Νέα

Αποδείξεις για την Εφορία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Δημητρηςς
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 169
  • Εμφανίσεις 9K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

pezoporos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2009
Κριτικές
8
Like
3.472
Πόντοι
786
Ας μην ξεχνάμε ότι οι μισοί φορολογούμενοι είναι λειτουργικά αναλφάβητοι (αλβανοί, γύφτοι, τυφλοί, απόφοιτοι β΄ δημοτικού το 1960 κλπ) αποκλείεται να μπορούν αυτοί σε μία απόδειξη να βρούν 1. επωνυμία, 2. αφμ, 3, αριθμό απόδειξης. Χρόνος για έλεγχο δεν υπάρχει. Το θέμα είναι να αυξηθεί ο ΦΠΑ. Θα δούμε στις 20 φεβρουαρίου (γ΄κατηγορίας )και στις 20 απριλίου (β΄κατηγορίας) αν υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα. Εξάλλου μην ξεχνάτε ότι όλοι αυτοί οι θα κληθούν να υποβάλουν το 2011 ηλεκτρονικά την δήλωση τους.  :2funny:
Άρα κερδισμένοι θα είναι 1. οι λογιστές που θα αυξηθεί η δουλειά τους, 2 οι εφοριακοί που θα μειωθεί η δουλειά τους, 3. οι ειλικρινείς φορολογούμενοι, διότι οι ελεγκτές θα έχουν έξι μήνες παραπάνω για ελέγχους (Μάρτιος-Ιούλιος παραλαβή, Αύγουστος άδεια, Σεπτέμβριος αρχειοθέτηση 30,000 δηλώσεων ανά ΔΟΥ).

CIVIL111

Ανώτερος
Εγγρ.
25 Δεκ 2007
Κριτικές
22
Like
19
Πόντοι
5.775
κοιτα δεν εχεις και πολυ αδικο.αλλα λαβε υποψην οτι ηλεκτρονικα η διασταυρωση ειναι πανευκολη.παραδειγμα εγω που υποβαλλω ηλεκτρονικη δηλωση απο το 2001 παιρνω την εκκαθαριση κι επιστροφη φορου σε 15 μερες απο την καταθεση της!!!αν λοιπον κατατεθουν ηλεκτρονικα τ αρχεια με αφμ,επωνυμια επιχειρησης,ειδος κι αριθμο αποδειξης ειναι σχετικα ευκολο..αλλα αλλο ειναι το θεμα..η ουσια οπως ξανειπα ειναι η καταργηση των φοροαπαλλαγων..τ αλλα ειναι αερολογιες...

εσυ και εγω ξερουμε απο υπολογιστες και μπορουμε να το κανουμε αυτο που λες ....δεν ειμαστε ομως ολοι ιδιοι και θα παρει αρκετα για μην πω χρονια να αλλαξει αυτο στην ελλαδα.....τωρα αυτο με τις φοροαπαλαγες κ.λ.π που λες δυστυχως φιλε μου αυτα ολα τα μετρα ειναι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΑ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ ...κανουν οτι μπορουν αλλα δεν τους βγαινει με τιποτα---- δεν υπαρχει σαλιο οπως ειπανε με καθε ειλικρινια αλλωστε....

το μελλον θα δειξει τι θα γινει,αλλα η ιστορια λεει άλλα....

Eraser

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2008
Like
4
Πόντοι
16
μια ερώτηση, για όποιον γνωρίζει και άσχετα με το πως θα πάνε τα πράγματα με αυτό το μέτρο, με αυτές τις κωλοβενζίνες που βάζουμε κάθε εβδομάδα και τα λαμόγια οι πρατηριούχοι δε κόβουν ΤΙΠΟΤΑ (μέχρι τώρα), με ένα σωρό δικαιολογίες, είναι δυνατόν κάποιος να ζητήσει τιμολόγιο κομμένο στο όνομά του και στο ΑΦΜ του;
τι λέτε; γνωρίζει κανείς;

prowler7

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Αυγ 2009
Κριτικές
29
Like
177
Πόντοι
2.945
οι περισσοτερες αποδειξεις ειναι σε θερμογραφικο χαρτι
μεχρι την ωρα που θα χρειαστουν θα εχουν σβησει ολες
:dunno:
παλι τα ιδια..αν εφαρμοστει το μετρο λεμε δεν χρειαζεται να υποβαλλονται οι αποδειξεις ουτε να φυλασσονται καπου..αρκει μονο η καταγραφη των απαραιτητων στοιχειων!!!

prowler7

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Αυγ 2009
Κριτικές
29
Like
177
Πόντοι
2.945
μια ερώτηση, για όποιον γνωρίζει και άσχετα με το πως θα πάνε τα πράγματα με αυτό το μέτρο, με αυτές τις κωλοβενζίνες που βάζουμε κάθε εβδομάδα και τα λαμόγια οι πρατηριούχοι δε κόβουν ΤΙΠΟΤΑ (μέχρι τώρα), με ένα σωρό δικαιολογίες, είναι δυνατόν κάποιος να ζητήσει τιμολόγιο κομμένο στο όνομά του και στο ΑΦΜ του;
τι λέτε; γνωρίζει κανείς;
οσον αφορα τις βενζινες ΟΛΑ τα βενζιναδικα εχουν δυνατοτητα εκτυπωσης αποδειξης αφου κοβουν τιμολογια...η σου κοβουν απλη αποδειξη ως ιδιωτη,χωρις αφμ σου κι επωνυμια η ακομα πιο απλα σου κοβουν αποδειξη αφου ΟΛΟΙ τους εχουν ταμειακη μια που πουλανε διαφορα αλλα ειδη (αναψυκτικα,ψιλικα,λαδια,ξυδια,μυδια,κτλ)
εγω παντως απο 01/2010 παιρνω απο δειξη απο βενζινες αφου ειναι μεγαλα ποσα... ;)

pezoporos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2009
Κριτικές
8
Like
3.472
Πόντοι
786
παλι τα ιδια..αν εφαρμοστει το μετρο λεμε δεν χρειαζεται να υποβαλλονται οι αποδειξεις ουτε να φυλασσονται καπου..αρκει μονο η καταγραφη των απαραιτητων στοιχειων!!!
Εκτός αν ελεγχθείς :P

prowler7

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Αυγ 2009
Κριτικές
29
Like
177
Πόντοι
2.945
στο θεμα του ελεγχου τωρα..επειδη υποβαλλω ηλεκτρονικα 10 χρονια δηλωση ποτε δε μου ζητηθηκαν τα δικαιολογιτικα..απο κουβεντες που εχω κανει με λογιστες αλλα κι εφοριακους φιλους,υπαρχει ενα οριο στην επιστροφη χρηματων (1500€) στο οποιο χτυπαει alarm στο συστημα..αν δηλ προκυψει ποσο επιστροφης φορου μεγαλυτερο απο 1500€ αυτοματως καλεισαι για ελεγχο! ;)
λογικα αν δεν τ αλλαξουν κι αυτο ετσι θα συνεχισει...

pezoporos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2009
Κριτικές
8
Like
3.472
Πόντοι
786
Εσύ να βγάζεις επιστροφή 1.499. Αλλά πάλι μπορεί να κληρωθεί ο λήγων αριθμός του αφμ σου ή να δηλώσει πχ το ΚΕΚ χαλανδρίου τάδε ότι σου κατέβαλε 1000 ευρώ το 2004, το οποίο να ελεχθεί και να γίνει διαταύρωση αν δήλωσες εσύ τα 1000 ευρώ...Ο φόβος φυλάει τα έρμα.

Eraser

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2008
Like
4
Πόντοι
16
οσον αφορα τις βενζινες ΟΛΑ τα βενζιναδικα εχουν δυνατοτητα εκτυπωσης αποδειξης αφου κοβουν τιμολογια...η σου κοβουν απλη αποδειξη ως ιδιωτη,χωρις αφμ σου κι επωνυμια η ακομα πιο απλα σου κοβουν αποδειξη αφου ΟΛΟΙ τους εχουν ταμειακη μια που πουλανε διαφορα αλλα ειδη (αναψυκτικα,ψιλικα,λαδια,ξυδια,μυδια,κτλ)
εγω παντως απο 01/2010 παιρνω απο δειξη απο βενζινες αφου ειναι μεγαλα ποσα... ;)
:thumbsup: :thumbsup:
σ' ευχαριστώ φίλε μου! ;)
ε ρε, τι μαθαίνει κανείς εδώ μέσα!!! :grin: :grin: :grin:

prowler7

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Αυγ 2009
Κριτικές
29
Like
177
Πόντοι
2.945
:thumbsup: :thumbsup:
σ' ευχαριστώ φίλε μου! ;)
ε ρε, τι μαθαίνει κανείς εδώ μέσα!!! :grin: :grin: :grin:
απλα φιλε μου αν δεν ζητησεις δεν θα σου κοψουν..εδω ουτε τα σουβλακια δεν κοβουν θα κοψουν οι βενζιναδες?απλα ζητατε απο παντου για να πληρωσουν επιτελους και καποιοι εκτος απο μας τους απλους μισθωτους...

pezoporos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2009
Κριτικές
8
Like
3.472
Πόντοι
786
απλα φιλε μου αν δεν ζητησεις δεν θα σου κοψουν..εδω ουτε τα σουβλακια δεν κοβουν θα κοψουν οι βενζιναδες?απλα ζητατε απο παντου για να πληρωσουν επιτελους και καποιοι εκτος απο μας τους απλους μισθωτους...
1. Κάνεις αυτό που θέλει ο Παπακωνσταντίνου.
2. Λες μαλακία για τα βενζινάδικα, αλλά τώρα βαριέμαι να σου εξηγήσω...

prowler7

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Αυγ 2009
Κριτικές
29
Like
177
Πόντοι
2.945
1. Κάνεις αυτό που θέλει ο Παπακωνσταντίνου.
2. Λες μαλακία για τα βενζινάδικα, αλλά τώρα βαριέμαι να σου εξηγήσω...
στο 1ο ναι συμφωνω αλαλλ επιτελους καποια μουνοπανα να πληρωσουν!
στο 2ο παιρνω αποδειξη εδω και καιρο..απλα απο 01/10 συστηματικα πλεον...

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Κριτικές
31
Like
393
Πόντοι
3.115
μη μαζευετε αποδειξεις ρε σεις,στα σκουπιδια θα πανε ολες............ :jerking: :jerking: :jerking:

ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΘΟΥΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

"αλλαγη νοοτροπιας" οι μαλακες θελουν να περασουν και τιποτε αλλο....

ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ-ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ...
Nαι μην μαζευετε ρεεεεεε Να αφήνουμε τα μουνόπανα να οικονομανε απο τον φπα.Για αυτο μας γαμάνε τωρα γιατι καποιοι οικονομούσαν τον ΦΠΑ ενω των πληρώναμε.Ρε μας κλέβουυννννν

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Κριτικές
31
Like
393
Πόντοι
3.115
στο 1ο ναι συμφωνω αλαλλ επιτελους καποια μουνοπανα να πληρωσουν!
στο 2ο παιρνω αποδειξη εδω και καιρο..απλα απο 01/10 συστηματικα πλεον...
Έτυχε να παω σε βενζιναδικο και να εχει ταμπελάκη πως δεν ειναι υποχρεωμένο με τον ισχυον νομο να εκδόσει απόδειξη.Οποτε οταν εγω του ζήτησα μου ειπε κοιτα το ταμπελάκη. Ρωταω εγω τώρα που να κανω καταγγελεια εαν ειναι όντως παρανομος που δεν κοβει ενω μπορεί???Τελικα έκοψα τιμολόγιο ειχα καιρο να κοψω γιατι ειπε ο μαλακας ο λογιστης οτι δεν περνάνε στα έξοδα. Αλλα ετσι τον καριολη μου την έδωσε το υφος του

pezoporos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2009
Κριτικές
8
Like
3.472
Πόντοι
786
Τα βενζινάδικα δεν κλέβουν πολύ. Είναι θεσπισμένη η κλοπή τους με τον μοναδικό συντελεστή καθαρού κέρδους. Πολύ κλέβουν επισιτιστικά, κομμωτήρια, μπακάλικα, αρτοποιεία, δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί, τεχνίτες. Αλλά γενικά όλοι κλέβουν ΦΠΑ.

pezoporos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2009
Κριτικές
8
Like
3.472
Πόντοι
786
Έτυχε να παω σε βενζιναδικο και να εχει ταμπελάκη πως δεν ειναι υποχρεωμένο με τον ισχυον νομο να εκδόσει απόδειξη.Οποτε οταν εγω του ζήτησα μου ειπε κοιτα το ταμπελάκη. Ρωταω εγω τώρα που να κανω καταγγελεια εαν ειναι όντως παρανομος που δεν κοβει ενω μπορεί???Τελικα έκοψα τιμολόγιο ειχα καιρο να κοψω γιατι ειπε ο μαλακας ο λογιστης οτι δεν περνάνε στα έξοδα. Αλλα ετσι τον καριολη μου την έδωσε το υφος του
Γιατί η βενζίνη που βάζεις στο ΙΧ σου να είναι παραγωγική δαπάνη;

prowler7

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Αυγ 2009
Κριτικές
29
Like
177
Πόντοι
2.945
Τα βενζινάδικα δεν κλέβουν πολύ. Είναι θεσπισμένη η κλοπή τους με τον μοναδικό συντελεστή καθαρού κέρδους. Πολύ κλέβουν επισιτιστικά, κομμωτήρια, μπακάλικα, αρτοποιεία, δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί, τεχνίτες. Αλλά γενικά όλοι κλέβουν ΦΠΑ.
α αυτο εννοεις??νομιζα για αποδειξη οτι μιλαγες..κοιτα επειδη δουλευα καποτε σε βενζιναδικο...απο τη βενζινη δεν κλεβανε ιδιαιτερα αλλα σε λαδια,ανταλλακτικα και παρελκομενα εχουν μεχρι και 100% κερδος..τουλαχ οταν δουλευα εγω...

pezoporos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2009
Κριτικές
8
Like
3.472
Πόντοι
786
Γενικά η φοροδιαφυγή είναι τρόπος επιβίωσης για τις περισσότερες επιχειρήσεις. Αλλά γιατί ρε πούστη πρέπει εγώ να χρηματοδοτώ με τον ΦΠΑ την δική σου επιβίωση;
Καληνύχτα!  

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Κριτικές
31
Like
393
Πόντοι
3.115
Κοιτάχτε κακό δεν ειναι να ζητάς απόδειξη απλα το κράτος με κάποιο τροπο επρεπε να σε αναγκάσει να το κάνεις.Εγω πιστευώ ότι τέλος του 2010 θα πουν οτι οι αποδείξης δεν ισχυουν η ισχυουν μόνο απο γιατρους μηχανικους κτλπ δλδ τα μεγαλύτερα λαμόγια.Μακαρι να πιασει και τα καφε γιατι εκει να δεις φαγοποτι τρελο. Με τσαμπουκα δεν κόβουν ουτε cents αιντε καλα τους κάνει μηπως ξυπνήσουμε σαν λαος και καταλαβουμε οτι μας κλέβουν. Και οι πολτικοι κλεβουν καργα αλλα εκει δεν μπορουμε να κανουμε κατι αμεσα.Στους υπόλοιπους ομως μπορουμε και ας μην κρατάμε την γαμωαποδειξη τουλάχιστον να την ζηταμε γιατι πληρώνουμε φπα.Εαν μας κοψουν κατι και δεν ενοο μονο το φπα γιατι οταν καποιος παιρνει αμοιβη πληρωνει και τον φπα αλλα και φορολογείτε.Κοψε μου λαμογιο γιατρε τον φπα αλλα και απο την αμοιβη σου τοτε το συζητάμε.

prowler7

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Αυγ 2009
Κριτικές
29
Like
177
Πόντοι
2.945
συμφωνουμε πεζοπορε..καληνυχτα...

Stories