Νέα

Απώλεια γονέα (πατέρα-μητέρας)

• Μέλος που άνοιξε το νήμα pirokavlos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 78
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

The Godfather

Σπουδαίος
Εγγρ.
25 Αυγ 2017
Κριτικές
14
Like
3.316
Πόντοι
2.606
Γι' αυτον που φευγει ειναι πολυ καλυτερα να φευγει ετσι. Αλλά γι αυτους που μενουν πισω ειναι πολυ βαρυ, δεν εχουν προετοιμασθει καθολου.
Εξαλλου και στη θεια λειτουργια λεει να μας φυλαει ο θεος απο "αιφνιδιο θανατο".
Συμφωνώ μαζί σου γιατί κι εγώ τάσσομαι μ΄ αυτό που λέγαν οι αρχαίοι, ότι ο καλύτερος θάνατος είναι ο αναπάντεχος (γι αυτόν που φεύγει)

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.066
Πόντοι
1.686
Κρείσσον γαρ εισάπαξ θανείν
ή τας απάσας ημέρας πάσχειν κακώς.

Αισχύλος, 525-456 π.Χ., Αρχαίος τραγικός ποιητής ‐ Προμηθεύς Δεσμώτης

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.066
Πόντοι
1.686
Ο καλύτερος θάνατος είναι ο απροσδόκητος.

Ιούλιος Καίσαρ, 101-14 π.Χ., Ρωμαίος στρατηγός & ύπατος

(το είπε μια μέρα πριν τη δολοφονία του…)

Εγγρ.
20 Μαΐ 2014
Κριτικές
64
Like
5.126
Πόντοι
7.786
ο καλυτερος θανατος ειναι στον υπνο σου απο  καρδια  ουτε ταλαιπωρηθηκες ουτε ταλαιπωρηθηκε οι οικογενεια σου λογω ασθενειας σοβαρης  ουτε ψυχικης ασθενειας  

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.066
Πόντοι
1.686

Τσάρκας4

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιαν 2009
Like
854
Πόντοι
96
Τον δικο μας θανατο και κυριως τις συνεπειες του δεν τα νιωθουμε ουτε καταλαβαινουμε και πολλα ειδικα καρδιες εγκεφαλικα τροχαια κτλ... νιωθουμε ομως για τα καλα τον θανατο αγαπημενων προσωπων οπως της Μανας και του Πατερα(για παιδια ουτε να το σκεφτομαι να το μελεταω απειρως χειροτερο) την μερα που πεθανε ο Πατερας μου το ενιωσα το προαισθανθηκα οπως και με την Μανα μου(ξαφνικα και οι δυο απο θρομβωσεις με διαφορα 11 ετων σε ψιλοωριμη ηλικια 65&69) ειναι αυτο το παγερο αισθημα της πληρους αδυναμιας και πληρους εγκαταλειψης "ακρωτηριασμου" αλλα και ιδιοτυπης ανεξηγητης ντροπης μπροστα στον θανατο νιωθεις μια περιεργη ντροπη λες και φταις και συ και ο νεκρος,κοιτας την Αβυσσο καταματα νιωθεις την σκια του Grim Reaper πανω σου,ειδικα με την μανα που ειναι μεγαλο ζορι ενιωσα σαν τον Wolverine οταν ψηνεται απο την ατομικη βομβα στο πηγαδι στο The Wolverine(2013) για τον οποιονδηποτε δηλαδη ειναι κορυφαια τραυματικη εμπειρια ανεξαρτητου ηλικιας αν και το να χανεις μανα σε παιδικη ηλικια ειναι μακραν χειροτερo και ειδικα αν εισαι δεμενος οσο μεγαλος κι εισαι ποναει ασχημα "συντριπτικο καταγμα" Ψυχης...πολλα σου λενε πολλα ακους πολλα συμπερασματα βγαζεις απο παρατρεχαμενους συγγενεις γνωστους ξενους(αυτοι πιο πολυ μπορει να σε συμπονεσουν) κτλ.που την αλλη μερα σε ξεχνανε εγω ως συμβουλη που μπορει να απαλυνει τον πονο αν και καθε φαση ειναι διαφορετικη πχ εγω σχετικα νεος εμεινα μονος αγαμος ανεργος (και κοπηκε και η συνταξη της μανας μπαινει και το οικονομικο μεσα σε ολα τα αλλα)  εχω να πω τα εξης
1.Καλυτερα να φευγουν οι γονεις παρα εσεις κατι ειναι και αυτο εχει ανθρωπους που θαψανε τα παιδια τους δεν αντεχω στη σκεψη της μανας μου να με κλαιει στυλ Παντελιδη,Τζαμπο κι αλλων πολλων  και μια μερα ολοι θα πεθανουμε θεμα χρονου ειναι
2.Δεν αξιζει να καταρρευσετε και πεσετε σε μαλακιες οπως ποτα ναρκωτικα γυναικες αν και πρωτο διαστημα ισως συμβει σημασια εχει να μην συνεχιστει επ'άπειρον οι γονεις σας δεν σας μεγαλωσαν να γινετε αστεγοι ρεμαλια του δρομου απο την καταθλιψη
3.Διωξτε οσους σας κλαψομουνιαζουν επιτηδες και σας κανουν να ξαναζειτε το γεγονος προσπαθηστε να ξεχασετε τραυματικες τελευταιες στιγμες ειδικα με καρκινοπαθεις που τραβαει μαρτυρικα-ΛΗΘΗ κανονικα ομως... δεν σημαινει οτι δεν αγαπατε τους δικους σας αλλα κηδεια τα 40 και αντε γεια ουτε νεκροταφειο μην πηγαινετε ετσι κι αλλιως δεν ειναι εκει οι δικοι σας ολο το θεατρακι και νταβατζιλικι  των  θρησκειων ειναι για να σας πονεσει χειροτερα και ναψσας κανει πειθηνια οργανα της Κοινωνιας με τον φοβο του Θανατου ΜΑΚΡΙΑ ΟΥΣΤ! ...
4.Παμε στα δυσκολα...Η Ελλειψη αυτη η πουτανα η ελλειψη και η σκεψη οτι δεν θα ξαναδεις την μανα σου και τον πατερα σου ποτε με οποιαδηποτε συνθηκη(βεβαια τεχνολογια VR ολογραμματα και ρομποτικη ισως αναστησουν και νεκρους οπως σε ταινιες αλλα και παλι δεν ειναι το ιδιο)η ελλειψη και η νοσταλγια απο διαφορες αφορμες σε ανυποπτες στιγμες(οταν ορκιστηκα φανταρος πχ και ο πατερας μου δεν ηταν εκει η σκεψη με εκανε και με πηραν τα ζουμια χαζομαρες αλλα συμβαινει)ειναι  μεγαλο παλουκι ,ειδικα γιορτες Πασχα Χριστουγεννα αντε με πατερα μου επειδη ημουν ιδιος σε σουλουπι με βλεπω καθρεπτη με πιανω ειναι σαν ειναι πανω μου αλλα με μανα δεν υπαρχει αυτο το συναισθημα και οσο περνανε τα χρονια χειροτερευει αντι να μειωνεται, ισως αν κανει καποιος παιδια και της μοιαζουν ισως καπως απαλυνει...
5.Υπαρχουν και θετικα σε ενα θανατο, μια Λυτρωση ειδικα στις δυστοπικες καταστασεις που βιωνουμε στην Ελλαδα 10 χρονια λες καλυτερα που πεθαναν και δεν βλεπουν τα αισχη που ζουμε,ενα ειδος απελευθερωσης ενα ειδος αποτιναξης οικογενειακων υποχρεωσεων,ειδικα αν οι γεροι ηταν αρρωστοι με κουτσουρεμενες συνταξεις,ισως πεθαναν για καλο να σας ανοιξουν νεους δρομους μεσα στο κακο και την δυστυχια της συγχρονης Ελλαδας,ισως να ερχεται ενα μεγαλο Κακο που δεν θα σας επιβαρυνουν ωστε να διαφυγετε πιο ευκολα...δειτε τα θετικα και στην πιο μαυρη σελιδα της ζωης σας
6.Η Αγαπη και η στοργη των γονιων σας υπερνικα το Θανατο και τον Χρονο, το οτι λήγει η βιολογικη του παρουσια στο Ματριξ που λεει και ο Δρ.Δανεζης δεν σημαινει οτι χανεται και η πληροφορια της υπαρξης τους με κυρια αποδειξη εσας και την οποια περιουσια σας αφησαν αν σας αφησαν αν και κυριως οι νουθεσιες και οι ψυχικες παρακαταθηκες του χαρακτηρα σας και οι γλυκιες αναμνησεις οσο κι αν μπορει να πλακωνοσασταν,αυτα ειναι τα σημαντικοτερα παιζει ρολο βεβαια και τι προλαβατε να ζησετε και να εκφρασετε αν τους ειπατε ευχαριστω κι ενιωσαν περηφανεια γιαχσας εστω και για κατι,και φυσικα παιζει ρολο στην διαδικασια του Πενθους,η κοσμοθεωρια και φιλοσοφικες αναζητησεις καποιου αν εισαι πχ αθεος υλιστης ο πονος πολλαπλασιαζεται ,ξεροντας οτι οι γονεις και οποιος πεθαινει πεφτει στην Αβυσσο της αιωνιας Ανυπαρξιας μεχρι την ληξη του παροντος Συμπαντος σε 10 δεκακις εκατομμυρια χρονια ,ευχομαι να ισχυουν οι θεωριες περι ΠολυΣυμπαντος και ισως οι πληροφοριες των ατομων και του DNA μας διαφυγουν μεσω Λευκων οπων ή τεχντα μεσω προηγμενων ΜεταΠολιτισμων του Μελλοντος και αναδημιουργηθουν μεσα στον κβαντικο χαοτικο ωκεανο των ζαριων που παιζει το ΥπερΣυμπαν και ξανασυναντηθουμε καπως με οσους μας λειπουν αλλα αυτο ειναι αλλη κουβεντα

Για αυτό ίσως κανείς πρέπει να κάνει οικογένεια.Απαλύνει την αίσθηση της απώλειας!Ασχολείσαι με τα παιδιά σου και ξεχνάς τους αποθανόντες!Αλλιώς το μυαλό σου γυρίζει πίσω ξανά και ξανά σε ένα ατέρμονο κύκλο κατάθλιψης.  :-

kostasasximos86

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2016
Κριτικές
8
Like
614
Πόντοι
326
αχχχχχχχχχχχ τι ευχαριστο κλιμα επικρατει σε αυτο το νημα !!!

ψοφοι παντου !! καλα το πατε μαγκες !!!

:heavymetalbig: :heavymetalbig: :heavymetalbig:

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
ο καλυτερος θανατος ειναι στον υπνο σου απο  καρδια  ουτε ταλαιπωρηθηκες ουτε ταλαιπωρηθηκε οι οικογενεια σου λογω ασθενειας σοβαρης  ουτε ψυχικης ασθενειας 

αυτος δεν ειναι θανατος απλα συνεχιζεις σε μια αλλη διασταση

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Κριτικές
35
Like
6.089
Πόντοι
6.796

pokahontas

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2008
Κριτικές
16
Like
1.789
Πόντοι
4.655
Παίδες, εγώ πιστεύω ότι η ποιότητα στη σχέση μεταξύ των γονιών έχει αντίκτυπο στα παιδιά τους και σαφέστατα αφήνει άλλα συναιθήματα όταν φεύγουν απο τη ζωή.

Για παράδειγμα, εάν ο πατέρας έχει παράλληλες σχέσεις ή/και δεν ασχολέιται με την γυναίκα του και την έχει γραμμένη, τότε σιγά μην τα παιδιά τον έχουν και σε εκτίμηση.

Για τη μάνα, δε το συζητώ, ειναι πολύ χειρότερα, τα παιδιά μπορεί και να την διαγράψουν τελείως.

Γενικά, νομίζω ότι αν οι γονείς δεν είναι ζευγάρι, πρέπει να χωρίζουν και όχι να μένουν μαζί και καλά για τα παιδιά κλπ.

Π

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
899
Πόντοι
96
Έχασα τον πατέρα μου πριν 9 μήνες. Σάββατο μεσημέρι ήταν κι έτυχε να βρίσκομαι στο σπίτι των γονιών μου, και "κάτι" με κράτησε εκεί μέχρι το απόγευμα. Ο πατέρας μου έπεσε να κοιμηθεί κατά τις 4 το μεσημέρι, και στις 6 πήγα να τον ξυπνήσω, αλλά ήταν ήδη νεκρός από ανακοπή. Μικρός δεν είμαι, 45αρης είμαι, πρόλαβα και τον έζησα πολύ, αλλά τους τελευταίους 9 μήνες μετανιώνω γιατί μεγαλώνοντας δεν πέρασα αρκετό χρόνο μαζί του, και γιατί πριν φύγει δεν πρόλαβα να του πω πόσο τον αγαπούσα και πόσο η δική του στάση ζωής έγινε παράδειγμα για μένα.

Στον χρονο απανω συνηλθα απο το πενθος οποτε εχεις καποιο καιρο ακομα . Κατα τα άλλα το χρεος σου ως γιος το εκανες . Ησουν εκει οταν "εφυγε" και εσυ πηγες να τον ξυπνησεις . Τωρα τον τιμας εχοντας καλες  αναμνησεις . Να ζησεις να τον θυμασαι , κανε και ενα παιδακι να παρει το ονομα του .

Για τη μάνα, δε το συζητώ, ειναι πολύ χειρότερα, τα παιδιά μπορεί και να την διαγράψουν τελείως.

Γενικά, νομίζω ότι αν οι γονείς δεν είναι ζευγάρι, πρέπει να χωρίζουν και όχι να μένουν μαζί και καλά για τα παιδιά κλπ.

Π

Οι μαμαδες φλερταρουν παρουσια των παιδιων αλλα λογω του ρόλου τους ξερουν να παραμυθιαζουν τα παιδια .
Απο οταν εκανα παιδια δικαιολογησα τις μαλακιες του πατερα μου.
Εγω νομιζω οτι οι γονεις πρεπει να μενουν μαζι με τα παιδια απλα να ζουν χωριστες ζωες. Βεβαια θα ειναι πολυ δυσκολο να συνυρπαξεις με τον/την πρωην μετα απο καποιο σημειο .

Τελος οσο για τον ξαφνικο θανατο που λετε , ως συλλεκτης κακων εμπειριων, εχω κανει μια εγχειριση που απειλησε την ζωη μου . Μπαινοντας στο χειρουργειο δεν το καλοσκεφτηκα αλλα βγαινοντας απο το χειρουργειο και εχοντας το αγχος "την βγαζω δεν την βγαζω" ηθελα να πω πραγματα στα παιδια μου, να πω στους παλιους φιλους να κανουν ενα παρτυ και οχι κηδεια κλπ κλπ .

ισως να ειναι τυχεροι οσοι εφυγαν γρηγορα απο την αλλη αρκετοι θα ηθελαν να καλυψουν εκρεμμότητες ή να εχουν μια δευτερη ευκαιρια.

Εχω ακουσει κατι χηρες να λενε μεταξυ τους "οι αντρες μας ηθελαν να φυγουν" , εννοειται οτι πολλοι μακαριτες γλυτωσαν την γκρινια της συζυγου αλλα ουδεις θελει να φυγει. Γειτονας επαθε εμφραγμα στα 50 και την εβγαλε μεχρι τα 85 που πνιγηκε κολυμπωντας 

pokahontas

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2008
Κριτικές
16
Like
1.789
Πόντοι
4.655
Οι μαμαδες φλερταρουν παρουσια των παιδιων αλλα λογω του ρόλου τους ξερουν να παραμυθιαζουν τα παιδια .

Δεν γνωρίζω κάτι για αυτό

Απο οταν εκανα παιδια δικαιολογησα τις μαλακιες του πατερα μου.

Δικαιολόγησες τι ακριβώς?

Εγω νομιζω οτι οι γονεις πρεπει να μενουν μαζι με τα παιδια απλα να ζουν χωριστες ζωες. Βεβαια θα ειναι πολυ δυσκολο να συνυρπαξεις με τον/την πρωην μετα απο καποιο σημειο.

Δηλαδή, οι γόνεις να ζουνε σα σκυλιά για χάρη των παιδιών? Για ποιο λόγο? Αν δεν ταιριάζουν σα ζευγάρι, να μην προχωρήσουν με τη ζωή τους? Και στη τελική, καλό ειναι τα παιδιά να καταλάβουν ότι αν δεν ταιριάζεις με κάποιον και δεν φτιάχνει η σχέση, καλό ειναι να προχωράς μπροστά.

Π

Altinho

Σεβαστός
Εγγρ.
14 Ιουλ 2008
Κριτικές
10
Like
88
Πόντοι
1.992
Ρε ανθρωπε κι εγω πηγα δημοτικο την δεκαετια του 1980, δεν με ρωτησε ποτέ κανενας δασκαλος τι δουλεια κανουν οι δικοι μου. Αν βρεθηκε στο σχολειο σου ενας σαχλαμαρας δασκαλος που ρωταγε μαλακιες δεν σημαινει οτι γινοταν παντου.

Ρε άνθρωπε δεν είπα ότι γινόταν παντού αλλά στο δικό μου κατά κόρον (και πριν το '81 και μετά) στο πρώτο μάθημα, όταν ο δάσκαλος γνώριζε τους μαθητές. Μάλιστα αυτό το σημείωναν σε ένα συγκεκριμένο τετράδιο.

Παρόλα αυτά, δεν είδα κανενός είδους προνομιακή μεταχείριση σε παιδιά με γονείς (υποτίθεται) πιο ευκατάστατους

jimy.m.

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
14 Μαΐ 2011
Κριτικές
169
Like
20.417
Πόντοι
34.612
Ειναι κ το μυαλο του καθενος
γειτονας που πεθανε ο πατερας του 6  χρονια πριν
παει ακομα στο μνημα του σχεδον καθε μερα

metalfun

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Κριτικές
2
Like
22
Πόντοι
16
Μια παράξενη ιστορία 100% πραγματική :

Σε μια μεγάλη εταιρεία ορκωτών λογιστών στην Αθήνα, δούλευε μια νέα κοπέλα. Ξαφνικά ένα πρωί (μάλλον μετά από ΣΚ), ήρθε με μαύρα ρούχα και σε κακά χάλια. ¨όταν την ρώτησαν είπε ότι είχε πεθάνει η μητέρα της. Αυτή η κατάσταση συνεχίστηκε για κάνα μήνα, η κοπέλα ήταν σκατά ψυχολογικά, κλπ. Ώσπου μια μέρα πήρε τηλέφωνο στη δουλεία η μητέρα της και οι συνάδελφοι νόμιζαν ότι τους έκανε πλάκα. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : η κοπέλα είχε τρελαθεί.

το τι κουβαλάει ο καθένας με τους γονιούς του άγνωστο

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Like
492
Πόντοι
186
Ρε άνθρωπε δεν είπα ότι γινόταν παντού αλλά στο δικό μου κατά κόρον (και πριν το '81 και μετά) στο πρώτο μάθημα, όταν ο δάσκαλος γνώριζε τους μαθητές. Μάλιστα αυτό το σημείωναν σε ένα συγκεκριμένο τετράδιο.

Παρόλα αυτά, δεν είδα κανενός είδους προνομιακή μεταχείριση σε παιδιά με γονείς (υποτίθεται) πιο ευκατάστατους

Και τι εφημεριδες διαβαζουν μας ρωτουσαν εμας για να φακελωνουν τις πολιτικες πεποιθησεις.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom