Νέα

Απογραφή 2011

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Α-Ω
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 464
  • Εμφανίσεις 15K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Δεν εχω διαβασει τι εχει γραφτει εδω αλλα, εχω μια απορια. Ποιος ο λογος της απογραφης? Εαν πανε στο Δημαρχειο και τσεκαρουν γεννες-θανατους δεν μπορουν να καταλαβουν ποσοι ειμαστε?

Και αν έχεις μεταναστεύσει;

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Δεν εχω διαβασει τι εχει γραφτει εδω αλλα, εχω μια απορια. Ποιος ο λογος της απογραφης? Εαν πανε στο Δημαρχειο και τσεκαρουν γεννες-θανατους δεν μπορουν να καταλαβουν ποσοι ειμαστε?
Ελεος.
Το Δημαρχειο λεει και πού κατοικεις?

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Αν θέλεις μου απαντάς στην εξής (μερικώς υποθετική) περίπτωση:

Δεδομένα:
-Μένω μόνος
-Σε μονοκατοικία
-Σε αραιοκατοικημένη περιοχή (υπάρχουν βιοτεχνίες κυρίως. Όχι σπίτια)

Περνάει ο απογραφέας. Δε με βρίσκει. Ρίχνει χαρτάκι. Το χαρτάκι χάνεται.

ΔΕ ΘΕΛΩ να μείνω εκτός απογραφής. Τι πρέπει να κάνω και πότε?
Εχω την εντυπωση οτι αν παρελθει η προθεσμια της απογραφης, μπορεις να απογραφείς μονος σου με δικη σου πρωτοβουλια μεσω καποιας ιστοσελιδας.

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
38
Πόντοι
366
και αν ειμαι για καφε?
Αν εισαι για καφε σου πετανε ενα χαρτακι με το τηλεφωνο τους και παιρνεις εσυ ενα τηλεφωνο οταν θα εισαι σπιτι και δηλωνεις τα ατομα που μενουν στο σπιτι,τοσο απλα.

Επισκέπτης

Ας υποθέσουμε ότι έχεις μια μεγάλη εμπορική εταιρεία,και στο τέλος της χρονιάς θέλεις να δεις πόσα εμπορεύματα έχεις.Θα βασιστείς στη διαφορά τιμολογίων αγορών-τιμολογίων πώλησης;Και αν οι υπάλληλοι στην αποθήκη κλέβουν;Θα εμφανίζει το σύστημα ότι έχεις 5000 κιβώτια από το προϊόν Α,και στην ουσία θα έχεις 500.Δε θα πρέπει να δεις στην Αποθήκη αν το πραγματικό εμπόρευμα είναι το ίδιο με το λογιστικό;
Αν πάει η στατιστική στα δημοτολόγια,θα βγει ο πληθυσμός της Ελλάδας 12.000.000 αν υπολογιστούν και οι Έλληνες μετανάστες που ζουν μόνιμα στο εξωτερικό.Από την άλλη δε θα υπολογιστούν οι αλλοδαποί διότι δεν είναι εγγεγραμμένοι στα Ελληνικά δημοτολόγια.Όσον αφορά τα κτήρια,στην Εφορία δε δηλώνεις αν έχεις καλοριφέρ,αν έχεις ηλιακό,αν κάνεις ανακύκλωση και αν έχεις σύνδεση στο ιντερνετ.Ούτε τη διαρρύθμιση του σπιτιού.Μπορεί να έχεις ένα διαμέρισμα που να έχει μόνο ένα χώρο 100τμ και να μένει όλη η οικογένεια εκεί σαν στρατιώτες.Τι να το κάνει το στοιχείο αυτό η εφορία;

Mexikanos_

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2011
Like
7
Πόντοι
16
Αν καταφέρει κάποιος να τους απογράψει..Ποιος θα τολμήσει να πάει στη Μενάνδρου,Γερανίου,Σωκράτους;Ιδίως γυναίκα είναι απίθανο αν το σκεφτεί καν...

Εκεί θα απογράψεις καμια 30αριά σε κάθε σπίτι, συμφέρει ;)

Επισκέπτης
Για 40€ θα ρισκάρεις τη ζωή σου;
Εγώ δε θα πήγαινα  με τίποτα.Άσε που θα κάνεις 3 ώρες να τελειώσεις αφού δε θα μπορείς να συνενοηθείς

agiana

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2008
Κριτικές
5
Like
50
Πόντοι
166
1,70 το νοικοκυριό και νομίζω 1,20 ανά κεφάλι δίνει η Στατιστική Υπηρεσία. Τα χρήματα θα πληρωθούν μετά το καλοκαίρι.

alithias

Μέλος
Εγγρ.
25 Αυγ 2010
Like
0
Πόντοι
6
Ας υποθέσουμε ότι έχεις μια μεγάλη εμπορική εταιρεία,και στο τέλος της χρονιάς θέλεις να δεις πόσα εμπορεύματα έχεις.Θα βασιστείς στη διαφορά τιμολογίων αγορών-τιμολογίων πώλησης;Και αν οι υπάλληλοι στην αποθήκη κλέβουν;Θα εμφανίζει το σύστημα ότι έχεις 5000 κιβώτια από το προϊόν Α,και στην ουσία θα έχεις 500.Δε θα πρέπει να δεις στην Αποθήκη αν το πραγματικό εμπόρευμα είναι το ίδιο με το λογιστικό;
Αν πάει η στατιστική στα δημοτολόγια,θα βγει ο πληθυσμός της Ελλάδας 12.000.000 αν υπολογιστούν και οι Έλληνες μετανάστες που ζουν μόνιμα στο εξωτερικό.Από την άλλη δε θα υπολογιστούν οι αλλοδαποί διότι δεν είναι εγγεγραμμένοι στα Ελληνικά δημοτολόγια.Όσον αφορά τα κτήρια,στην Εφορία δε δηλώνεις αν έχεις καλοριφέρ,αν έχεις ηλιακό,αν κάνεις ανακύκλωση και αν έχεις σύνδεση στο ιντερνετ.Ούτε τη διαρρύθμιση του σπιτιού.Μπορεί να έχεις ένα διαμέρισμα που να έχει μόνο ένα χώρο 100τμ και να μένει όλη η οικογένεια εκεί σαν στρατιώτες.Τι να το κάνει το στοιχείο αυτό η εφορία;
:thumbsup:

francesco

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Ιαν 2007
Κριτικές
13
Like
1
Πόντοι
2.007
Tι ισχυει για αυτους που μενουν αλλου απ τον τοπο διαμονης τους.
π.χ σπουδαστες, φανταροι και διαφορους αλλους που μενουν Αθηνα το χειμωνα
και σε καποιο νησι το καλοκαιρι.Μετραει που θα εισαι την στιγμη της απογραφης
η εκει που καταγεσαι κανονικα?

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Tι ισχυει για αυτους που μενουν αλλου απ τον τοπο διαμονης τους.
π.χ σπουδαστες, φανταροι και διαφορους αλλους που μενουν Αθηνα το χειμωνα
και σε καποιο νησι το καλοκαιρι.Μετραει που θα εισαι την στιγμη της απογραφης
η εκει που καταγεσαι κανονικα?

εκεί που είσαι την στιγμή της απογραφής...

francesco

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Ιαν 2007
Κριτικές
13
Like
1
Πόντοι
2.007
Και τους τουριστες που ερχονται για διακοπες και μενουν σε ξενοδοχεια
τους μετρανε και αυτους :think: :think:

Επισκέπτης
μην λετε βλακειες για πληρωμη οταν ειστε εξω απο το χορο. ειπαμε οι περσσοτεροι αν παρουν ενα 400 αρι στα χερια τους τυχεροι θα ναι

mariakosk προφανώς είσαι μέσα στο χορό...
Θα μετρήσω σήμερα το βράδυ πόσα σπίτια και πόσα άτομα έχω απογράψει και θα σου υπολογίσω το βράδυ πόσα θα πάρω.Το 20% που θα παρακρατηθεί θα το πάρω το 2012,διότι δεν ξεπερνούν τα εισοδήματά μου το αφορολόγητο οπότε δεν πληρώνω φόρο.Πάντως θα είναι πολύ περισσότερα από 600€.Αν τα πάρω είναι το θέμα,όχι πόσα θα πάρω.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom