Νέα

Απώλεια γονέα (πατέρα-μητέρας)

• Μέλος που άνοιξε το νήμα pirokavlos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 78
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

zookero

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Δεκ 2016
Κριτικές
12
Like
552
Πόντοι
311
όταν έχασα τον πατέρα μου πέρασε ένας χρόνος για να συνέλθω , αν και δεν ζούσαμε τα τελευταία χρόνια μαζί η έλλειψης του μου ήταν αισθητή ..........

jimy.m.

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
14 Μαΐ 2011
Κριτικές
169
Like
20.417
Πόντοι
34.612
Οταν πεθανε ο γερος μου
ουτε στη κηδεια δεν πηγα
ηταν μουνης οποτε δεν μ ενοιαξε

Nik455

Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2015
Κριτικές
3
Like
62
Πόντοι
1

Puchas Gracias

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2016
Like
198
Πόντοι
66
Κωνσταντίνος Καβάφης «Ἀπολείπειν ὁ Θεός Ἀντώνιον»

Σάν ἔξαφνα, ὥρα μεσάνυχτ’, ἀκουσθεί
ἀόρατος θίασος νά περνᾶ
μέ μουσικές ἐξαίσιες, μέ φωνές –
τήν τύχη σου πού ἐνδίδει πιά, τά ἔργα σου
πού ἀπέτυχαν, τά σχέδια τῆς ζωῆς σου
πού βγῆκαν ὅλα πλάνες, μή ἀνωφέλετα θρηνήσεις.
Σάν ἕτοιμος ἀπό καιρό, σά θαρραλέος,
ἀποχαιρέτα την, τήν Ἀλεξάνδρεια πού φεύγει.
Προ πάντων νά μή γελασθεῖς, μήν πεῖς πως ἦταν
ἕνα ὄνειρο, πώς ἀπατήθηκεν ἡ ἀκοή σου∙
μάταιες ἐλπίδες τέτοιες μήν καταδεχθεῖς.
Σάν ἕτοιμος ἀπό καιρό, σά θαρραλέος,
σάν που ταιριάζει σε πού ἀξιώθηκες μιά τέτοια πόλι,
πλησίασε σταθερά πρός τό παράθυρο,
κι ἄκουσε μέ συγκίνησιν, ἀλλ’ ὄχι
με τῶν δειλῶν τά παρακάλια και παράπονα,
ὡς τελευταία ἀπόλαυσι τούς ἤχους,
τά ἐξαίσια ὄργανα τοῦ μυστικοῦ θιάσου,
κι ἀποχαιρέτα την, τήν Ἀλεξάνδρεια πού χάνεις.

Το 43 π.Χ. η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ήταν χωρισμένη στην Ανατολή και τη Δύση. Το Ανατολικό κομμάτι, με πρωτεύουσα την Αλεξάνδρεια, το πήρε ο Αντώνιος. Το Δυτικό ο Οκταβιανός με πρωτεύουσα τη Ρώμη. Τσακώθηκαν οι δυο τους (ο Οκταβιανός έβλεπε τον Αντώνιο ως εχθρό, φοβόταν τις επεκτατικές βλέψεις του) και ξεκίνησε ένας εμφύλιος μεταξύ τους. Ο Οκταβιανός επιτίθεται στην Αλεξάνδρεια με ισχυρό στρατό. Το τέλος του Αντωνίου ήταν δεδομένο.  

Ο σπουδαίος Καβάφης αναφέρεται στις τελευταίες μέρες (η και λεπτά) της αυτοκρατορίας του Αντωνίου στην Αλεξάνδρεια. Το ποίημα αναφέρεται στη μεγάλη αξία που έχει να διατηρήσεις την αξιοπρέπεια σου ακόμα και στις δυσκολότερες στιγμές σου.

"Σαν έτοιμος από καιρό, σαν θαρραλέος, αποχαιρέτα την Αλεξάνδρεια που φεύγει".

Να είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε και να υποφέρουμε οποιοδήποτε χτύπημα της μοίρας. Να μην γονατισουμε, να μην δειλιασουμε, να κρατήσουμε την αξιοπρέπεια μας, όσο δυνατο κι αν είναι το χτύπημα.

sotirakis69

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Μαρ 2017
Κριτικές
23
Like
517
Πόντοι
291
όταν έχασα τον πατέρα μου πέρασε ένας χρόνος για να συνέλθω , αν και δεν ζούσαμε τα τελευταία χρόνια μαζί η έλλειψης του μου ήταν αισθητή ..........

λογικό ρε μάγκα, ο πατέρας είναι το πρότυπο σου.

cgfucker

Μέλος
Εγγρ.
14 Αυγ 2012
Κριτικές
2
Like
100
Πόντοι
16
Οταν πεθανε ο γερος μου
ουτε στη κηδεια δεν πηγα
ηταν μουνης οποτε δεν μ ενοιαξε

Συγγνώμη που θα το πω, αλλά η στάση σου δεν ήταν σωστή. Ό,τι και να 'τανε, πατέρας σου ήτανε.

Altinho

Σεβαστός
Εγγρ.
14 Ιουλ 2008
Κριτικές
10
Like
88
Πόντοι
1.992
Εγώ τον έχασα σε ηλικία 4 χρονών.

Δεν έζησα την απώλεια αλλά έζησα την έλλειψη και μια μόνιμη καταθλιπτική συμπεριφορά στο σπίτι, που ήταν αναπόφευκτη ...

Επίσης για χρόνια όταν άκουγα την φράση από φίλους μου "ο μπαμπάς μου" ένιωθα σαν να με χτύπαγε ρεύμα γιατί ήταν κάτι που έλεγαν όλοι και ποτέ εγώ. Όπως και στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς στο δημοτικό την δεκαετία του '80, που έπρεπε να λες στον καθηγητή μπροστά σε όλη την τάξη, με τι ασχολούνται οι δικοί σου ... που έπρεπε να λέω αυτό το γαμημένο "ο πατέρας μου έχει πεθάνει" και να με κοιτάνε όλοι σαν εξωγήινο ...

Δεν ήξερα κανένα άλλο παιδί που να έχει χάσει κάποιο γονιό, πράγμα που με έκανε πολύ συχνά να σκέφτομαι "γιατί ρε πούστη σε μένα" ... άλλοτε με θλίψη και άλλοτε με πιο αρνητικά συναισθήματα...

Ώσπου όταν στα 16 ανέβηκα στα παιδικά, εκεί που έπαιζα μπάσκετ, γνώρισα άλλους δύο ομοιοπαθείς (ο ένας είχε ορφανέψει 42 ημερών) και ένας τρίτος που ορφάνεψε εκείνη την χρονιά ...

Από τότε το βούλωσα ... ελπίζω να μην σας ψυχοπλάκωσα

Εγγρ.
20 Μαΐ 2014
Κριτικές
64
Like
5.126
Πόντοι
7.786
η μητερα ειναι σημαντικη απωλεια παρα του πατερα πατερας μπορει να γινει οποιοςδηποτε   αλλα  λαθος σου δημητρη επρεπε να πας στην  κηδεια του πατερα σου

ACHILEAS77

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Αυγ 2008
Κριτικές
51
Like
1.661
Πόντοι
3.495
Εγώ τον έχασα σε ηλικία 4 χρονών.

Δεν έζησα την απώλεια αλλά έζησα την έλλειψη και μια μόνιμη καταθλιπτική συμπεριφορά στο σπίτι, που ήταν αναπόφευκτη ...

Επίσης για χρόνια όταν άκουγα την φράση από φίλους μου "ο μπαμπάς μου" ένιωθα σαν να με χτύπαγε ρεύμα γιατί ήταν κάτι που έλεγαν όλοι και ποτέ εγώ. Όπως και στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς στο δημοτικό την δεκαετία του '80, που έπρεπε να λες στον καθηγητή μπροστά σε όλη την τάξη, με τι ασχολούνται οι δικοί σου ... που έπρεπε να λέω αυτό το γαμημένο "ο πατέρας μου έχει πεθάνει" και να με κοιτάνε όλοι σαν εξωγήινο ...

Δεν ήξερα κανένα άλλο παιδί που να έχει χάσει κάποιο γονιό, πράγμα που με έκανε πολύ συχνά να σκέφτομαι "γιατί ρε πούστη σε μένα" ... άλλοτε με θλίψη και άλλοτε με πιο αρνητικά συναισθήματα...

Ώσπου όταν στα 16 ανέβηκα στα παιδικά, εκεί που έπαιζα μπάσκετ, γνώρισα άλλους δύο ομοιοπαθείς (ο ένας είχε ορφανέψει 42 ημερών) και ένας τρίτος που ορφάνεψε εκείνη την χρονιά ...

Από τότε το βούλωσα ... ελπίζω να μην σας ψυχοπλάκωσα
--------
ΟΥΦΦΦΦ...ΡΕ ΤΥΠΕ...
ΣΤΑ 5 ΜΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ....

expat

Νέο Μέλος
Εγγρ.
30 Αυγ 2017
Like
0
Πόντοι
0
Καλησπέρα, διαβάζω αρκετό καιρό το site αλλά δεν είχα μπει ποτέ στη διαδικασία να κάνω λογαριασμό. Είδα το άρθρο ανεβασμένο και εδώ και είπα να κάνω την αρχή.

Έχασα τον πατέρα μου στα 10 και πλέον έχουν περάσει 16 χρόνια για να μπορώ να μιλάω για αυτό άνετα. Ωστόσο, πρέπει να παραδεχτώ ότι ορισμένα παράπονα και συναισθήματα δε μπορούν να σβήσουν με όσες πουτάνες και να πάει καποιος.

Η απώλεια είναι σίγουρα δύσκολη όποτε και να συμβεί, αλλά μακάρι να ήταν όλες οι περιπτώσεις σα του κ. Σαμπράκου.

dinn

Μέλος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Like
41
Πόντοι
6
Τον δικο μας θανατο και κυριως τις συνεπειες του δεν τα νιωθουμε ουτε καταλαβαινουμε και πολλα ειδικα καρδιες εγκεφαλικα τροχαια κτλ... νιωθουμε ομως για τα καλα τον θανατο αγαπημενων προσωπων οπως της Μανας και του Πατερα(για παιδια ουτε να το σκεφτομαι να το μελεταω απειρως χειροτερο) την μερα που πεθανε ο Πατερας μου το ενιωσα το προαισθανθηκα οπως και με την Μανα μου(ξαφνικα και οι δυο απο θρομβωσεις με διαφορα 11 ετων σε ψιλοωριμη ηλικια 65&69) ειναι αυτο το παγερο αισθημα της πληρους αδυναμιας και πληρους εγκαταλειψης "ακρωτηριασμου" αλλα και ιδιοτυπης ανεξηγητης ντροπης μπροστα στον θανατο νιωθεις μια περιεργη ντροπη λες και φταις και συ και ο νεκρος,κοιτας την Αβυσσο καταματα νιωθεις την σκια του Grim Reaper πανω σου,ειδικα με την μανα που ειναι μεγαλο ζορι ενιωσα σαν τον Wolverine οταν ψηνεται απο την ατομικη βομβα στο πηγαδι στο The Wolverine(2013) για τον οποιονδηποτε δηλαδη ειναι κορυφαια τραυματικη εμπειρια ανεξαρτητου ηλικιας αν και το να χανεις μανα σε παιδικη ηλικια ειναι μακραν χειροτερo και ειδικα αν εισαι δεμενος οσο μεγαλος κι εισαι ποναει ασχημα "συντριπτικο καταγμα" Ψυχης...πολλα σου λενε πολλα ακους πολλα συμπερασματα βγαζεις απο παρατρεχαμενους συγγενεις γνωστους ξενους(αυτοι πιο πολυ μπορει να σε συμπονεσουν) κτλ.που την αλλη μερα σε ξεχνανε εγω ως συμβουλη που μπορει να απαλυνει τον πονο αν και καθε φαση ειναι διαφορετικη πχ εγω σχετικα νεος εμεινα μονος αγαμος ανεργος (και κοπηκε και η συνταξη της μανας μπαινει και το οικονομικο μεσα σε ολα τα αλλα)  εχω να πω τα εξης
1.Καλυτερα να φευγουν οι γονεις παρα εσεις κατι ειναι και αυτο εχει ανθρωπους που θαψανε τα παιδια τους δεν αντεχω στη σκεψη της μανας μου να με κλαιει στυλ Παντελιδη,Τζαμπο κι αλλων πολλων  και μια μερα ολοι θα πεθανουμε θεμα χρονου ειναι
2.Δεν αξιζει να καταρρευσετε και πεσετε σε μαλακιες οπως ποτα ναρκωτικα γυναικες αν και πρωτο διαστημα ισως συμβει σημασια εχει να μην συνεχιστει επ'άπειρον οι γονεις σας δεν σας μεγαλωσαν να γινετε αστεγοι ρεμαλια του δρομου απο την καταθλιψη
3.Διωξτε οσους σας κλαψομουνιαζουν επιτηδες και σας κανουν να ξαναζειτε το γεγονος προσπαθηστε να ξεχασετε τραυματικες τελευταιες στιγμες ειδικα με καρκινοπαθεις που τραβαει μαρτυρικα-ΛΗΘΗ κανονικα ομως... δεν σημαινει οτι δεν αγαπατε τους δικους σας αλλα κηδεια τα 40 και αντε γεια ουτε νεκροταφειο μην πηγαινετε ετσι κι αλλιως δεν ειναι εκει οι δικοι σας ολο το θεατρακι και νταβατζιλικι  των  θρησκειων ειναι για να σας πονεσει χειροτερα και ναψσας κανει πειθηνια οργανα της Κοινωνιας με τον φοβο του Θανατου ΜΑΚΡΙΑ ΟΥΣΤ! ...
4.Παμε στα δυσκολα...Η Ελλειψη αυτη η πουτανα η ελλειψη και η σκεψη οτι δεν θα ξαναδεις την μανα σου και τον πατερα σου ποτε με οποιαδηποτε συνθηκη(βεβαια τεχνολογια VR ολογραμματα και ρομποτικη ισως αναστησουν και νεκρους οπως σε ταινιες αλλα και παλι δεν ειναι το ιδιο)η ελλειψη και η νοσταλγια απο διαφορες αφορμες σε ανυποπτες στιγμες(οταν ορκιστηκα φανταρος πχ και ο πατερας μου δεν ηταν εκει η σκεψη με εκανε και με πηραν τα ζουμια χαζομαρες αλλα συμβαινει)ειναι  μεγαλο παλουκι ,ειδικα γιορτες Πασχα Χριστουγεννα αντε με πατερα μου επειδη ημουν ιδιος σε σουλουπι με βλεπω καθρεπτη με πιανω ειναι σαν ειναι πανω μου αλλα με μανα δεν υπαρχει αυτο το συναισθημα και οσο περνανε τα χρονια χειροτερευει αντι να μειωνεται, ισως αν κανει καποιος παιδια και της μοιαζουν ισως καπως απαλυνει...
5.Υπαρχουν και θετικα σε ενα θανατο, μια Λυτρωση ειδικα στις δυστοπικες καταστασεις που βιωνουμε στην Ελλαδα 10 χρονια λες καλυτερα που πεθαναν και δεν βλεπουν τα αισχη που ζουμε,ενα ειδος απελευθερωσης ενα ειδος αποτιναξης οικογενειακων υποχρεωσεων,ειδικα αν οι γεροι ηταν αρρωστοι με κουτσουρεμενες συνταξεις,ισως πεθαναν για καλο να σας ανοιξουν νεους δρομους μεσα στο κακο και την δυστυχια της συγχρονης Ελλαδας,ισως να ερχεται ενα μεγαλο Κακο που δεν θα σας επιβαρυνουν ωστε να διαφυγετε πιο ευκολα...δειτε τα θετικα και στην πιο μαυρη σελιδα της ζωης σας
6.Η Αγαπη και η στοργη των γονιων σας υπερνικα το Θανατο και τον Χρονο, το οτι λήγει η βιολογικη του παρουσια στο Ματριξ που λεει και ο Δρ.Δανεζης δεν σημαινει οτι χανεται και η πληροφορια της υπαρξης τους με κυρια αποδειξη εσας και την οποια περιουσια σας αφησαν αν σας αφησαν αν και κυριως οι νουθεσιες και οι ψυχικες παρακαταθηκες του χαρακτηρα σας και οι γλυκιες αναμνησεις οσο κι αν μπορει να πλακωνοσασταν,αυτα ειναι τα σημαντικοτερα παιζει ρολο βεβαια και τι προλαβατε να ζησετε και να εκφρασετε αν τους ειπατε ευχαριστω κι ενιωσαν περηφανεια γιαχσας εστω και για κατι,και φυσικα παιζει ρολο στην διαδικασια του Πενθους,η κοσμοθεωρια και φιλοσοφικες αναζητησεις καποιου αν εισαι πχ αθεος υλιστης ο πονος πολλαπλασιαζεται ,ξεροντας οτι οι γονεις και οποιος πεθαινει πεφτει στην Αβυσσο της αιωνιας Ανυπαρξιας μεχρι την ληξη του παροντος Συμπαντος σε 10 δεκακις εκατομμυρια χρονια ,ευχομαι να ισχυουν οι θεωριες περι ΠολυΣυμπαντος και ισως οι πληροφοριες των ατομων και του DNA μας διαφυγουν μεσω Λευκων οπων ή τεχντα μεσω προηγμενων ΜεταΠολιτισμων του Μελλοντος και αναδημιουργηθουν μεσα στον κβαντικο χαοτικο ωκεανο των ζαριων που παιζει το ΥπερΣυμπαν και ξανασυναντηθουμε καπως με οσους μας λειπουν αλλα αυτο ειναι αλλη κουβεντα

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Like
492
Πόντοι
186
Οποιος φευγει απ τη ζωη γλιτωνει απο καθε ασχημο που θα μπορουσε ποτε να του συμβει.

Εμεις και αν τους ξεχναμε καμια φορα, ανταμωνουμε στα ονειρα μας.

SEXY_TED

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2012
Κριτικές
1
Like
58
Πόντοι
1
Τους έχω χάσει και τους δύο, όχι σε παιδική ή εφηβική μου ηλικία, αλλά ούτε σε αρκετά μεγάλη. 27 ήμουν όταν "έφυγε" ξαφνικά και αναπάντεχα ο πατέρας μου, και 40 όταν η πολύ σύντομη διάρκεια της επαράτου μου πήρε και τη μάνα μου. Όχι πώς δεν μου στοίχισε του πατέρα μου αλλά με τη μάνα μου τράβηξα μεγάλα ζόρια! Έχουν περάσει τρεισήμισι χρόνια και δεν έχει περάσει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ που να μην την σκέφτομαι... Συντριπτικό κάταγμα ψυχής. Κλείνει οριστικά η πόρτα από την οποία μπήκαμε στη ζωή. Φρίκη...

dopamina

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2014
Like
62
Πόντοι
166
Οποιος φευγει απ τη ζωη γλιτωνει απο καθε ασχημο που θα μπορουσε ποτε να του συμβει.

Εμεις και αν τους ξεχναμε καμια φορα, ανταμωνουμε στα ονειρα μας.

ετσι ειναι κ στον υπνο φευγει η ψυχη κ συνανταει αγαπημενα προσωπα που εχουν φυγει

dinn

Μέλος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Like
41
Πόντοι
6
Τους έχω χάσει και τους δύο, όχι σε παιδική ή εφηβική μου ηλικία, αλλά ούτε σε αρκετά μεγάλη. 27 ήμουν όταν "έφυγε" ξαφνικά και αναπάντεχα ο πατέρας μου, και 40 όταν η πολύ σύντομη διάρκεια της επαράτου μου πήρε και τη μάνα μου. Όχι πώς δεν μου στοίχισε του πατέρα μου αλλά με τη μάνα μου τράβηξα μεγάλα ζόρια! Έχουν περάσει τρεισήμισι χρόνια και δεν έχει περάσει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ που να μην την σκέφτομαι... Συντριπτικό κάταγμα ψυχής. Κλείνει οριστικά η πόρτα από την οποία μπήκαμε στη ζωή. Φρίκη...
Οταν πεθαινει η μανα σου πεθαινει και η Αγαπη σε αυτον τον κοσμο,η μονη γνησια αγαπη που μπορει λαμβανει καποιος ,η αγαπη των παιδιων ειναι αλλο επισης δυνατο(αν μπορεσεις να τα εχεις κι αυτα πολυτελεια ειναι πλεον το γενικο κοινωνικο κλιμα επιβαρυνει απωλεια) ειδικα στον αντρα που παντα δεν εκδηλωνεται στα παιδια του 100%..καλα για τα γυναια ειδικα στην σημερινη εποχη αστειο ΚΑΙ ΟΛΕΘΡΙΑ  ΠΑΓΙΔΑ  να ψαχνει καποιος ψηγματα/υποκαταστατα της μανας του ,η σημερινη γενια ειναι ολες γαμιολες trash ΕλληνοΚαρντασιαν κι οσες ξεχωριζουν ειναι καπαρωμενες...

Mounolepidas

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2017
Like
8
Πόντοι
0
Ένας τύπος από την δουλειά μου έχασε την μαμά του και την επόμενη μέρα της κηδείας ήρθε για δουλειά μες στην τρελή χαρά σαν να μην συνέβη τίποτα. Εγω θα είχα τρελαθεί από την λύπη μου αν γινόταν κάτι τέτοιο, αλλά από την άλλη το ιδανικό είναι να χάνει το παιδί τους γονείς και όχι το αντίθετο όπως πλέον συμβαίνει πολύ συχνά από τροχαία ατυχήματα.

maldi

Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2010
Κριτικές
9
Like
86
Πόντοι
6
Συντριπτικό κάταγμα ψυχής. Κλείνει οριστικά η πόρτα από την οποία μπήκαμε στη ζωή.
Ερχετε η στιγμη που λογικα θα ειμαστε οι επομενοι μακαρι να μην ειμαστε τοσο εγωιστες ωστε να μην εχουμε συνεχεια.κανεις γονιος δεν πεθαινει <<ζει>> μεσα απο τα παιδια του.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom