Νέα

απλες σκεψεις που ευκολα καταριπτουν τις περισσοτερες θρησκειες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα bourdeliotis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 46K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
αποδεικνυω τωρα πως δεν υπαρχει  γιγαντομορφο τερας με 7 ματια 3 αυτια(το ενα στο κουτελο),9 μυτες 3 πουτσες και 79 κωλοτρυπες,διοτι δεν το εχω δει ποτε.αποδειξε μου πως υπαρχει.διοτι εαν υπαρχει θα το εχεις τουλαχιστον οραματιστει εαν δεν το εχεις δει
υ.γ. πως γινεται να πιστευεις σε κατι που ο ιδιος θεωρεις νοητο?αυτη η επιστημονικη αντιληψη με  ξεπερναει το παραδεχομαι.

ο λόγος δεν αρκεί για να αποδειχτεί κάτι ... και ούτε επειδή δεν έχεις δεί κάτι αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει...

σαν μαθηματικός απαιτώ την επιστημονική τεκμηρίωση μιας θεωρίας εντός του υφισταμένου αξιωματικού πεδίου δηλαδή την απόδειξη της με χρήση ορισμών,αξιωμάτων ή άλλων ήδη αποδειχθέντων δια των ιδίων μεθόδων θεωρημάτων .. .η απόδειξις αυτή δε πρέπει να ισχύει δια πάν εμπίπτον στα όρια που θέτει η θεωρία αυτή

απόδειξις τέτοια δεν υπάρχει ούτε περί ύπαρξης ούτε περί μη ύπαρξης... συνεπώς κάνε τις αναγωγές σου...

τα φληναφήματα περί θεοπνεύστου των βιβλίων των γραφών με αφήνουν αδιάφορο... τα βιβλία αυτά είναι απλά αφηγηματικά και ιστορικά κείμενα, καταγραφή των ηθικών και κοινωνικών κανόνων της εποχής όπως επίσης και κανόνες για την συνετή διαβίωση ώστε να επιτυγχάνεται μία μορφή ευζωίας...

έχουν δε γραφεί από συλλέκτες ιστοριών και ενεδύθησαν τον μανδύαν του θεοπνεύστου ώστε να καταστούν ευκολοχώνευτα και κύρια τα περιεχόμενα τους να επιβληθούν αναιμάκτως στα μέλη της κοινωνίας τα οποία προφανώς δεν είχαν το απαιτούμενο επίπεδο τόσο λογικής όσο και μόρφωσης..

παρόλα αυτά οι βασικές κοινωνικές εντολές (δέκα εντολές) παραμένουν αναλλοίωτες και στηρίζουν ακόμη και σήμερα τους υγιείς κοινωνικούς ιστούς... επίσης οι βασικές διατάξεις του κώδικα συμπεριφοράς που επιβάλλεται με αυτές είναι εύκολα επιστημονικά εξηγήσιμες όπως για παράδειγμα

(1) αμαρτία οι προγαμιαίες σχέσεις --- μείωση των κινδύνων μετάδοσης Σ.Μ.Ν για τα οποία προφανώς δεν υπήρχε θεραπεία εκείνη την εποχή
(2) απαγόρευση της χρήσης και λήψης του αίματος των ζώων (χαλαλ, κοσέρ) -- μείωση κινδύνων από βακτήρια και βακίλλους που ενδυμούν σε αυτό (πχ e-coli)
(3) σαραντισμός -- προστασία της λεχώνας από μολύνσεις λόγω συγχρωτισμού με άλλο κόσμο
(4) απαγόρευση ορισμένων τροφών όπως χοιρινό, οστρακόδερμα, φίδια κλπ -- μείωση των κινδύνων δηλητηριάσεων
(5) νηστεία -- υγιεινή διατροφή για μείωση ασθενειών και αύξηση μακροζωίας
(6) περιτομή -- καθαριότητα και μείωση του κινδύνου  μετάδοσης Σ.Μ.Ν

και πολλά άλλα...

οι άνθρωποι που συνέγραψαν τα βιβλία αυτά (ή εμπνεύστηκαν τις οδηγίες αυτές) είχαν απλά περισσότερο μυαλό από τους άλλους και παρατηριτικότητα...

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.785
Πόντοι
3.656
Απ’ ότι φαίνεται δεν πρόσεξες το νόημα αυτών που γράφω, ίσως δεν τα έγραψα με σαφήνεια. Τα μαθηματικά είναι ένα πολύτιμο εργαλείο η αξία του οποίου είναι αυταπόδεικτη τόσο στην καθημερινή ζωή μας, όσο και στην ανώτατη Φυσική. Όταν λέμε ο μισθός μου είναι 1.200 €, η δόση του στεγαστικού 300 €, τόσα για κοινόχρηστα, τόσα για φαγητό, μπορώ να χαλάσω τόσα για ρούχα, τα μαθηματικά μας βοηθούν. Επίσης χωρίς τα μαθηματικά δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν να στείλουμε πύραυλο στον Άρη, από μέσα να βγει το όχημα και να μας στέλνει φωτογραφίες. Στην πρώτη περίπτωση αρκεί η απλή αριθμητική, στη δεύτερη ο όγκος των υπολογισμών είναι τεράστιος. Όμως κάποιος που λύνει μια εξίσωση και λέει “ορίστε, απέδειξα ότι υπάρχει Θεός” ή “ορίστε, απέδειξα ότι δεν υπάρχει Θεός” δεν δρα σαν επιστήμονας, αλλά σαν πιστός ή άπιστος που φτιάχνει ένα μαθηματικό μοντέλο. Δεν θεωρώ λοιπόν σαν απόδειξη καμία τέτοια μαθηματική προσέγγιση, για τον απλούστατο λόγο ότι τα μαθηματικά υπολογίζουν υπαρκτές ποσότητες, μετρούν υπαρκτά πράγματα. Το κόλπο που κάνουν οι θρησκευόμενοι που προσπαθούν να αποδείξουν με αυτό τον τρόπο ότι υπάρχει Θεός, είναι να παραπλανήσουν τη συζήτηση και να τη μεταθέσουν από το πεδίο της πραγματικότητας στο πεδίο της θεωρίας. Η Κοσμολογία των Εβραιογενών θρησκειών δεν αντέχει σε λογική ανάλυση. Ισχυρίζεται ότι ένα πνεύμα έφτιαξε πρώτα τη Γη, στη συνέχεια το Σύμπαν, χώρισε τα νερά που υπάρχουν από πάνω μας με ένα σκληρό θόλο (τον οποίο άνοιξε για να κάνει τον κατακλυσμό), έφτιαξε όλα τα ζώα με το λόγο του και τον άνθρωπο με τα χέρια του. Στην αρχή ο Άνθρωπος δεν είχε θηλυκό, γι αυτό του έφτιαξε την Έβα. Αν ανοίξεις οποιοδήποτε βιβλίο βιολογίας, θα δεις ότι η διαδοχή στις μορφές ζωής που περιγράφει είναι λανθασμένη. Ομοίως η χρονολόγηση δεν στέκει, γιατί η γη υπάρχει δισεκατομμύρια χρόνια και όχι μόνο 6.000, αν μετρήσεις τις γενιές από τον Αδάμ μέχρι το Χριστό, αυτό βγαίνει. Όσο πιο βαθειά σκάβουμε, τόσο απλούστερες μορφές ζωής βρίσκουμε. Κάποια στιγμή ο Θεός οργίστηκε και αποφάσισε να κάνει κατακλυσμό για να εξολοθρεύσει το ανθρώπινο είδος. Όμως αποφάσισε να εξοντώσει μαζί και όλα τα άλλα πλάσματα!!!! Μα καλά τι φταίγανε όλα τα δυστυχισμένα ζώα για τις αμαρτίες των ανθρώπων? Γιατί έπρεπε πνιγούν και αυτά? Γιατί να μην σκοτώσει σαν πανάγαθος θεός που ήταν μόνο τους κακούς ανθρώπους που στο κάτω – κάτω φταίγανε? Για φαντάσου ένα ξύλινο καράβι της εποχής του Νώε, οι διαστάσεις του οποίου περιγράφονται ακριβώς στην Παλαιά Διαθήκη (300 πήχεις μήκος, 50 πήχεις πλάτος και 30 πήχεις ύψος), να χωρέσει επτά ζευγάρια από κάθε είδος δεινοσαύρων που κάποιοι ζύγιζαν γύρω στους 20 τόνους και είχαν 30 μέτρα μήκος! “Από όλα τα κτήνη τα καθαρά πάρε μαζί σου ανά επτά, το αρσενικό και το θηλυκό του• και από τα κτήνη τα μη καθαρά ανά δύο, το αρσενικό και το θηλυκό του• και από τα πουλιά τού ουρανού ανά επτά, αρσενικό και θηλυκό• για να διατηρήσεις σπέρμα επάνω στο πρόσωπο ολόκληρης της γης•” Γένεση 7:2–3. Εδώ έχουν σωθεί προϊστορικές βάρκες που κατά τύχη βούλιαξαν στη λάσπη, πως δεν σώθηκαν υπολείμματα μιας τόσο γιγάντιας κατασκευής, την οποία οι άνθρωποι θα διατηρούσαν και θα λάτρευαν, αφού ο πατέρας τους ο Νώε θα τους είχε πει ότι χάρη σ αυτό το πλοίο σώθηκαν; Άντε και χάθηκε. Αφού όλα τα ζώα διασώθηκαν, γιατί βρίσκουμε αμέτρητα απολιθώματα ζώων που εξαφανίστηκαν; Γιατί υπάρχει το μοναδικά οικοσύστημα της Αυστραλίας με τα Καγκουρό? Γιατί υπάρχει το επίσης μοναδικό οικοσύστημα της Μαδαγασκάρης? Στον Ιησού του Ναυή 10, στίχος 13 ο ήλιος στέκεται μια μέρα στον ουρανό, για να ολοκληρωθεί η σφαγή των Αμορραίων Βασιλιάδων. ΠΡΟΣΟΧΗ Ο ΗΛΙΟΣ ΣΤΑΘΗΚΕ ΑΚΙΝΗΤΟΣ, ΟΧΙ Η ΓΗ. Οι αγράμματοι νομάδες που έγραψαν αυτό το βιβλίο νόμιζαν ότι ο ήλιος γυρνάει γύρω από τη γη, δεν ήξεραν ότι η γη περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο. Η Ιερά Εξέταση έκαιγε τους Επιστήμονες που έλεγαν ότι η Γη περιστρέφεται πίσω από τον Ήλιο και όχι το ανάποδο σαν αιρετικούς, αφού δίδασκαν κάτι διαφορετικό από τη Βίβλο. Πολλοί Χριστιανοί για να ξεφύγουν από τη δύσκολη θέση λένε ότι αυτά είναι ποιητικά κλπ δικαιολογίες. Και για να μην λέτε ότι μιλάω μόνο για τη Χριστιανική Θρησκεία, η Κοσμολογία της Ινδικής Θρησκείας είναι ακόμα πιο ανυπόστατη. Στο έπος Ραμαγιάνα, λόγου χάρη, λέγεται ότι η γη στηρίζεται σε οχτώ ελέφαντες οι οποίοι κινούνται όταν κουράζονται και έτσι προκαλούνται οι σεισμοί. Ακόμα, οι πηγές του ποταμού Γάγγη δεν βρίσκονται στα Ιμαλάϊα, αλλά ο Γάγγης ρέει κατευθείαν από τον Ουρανό. Όλες οι θρησκείες είναι προϊόντα φαντασίας και δεν συνάδουν με την πραγματικότητα.

manasou

Μέλος
Εγγρ.
6 Μαρ 2013
Like
7
Πόντοι
6
και πρίν από αυτά ??

Γιατί πρέπει να υπαρχει πάντα ένα πρίν;

Τι εννοείς πρίν από αυτά; Τι υπήρχε πριν το bigbang; Ωραία εγώ σου λέω ότι υπήρχε ο Θεός. Tι υπήρχε πριν Θεο; Μόνος του φτιάχτηκε; Έχει cheatάκι και είναι αυθύπαρκτος;

Επισκέπτης
καλες παραμπομπες αλλα μπορεις να μου πεις με απλα λογια οι υπερχορδες πως εξηγουν την δημιουργια του κοσμου? εγω απο τι καταλαβα εξηγουν την υλη απο τι αποτελειται και πως φτιαχνεται, σε ποιο σημειο ανατρεπεται το γεγονος της μεγαλης εκρηξης πριν 13,8 δις χρονια ή αν απλα εξηγουν πως υπαρχει υλη σε οποιοδηποτε και πολυ παλιοτερο συμπαν???

Ξεκόλλα με το bing bang

Εδώ σου λέει ότι η θεωρία Μ εικάζει για ύπαρξη 10 εις την 500 σύμπαντα το καθένα με διαφορετικούς νόμους. Το big bang είναι μια τρίχα απ τ αρχίδια μιας τέτοιας δομής, για να το πει κάποιος "αρχή των πάντων"

Και πιθανότατα, τα 10 εις την 500 να είναι πάλι ένα μικρό κομμάτι μιας πολύ μεγαλύτερης δομής, της οποίας αν την παρομοιάσεις με παζλ εμείς βλέπουμε μόνο 100 κομμάτια από τα 500.000 που έχει...

Φαντάζομαι αντιλαμβάνεσαι τον αριθμό 10 εις την 500...

Επισκέπτης
Όπως έχει πει περίφημα ο Hawking το να ρωτάς τι προϋπήρχε του Bing Bang είναι σα να ρωτάς τις έκανε ο Θεός πριν από την δημιουργία του κόσμου.

Δυστυχώς ο ανθρώπινος νους έχει περιορισμούς στο να αποδεχθεί ορισμένες έννοιες.

Τίποτε δεν υπήρχε πριν από το Bing Bang, το Bing Bang είναι η αρχή της δημιουργίας του χώρου, του χρόνου, της ύλης, τα Πάντα Όλα.

Επίσης ο Hawking είχε πει ότι όταν ρωτάς τι προϋπήρχε του Bing Bang είναι σα να ρωτάς πως θα βρεις την άκρη της Γης. Η Γη όμως είναι σφαίρα και δεν έχει καμία άκρη. Δύσκολο να το καταλάβει αυτό κάποιος πριν μερικούς αιώνες.

Έτσι και τώρα.
Πέραν πάσης αμφιβολίας το Σύμπαν διαστέλλεται.
Διαστέλλεται όμως που; Τι υπάρχει έξω από αυτό που διαστέλλεται;

Δύσκολο να καταλάβουμε ότι πέρα από αυτό δεν υπάρχει τίποτε. Όλοι μας έχουμε την εικόνα από ένα μπαλόνι που διαστέλλεται και νομίζουμε ότι υπάρχει κάποιο σαφές όριο του μέσα με το έξω.

Όμως δεν υπάρχει τίποτε έξω από το Σύμπαν. Εκεί, στα όρια, δημιουργείται ο χώρος και ο χρόνος. Όπως ακριβώς στο Bing Bang.

ΚΑΙ ΑΥΤΟ τείνει πλέον να αμφισβητηθεί, με νέες θεωρίες που μιλάνε για Σύμπαντα που γειτνιάζουν με το δικό μας και δρουν ελκτικά...

manasou

Μέλος
Εγγρ.
6 Μαρ 2013
Like
7
Πόντοι
6
Αυτό που προσπαθεί να σου πει ο άλλος χωρίς να το διατυπώνει σωστά το παιδί κύριε τραμουντάνα είναι το εξής:

Τι κερδίζει η εκκλησία και η κάθε εκκλησία από τις θρησκείες;
Πλούτο, δύναμη, εξουσία. Δεν λέω να μην πιστεύεις σε κανέναν ας πιστεύει ο καθένας ότι θέλει δεν είναι το μεγαλύτερο μας πρόβλημα η πίστη. Η πίστη που πάει αγκαλιά με την εκκλησία με ανησυχεί. Γιατί με το να πιστεύεις σε έναν θεό πιστεύεις και στους δήθεν εκπροσώπους του. Πιστεύεις στα κυρήγματα της εκκλησίας, τόσοι πόλεμοι τζιχαντ και μαλακίες έχει κάνει η εκκλησία, δεν είναι κάτι καινούργιο. Μπορεί πλέον όλα αυτά να φθίνουν αλλά ακόμα υπάρχουν κατάλοιπα.

Τέλος μπορεί τα λεφτά που λες να τα παίρνει η εκκλησία εξαιτίας της τότε συμφωνίας που λες αλλα θα σου πω κάτι απλό, που τα βρήκε η εκκλησία τα φιλέτα; Γιατί εγώ εδώ στην Κρήτη ξέρω που τα βρήκαν. Επι γερμανικής κατοχής τους τα δώρισαν οι άνθρωποι που τα είχαν για να μην τους τα φάνε οι Γκεσταμπίτες και οι Γερμανοί. Τεράστιες εκτάσεις πήρε με αυτόν τον τρόπο η εκκλησία δεν της ανήκαν και δεν της ανήκουν.

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
Αυτό που προσπαθεί να σου πει ο άλλος χωρίς να το διατυπώνει σωστά το παιδί κύριε τραμουντάνα είναι το εξής:

Τι κερδίζει η εκκλησία και η κάθε εκκλησία από τις θρησκείες;
Πλούτο, δύναμη, εξουσία. Δεν λέω να μην πιστεύεις σε κανέναν ας πιστεύει ο καθένας ότι θέλει δεν είναι το μεγαλύτερο μας πρόβλημα η πίστη. Η πίστη που πάει αγκαλιά με την εκκλησία με ανησυχεί. Γιατί με το να πιστεύεις σε έναν θεό πιστεύεις και στους δήθεν εκπροσώπους του. Πιστεύεις στα κυρήγματα της εκκλησίας, τόσοι πόλεμοι τζιχαντ και μαλακίες έχει κάνει η εκκλησία, δεν είναι κάτι καινούργιο. Μπορεί πλέον όλα αυτά να φθίνουν αλλά ακόμα υπάρχουν κατάλοιπα.

Τέλος μπορεί τα λεφτά που λες να τα παίρνει η εκκλησία εξαιτίας της τότε συμφωνίας που λες αλλα θα σου πω κάτι απλό, που τα βρήκε η εκκλησία τα φιλέτα; Γιατί εγώ εδώ στην Κρήτη ξέρω που τα βρήκαν. Επι γερμανικής κατοχής τους τα δώρισαν οι άνθρωποι που τα είχαν για να μην τους τα φάνε οι Γκεσταμπίτες και οι Γερμανοί. Τεράστιες εκτάσεις πήρε με αυτόν τον τρόπο η εκκλησία δεν της ανήκαν και δεν της ανήκουν.

δεν πιστεύει κανείς στους ιερείς, οι ιερείς επιτελούν συγκεκριμένο έργο (τέλεση Μυστηρίων, ποιμαντική-κήρυγμα, οργάνωση φιλανθρωπιών κλπ), κάποιοι το κάνουν καλά κάποιοι όχι, η δομή του κλήρου πάντως έχει "θεματάκια" ομολογουμένως

και για το τελευταίο που γράφεις, πώς γίνεται να μην ανήκουν στην εκκλησία οι εκτάσεις που αναφέρεσαι ενώ παραδέχεσαι ότι κάποιοι τις της είχαν δωρίσει?

papado69

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2013
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
0
Θα αναφερω κατι χωρις να ειμαι σιγουρος για τα λεγομενα μου μονο και μονο για να δω εαν ξερει καποιος,κατι σχετικα με αυτο,αν και ο ανθρωπος που μου το ειπε δουλευει στο υπ.εσωτερικων και παλι δεν ακουσα ξανα κατι σε κανενα ειδησεογραφικο.
Το 2009 οταν ανελαβε κυβερνηση το πασοκ και τα πραγματα ηταν κρισιμα,η εκλησια της ελλαδος προτεινε (συμφωνα με τα λεγομενα του) να αποπληρωσει το ελληνικο χρεος με την μοναδικη δεσμευση οτι εκτος των εκλεγοντων πολιτικων σε διαφορα κρισιμα υπουργεια να τοποθετουνταν και ανθρωποι απο την ελληνικη αρχιεπισκοπη.Πραγμα που η κυβερνηση παπανδρεου δεν δεχθηκε και το ιδιο ειχε γινει και παλαιοτερα με τον αειμνηστο Ανδρεα Παπανδρεου.
Ολα αυτα τα λεω χωρις καμια βεβαιοτητα.θα μπορουσαν να ειναι απλα φημες

Αν γνωριζει κατι σχετικο οποιοσδηποτε ας μας πει

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
12
Πόντοι
16
Θα αναφερω κατι χωρις να ειμαι σιγουρος για τα λεγομενα μου μονο και μονο για να δω εαν ξερει καποιος,κατι σχετικα με αυτο,αν και ο ανθρωπος που μου το ειπε δουλευει στο υπ.εσωτερικων και παλι δεν ακουσα ξανα κατι σε κανενα ειδησεογραφικο.
Το 2009 οταν ανελαβε κυβερνηση το πασοκ και τα πραγματα ηταν κρισιμα,η εκλησια της ελλαδος προτεινε (συμφωνα με τα λεγομενα του) να αποπληρωσει το ελληνικο χρεος με την μοναδικη δεσμευση οτι εκτος των εκλεγοντων πολιτικων σε διαφορα κρισιμα υπουργεια να τοποθετουνταν και ανθρωποι απο την ελληνικη αρχιεπισκοπη.Πραγμα που η κυβερνηση παπανδρεου δεν δεχθηκε και το ιδιο ειχε γινει και παλαιοτερα με τον αειμνηστο Ανδρεα Παπανδρεου.

Δεν γνωριζω κατι σχετικο, μπορω ομως να πω με σιγουρια οτι η εκκλησια δεν εχει ρευστοτητα 300 δις ευρω

Μοιαζει για παραλλαγη της ιστοριας με τους Ρωσους ή τους Κινεζους

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866

σιγα μην εχουν τοσο χρημα τυπε

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.785
Πόντοι
3.656

Η ίδια φήμη κυκλοφόρησε και 1. για τον Πούτιν. Είπε, λέγανε, ότι θα μας δάνειζε με επιτόκιο 1%, αρκεί να φεύγαμε από το ΝΑΤΟ. 2. Για τους κινέζους. Πάλι δάνειο με 1% επιτόκιο, αν δεχόμασταν να γίνουμε η πύλη τους στην Ευρώπη, με έγκυρες διακρατικές συμφωνίες. Δεν ξέρω γιατί σε περιπτώσεις κρίσης κυκλοφοράνε τέτοια σενάρια. Ίσως γιατί ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται.

monosgiapanta

Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2012
Like
0
Πόντοι
6

συζήτηση καφενείου ......  που έχει τέτοια κεφάλαια διαθέσιμα η εκκλησία της ελλάδος ?

διότι εντός ελλάδος το μονο αξειόχρεο ειναι η συμμετοχή στην εθνική τράπεζα και με τη τροπή που πηραν οι τραπεζικές μετοχές και αυτη η συμμετοχή είναι πλέον ασήμαντη ...

papado69

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2013
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
0
Η ίδια φήμη κυκλοφόρησε και 1. για τον Πούτιν. Είπε, λέγανε, ότι θα μας δάνειζε με επιτόκιο 1%, αρκεί να φεύγαμε από το ΝΑΤΟ. 2. Για τους κινέζους. Πάλι δάνειο με 1% επιτόκιο, αν δεχόμασταν να γίνουμε η πύλη τους στην Ευρώπη, με έγκυρες διακρατικές συμφωνίες. Δεν ξέρω γιατί σε περιπτώσεις κρίσης κυκλοφοράνε τέτοια σενάρια. Ίσως γιατί ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται.

Για τους κινεζους γιναμε η πυλη τους στην ευρωπη μετα το ξεπουλημα του Πειραια στην rosco χωρις βεβαια να δανειστουμε με επιτοκιο 1% και μετα το λιμανι σειρα στο στοχαστρο τους εχει ο ΟΣΕ.....με βρισκεις λαθος;;;

papado69

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2013
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
0
Οσον αφορα την ρευστοτητα ισως οντως να μην υπρχει εαν και δεν θα επεφτα απο τα συνεφα εαν ακουγα οτι υπηρχε....Θα μπορουσε ομως να υπαρχει το ποσο αυτο σε χρυσο (ανετα) και σε ομολογα ξενων χωρων...
Και παλι να επισημανω πως δεν το πιστευω ουτε εγω και δεν μιλαω με σιγουρια.Ισως οντως να ειναι ραδιο αρβυλα.Μετα ομως απο τοσες αναφορες για τις δωρεες που γινεται αποδεκτης η εκλησια δεν θα φαινοταν απιθανο η περιουσια της να ξεπερναει κατα πολυ το ποσο αυτο

Επισκέπτης
Οσον αφορα την ρευστοτητα ισως οντως να μην υπρχει εαν και δεν θα επεφτα απο τα συνεφα εαν ακουγα οτι υπηρχε....Θα μπορουσε ομως να υπαρχει το ποσο αυτο σε χρυσο (ανετα) και σε ομολογα ξενων χωρων...
Και παλι να επισημανω πως δεν το πιστευω ουτε εγω και δεν μιλαω με σιγουρια.Ισως οντως να ειναι ραδιο αρβυλα.Μετα ομως απο τοσες αναφορες για τις δωρεες που γινεται αποδεκτης η εκλησια δεν θα φαινοταν απιθανο η περιουσια της να ξεπερναει κατα πολυ το ποσο αυτο

Και που ξέρετε ότι δεν έχει στην Ελβετία λογαριασμούς 3-4-5 ή και 10 τρις;  :think: :think: :think:

papado69

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2013
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
0
Και που ξέρετε ότι δεν έχει στην Ελβετία λογαριασμούς 3-4-5 ή και 10 τρις;  :think: :think: :think:

Αυτο ειναι το θεμα...πως μια τετοια οικονομικη δυναμη που θρησκευομενοι και μη δεν εχουν την παραμικρη αντιρρηση πως ειναι,τα κεφαλαια της το πιο πιθανο κατα την γνωμη μου ειναι πως θα τα εχει σε χρυσο η σε ομολογα και σιγουρα εκτος Ελλαδος.Οποτε δεν ειναι διολου απιθανο να μπορει να καλυψει ενα τετοιο ποσο.Γιατι μιλαμε για την ορθοδοξη εκλησια και οχι για καποιο παρακλησι σε επαρχια.Δραστηριοποιειτι σε ολο τον κοσμο και οι δωρεες τρεχουν

Επισκέπτης
Αυτο ειναι το θεμα...πως μια τετοια οικονομικη δυναμη που θρησκευομενοι και μη δεν εχουν την παραμικρη αντιρρηση πως ειναι,τα κεφαλαια της το πιο πιθανο κατα την γνωμη μου ειναι πως θα τα εχει σε χρυσο η σε ομολογα και σιγουρα εκτος Ελλαδος.Οποτε δεν ειναι διολου απιθανο να μπορει να καλυψει ενα τετοιο ποσο.Γιατι μιλαμε για την ορθοδοξη εκλησια και οχι για καποιο παρακλησι σε επαρχια.Δραστηριοποιειτι σε ολο τον κοσμο και οι δωρεες τρεχουν

Και γιατί να την ενδιαφέρει την Εκκλησία αν χρεωκοπήσει η χώρα;

Αυτοί επιβίωσαν της Τουρκοκρατίας, της Κατοχής της χούντας

τώρα γιατί να μην επιβιώσουν;

Σάμπως υπέστησαν καμιά μείωση;

kartakhs

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2008
Like
2
Πόντοι
166
εδω ρε συ τα μουνια τους παπαδες εμεις τους πληρωνουμε ακομα

papado69

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2013
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
0
Και γιατί να την ενδιαφέρει την Εκκλησία αν χρεωκοπήσει η χώρα;

Αυτοί επιβίωσαν της Τουρκοκρατίας, της Κατοχής της χούντας

τώρα γιατί να μην επιβιώσουν;

Σάμπως υπέστησαν καμιά μείωση;

Για 2 λογους τουλαχιστον κατα την γνωμη μου...1ον κομματι απο την πιτα της εξουσιας της χωρας...2ον τα τελευταια χρονια χανει εδαφος οσον αφορα τους πιστους,με κατι τετοιο θα ξανα ανερχοταν στα ματια του κοσμου γιατι θα εδειχνε την φιλεσπλαχνια της

papado69

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2013
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
0
εδω ρε συ τα μουνια τους παπαδες εμεις τους πληρωνουμε ακομα

Ο λογος που γινεται αυτο εχει αναφερθει νωριτερα σε ποστ...δεν θυμαμαι σε ποια ακριβως σελιδα αλλα αν τρεξεις λιγο πισω τις σελιδες θα δεις τεκμηριωμενη απαντηση μελους για τον λογο τον οποιο τους πληρωνει το κρατος σαν δημοσιους υπαληλους

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom