bourdeliotis
Μέλος
- Εγγρ.
- 28 Μαΐ 2014
- Κριτικές
- 23
- Like
- 5
- Πόντοι
- 26
ΠΑΟΚ
Μην τον απαξιώνεις,καμιά δουλειά δεν είναι ντροπήκαι οποιος ψηφιζει ακομη ΠΑΣΟΚ ειναι τοσο ηλιθιος οσο ο τζωννυ64 για να μην ξεχνιομαστε :-* :-*
87 σελιδες και ο ηλιθιος δεν μας ειπε ποιες ειναι οι ΑΠΛΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ που καταριπτουν τις θρησκειες και ειδικα την χριστιανικη
Και η δικιά μου θέση φίλτατε είναι ότι οι διαφωνίες είναι θεμιτές και ευνοούν τον διάλογο και ότι είναι καλό να υποστηρίζονται αξιοπρεπώς γιατί αλλιώς αυτό που μοιάζει να υπάρχει είναι ένα τυφλό μισός. Και το μισός ως γνωστών δεν σε αφήνει να δεις την αλήθεια. Αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουν κυρίως οι Μονοθεϊστές. Η έννοια του Μονοθεϊσμού είναι δεμένη με τη μισαλλοδοξία. Ο μονοθεϊστής δεν ανέχεται κάποιον με διαφορετική πίστη δίπλα του, εκτός κι αν είναι αναγκασμένος από τις συνθήκες να προσποιηθεί ότι ζητάει ειρηνική συνύπαρξη. Όταν νοιώσει δυνατός, η επιλογή είναι μία: ή πιστεύεις ότι πιστεύω εγώ, ή πεθαίνεις, αφού σε βασανίσω πρώτα. Και το ίδιο ανηλεείς είναι απέναντι στις αιρέσεις τους, ενώ υποτίθεται ότι λατρεύουν τον ίδιο Θεό.
Αυτό που έχεις παρατηρήσει ότι δηλ. όλα τα ντιμπεητς για τον χριστιανισμό ξεκινάνε με το αν υπήρχε ο Χριστός, αν η μάνα του ήταν παρθένα και αν αναστήθηκε συμβαίνει γιατί ό ίδιος ο Παύλος έγραψε στις επιστολές του ότι αν δεν υπάρχει Ανάσταση, δεν υπάρχει προσδοκίας Β΄ Παρουσίας κλπ. Χριστιανικά. Όσο για την κριτική της διδασκαλίας του. Ο υποτιθέμενος Ιησούς δεν είπε τίποτα πρωτότυπο, σε σχέση ας πούμε με τον Σωκράτη, το Βούδα ή τον Κομφούκιο. Το αγαπάτε αλλήλους ας πούμε, είναι σωστό. Το να συγχωρείς τους εχθρούς σου, είναι ότι το πιο ανόητο πράγμα που μπορεί να ειπωθεί. Αν έχεις απέναντί σου έναν αποφασισμένο Ταλιμπάν και τον συγχωρέσεις, έσκαψες το λάκκο σου. Ανόητη είναι και η παραίνεση του στην Επί του όρους Ομιλία να μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια και να μη κάνουμε προμήθειες για τις δύσκολες εποχές που θα έρθουν, αφού τα σπουργίτια δεν κάνουν τίποτα (άλλο ψεύδος) και τα προστατεύει ο ουράνιος πατέρας.
Άλλες απόλυτα κακές προτάσεις του:
Ματθαίος:
3 Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι, ότι αυτών εστί η βασιλεία των ουρανών. Δηλ. στους ηλίθιους ανήκει η βασιλεία των ουρανών, οι έξυπνοι αποκλείονται.
Ματθ. 5,27 Ἠκούσατε ὅτι ἐῤῥέθη τοῖς ἀρχαίοις, οὐ μοιχεύσεις.
Ματθ. 5,27 Ηκούσατε ότι ελέχθη στους αρχαίους• να μη μοιχεύσης.
Ματθ. 5,28 Ἐγὼ δὲ λέγω ὑμῖν ὅτι πᾶς ὁ βλέπων γυναῖκα πρὸς τὸν ἐπιθυμῆσαι αὐτὴν ἤδη ἐμοίχευσεν αὐτὴν ἐν τῇ καρδίᾳ αὐτοῦ.
Ματθ. 5,28 Εγώ όμως σας λέγω ότι καθένας, ο οποίος βλέπει γυναίκα και την επιθυμεί, ήδη διέπραξε μοιχεία μέσα στην καρδιά του.
Το να θαυμάσεις μια όμορφη γυναίκα δεν είναι μοιχεία.
32. Ἐγὼ δὲ λέγω ὑμῖν ὅτι ὃς ἂν ἀπολύσῃ τὴν γυναῖκα αὐτοῦ παρεκτὸς λόγου πορνείας, ποιεῖ αὐτὴν μοιχᾶσθαι, καὶ ὃς ἐὰν ἀπολελυμένην γαμήσει, μοιχᾶται.
Εγώ όμως σας λέγω ότι όποιος χωρίσει την γυναίκα του χωρίς την αιτίαν της μοιχείας, την σπρώχνει εις την μοιχείαν (διότι μοιχεία είναι πλέον, εάν αυτή έλθει εις νέο γάμο, εφ' όσον ζει ο πρώτος της ανήρ). Και εκείνος που θα λάβη ως σύζυγον διεζευγμένην γυναίκα, διαπράττει μοιχείαν. Με λίγα λόγια σου βγήκε γκρινιάρα, δεν σε ικανοποιεί πια, δεν σε φροντίζει είναι αδιάφορη, δεν σου δίνει καμία χαρά. Κράτα την. Κι αν τη δέρνει ο άντρας, πρόβλημά της.
Ματθ. 5,40 καὶ τῷ θέλοντί σοι κριθῆναι καὶ τὸν χιτῶνά σου λαβεῖν, ἄφες αὐτῷ καὶ τὸ ἱμάτιον·
.
Ματθ. 5,41 καὶ ὅστις σε ἀγγαρεύσει μίλιον ἕν, ὕπαγε μετ᾿ αὐτοῦ δύο·
Ματθ. 5,41 Και αν κανείς σε αγγαρεύση ένα μίλι πήγαινε μαζή του δύο.
Να γίνεις η χαρά των απατεώνων και των κάθε λογής εκμεταλλευτών.
Ματθ. 6,28 καὶ περὶ ἐνδύματος τί μεριμνᾶτε; καταμάθετε τὰ κρῖνα τοῦ ἀγροῦ πῶς αὐξάνει· οὐ κοπιᾷ οὐδὲ νήθει·
Ματθ. 6,28 Και περί του ενδύματος διατί φροντίζετε με τόσην ανησυχίαν και αγωνίαν; Παρατηρήστε με προσοχήν τα άνθη του αγρού, πως φυτρώνουν και πως αυξάνουν. Ούτε κοπιάζουν ούτε γνέθουν.
Οι ανοησίες του να μη φροντίζεις για το αύριο συνεχίζονται.
Ματθ. 10: 34 μὴ νομίσητε ὅτι ἦλθον βαλεῖν εἰρήνην ἐπὶ τὴν γῆν• οὐκ ἦλθον βαλεῖν εἰρήνην ἀλλὰ μάχαιραν. 35 ἦλθον γὰρ διχάσαι ἄνθρωπον κατὰ τοῦ πατρὸς αὐτοῦ καὶ θυγατέρα κατὰ τῆς μητρὸς αὐτῆς καὶ νύμφην κατὰ τῆς πενθερᾶς αὐτῆς, 36 καὶ ἐχθροὶ τοῦ ἀνθρώπου οἱ οἰκιακοὶ αὐτοῦ. 37 Ὁ φιλῶν πατέρα ἢ μητέρα ὑπὲρ ἐμὲ οὐκ ἔστιν μου ἄξιος• καὶ ὁ φιλῶν υἱὸν ἢ θυγατέρα ὑπὲρ ἐμὲ οὐκ ἔστιν μου ἄξιος•
Αυτά για τον θεό της αγάπης, ποια είναι η αποστολή του.
Κατά Λουκά, 14: 26 Εἴ τις ἔρχεται πρός με καὶ οὐ μισεῖ τὸν πατέρα ἑαυτοῦ καὶ τὴν μητέρα καὶ τὴν γυναῖκα καὶ τὰ τέκνα καὶ τοὺς ἀδελφοὺς καὶ τὰς ἀδελφάς, ἔτι δὲ καὶ τὴν ἑαυτοῦ ψυχὴν, οὐ δύναταί μου μαθητής εἶναι.
Πρέπει να μισείς την οικογένειά σου για να είσαι μαθητής του Ιησού.
Κατά Λουκά, 12: 49 Πῦρ ἦλθον βαλεῖν ἐπὶ τὴν γῆν, καὶ τί θέλω εἰ ἤδη ἀνήφθη! 50 βάπτισμα δὲ ἔχω βαπτισθῆναι, καὶ πῶς συνέχομαι ἕως οὗ τελεσθῇ! 51 δοκεῖτε ὅτι εἰρήνην παρεγενόμην δοῦναι ἐν τῇ γῇ; οὐχί, λέγω ὑμῖν, ἀλλ᾿ ἢ διαμερισμόν. 52 ἔσονται γὰρ ἀπὸ τοῦ νῦν πέντε ἐν οἴκῳ ἑνὶ διαμεμερισμένοι, τρεῖς ἐπὶ δυσὶ καὶ δύο ἐπὶ τρισί· 53 διαμερισθήσονται πατὴρ ἐπὶ υἱῷ καὶ υἱὸς ἐπὶ πατρί, μήτηρ ἐπὶ θυγατρὶ καὶ θυγάτηρ ἐπὶ μητρί, πενθερὰ ἐπὶ τὴν νύμφην αὐτῆς καὶ νύμφη ἐπὶ τὴν πενθερὰν αὐτῆς.
Τι χαρά που έβαλε φωτιά στη γη!!! Πως του αρέσει η διχόνοια που έσπειρε!!!
Ματθαίος 12 – 30: Αυτός που δεν είναι στο πλευρό μου είναι εναντίον μου, και αυτός που δεν μαζεύει μαζί μου σκορπίζει.
Για φαντάσου μισαλοδοξία.
Αυτά τα ολίγα. ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ δείξε την καλοσύνη του κηρύγματος του Ιησού. Το ξέρω ότι υπάρχουν αντίθετα χωρία, αλλά γι αυτό έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όλα αυτά είναι πλαστογραφήσεις από διαφορετικά άτομα σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Και γι αυτό ο Χριστιανισμός σπαράσσεται από χιλιάδες αιρέσεις. Ο καθένας παίρνει ότι τον βολεύει.
Δεν το εκανα χωρις να το καταλαβω, αυτο ηθελα να δειξω. Οτι ο φανατικος ειναι επικινδυνος οχι γιατι φταιει αυτο που πιστευει, αλλα γιατι καποια ζημια εχει στον εγκεφαλο. Μιλαμε για ατελεις προσωπικοτητες, συνηθως φτωχης παιδειας. Δεν μπορεις να βαζεις ολους τους χριστιανους στο ιδιο τσουβαλι. Προσωπικα εχω γνωρισει και τετοιους που ειλικρινα με εχουν εντυπωσιασει με την καλωσυνη και την αγνοτητα τους. Η μισαλλοδοξια ειναι παγιο χαρακτηριστικο του φανατικου οχι του χριστιανου.Το ότι οι μονοθεϊστές είναι μισαλλόδοξοι από χέρι, μιλάω σαν θρησκείες, δεν το ανασκεύασες. Όμως η αλήθεια πάει μπροστά, λέει ο λαός. Χωρίς να το καταλάβεις έβαλες στο ίδιο καζάνι τον Χίτλερ, τους Ίνκας που κάνανε ανθρωποθυσίες και τον Ολυμπιακό. Μα ακριβώς αυτό λέω και εγώ. Ότι φέρονται όπως όλοι οι φανατικοί και όχι όπως θα έπρεπε να φέρονται άνθρωποι που πιστεύουν σε θρησκείες που τους αποκάλυψε ένα καλοκάγαθος Θεός, Πατήρ όλων μας. Στο θρησκευτικό πεδίο τώρα, δεν ακούστηκε ποτέ οι Βουδιστές ή οι οπαδοί του Κομφούκιου να καταστρέψουν ιερά άλλων, να βασανίσουν οπαδούς άλλων θρησκειών για να τους αναγκάσουν να πιστέψουν στη δικά τους, ή να φωνάξουν το κλασικό Θάνατος στους άπιστους και να τους εξολοθρεύσουν. Γιατί αυτοί δεν ήταν βίαιοι; Αν έχεις ιστορικές πηγές τέτοιες, ευχαρίστως τις ακούω. Αυτό το κάνουν οι διαφορετικές ιδεολογίες και αν ήταν οι θρησκείες της αγάπης δεν θα το έκαναν. Η συστηματική καταστροφή των Ιερών των άλλων θρησκειών γίνεται με διαταγή απευθείας του Θεού στην Παλιά Διαθήκη και την πραγμάτωσαν τα πνευματικά τους παιδιά οι Χριστιανοί όπου και αν πήγαν. Οι μουσουλμάνοι Ταλιμπάν στην κοιλάδα Μπαμιγιάν του Αφγανιστάν κατέστρεψαν δύο σπάνια αγάλματα του Βούδα (Μάρτιος 2001), λαξευμένα πάνω σε βουνό. Φαντάσου πόσο μίσος κρύβεται στο να κάνεις τόσο κόπο να κουβαλήσεις τόνους εκρηκτικά για να εξαφανίσεις έργα τέχνης. Αυτή είναι η πραγματική έννοια της μισαλλοδοξίας. Οι αγράμματοι φανατικοί να καταστρέφουν τα έργα των πολιτισμένων από καθαρό φθόνο, επειδή είναι αδύνατον να φτιάξουν τέτοια. Αυτή είναι η κοσμοθεωρία τους. Επισυνάπτω φωτογραφίες σύγχρονων πινακίδων των οπαδών της θρησκείας της αγάπης.
Αυτο που λες δεν το ειχα παρατηρησει και μου φαινεται εξαιρετικα ενδιαφερον. Ισως γιατι ευφυια χωρις ηθος δεν ειναι αξια επαινου. Ισως παλι γιατι η ανθρωπινη εξυπναδα οσο μεγαλη και αν ειναι δεν μπορει να κατανοησει τον Θεο, ουτε καν να στοχειοθετησει την ανυπαρξια του.Αυτο που καταλαβαινω εγω απο εδω ειναι οτι οι διανοητικα καθυστερημενοι θα πανε στην βασιλεια των ουρανων γιατι λογω βλακειας δεν μπορουν να κανουν κακο. Δεν λεει οτι οι εξυπνοι δεν θα πανε. Συνεχιζει και μετα με αλλες ομαδες ανθρωπων που τους "ανηκει" η βασιλεια.
Αυτό με το ότι οι ηλίθιοι θα κληρονομήσουν τη Γη, δεν είναι ξεκομμένο από το πνεύμα των Ευαγγελίων. Ο Bertrand Russell είχε πει ότι Απ’ ότι μπορώ να θυμηθώ, δεν υπάρχει ούτε μια λέξη στα Ευαγγέλια που να επαινεί την ευφυΐα. Αν ξέρεις κάτι περισσότερο, ενημέρωσέ με σε ποιο εδάφιο το λέει. Αν θες να διευρύνεις την πληροφόρησή σου σχετικά με το τι λέει ένας πραγματικά έξυπνος άνθρωπος για τον Χριστιανισμό, διάβασε το Γιατί δεν είμαι χριστιανός του ίδιου, εκεί θα δεις τι σημαίνει λογική απέναντι στην τυφλή πίστη.
Κι ο Αϊνστάιν δεν είπε,''αν Θεός είναι οι νόμοι της Φύσης,ναι,τότε πιστεύω κι εγώ στο Θεό;''.Γιατί μπερδεύεις την ύπαρξη ή όχι Θεού ,με τις θρησκείες ;
Και ο Αριστοτέλης στα Φυσικά έγραψε ότι αν αφήσουμε ένα βαρύ πράγμα
να πέσει ,θα πέσει πιο γρήγορά από ένα ελαφρύ !
Επειδή ο Αριστοτέλης δεν ήξερε καλά Φυσική ,σημαίνει ότι δεν
υπάρχει Φυσική σαν Επιστήμη ;
Επειδή οι παπαδες λένε τα δικά τους ,σημαίνει ότι υπάρχει ή δεν
υπάρχει θεός ;
Θεός μπορει να υπάρχει και ας λένε ότι θέλουν οι παπαδες !
Όταν το παλιοτόμαρο ο Κωνσταντίνος κατάλαβε ότι η θρησκεία των δούλων ήταν ιδανική για να γίνει Μονοκράτορας, την υποστήριξε και οι διάδοχοί του την επέβαλαν με καθαρή βία και Νόμους. Πολιτική επιλογή ήταν η επικράτηση του Χριστιανισμού.
Ο Μεγας Κωνσταντινος δεν ορισε επισημη θρησκεια της αυτοκρατοριας τον χριστιανισμος , απλα τον ασπαστηκε ο ιδιος και επετρεψε την ανεξιθρησκεια .
Δεν είδα να σχολιάσεις τα εγκλήματα της Ορθοδοξίας κατά των (υποτίθεται) αιρετικών. Τι έχεις να πεις;