Τον δικο μας θανατο και κυριως τις συνεπειες του δεν τα νιωθουμε ουτε καταλαβαινουμε και πολλα ειδικα καρδιες εγκεφαλικα τροχαια κτλ... νιωθουμε ομως για τα καλα τον θανατο αγαπημενων προσωπων οπως της Μανας και του Πατερα(για παιδια ουτε να το σκεφτομαι να το μελεταω απειρως χειροτερο) την μερα που πεθανε ο Πατερας μου το ενιωσα το προαισθανθηκα οπως και με την Μανα μου(ξαφνικα και οι δυο απο θρομβωσεις με διαφορα 11 ετων σε ψιλοωριμη ηλικια 65&69) ειναι αυτο το παγερο αισθημα της πληρους αδυναμιας και πληρους εγκαταλειψης "ακρωτηριασμου" αλλα και ιδιοτυπης ανεξηγητης ντροπης μπροστα στον θανατο νιωθεις μια περιεργη ντροπη λες και φταις και συ και ο νεκρος,κοιτας την Αβυσσο καταματα νιωθεις την σκια του Grim Reaper πανω σου,ειδικα με την μανα που ειναι μεγαλο ζορι ενιωσα σαν τον Wolverine οταν ψηνεται απο την ατομικη βομβα στο πηγαδι στο The Wolverine(2013) για τον οποιονδηποτε δηλαδη ειναι κορυφαια τραυματικη εμπειρια ανεξαρτητου ηλικιας αν και το να χανεις μανα σε παιδικη ηλικια ειναι μακραν χειροτερo και ειδικα αν εισαι δεμενος οσο μεγαλος κι εισαι ποναει ασχημα "συντριπτικο καταγμα" Ψυχης...πολλα σου λενε πολλα ακους πολλα συμπερασματα βγαζεις απο παρατρεχαμενους συγγενεις γνωστους ξενους(αυτοι πιο πολυ μπορει να σε συμπονεσουν) κτλ.που την αλλη μερα σε ξεχνανε εγω ως συμβουλη που μπορει να απαλυνει τον πονο αν και καθε φαση ειναι διαφορετικη πχ εγω σχετικα νεος εμεινα μονος αγαμος ανεργος (και κοπηκε και η συνταξη της μανας μπαινει και το οικονομικο μεσα σε ολα τα αλλα) εχω να πω τα εξης
1.Καλυτερα να φευγουν οι γονεις παρα εσεις κατι ειναι και αυτο εχει ανθρωπους που θαψανε τα παιδια τους δεν αντεχω στη σκεψη της μανας μου να με κλαιει στυλ Παντελιδη,Τζαμπο κι αλλων πολλων και μια μερα ολοι θα πεθανουμε θεμα χρονου ειναι
2.Δεν αξιζει να καταρρευσετε και πεσετε σε μαλακιες οπως ποτα ναρκωτικα γυναικες αν και πρωτο διαστημα ισως συμβει σημασια εχει να μην συνεχιστει επ'άπειρον οι γονεις σας δεν σας μεγαλωσαν να γινετε αστεγοι ρεμαλια του δρομου απο την καταθλιψη
3.Διωξτε οσους σας κλαψομουνιαζουν επιτηδες και σας κανουν να ξαναζειτε το γεγονος προσπαθηστε να ξεχασετε τραυματικες τελευταιες στιγμες ειδικα με καρκινοπαθεις που τραβαει μαρτυρικα-ΛΗΘΗ κανονικα ομως... δεν σημαινει οτι δεν αγαπατε τους δικους σας αλλα κηδεια τα 40 και αντε γεια ουτε νεκροταφειο μην πηγαινετε ετσι κι αλλιως δεν ειναι εκει οι δικοι σας ολο το θεατρακι και νταβατζιλικι των θρησκειων ειναι για να σας πονεσει χειροτερα και ναψσας κανει πειθηνια οργανα της Κοινωνιας με τον φοβο του Θανατου ΜΑΚΡΙΑ ΟΥΣΤ! ...
4.Παμε στα δυσκολα...Η Ελλειψη αυτη η πουτανα η ελλειψη και η σκεψη οτι δεν θα ξαναδεις την μανα σου και τον πατερα σου ποτε με οποιαδηποτε συνθηκη(βεβαια τεχνολογια VR ολογραμματα και ρομποτικη ισως αναστησουν και νεκρους οπως σε ταινιες αλλα και παλι δεν ειναι το ιδιο)η ελλειψη και η νοσταλγια απο διαφορες αφορμες σε ανυποπτες στιγμες(οταν ορκιστηκα φανταρος πχ και ο πατερας μου δεν ηταν εκει η σκεψη με εκανε και με πηραν τα ζουμια χαζομαρες αλλα συμβαινει)ειναι μεγαλο παλουκι ,ειδικα γιορτες Πασχα Χριστουγεννα αντε με πατερα μου επειδη ημουν ιδιος σε σουλουπι με βλεπω καθρεπτη με πιανω ειναι σαν ειναι πανω μου αλλα με μανα δεν υπαρχει αυτο το συναισθημα και οσο περνανε τα χρονια χειροτερευει αντι να μειωνεται, ισως αν κανει καποιος παιδια και της μοιαζουν ισως καπως απαλυνει...
5.Υπαρχουν και θετικα σε ενα θανατο, μια Λυτρωση ειδικα στις δυστοπικες καταστασεις που βιωνουμε στην Ελλαδα 10 χρονια λες καλυτερα που πεθαναν και δεν βλεπουν τα αισχη που ζουμε,ενα ειδος απελευθερωσης ενα ειδος αποτιναξης οικογενειακων υποχρεωσεων,ειδικα αν οι γεροι ηταν αρρωστοι με κουτσουρεμενες συνταξεις,ισως πεθαναν για καλο να σας ανοιξουν νεους δρομους μεσα στο κακο και την δυστυχια της συγχρονης Ελλαδας,ισως να ερχεται ενα μεγαλο Κακο που δεν θα σας επιβαρυνουν ωστε να διαφυγετε πιο ευκολα...δειτε τα θετικα και στην πιο μαυρη σελιδα της ζωης σας
6.Η Αγαπη και η στοργη των γονιων σας υπερνικα το Θανατο και τον Χρονο, το οτι λήγει η βιολογικη του παρουσια στο Ματριξ που λεει και ο Δρ.Δανεζης δεν σημαινει οτι χανεται και η πληροφορια της υπαρξης τους με κυρια αποδειξη εσας και την οποια περιουσια σας αφησαν αν σας αφησαν αν και κυριως οι νουθεσιες και οι ψυχικες παρακαταθηκες του χαρακτηρα σας και οι γλυκιες αναμνησεις οσο κι αν μπορει να πλακωνοσασταν,αυτα ειναι τα σημαντικοτερα παιζει ρολο βεβαια και τι προλαβατε να ζησετε και να εκφρασετε αν τους ειπατε ευχαριστω κι ενιωσαν περηφανεια γιαχσας εστω και για κατι,και φυσικα παιζει ρολο στην διαδικασια του Πενθους,η κοσμοθεωρια και φιλοσοφικες αναζητησεις καποιου αν εισαι πχ αθεος υλιστης ο πονος πολλαπλασιαζεται ,ξεροντας οτι οι γονεις και οποιος πεθαινει πεφτει στην Αβυσσο της αιωνιας Ανυπαρξιας μεχρι την ληξη του παροντος Συμπαντος σε 10 δεκακις εκατομμυρια χρονια ,ευχομαι να ισχυουν οι θεωριες περι ΠολυΣυμπαντος και ισως οι πληροφοριες των ατομων και του DNA μας διαφυγουν μεσω Λευκων οπων ή τεχντα μεσω προηγμενων ΜεταΠολιτισμων του Μελλοντος και αναδημιουργηθουν μεσα στον κβαντικο χαοτικο ωκεανο των ζαριων που παιζει το ΥπερΣυμπαν και ξανασυναντηθουμε καπως με οσους μας λειπουν αλλα αυτο ειναι αλλη κουβεντα
Για αυτό ίσως κανείς πρέπει να κάνει οικογένεια.Απαλύνει την αίσθηση της απώλειας!Ασχολείσαι με τα παιδιά σου και ξεχνάς τους αποθανόντες!Αλλιώς το μυαλό σου γυρίζει πίσω ξανά και ξανά σε ένα ατέρμονο κύκλο κατάθλιψης. :-