (ναι, κι όμως, υπάρχει νόμος που προστατεύει τους υπαλλήλους από κακομεταχείριση ? ψυχολογική ? των εργοδοτών) και να τον αναγκάσουν (εμμέσως) να την απολύσει (συν το πρόστιμο που θα φάει).
Μπορεί πάντα και να απευθυνθεί και στο συνήγορο του πολίτη και να ζητήσει συμβουλές (υπάρχουν νομικοί σύμβουλοι στην υπηρεσία που βοηθούν δωρεάν).
Μπορεί ακόμη (για πιο ειδικά) να επικοινωνήσει με μια πιο «εξειδικευμένη» υπηρεσία () και να του «κόψουν» τον κώλο περιποιημένα.
Δηλαδή:ΔΗΛΑΔΗ, τι καταγγελία μπορεί να κάνει ο εργοδότης όταν ακούσει πως δεν υπάρχει πιθανότητα ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ εγχείρισης?
Δηλαδή:
Έστω ότι του ανακοινώνει ότι θα πρέπει να υποβληθεί σε μια εγχείρηση (όπως το παρουσιάσαμε πριν, με πολύμηνη ανάρρωση και τα σχετικά). Ο εργοδότης ΔΕΝ πρόκειται να την απολύσει (το ζητούμενο μας δηλαδή, τουναντίον θα εντείνει τις πιέσεις για να παραιτηθεί) γιατί εάν το κάνει υπό αυτό το καθεστώς, τότε ΑΥΤΗ μπορεί να του κάνει καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας.
Πάντως, τώρα που το ξανασκέφτομαι, το καλύτερο θα ήταν να μην ψυχοφθαρεί άλλο να ζητήσει κατευθείαν βοήθεια από τις δυο τελευταίες υπηρεσίες που ανέφερα.
[size=8pt]Παντως ο εν λογω εργοδοτης αφου απελυσε τη γραμματεα του πηρε αλλη, εχω και τη σχετικη φωτο της προσληψης. Για δειτε:[/size]