Νέα

απλες σκεψεις που ευκολα καταριπτουν τις περισσοτερες θρησκειες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα bourdeliotis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 46K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.793
Πόντοι
3.656
87 σελιδες και ο ηλιθιος δεν μας ειπε ποιες ειναι οι ΑΠΛΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ που καταριπτουν τις θρησκειες και ειδικα την χριστιανικη

Ο τίτλος λέει επί λέξει απλές σκέψεις που καταρρίπτουν τις θρησκείες. Ο θρησκευόμενος δεν μπορεί να σκεφτεί λογικά, όσον αφορά τη ΔΙΚΗ του θρησκεία. Ο Χριστιανός θα σκάσει στα γέλια αν ακούσει τον Ινδουιστή να υποστηρίζει ότι η Γη στηρίζεται πάνω σε τέσσερις μεγάλους ελέφαντες κι όταν αυτοί κουράζονται και κουνιούνται έχουμε σεισμούς. Θα σφυρίζει αδιάφορα όταν κάποιος του επισημάνει ότι σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη ο Θεός θεμελίωσε τη Γη κι έφτιαξε με τα χέρια του τους ουρανούς (Προς Εβραίους 10) και θα πουλήσει τρέλα ότι είναι κάτι ποιητικό. Θα θεωρήσει μύθο ότι ο Διόνυσος μετέτρεψε το νερό σε κρασί, αλλά πολύ λογικό ότι ο Ιησούς μετέτρεψε το νερό σε κρασί στο Γάμο της Κανά. Θα διαβάζει ότι ο Ιπποκράτης ανάστησε νεκρό και θα είναι βέβαιος ότι είναι μύθος, αλλά θα θεωρεί γεγονός την ανάσταση του Λαζάρου. Στο σχολείο θα μαθαίνει ότι οι σεισμοί οφείλονται στην κίνηση των λιθοσφαιρικών πλακών κι όταν διαβάζει ότι οι σεισμοί οφείλονται στη φωνή του Θεού, θα κλείνει τα μάτια του (Προς Εβραίους 26). Θα διαβάζει ότι πολλούς αιώνες πριν την υποτιθέμενη έλευση του Ιησού υπήρχαν καμιά δεκαριά θεότητες στην Ανατολή γεννημένες από παρθένα μάνα, ήταν γιοί Θεών, δίδαξαν ηθικές αρχές, είχαν μαθητές, έκαναν θαύματα, θεράπευσαν όλες τις αρρώστιες και στο τέλος σταυρώθηκαν και αναστήθηκαν και θα λέει ότι είναι μύθοι. Την  ξεδιάντροπη αντιγραφή δεν θα είναι ικανός να την καταλάβει, γιατί δεν μπορεί να δεχτεί ότι στήριξε τη ζωή του σε ένα ψέμα. Είναι αρκετά λογικός στο να καταλάβει ότι όλοι οι άλλοι πιστεύουν σε ανύπαρκτους Θεούς, αλλά υποστηρίζει ότι ο ΔΙΚΟΣ του Θεός και μόνο είναι αληθινός. Όσο κι αν όλα τα ευρήματα της επιστήμης αποδεικνύουν ότι η Αγία Γραφή είναι προϊόν φαντασίας, όσο κι αν τα Ευαγγέλια πέφτουν σε τεράστιες αντιφάσεις μεταξύ τους, όσο κι αν κανένας ανεξάρτητος ιστορικός δεν επιβεβαιώνει τις φαντασιώσεις τους, αυτοί θα πηγαίνουν και θα ανάβουν κεράκια στις Εκκλησίες, προσπαθώντας να λαδώσουν ένα ανύπαρκτο Θεό. Είναι πολύ ανακουφιστικό να έχεις έναν φανταστικό φίλο, έναν ανύπαρκτο πατέρα που σε προστατεύει από τον ουρανό. Και το πρόβλημα είναι ότι είναι έτοιμοι να σκοτώσουν με βασανιστήρια όποιον δεν δέχεται το μοναδικό αληθινό Θεό, το ΔΙΚΟ τους Θεό. Όσο για τη Χριστιανική Θρησκεία, είναι η απόλυτη συρραφή μύθων κλεμμένων από άλλες, παλιότερες ανατολικές θρησκείες, με λίγη από Ελληνιστική επίδραση. Ο Φρόιντ έχει γράψει ολόκληρο Βιβλίο με τίτλο Μωυσής και Μονοθεϊσμός, όπου εξηγεί ότι όλοι οι μύθοι των Εβραίων κλάπηκαν από τους Κατά καιρούς αφέντες τους, το ίδιο συνέχισαν οι Χριστιανοί. Αλλά ότι επιχειρήματα κι αν βάλει στο τραπέζι ένας λογικός άνθρωπος, εσύ δεν θα τα δεχτείς, ακόμα κι αν είσαι ανίκανος να απαντήσεις. Θα πεις Άγνωστες οι βουλές του Υψίστου, Ο Κύριος δουλεύει με μυστήριους τρόπους κλπ ευφυολογήματα που είναι φτιαγμένα να σε βγάλουν από την υποχρέωση να σκεφτείς λογικά. Ευλόγησον Δέσποτα. Αν έχεις κάποιες απαντήσεις σε όσες λογικές αναλύσεις έχω παραθέσει, με χαρά τις ακούω. Αν κάνεις την πάπια, απλά θα επιβεβαιώσεις την ανικανότητα των πιστών για λογική κριτική σκέψη. Πιστεύουν χωρίς κανένα λογικό επιχείρημα, μόνο και μόνο επειδή στην αρχή οι γονείς τους και στη συνέχεια οι δάσκαλοι τους έκαναν συστηματική και πολυετή πλύση εγκεφάλου.

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.793
Πόντοι
3.656
Η θεση η δικη μου (φιλε Μποκολε) ειναι οτι οι διαφωνιες ειναι θεμιτες και ευνοουν τον διαλογο, καλο θα ειναι ομως να υποστηριζονται αξιοπρεπως γιατι αλλιως αυτο που μοιαζει να υπαρχει ειναι ενα τυφλο μισος. Και το μισος ως γνωστον δεν σε αφηνει να δεις την αληθεια.

Αυτο που εχω παρατηρησει ειναι οτι ολα τα ντιμπεητς για τον χριστιανισμο εξαντλουνται στο αν υπηρξε ο Χριστος, αν η μανα του ηταν παρθενα, αν αναστηθηκε κλπ. Την διδασκαλια του χριστου γιατι δεν μπαινει κανεις στον κοπο να την κριτικαρει? Το αγαπατε αλληλους ας πουμε, ειναι σωστο η λαθος? το να συγχωρεις τους εχθρους σου?

Σε παρακαλώ, για να μην ενοχλούμε με τις off topic συζητήσεις μας, να μεταφερθούμε στο Απλές σκέψεις που καταρρίπτουν τις θρησκείες.

Και η δικιά μου θέση φίλτατε είναι ότι οι διαφωνίες είναι θεμιτές και ευνοούν τον διάλογο και ότι είναι καλό να υποστηρίζονται αξιοπρεπώς γιατί αλλιώς αυτό που μοιάζει να υπάρχει είναι ένα τυφλό μισός. Και το μισός ως γνωστών δεν σε αφήνει να δεις την αλήθεια. Αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουν κυρίως οι Μονοθεϊστές. Η έννοια του Μονοθεϊσμού είναι δεμένη με τη μισαλλοδοξία. Ο μονοθεϊστής δεν ανέχεται κάποιον με διαφορετική πίστη δίπλα του, εκτός κι αν είναι αναγκασμένος από τις συνθήκες να προσποιηθεί ότι ζητάει ειρηνική συνύπαρξη. Όταν νοιώσει δυνατός, η επιλογή είναι μία: ή πιστεύεις ότι πιστεύω εγώ, ή πεθαίνεις, αφού σε βασανίσω πρώτα. Και το ίδιο ανηλεείς είναι απέναντι στις αιρέσεις τους, ενώ υποτίθεται ότι λατρεύουν τον ίδιο Θεό.
Αυτό που έχεις παρατηρήσει ότι δηλ. όλα τα ντιμπεητς για τον χριστιανισμό ξεκινάνε με  το αν υπήρχε ο Χριστός, αν η μάνα του ήταν παρθένα και αν αναστήθηκε συμβαίνει γιατί ό ίδιος ο Παύλος έγραψε στις επιστολές του ότι αν δεν υπάρχει Ανάσταση, δεν υπάρχει προσδοκίας Β΄ Παρουσίας κλπ. Χριστιανικά. Όσο για την κριτική της διδασκαλίας του. Ο υποτιθέμενος Ιησούς δεν είπε τίποτα πρωτότυπο, σε σχέση ας πούμε με τον Σωκράτη, το Βούδα ή τον Κομφούκιο. Το αγαπάτε αλλήλους ας πούμε, είναι σωστό. Το να συγχωρείς τους εχθρούς σου, είναι ότι το πιο ανόητο πράγμα που μπορεί να ειπωθεί. Αν έχεις απέναντί σου έναν αποφασισμένο Ταλιμπάν και τον συγχωρέσεις, έσκαψες το λάκκο σου. Ανόητη είναι και η παραίνεση του στην Επί του όρους Ομιλία να μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια και να μη κάνουμε προμήθειες για τις δύσκολες εποχές που θα έρθουν, αφού τα σπουργίτια δεν κάνουν τίποτα (άλλο ψεύδος) και τα προστατεύει ο ουράνιος πατέρας. Άλλες απόλυτα κακές προτάσεις του:
Ματθαίος:
3 Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι, ότι αυτών εστί η βασιλεία των ουρανών. Δηλ. στους ηλίθιους ανήκει η βασιλεία των ουρανών, οι έξυπνοι αποκλείονται.
Ματθ. 5,27        Ἠκούσατε ὅτι ἐῤῥέθη τοῖς ἀρχαίοις, οὐ μοιχεύσεις.
Ματθ. 5,27              Ηκούσατε ότι ελέχθη στους αρχαίους• να μη μοιχεύσης.
Ματθ. 5,28        Ἐγὼ δὲ λέγω ὑμῖν ὅτι πᾶς ὁ βλέπων γυναῖκα πρὸς τὸν ἐπιθυμῆσαι αὐτὴν ἤδη ἐμοίχευσεν αὐτὴν ἐν τῇ καρδίᾳ αὐτοῦ.
Ματθ. 5,28              Εγώ όμως σας λέγω ότι καθένας, ο οποίος βλέπει γυναίκα και την επιθυμεί, ήδη διέπραξε μοιχεία μέσα στην καρδιά του.
Το να θαυμάσεις μια όμορφη γυναίκα δεν είναι μοιχεία.
32. Ἐγὼ δὲ λέγω ὑμῖν ὅτι ὃς ἂν ἀπολύσῃ τὴν γυναῖκα αὐτοῦ παρεκτὸς λόγου πορνείας, ποιεῖ αὐτὴν μοιχᾶσθαι, καὶ ὃς ἐὰν ἀπολελυμένην γαμήσει, μοιχᾶται.
Εγώ όμως σας λέγω ότι όποιος χωρίσει την γυναίκα του χωρίς την αιτίαν της μοιχείας, την σπρώχνει εις την μοιχείαν (διότι μοιχεία είναι πλέον, εάν αυτή έλθει εις νέο γάμο, εφ' όσον ζει ο πρώτος της ανήρ). Και εκείνος που θα λάβη ως σύζυγον διεζευγμένην γυναίκα, διαπράττει μοιχείαν. Με λίγα λόγια σου βγήκε γκρινιάρα, δεν σε ικανοποιεί πια, δεν σε φροντίζει είναι αδιάφορη, δεν σου δίνει καμία χαρά. Κράτα την. Κι αν τη δέρνει ο άντρας, πρόβλημά της.
Ματθ. 5,40        καὶ τῷ θέλοντί σοι κριθῆναι καὶ τὸν χιτῶνά σου λαβεῖν, ἄφες αὐτῷ καὶ τὸ ἱμάτιον·
Ματθ. 5,40              Και εις εκείνον που θέλει να σε οδηγήση εις τα δικαστήρια, δια να σου πάρη το υποκάμισον, άφησέ του και το επανωφόρι σου.
Ματθ. 5,41        καὶ ὅστις σε ἀγγαρεύσει μίλιον ἕν, ὕπαγε μετ᾿ αὐτοῦ δύο·
Ματθ. 5,41              Και αν κανείς σε αγγαρεύση ένα μίλι πήγαινε μαζή του δύο.
Να γίνεις η χαρά των απατεώνων και των κάθε λογής εκμεταλλευτών.
Ματθ. 6,28        καὶ περὶ ἐνδύματος τί μεριμνᾶτε; καταμάθετε τὰ κρῖνα τοῦ ἀγροῦ πῶς αὐξάνει· οὐ κοπιᾷ οὐδὲ νήθει·
Ματθ. 6,28              Και περί του ενδύματος διατί φροντίζετε με τόσην ανησυχίαν και αγωνίαν; Παρατηρήστε με προσοχήν τα άνθη του αγρού, πως φυτρώνουν και πως αυξάνουν. Ούτε κοπιάζουν ούτε γνέθουν.
Οι ανοησίες του να μη φροντίζεις για το αύριο συνεχίζονται.
Ματθ. 10: 34 μὴ νομίσητε ὅτι ἦλθον βαλεῖν εἰρήνην ἐπὶ τὴν γῆν• οὐκ ἦλθον βαλεῖν εἰρήνην ἀλλὰ μάχαιραν. 35 ἦλθον γὰρ διχάσαι ἄνθρωπον κατὰ τοῦ πατρὸς αὐτοῦ καὶ θυγατέρα κατὰ τῆς μητρὸς αὐτῆς καὶ νύμφην κατὰ τῆς πενθερᾶς αὐτῆς, 36 καὶ ἐχθροὶ τοῦ ἀνθρώπου οἱ οἰκιακοὶ αὐτοῦ. 37 Ὁ φιλῶν πατέρα ἢ μητέρα ὑπὲρ ἐμὲ οὐκ ἔστιν μου ἄξιος• καὶ ὁ φιλῶν υἱὸν ἢ θυγατέρα ὑπὲρ ἐμὲ οὐκ ἔστιν μου ἄξιος•
Αυτά για τον θεό της αγάπης, ποια είναι η αποστολή του.
Ματθαίος 12 – 30: Αυτός που δεν είναι στο πλευρό μου είναι εναντίον μου, και αυτός που δεν μαζεύει μαζί μου σκορπίζει.
Για φαντάσου μισαλοδοξία.
Κατά Λουκά, 14: 26 Εἴ τις ἔρχεται πρός με καὶ οὐ μισεῖ τὸν πατέρα ἑαυτοῦ καὶ τὴν μητέρα καὶ τὴν γυναῖκα καὶ τὰ τέκνα καὶ τοὺς ἀδελφοὺς καὶ τὰς ἀδελφάς, ἔτι δὲ καὶ τὴν ἑαυτοῦ ψυχὴν, οὐ δύναταί μου μαθητής εἶναι.
Πρέπει να μισείς την οικογένειά σου για να είσαι μαθητής του Ιησού.
Κατά Λουκά, 12: 49 Πῦρ ἦλθον βαλεῖν ἐπὶ τὴν γῆν, καὶ τί θέλω εἰ ἤδη ἀνήφθη! 50 βάπτισμα δὲ ἔχω βαπτισθῆναι, καὶ πῶς συνέχομαι ἕως οὗ τελεσθῇ! 51 δοκεῖτε ὅτι εἰρήνην παρεγενόμην δοῦναι ἐν τῇ γῇ; οὐχί, λέγω ὑμῖν, ἀλλ᾿ ἢ διαμερισμόν. 52 ἔσονται γὰρ ἀπὸ τοῦ νῦν πέντε ἐν οἴκῳ ἑνὶ διαμεμερισμένοι, τρεῖς ἐπὶ δυσὶ καὶ δύο ἐπὶ τρισί· 53 διαμερισθήσονται πατὴρ ἐπὶ υἱῷ καὶ υἱὸς ἐπὶ πατρί, μήτηρ ἐπὶ θυγατρὶ καὶ θυγάτηρ ἐπὶ μητρί, πενθερὰ ἐπὶ τὴν νύμφην αὐτῆς καὶ νύμφη ἐπὶ τὴν πενθερὰν αὐτῆς.
Τι χαρά που έβαλε φωτιά στη γη!!! Πως του αρέσει η διχόνοια που έσπειρε!!!

Αυτά τα ολίγα. ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ δείξε την καλοσύνη του κηρύγματος του Ιησού. Το ξέρω ότι υπάρχουν αντίθετα χωρία, αλλά γι αυτό έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όλα αυτά είναι πλαστογραφήσεις από διαφορετικά άτομα σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Και γι αυτό ο Χριστιανισμός σπαράσσεται από χιλιάδες αιρέσεις. Ο καθένας παίρνει ότι τον βολεύει.

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
12
Πόντοι
16

Δεν εχω δογματικες θεσεις πανω στο θεμα της θρησκειας, η κουβεντα ξεκινησε απο ενα  χαμηλου επιπεδου επιχειρημα το οποιο δεν στηριζοταν σε ιστορικη πηγη, ενω παρουσιαζοταν σαν ρεαλιστικη πραγματικοτητα. Εχω ακομα αντιρρησεις ως προς την  αληθεια της ερευνας του ραββινου που λες, γιατι αμφιβαλλω για το ποσο αντικειμενικα γραφει ενας δηλωμενος εχθρος αυτου που πραγματευεται. Δεν το εχω διαβασει ομως και δεν μπορω να κανω κριτικη.

Τον Κελσο τον εχει αντικρουσει ο Ωριγενης στο "κατα Κελσου". Απο κει μαλιστα εχουν σωθει και τα περισσοτερα αποσπασματα του εργου. Δεν το εχω διαβασει ουτε αυτο. Οταν εχω διαθεση για φιλοσοφικες μονομαχιες του 200μχ ισως το κανω.

Μαλλον με εχεις παρεξηγησει, δεν θεωρω τον εαυτο μου χριστιανο, χωρις να αποκλειω ομως το γεγονος να γινω μια μερα. Αν πειστω...Προς το παρον προσπαθω να κραταω μια αντικειμενικη σκοπια και πρωτιστως να σκεφτομαι

Για τα υπολοιπα θα επανελθω αργοτερα, με την δικη μου προσεγγιση :grin:

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
12
Πόντοι
16
Και η δικιά μου θέση φίλτατε είναι ότι οι διαφωνίες είναι θεμιτές και ευνοούν τον διάλογο και ότι είναι καλό να υποστηρίζονται αξιοπρεπώς γιατί αλλιώς αυτό που μοιάζει να υπάρχει είναι ένα τυφλό μισός. Και το μισός ως γνωστών δεν σε αφήνει να δεις την αλήθεια. Αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουν κυρίως οι Μονοθεϊστές. Η έννοια του Μονοθεϊσμού είναι δεμένη με τη μισαλλοδοξία. Ο μονοθεϊστής δεν ανέχεται κάποιον με διαφορετική πίστη δίπλα του, εκτός κι αν είναι αναγκασμένος από τις συνθήκες να προσποιηθεί ότι ζητάει ειρηνική συνύπαρξη. Όταν νοιώσει δυνατός, η επιλογή είναι μία: ή πιστεύεις ότι πιστεύω εγώ, ή πεθαίνεις, αφού σε βασανίσω πρώτα. Και το ίδιο ανηλεείς είναι απέναντι στις αιρέσεις τους, ενώ υποτίθεται ότι λατρεύουν τον ίδιο Θεό.

Αυτο που περιγραφεις λεγεται φανατισμος και δεν ειναι προνομιο των μονοθειστων. Απανταται παντου, απο τον χιτλερ μεχρι τον ολυμπιακο. Βεβαια μου ερχονται στο μυαλο οι αρχαιοι λατινοαμερικανοι οι οποιοι μπορει να μην εκαναν πολεμο στο ονομα του Ουιτζιλοποτστλι αλλα θυσιαζαν για αυτον περι τα 20000 ατομα τον χρονο. Η τους βικινκς που ηταν και αυτοι πολεμοχαρεις και ανελεητοι γιατι ο οντιν τους ειπε οτι αν πεθανουν στην μαχη θα πανε στην βαλχαλα. Το δικο μου συμπερασμα δεν ειναι οτι οι μονοθειστες ειναι βιαιοι, αλλα οτι ο ανθρωπος ειναι βιαιος και αυτο θα βρει τον δρομο για την επιφανεια με τον ενα η τον αλλο τροπο

Αυτό που έχεις παρατηρήσει ότι δηλ. όλα τα ντιμπεητς για τον χριστιανισμό ξεκινάνε με  το αν υπήρχε ο Χριστός, αν η μάνα του ήταν παρθένα και αν αναστήθηκε συμβαίνει γιατί ό ίδιος ο Παύλος έγραψε στις επιστολές του ότι αν δεν υπάρχει Ανάσταση, δεν υπάρχει προσδοκίας Β΄ Παρουσίας κλπ. Χριστιανικά. Όσο για την κριτική της διδασκαλίας του. Ο υποτιθέμενος Ιησούς δεν είπε τίποτα πρωτότυπο, σε σχέση ας πούμε με τον Σωκράτη, το Βούδα ή τον Κομφούκιο. Το αγαπάτε αλλήλους ας πούμε, είναι σωστό. Το να συγχωρείς τους εχθρούς σου, είναι ότι το πιο ανόητο πράγμα που μπορεί να ειπωθεί. Αν έχεις απέναντί σου έναν αποφασισμένο Ταλιμπάν και τον συγχωρέσεις, έσκαψες το λάκκο σου. Ανόητη είναι και η παραίνεση του στην Επί του όρους Ομιλία να μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια και να μη κάνουμε προμήθειες για τις δύσκολες εποχές που θα έρθουν, αφού τα σπουργίτια δεν κάνουν τίποτα (άλλο ψεύδος) και τα προστατεύει ο ουράνιος πατέρας.

Σιγα μην συμβαινει για αυτο, αναθεμα και αν ξερει 1 στους 10 που ανοιγει τετοια συζητηση το τι ειπε ο Παυλος για την ανασταση. Απλα ειναι ενα θεμα ευκολο για να φας χρονο αφου δεν απαιτει ιδιαιτερες γνωσεις για αυτο αλλωστε και δεν καταληγει πουθενα. Το να συγχωρεις τον εχθρο σου δεν ειναι με την εννοια που το λες, δεν ειπε "μην υπερασπιζεσαι την ζωη σου"  ειπε να συγχωρεις τον εχθρο σου. Πιθανολογω οτι δινει ψυχικη αναταση η προτροπη αυτη, κρινοντας απο τον εαυτο μου για το πως νιωθω οταν σκεφτομαι "θα του γαμησω οτι εχει και δεν εχει, μου χρωσταει 2 χιλιαρικα" και πως νιωθω οταν λεω "δεν πα να γαμηθει ας τα βαλει στον κωλο του". Λεει και αλλου, οπως ο Πατερας μου συγχωρει τις δικες σας αμαρτιες ετσι θα συγχωρητε και εσεις αυτους που σας εβλαψαν. Ετσι και αλλιως, η ζωη ειναι πολυ μικρη για μιση και κακια.
Αυτο με τα σπουργιτια με ειχε εντυπωσιασει και μενα αλλα δεν το βρισκω "καταστροφικο". Αυτο που καταλαβαινω να εννοει ειναι οτι δεν εχει νοημα η συγκεντρωση πλουτου.

Δηλαδη λες οτι ο κομφουκιος ο βουδας ο σωκρατης και ο Ιησους ειχαν κοινη διδασκαλια? :o
Η εννοεις οτι οι 3 πρωτοι ηταν πιο πρωτοτυποι απο τον Χριστο? :think:

Άλλες απόλυτα κακές προτάσεις του:
Ματθαίος:
3 Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι, ότι αυτών εστί η βασιλεία των ουρανών. Δηλ. στους ηλίθιους ανήκει η βασιλεία των ουρανών, οι έξυπνοι αποκλείονται.

Αυτο που καταλαβαινω εγω απο εδω ειναι οτι οι διανοητικα καθυστερημενοι θα πανε στην βασιλεια των ουρανων γιατι λογω βλακειας δεν μπορουν να κανουν κακο. Δεν λεει οτι οι εξυπνοι δεν θα πανε. Συνεχιζει και μετα με αλλες ομαδες ανθρωπων που τους "ανηκει" η βασιλεια.

Ματθ. 5,27        Ἠκούσατε ὅτι ἐῤῥέθη τοῖς ἀρχαίοις, οὐ μοιχεύσεις.
Ματθ. 5,27               Ηκούσατε ότι ελέχθη στους αρχαίους• να μη μοιχεύσης.
Ματθ. 5,28        Ἐγὼ δὲ λέγω ὑμῖν ὅτι πᾶς ὁ βλέπων γυναῖκα πρὸς τὸν ἐπιθυμῆσαι αὐτὴν ἤδη ἐμοίχευσεν αὐτὴν ἐν τῇ καρδίᾳ αὐτοῦ.
Ματθ. 5,28               Εγώ όμως σας λέγω ότι καθένας, ο οποίος βλέπει γυναίκα και την επιθυμεί, ήδη διέπραξε μοιχεία μέσα στην καρδιά του.
Το να θαυμάσεις μια όμορφη γυναίκα δεν είναι μοιχεία.
32. Ἐγὼ δὲ λέγω ὑμῖν ὅτι ὃς ἂν ἀπολύσῃ τὴν γυναῖκα αὐτοῦ παρεκτὸς λόγου πορνείας, ποιεῖ αὐτὴν μοιχᾶσθαι, καὶ ὃς ἐὰν ἀπολελυμένην γαμήσει, μοιχᾶται.
Εγώ όμως σας λέγω ότι όποιος χωρίσει την γυναίκα του χωρίς την αιτίαν της μοιχείας, την σπρώχνει εις την μοιχείαν (διότι μοιχεία είναι πλέον, εάν αυτή έλθει εις νέο γάμο, εφ' όσον ζει ο πρώτος της ανήρ). Και εκείνος που θα λάβη ως σύζυγον διεζευγμένην γυναίκα, διαπράττει μοιχείαν. Με λίγα λόγια σου βγήκε γκρινιάρα, δεν σε ικανοποιεί πια, δεν σε φροντίζει είναι αδιάφορη, δεν σου δίνει καμία χαρά. Κράτα την. Κι αν τη δέρνει ο άντρας, πρόβλημά της.

Ο Χριστιανικος νομος για τον γαμο θα ειναι οπως ξερεις η αποχη μεχρι το στεφανι. Αυτο γινεται ακριβως για να μην πεις μετα οτι δεν ηξερες και τυφλωθηκες απ το μουνι Επισης δεν ειπε "θαυμασεις" για την γυναικα, ειπε επιθυμησεις. Το να σκεφτεις "τι ωραια γυναικα" δεν ειναι μοιχεια, το να την σκεφτεις αυτοματα στα τεσσερα,ε δεν ειναι και αθωο. Το ολο θεμα προκυπτει απο το " ὥστε οὐκέτι εἰσὶ δύο, ἀλλὰ σάρξ μία. ὃ οὖν ὁ Θεὸς συνέζευξεν, ἄνθρωπος μὴ χωριζέτω" το οποιο λεει ουσιαστικα οτι η ενωση ενωπιων του θεου δεν ακυρωνεται. Ας δουμε ομως και κατι ενδιαφερον στην συνεχεια. Λεει λοιπον

Ματθ. 19,9 Σας λέγω δε τούτο· ότι όποιος χωρίσει την γυναίκα αυτού, δι' οιανδήποτε άλλην αιτίαν πλην της πορνείας, και νυμφεφθή άλλην, διαπράττει μοιχείαν· και εκείνος που θα λάβη ως σύζυγον διαζευγμένην γυναίκα, διαπράττει μοιχείαν”.

Και απαντουν οι μαθητες του
Ματθ. 19,10  Λεγουσιν εις αυτόν οι μαθηταί του· “εάν έτσι έχουν τα πράγματα, εάν τόσον στενή είναι η σχέσις του ανδρογύνου και μία μόνη η αιτία που δικαιολογεί το διαζύγιον, τότε δεν συμφέρει να έρχεται κανείς εις γάμον”.   :grin: :2funny:

Και κατοπιν
Ματθ. 19,11  Ο δε Ιησούς είπεν εις αυτούς· “δεν παραδέχονται όλοι με τον νουν και την καρδίαν τον λόγον αυτόν, αλλά εκείνοι στους οποίους έχει δοθή από τον Θεόν το χάρισμα να μπορούν να μείνουν άγαμοι και αγνοί.
Ματθ. 19,12 Οποιος ημπορεί να παραδεχθή και να εφαρμόση τον λόγον αυτόν, ας προχωρήση στον δρόμον της σωφροσύνης και αγνότητος”.

Λεει δηλαδη, ετσι ειναι το σωστο, ειναι δυσκολο, ας το κανει οποιος μπορει.

Συνεχιζεται... (μετα τον καφε)

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
12
Πόντοι
16
Συνεχιζω

Ματθ. 5,40        καὶ τῷ θέλοντί σοι κριθῆναι καὶ τὸν χιτῶνά σου λαβεῖν, ἄφες αὐτῷ καὶ τὸ ἱμάτιον·
.
Ματθ. 5,41        καὶ ὅστις σε ἀγγαρεύσει μίλιον ἕν, ὕπαγε μετ᾿ αὐτοῦ δύο·
Ματθ. 5,41               Και αν κανείς σε αγγαρεύση ένα μίλι πήγαινε μαζή του δύο.
Να γίνεις η χαρά των απατεώνων και των κάθε λογής εκμεταλλευτών.

Καλο θα ειναι να μην απομονωνεις εδαφια, γιατι χανεται το νοημα. Στο Ματθ 5 38-48
Ο ιησους ανατρεπει τον νομο του μωυση περι εκδικησης "Οφθαλμόν αντί οφθαλμού, οδόντα αντί οδόντος, χείρα αντί χειρός.." (Έξοδ. 21,24). Η εκδικηση, οπως ειναι προφανες ερχεται σε αντιθεση με το "αγαπατε τον πλησιον" το οποιο λεει για πρωτη φορα τοτε.

Λεει μετα
Ματθ. 5,42  Εις εκείνον που έχει πράγματι ανάγκην και σου ζητεί ελεημοσύνην, δίδε με ειλικρινή αγάπην, και μη περιφρονήσης αυτόν, που θέλει να δανεισθή από σε χωρίς τόκον.
Ματθ. 5,44  Εγώ όμως σας λέγω, αγαπάτε τους εχθρούς σας, ευλογείτε αυτούς, οι οποίοι σας καταρώνται, ευεργετείτε αυτούς, οι οποίοι σας μισούν, και προσεύχεσθε δι' εκείνους, οι οποίοι σας υβρίζουν και σας συκοφαντούν και σας καταδιώκουν αδίκως,

Γιατι

Ματθ. 5,45  δια να αναδειχθήτε έτσι τέκνα του ουρανίου Πατρός σας. Διότι και αυτός τον ζωογόνον ήλιόν του ανατέλλει εις πονηρούς και αγαθούς και στέλνει την βροχήν στους δικαίους και στους αδίκους.
Ματθ. 5,46  Διότι, εάν αγαπήσετε εκείνους μόνον που σας αγαπούν, ποίαν ανταμοιβήν έχετε να περιμένετε από τον Θεόν; Μηπως και οι τελώναι δεν κάμνουν το ίδιο;
Ματθ. 5,47  Και εάν χαιρετίσετε με εγκαρδιότητα τους φίλους σας τους Ιουδαίους, τι περισσότερον κάμνετε από τους άλλους; Το ίδιο δεν κάμνουν και οι τελώναι;
Ματθ. 5,48  Αγωνισθήτε λοιπόν να γίνετε σεις τέλειοι με την αγάπην προς όλους, όπως τέλειος είναι και ο ουράνιος Πατέρας σας.

Η "θεωση" οπως την κυρηττει ο Χριστιανισμος δεν επιτυγχανεται με επιλεκτικη αγαπη, αλλα "καθ'ομοιωσιν του Πατρος" οποτε δεν υπαρχουν συμβιβασμοι. Για μενα ειναι μια τελειως διαφορετικη συμπεριφορα, αλλωστε δεν μπορω να βαλω το χερι στην φωτια για το αν το να εκδικεισαι ειναι το σωστο. Η φυση εκδικειται? Τα ζωα?

Λεει και αλλου
"εμοί εκδίκησις, εγώ ανταποδώσω" (Ρωμ. 12, 19)
Ειναι αυτο που λεμε "αστον απο τον Θεο θα το βρει". Ισχυει καπου και αυτο, δεν νομιζεις?

Ματθ. 6,28        καὶ περὶ ἐνδύματος τί μεριμνᾶτε; καταμάθετε τὰ κρῖνα τοῦ ἀγροῦ πῶς αὐξάνει· οὐ κοπιᾷ οὐδὲ νήθει·
Ματθ. 6,28              Και περί του ενδύματος διατί φροντίζετε με τόσην ανησυχίαν και αγωνίαν; Παρατηρήστε με προσοχήν τα άνθη του αγρού, πως φυτρώνουν και πως αυξάνουν. Ούτε κοπιάζουν ούτε γνέθουν.
Οι ανοησίες του να μη φροντίζεις για το αύριο συνεχίζονται.

Δεν με χαλαει αυτο ρε φιλε. Ισα ισα το προτιμω απο το να ζουμε ετσι οπως σημερα. Αυτο το "οποιος εχει μαζεψει περισσοτερα μεχρι να πεθανει κερδιζει" μου φαινεται περισσοτερο παραλογο

Ματθ. 10: 34 μὴ νομίσητε ὅτι ἦλθον βαλεῖν εἰρήνην ἐπὶ τὴν γῆν• οὐκ ἦλθον βαλεῖν εἰρήνην ἀλλὰ μάχαιραν. 35 ἦλθον γὰρ διχάσαι ἄνθρωπον κατὰ τοῦ πατρὸς αὐτοῦ καὶ θυγατέρα κατὰ τῆς μητρὸς αὐτῆς καὶ νύμφην κατὰ τῆς πενθερᾶς αὐτῆς, 36 καὶ ἐχθροὶ τοῦ ἀνθρώπου οἱ οἰκιακοὶ αὐτοῦ. 37 Ὁ φιλῶν πατέρα ἢ μητέρα ὑπὲρ ἐμὲ οὐκ ἔστιν μου ἄξιος• καὶ ὁ φιλῶν υἱὸν ἢ θυγατέρα ὑπὲρ ἐμὲ οὐκ ἔστιν μου ἄξιος•
Αυτά για τον θεό της αγάπης, ποια είναι η αποστολή του.

Κατά Λουκά, 14: 26 Εἴ τις ἔρχεται πρός με καὶ οὐ μισεῖ τὸν πατέρα ἑαυτοῦ καὶ τὴν μητέρα καὶ τὴν γυναῖκα καὶ τὰ τέκνα καὶ τοὺς ἀδελφοὺς καὶ τὰς ἀδελφάς, ἔτι δὲ καὶ τὴν ἑαυτοῦ ψυχὴν, οὐ δύναταί μου μαθητής εἶναι.
Πρέπει να μισείς την οικογένειά σου για να είσαι μαθητής του Ιησού.
Κατά Λουκά, 12: 49 Πῦρ ἦλθον βαλεῖν ἐπὶ τὴν γῆν, καὶ τί θέλω εἰ ἤδη ἀνήφθη! 50 βάπτισμα δὲ ἔχω βαπτισθῆναι, καὶ πῶς συνέχομαι ἕως οὗ τελεσθῇ! 51 δοκεῖτε ὅτι εἰρήνην παρεγενόμην δοῦναι ἐν τῇ γῇ; οὐχί, λέγω ὑμῖν, ἀλλ᾿ ἢ διαμερισμόν. 52 ἔσονται γὰρ ἀπὸ τοῦ νῦν πέντε ἐν οἴκῳ ἑνὶ διαμεμερισμένοι, τρεῖς ἐπὶ δυσὶ καὶ δύο ἐπὶ τρισί· 53 διαμερισθήσονται πατὴρ ἐπὶ υἱῷ καὶ υἱὸς ἐπὶ πατρί, μήτηρ ἐπὶ θυγατρὶ καὶ θυγάτηρ ἐπὶ μητρί, πενθερὰ ἐπὶ τὴν νύμφην αὐτῆς καὶ νύμφη ἐπὶ τὴν πενθερὰν αὐτῆς.
Τι χαρά που έβαλε φωτιά στη γη!!! Πως του αρέσει η διχόνοια που έσπειρε!!!

Παλι επιλεγεις οτι σε συμφερει. Αυτα δεν τα ειδες?
"μακάριοι οἱ εἰρηνοποιοί, ὅτι αὐτοὶ υἱοὶ Θεοῦ κληθήσονται" (Ματθ. 5, 9)
"Εἰρήνη τῶν οἴκω τούτω" (Λουκ. 10, 5) (ετσι προετρεψε να χαιρετουν οι μαθητες του οταν μπαινουν σε σπιτια για να κυρηξουν)
Μετα την ανασταση ειπε στους μαθητες του που φοβηθηκαν "Εἰρήνη ὑμῖν" (Λουκ. 24, 36)
Και στην γεννηση του ακουστηκε "Δόξα ἐν ὑψίστοις Θεῶ καὶ ἐπὶ γῆς εἰρήνη, ἐν ἀνθρώποις εὐδοκία" (Λουκ. 2, 14)
Ειπε στον πετρο οταν εκοψε το αυτι του ρωμαιου "ἀπόστρεψόν σου τὴν μάχαιραν εἰς τὸν τόπον αὐτῆς˙ πάντες γὰρ οἱ λαβόντες μάχαιραν ἐν μαχαίρα ἀποθανοῦνται" (Ματθ. 26, 52)

Η μαχαιρα κατα την ερμηνεια του Παυλου ειναι ο λογος του θεου
"ἐνεργὴς καὶ τομώτερος ὑπὲρ πᾶσαν μάχαιραν δίστομον καὶ διϊκνούμενος ἄχρι μερισμοῦ ψυχῆς τε καὶ πνεύματος, ἁρμῶν τε καὶ μυελῶν καὶ κριτικὸς ἐνθυμήσεων καὶ ἐννοιῶν καρδίας" (Ἑβραίους 4, 12, Ἐφεσ. 6, 17)

Κατ εμε δειχνει την οριστικη και αμετακλητη αποφαση καποιου που θελει να τον ακολουθησει. Μπαινει μαχαιραν, δηλαδη ο θεος κοβει τον ανθρωπο στα δυο, ειναι ο πολεμος με τα παθη του

Για τους γονεις, οπως ειναι και λογικο μιλαει μεταφορικα, Δεν ειναι δυνατον αυτος που ειπε αγαπα τον εχθρο σου να λεει μετα να μισεις τον γονιο και τα αδελφια σου. Στην σταυρωση μαλιστα ειπε στον Ιωαννη να φροντισει την μητερα του
"Ιωάννη, να η μητέρα σου! Γυναίκα, να ο γιος σου" (Ιωάννης 19/ιθ: 26,27)
Στο χωριο με την μαχαιρα λεει
Ὁ φιλῶν πατέρα ἢ μητέρα ὑπὲρ ἐμὲ οὐκ ἔστιν μου ἄξιος• καὶ ὁ φιλῶν υἱὸν ἢ θυγατέρα ὑπὲρ ἐμὲ οὐκ ἔστιν μου ἄξιος•
Το οποιο σημαινει οτι οποιος τον αγαπησει λιγοτερο απο τους γονεις και τα αδελφια του δεν του ειναι αξιος. Αφου συγκρινει την αγαπη στους γονεις με την αγαπη στον θεο πως υποτιμα την πρωτη?

Σε γενικες γραμμες πιστευω οτι αναφερεται στον διχασμο που θα προκαλουσε η διδασκαλια του. Γιατι πρεσβευε τον λογο του θεου οχι κατι υπο διαπραγματευση, ετσι εκ των πραγματων ερχοταν και η διχονια.

Ματθαίος 12 – 30: Αυτός που δεν είναι στο πλευρό μου είναι εναντίον μου, και αυτός που δεν μαζεύει μαζί μου σκορπίζει.
Για φαντάσου μισαλοδοξία.

Απο την στιγμη που περιφρονει την υλικη ιδιοκτησια και επιδιωκει τον πλουτο της ψυχης, ουσιαστικα λεει οτι οποιος μαζευει πλουτη ψυχης μαζευει μαζι του, αυτος που μαζευει υλικα πλουτη σκορπιζει και τα ψυχικα.

Αυτά τα ολίγα. ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ δείξε την καλοσύνη του κηρύγματος του Ιησού. Το ξέρω ότι υπάρχουν αντίθετα χωρία, αλλά γι αυτό έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όλα αυτά είναι πλαστογραφήσεις από διαφορετικά άτομα σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Και γι αυτό ο Χριστιανισμός σπαράσσεται από χιλιάδες αιρέσεις. Ο καθένας παίρνει ότι τον βολεύει.

Δεν θα ελεγα διαφορετικα χωρια, οσο θα ελεγα διαφορετικες ερμηνειες. Πιστευω οτι για να βρει καποιος την αληθεια θα πρεπει να ψαξει και στοιχεια απο αλλα πεδια (φιλοσοφια, θρησκεια, επιστημη). Οχι οτι εγω την εχω βρει, κουβεντα κανουμε...

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.793
Πόντοι
3.656
Αυτο που περιγραφεις λεγεται φανατισμος και δεν ειναι προνομιο των μονοθειστων. Απανταται παντου, απο τον χιτλερ μεχρι τον ολυμπιακο. Βεβαια μου ερχονται στο μυαλο οι αρχαιοι λατινοαμερικανοι οι οποιοι μπορει να μην εκαναν πολεμο στο ονομα του Ουιτζιλοποτστλι αλλα θυσιαζαν για αυτον περι τα 20000 ατομα τον χρονο. Η τους βικινκς που ηταν και αυτοι πολεμοχαρεις και ανελεητοι γιατι ο οντιν τους ειπε οτι αν πεθανουν στην μαχη θα πανε στην βαλχαλα. Το δικο μου συμπερασμα δεν ειναι οτι οι μονοθειστες ειναι βιαιοι, αλλα οτι ο ανθρωπος ειναι βιαιος και αυτο θα βρει τον δρομο για την επιφανεια με τον ενα η τον αλλο τροπο

Το ότι οι μονοθεϊστές είναι μισαλλόδοξοι από χέρι, μιλάω σαν θρησκείες, δεν το ανασκεύασες. Όμως η αλήθεια πάει μπροστά, λέει ο λαός. Χωρίς να το καταλάβεις έβαλες στο ίδιο καζάνι τον Χίτλερ, τους Ίνκας που κάνανε ανθρωποθυσίες και τον Ολυμπιακό. Μα ακριβώς αυτό λέω και εγώ. Ότι φέρονται όπως όλοι οι φανατικοί και όχι όπως θα έπρεπε να φέρονται άνθρωποι που πιστεύουν σε θρησκείες που τους αποκάλυψε ένα καλοκάγαθος Θεός, Πατήρ όλων μας. Στο θρησκευτικό πεδίο τώρα, δεν ακούστηκε ποτέ οι Βουδιστές ή οι οπαδοί του Κομφούκιου να καταστρέψουν ιερά άλλων, να βασανίσουν οπαδούς άλλων θρησκειών για να τους αναγκάσουν να πιστέψουν στη δικά τους, ή να φωνάξουν το κλασικό Θάνατος στους άπιστους και να τους εξολοθρεύσουν. Γιατί αυτοί δεν ήταν βίαιοι; Αν έχεις ιστορικές πηγές τέτοιες, ευχαρίστως τις ακούω. Αυτό το κάνουν οι διαφορετικές ιδεολογίες και αν ήταν οι θρησκείες της αγάπης δεν θα το έκαναν. Η συστηματική καταστροφή των Ιερών των άλλων θρησκειών γίνεται με διαταγή απευθείας του Θεού στην Παλιά Διαθήκη και την πραγμάτωσαν τα πνευματικά τους παιδιά οι Χριστιανοί όπου και αν πήγαν. Οι μουσουλμάνοι Ταλιμπάν στην κοιλάδα Μπαμιγιάν του Αφγανιστάν κατέστρεψαν δύο σπάνια αγάλματα του Βούδα (Μάρτιος 2001), λαξευμένα πάνω σε βουνό. Φαντάσου πόσο μίσος κρύβεται στο να κάνεις τόσο κόπο να κουβαλήσεις τόνους εκρηκτικά για να εξαφανίσεις έργα τέχνης. Αυτή είναι η πραγματική έννοια της μισαλλοδοξίας. Οι αγράμματοι φανατικοί να καταστρέφουν τα έργα των πολιτισμένων από καθαρό φθόνο, επειδή είναι αδύνατον να φτιάξουν τέτοια. Αυτή είναι η κοσμοθεωρία τους. Επισυνάπτω φωτογραφίες σύγχρονων πινακίδων των οπαδών της θρησκείας της αγάπης.

Συνημμένα

• NICE CHRISTIANS.jpg
    NICE CHRISTIANS.jpg
    53,4 KB · Εμφανίσεις: 26
  • baptist church.jpg
    baptist church.jpg
    33,6 KB · Εμφανίσεις: 22
Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.793
Πόντοι
3.656
Αυτο που καταλαβαινω εγω απο εδω ειναι οτι οι διανοητικα καθυστερημενοι θα πανε στην βασιλεια των ουρανων γιατι λογω βλακειας δεν μπορουν να κανουν κακο. Δεν λεει οτι οι εξυπνοι δεν θα πανε. Συνεχιζει και μετα με αλλες ομαδες ανθρωπων που τους "ανηκει" η βασιλεια.

Αυτό με το ότι οι ηλίθιοι θα κληρονομήσουν τη Γη, δεν είναι ξεκομμένο από το πνεύμα των Ευαγγελίων. Ο Bertrand Russell είχε πει ότι Απ’ ότι μπορώ να θυμηθώ, δεν υπάρχει ούτε μια λέξη στα Ευαγγέλια που να επαινεί την ευφυΐα. Αν ξέρεις κάτι περισσότερο, ενημέρωσέ με σε ποιο εδάφιο το λέει.  Αν θες να διευρύνεις την πληροφόρησή σου σχετικά με το τι λέει ένας πραγματικά έξυπνος άνθρωπος για τον Χριστιανισμό, διάβασε το Γιατί δεν είμαι χριστιανός του ίδιου, εκεί θα δεις τι σημαίνει λογική απέναντι στην τυφλή πίστη.

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.793
Πόντοι
3.656
Δηλαδη λες οτι ο κομφουκιος ο βουδας ο σωκρατης και ο Ιησους ειχαν κοινη διδασκαλια? 
Η εννοεις οτι οι 3 πρωτοι ηταν πιο πρωτοτυποι απο τον Χριστο? 

Δεν υποστηρίζω ότι είχαν κοινή διδασκαλία. Υποστηρίζω ότι ήταν πραγματικά ηθικοί άνθρωποι, πολύ περισσότερο από τον υποτιθέμενο Ιησού. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος: Ο Κομφούκιος ήταν κυβερνήτης επαρχίας. Αν ήθελε, θα μπορούσε να κυβερνήσει με δεσποτεία, βασανιστήρια, φυλακίσεις. Αντί αυτού είπε τον χρυσό κανόνα: Δεν θα φερθείς σε κάποιον με τον τρόπο που δεν θα ήθελες να σου φερθεί. Θα φερθείς σε όλους με τον τρόπο που θα ήθελες να σου φερθούν αυτοί. Ο Γκαοτάμα Σιντάρτα ήταν Ινδός πρίγκιπας. Επίσης θα μπορούσε να κυβερνήσει με δεσποτεία, βασανιστήρια, φυλακίσεις. Αντί αυτού τα παράτησε όλα, μελέτησε και γι αυτό ονομάστηκε Βούδας (φωτισμένος). Δίδαξε ότι οι Θεοί είναι άχρηστοι και κάιε άνθρωπος πρέπει με τις δικές του δυνάμεις να φτάσει στην τελείωση. Ο Σωκράτης, ενώ του πρότειναν να φύγει, έμεινε και πέθανε για να τηρήσει τις αρχές του. Ενώ αντίθετα ο Ιησούς, ο οποίος δεν διακινδύνευε τίποτα αφού θα ανασταινόταν, λύγισε και ζήτησε από τον Θεό να του απομακρύνει το πικρό ποτήρι. Και βέβαια οι πιο πάνω ήταν πιο ηθικοί από τον υποτιθέμενο Ιησού. Και βέβαια ήταν πρωτότυποι, γιατί έζησαν πέντε αιώνες πριν τον Ιησού. Δεν αντέγραψαν κανένα. Οι χριστιανοί κάνανε κοπτοραπτική τις ιδέες των άλλων και για να δικαιολογήσουν την κλοπή της πνευματικής ιδιοκτησίας πούλησαν φούμαρα ότι το έκανε ο Διάβολος.

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
12
Πόντοι
16
Το ότι οι μονοθεϊστές είναι μισαλλόδοξοι από χέρι, μιλάω σαν θρησκείες, δεν το ανασκεύασες. Όμως η αλήθεια πάει μπροστά, λέει ο λαός. Χωρίς να το καταλάβεις έβαλες στο ίδιο καζάνι τον Χίτλερ, τους Ίνκας που κάνανε ανθρωποθυσίες και τον Ολυμπιακό. Μα ακριβώς αυτό λέω και εγώ. Ότι φέρονται όπως όλοι οι φανατικοί και όχι όπως θα έπρεπε να φέρονται άνθρωποι που πιστεύουν σε θρησκείες που τους αποκάλυψε ένα καλοκάγαθος Θεός, Πατήρ όλων μας. Στο θρησκευτικό πεδίο τώρα, δεν ακούστηκε ποτέ οι Βουδιστές ή οι οπαδοί του Κομφούκιου να καταστρέψουν ιερά άλλων, να βασανίσουν οπαδούς άλλων θρησκειών για να τους αναγκάσουν να πιστέψουν στη δικά τους, ή να φωνάξουν το κλασικό Θάνατος στους άπιστους και να τους εξολοθρεύσουν. Γιατί αυτοί δεν ήταν βίαιοι; Αν έχεις ιστορικές πηγές τέτοιες, ευχαρίστως τις ακούω. Αυτό το κάνουν οι διαφορετικές ιδεολογίες και αν ήταν οι θρησκείες της αγάπης δεν θα το έκαναν. Η συστηματική καταστροφή των Ιερών των άλλων θρησκειών γίνεται με διαταγή απευθείας του Θεού στην Παλιά Διαθήκη και την πραγμάτωσαν τα πνευματικά τους παιδιά οι Χριστιανοί όπου και αν πήγαν. Οι μουσουλμάνοι Ταλιμπάν στην κοιλάδα Μπαμιγιάν του Αφγανιστάν κατέστρεψαν δύο σπάνια αγάλματα του Βούδα (Μάρτιος 2001), λαξευμένα πάνω σε βουνό. Φαντάσου πόσο μίσος κρύβεται στο να κάνεις τόσο κόπο να κουβαλήσεις τόνους εκρηκτικά για να εξαφανίσεις έργα τέχνης. Αυτή είναι η πραγματική έννοια της μισαλλοδοξίας. Οι αγράμματοι φανατικοί να καταστρέφουν τα έργα των πολιτισμένων από καθαρό φθόνο, επειδή είναι αδύνατον να φτιάξουν τέτοια. Αυτή είναι η κοσμοθεωρία τους. Επισυνάπτω φωτογραφίες σύγχρονων πινακίδων των οπαδών της θρησκείας της αγάπης.
Δεν το εκανα χωρις να το καταλαβω, αυτο ηθελα να δειξω. Οτι ο φανατικος ειναι επικινδυνος οχι γιατι φταιει αυτο που πιστευει, αλλα γιατι καποια ζημια εχει στον εγκεφαλο. Μιλαμε για ατελεις προσωπικοτητες, συνηθως φτωχης παιδειας. Δεν μπορεις να βαζεις ολους τους χριστιανους στο ιδιο τσουβαλι. Προσωπικα εχω γνωρισει και τετοιους που ειλικρινα με εχουν εντυπωσιασει με την καλωσυνη και την αγνοτητα τους. Η μισαλλοδοξια ειναι παγιο χαρακτηριστικο του φανατικου οχι του χριστιανου.

Για θρησκευτικους πολεμους στην ανατολη με βρισκεις αδιαβαστο μπορω να παραθεσω ομως τους 4 ιερους πολεμους στην αρχαια ελλαδα για τον ελεγχο των Δελφων. Επισης θυμαμαι οτι οι περσες στην αθηνα εκαψαν ολους τους ναους και τα ιερα -αφου ειχαν ληστεψει πρωτα το μαντειο- και αυτο ηταν που θυμωσε τους αθηναιους περισσοτερο. Οι Ελληνες στην περσια εκαναν το ιδιο (αλωση σαρδεων 499πχ καταστροφη ιερου Κυβηβης). Ο Μ Αλεξανδρος εκαψε για να διασκεδασει μεθυσμενος ολοκληρη την Περσεπολη.  Οι αιτωλεις το 219 πχ καταλαμβανουν το Διον, το καινε και γκρεμιζουν τους ανδριαντες. Τον ιδιο χρονο καινε και την Δωδωνη. Ο Αντιοχος Δ' απαγορεψε την ιουδαικη θρησκεια το 168πχ με ποινη θανατου, βεβηλωσε τον ναο τους και εσφαξε αρκετες χιλιαδες εβραιους (και γυναικοπαιδα). Οι ρωμαιοι πεταγαν τους χριστιανους στα λιονταρια για να διασκεδασουν. Αν δεν σε φτανουν αυτα, ο καταλογος ειναι ατελειωτος...

Η αισθηση που εχω ειναι οτι οποιος στην αρχαιοτητα ηθελε να κανει τον γειτονα να θυμωσει εκαιγε η γκρεμιζε τους λατρευτικους του χωρους. Εαν ηταν εκπεσων τυρρανος γκρεμιζε τους ανδριαντες. Αμφιβαλλω τελος αν οι ανθρωποι της εποχης, πολυθειστες και χριστιανοι, θεωρουσαν αυτα τα πραγματα εργα τεχνης. Κοιτα δηλαδη πριν 200 μολις χρονια, οι τουρκοι βομβαρδισαν τον παρθενωνα και του εκαναν την μεγαλυτερη ζημια στα 2500 χρονια ιστοριας του. Διαβασα οτι ο πρωτος ορισμος για την αρχαιολογια δοθηκε μολις το 1948...

Αυτο με τους ταλιμπαν, το ειχα διαβασει τοτε και μου ειχε σηκωθει η τριχα. Ειναι απαραδεκτο να γινονται καταστροφες πολιτιστικης κληρονομιας στον 21αι. Κατ εμε η ευθυνη βαραινει οχι τους ηλιθιους ταλιμπαν, αλλα την παγκοσμια κοινοτητα που απλως κοιταγε.

ΥΓ το αναφερω μονο εγκυκλοπαιδικα, οι Ορθοδοξοι χριστιανοι δεν εχουν κανει ποτε θρησκευτικο πολεμο.
ΥΓ2 Στην μιανμαρ οι Βουδιστες ριχνουν πολυ ξυλο προς υπερασπιση της θρησκειας τους.

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
12
Πόντοι
16

Αυτό με το ότι οι ηλίθιοι θα κληρονομήσουν τη Γη, δεν είναι ξεκομμένο από το πνεύμα των Ευαγγελίων. Ο Bertrand Russell είχε πει ότι Απ’ ότι μπορώ να θυμηθώ, δεν υπάρχει ούτε μια λέξη στα Ευαγγέλια που να επαινεί την ευφυΐα. Αν ξέρεις κάτι περισσότερο, ενημέρωσέ με σε ποιο εδάφιο το λέει.  Αν θες να διευρύνεις την πληροφόρησή σου σχετικά με το τι λέει ένας πραγματικά έξυπνος άνθρωπος για τον Χριστιανισμό, διάβασε το Γιατί δεν είμαι χριστιανός του ίδιου, εκεί θα δεις τι σημαίνει λογική απέναντι στην τυφλή πίστη.
Αυτο που λες δεν το ειχα παρατηρησει και μου φαινεται εξαιρετικα ενδιαφερον. Ισως γιατι ευφυια χωρις ηθος δεν ειναι αξια επαινου. Ισως παλι γιατι η ανθρωπινη εξυπναδα οσο μεγαλη και αν ειναι δεν μπορει να κατανοησει τον Θεο, ουτε καν να στοχειοθετησει την ανυπαρξια του.

Το πιο κοντινο σε ευφυια που μπορω να σκεφτω ειναι η επιφοιτηση του Αγ Πνευματος στους αποστολους που τους χαριζει σοφια. Μπορει να λεει οτι μονο αυτου του ειδους η ευφυια ειναι "χρησιμη" στον ανθρωπο, αυτη που ερχεται απο τον θεο.

Επιρρεπής

Ανώτατος
Εγγρ.
11 Ιουν 2014
Κριτικές
52
Like
17.776
Πόντοι
10.686
Γιατί μπερδεύεις την ύπαρξη ή όχι Θεού ,με τις θρησκείες ;

Και ο Αριστοτέλης στα Φυσικά έγραψε ότι αν αφήσουμε ένα βαρύ πράγμα
να πέσει ,θα πέσει πιο γρήγορά από ένα ελαφρύ !  :2funny: :2funny:

Επειδή ο Αριστοτέλης δεν ήξερε καλά Φυσική ,σημαίνει ότι δεν
υπάρχει Φυσική σαν Επιστήμη ;
Επειδή οι παπαδες λένε τα δικά τους ,σημαίνει ότι υπάρχει ή δεν
υπάρχει θεός ;
Θεός μπορει να υπάρχει και ας λένε ότι θέλουν οι παπαδες !
Κι ο Αϊνστάιν δεν είπε,''αν Θεός είναι οι νόμοι της Φύσης,ναι,τότε πιστεύω κι εγώ στο Θεό;''.

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.793
Πόντοι
3.656
Επισης θυμαμαι οτι οι περσες στην αθηνα εκαψαν ολους τους ναους και τα ιερα -αφου ειχαν ληστεψει πρωτα το μαντειο- και αυτο ηταν που θυμωσε τους αθηναιους περισσοτερο. Οι Ελληνες στην περσια εκαναν το ιδιο (αλωση σαρδεων 499 πχ καταστροφη ιερου Κυβηβης). Ο Μ Αλεξανδρος εκαψε για να διασκεδασει μεθυσμενος ολοκληρη την Περσεπολη.

Οι Πέρσες έκαψαν τους Ναούς για πολιτικούς λόγους. Ο Ηρόδοτος αναφέρει ότι αυτή ακριβώς ήταν η πρότασή του προς τους Αθηναίους. Δεν έχετε πόλη για να κατοικήσετε, δεν έχετε Ναούς. Θα σας δώσω εγώ μια έκταση να χτίστε ότι θέλετε και να ζήσετε ευτυχισμένοι. Νόμισε, ότι  έτσι τους έδενε. Στη Δήλο έκαψε ολόκληρο φόρτωμα λιβάνι προς τιμή του Απόλλωνα, δεν το έκανε από θρησκευτική μισαλλοδοξία λοιπόν. Δεν κατάλαβε ότι τους έκανε να σκυλιάσουν, έπαιξε και έχασε. Ο Αλέξανδρος επίσης έκαψε την Περσέπολη (τάχα εκδικούμενος την καύση της Αθήνας) επίσης για πολιτικούς λόγους. Η δήλωσή του ήταν σαφής. ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΠΙΑ. Άλλα ιερά δεν πείραξε συστηματικά, απ’ ότι τουλάχιστον ξέρω.

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.793
Πόντοι
3.656
Ο Αντιοχος Δ' απαγορεψε την ιουδαικη θρησκεια το 168πχ με ποινη θανατου, βεβηλωσε τον ναο τους και εσφαξε αρκετες χιλιαδες εβραιους (και γυναικοπαιδα).

Συμφωνώ ότι ο Αντίοχος ο Επιφανής χτύπησε τους Εβραίους, αλλά τόσο και ο ίδιος όσο και οι Ρωμαίοι αργότερα δεν το έκαναν για θρησκευτικούς λόγους. Κυβερνούσαν Αυτοκρατορίες. Οι Αυτοκρατορίες δεν σε πείραζαν αν πλήρωνες τους φόρους σου, δεν επαναστατούσες και καθόσουν ήσυχος, τότε σε άφηναν να λατρεύεις ότι θέλεις, αρκεί να μην ήταν διαλυτικό για την Αυτοκρατορία. Οι Βαβυλώνιοι ήταν οι πρώτοι που κατάλαβαν ότι κάτι ιδιαίτερα κακό έτρεχε με την Εβραική Θρησκεία (κακό για την Αυτοκρατορία τους εννοώ) και για το λόγο αυτό τους κατάστρεψαν το Ναό και τους εκτόπισαν. Ο καλοκάγαθος ο Κύρος τους επέτρεψε να γυρίσουν στην πατρίδα τους και τους έδωσε και λεφτά να ξαναχτίσουν το Ναό. ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ. Οι απόγονοί του σκλαβώθηκαν από το 2ο νόθο παιδί της Εβραικής Θρησκείας, το Ισλάμ. Οι Ρωμαίοι, μετά τη 2η επανάσταση, κατάλαβαν ότι η θρησκεία αυτή ήταν ουσιαστικά Εθνικιστική και δημιουργούσε διαλυτικά προβλήματα στην Αυτοκρατορία και γι αυτό τους ξανακατάστρεψαν το Ναό και τους εκτόπισαν. Οι Ρωμαίοι κυνήγησαν κάποιους Χριστιανούς γιατί καταδίωκαν αυτούς που αυτοευνουχίζονταν και που δεν ζητούσαν κάτι για την πόλη τους, αλλά για το πρόσωπό τους, κατά τη γνώμη τους ήταν άτιμο, όπως και το να μη στρατεύονται. Αν οι Ρωμαίοι έκαναν τους διωγμούς που αναφέρουν τα Χριστιανικά μυθιστορήματα και τα έργα του Χόλυγουντ, θα τους είχαν εξαφανίσει.
Όταν το παλιοτόμαρο ο Κωνσταντίνος κατάλαβε ότι η θρησκεία των δούλων ήταν ιδανική για να γίνει Μονοκράτορας, την υποστήριξε και οι διάδοχοί του την επέβαλαν με καθαρή βία και Νόμους. Πολιτική επιλογή ήταν η επικράτηση του Χριστιανισμού. 

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.793
Πόντοι
3.656
ΥΓ το αναφερω μονο εγκυκλοπαιδικα, οι Ορθοδοξοι χριστιανοι δεν εχουν κανει ποτε θρησκευτικο πολεμο.

Πάλι αδιάβαστος.
Ο Άρειος (256 - 336) ήταν πρεσβύτερος στην εκκλησία της Αλεξάνδρειας, με λιβυκή καταγωγή. Ο ίδιος ισχυριζόταν ότι ο Υιός του Θεού ήταν κτίσμα, η διδασκαλία του καταδικάστηκε από την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο και βρέθηκε νεκρός.
Ο Νεστοριανισμός, είναι χριστιανικό δόγμα που αμφισβητεί την θεία φύση του Χριστού και ιδρυτής του ήταν ο Νεστόριος, ο οποίος κήρυττε ότι η ένωση της θεϊκής και της ανθρώπινης φύσης στο πρόσωπο του Χριστού δεν ήταν ένωση πραγματική αλλά φαινομενική ενότητα. Κυνηγήθηκαν.
Ο Παυλικιανισμός ήταν Χριστιανική Ομολογία που αναπτύχθηκε στη Μικρά Ασία από τον 7ο αιώνα και μετά. Ιδρυτής και δημιουργός του Παυλικιανισμού θεωρείται ένας Αρμένιος με το όνομα Κωνσταντίνος από την κωμόπολη Μανάναλη. Ο Μιχαήλ Α' Ραγκαβές (811-813) εξαπέλυσε διωγμό κατά των Παυλικιανών με εισήγηση του Πατριάρχη Νικηφόρου. Πολλοί Παυλικιανοί βρήκαν το θάνατο στην περιοχή της Νεοκαισάρειας. Τον πιο συστηματικό διωγμό εναντίον των Παυλικιανών εξαπέλυσε η αυτοκράτειρα Θεοδώρα. Οι τρεις απεσταλμένοι της αυτοκράτειρας στη Μικρά Ασία, ο Λέων Αργυρός, ο Ανδρόνικος Δούκας και ο Σουδάλης, επέδειξαν πρωτοφανή σκληρότητα εναντίον των "αιρετικών". Περίπου εκατό χιλιάδες Παυλικιανοί θανατώθηκαν μετά από βασανιστήρια.[3] Αυτός ο αριθμός των θυμάτων αναφέρεται και από τον εθνικό μας ιστορικό Παπαρρηγόπουλο στο 10ο τόμο της Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους (σελ. 430, εκδ. “ΚΑΚΤΟΣ”).
«o αυτοκράτορας Αλέξιος Α΄ Κομνηνός (1081-1118) αποκάλυψε με τέχνασμα την οργανωμένη δράση του Βασιλείου, πέτυχε τη συνοδική καταδίκη της αίρεσης και των οπαδών της και εξαπέλυσε σκληρούς διωγμούς εναντίον των φανατικών οπαδών της (1010)»[34]. Ο Πατριάρχης Νικόλαος Γ΄ καταδίκασε ως αιρεσιάρχη τον αρχηγό τους και τον παρέδωσε σε βασανιστήρια. Τελικά, ο «Βασίλειος και οι μαθητές του, που έμειναν πιστοί στις πεποιθήσεις τους, κάηκαν στην πυρά.»[35][36] στο Ιπποδρόμιο της Κωνσταντινούπολης από τα χέρια του Αυτοκράτορα Αλεξίου το 1118, αφού πρώτα εξαπατημένος από τον αυτοκράτορα,[37] του αποκάλυψε τα περί των θέσεων που πρέσβευε.

Η Ειρήνη η Αθηναία (752 - 9 Αυγούστου 803), όπως ήταν κοινώς γνωστή η Ειρήνη Σαρανταπήχαινα, ήταν Βυζαντινή αυτοκράτειρα από το 780 έως το 802. Μέχρι το 797 συμβασίλευε με τον γιο της Κωνσταντίνο ΣΤ΄, ασκώντας η ίδια αποκλειστικά σχεδόν την εξουσία, και κατόπιν βασίλευσε μόνη. Το όνομά της είναι συνδεδεμένο με την πρώτη αναστήλωση των εικόνων που θεσπίστηκε από την Ζ΄ Οικουμενική Σύνοδο και με την τύφλωση του γιου της που διατάχτηκε από την ίδια.
Ο Ιουστινιάνειος Κώδικας ορίζει για τους αιρετικούς: «Η ανάκριση μπορεί να φτάσει και μέχρι θανάτου.» (In mortem quoque inquisition tendatur). Στο 11ο κεφάλαιο εντέλλεται: «Οι Μανιχαίοι, όπου και αν βρεθούν, θα τιμωρούνται με θανατική ποινή.» (Manichaei ubicunque reperti capitali poena plectuntur.).

Είναι γνωστή η φρικιαστική παραίνεση για βασανιστικές εκτελέσεις προς πελοποννησιακό άρχοντα του μετέπειτα πρώτου Οθωμανού πατριάρχη του ιερού Γεννάδιου με αφορμή τη θανάτωση του εθνικού Ιουβενάλιου στην Πελοπόννησο: «Χαίρε στρατιώτα Χριστού καί τής αυτού δόξης υπέρδικε, χαίρετε ώ μακάριαι χείρες τούς γούν δυσσεβείς καί αλάστορας Ελληνιστάς καί πυρί καί σιδήρω καί ύδατι καί πάσι τρόποις αξαγαγατέτης παρούσης ζωής ράβδιζε, είργε, είτα γλώσσαν αφαίρει, είτα χείραν απότεμνε, καί άν ούτω μένει κακός, θαλάττης πέμπε βυθώ».

Πηγή: Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Είναι αρκετά όλα αυτά για την φιλάνθρωπη καταδίωξη και εξολόθρευση των αιρετικών της Ορθόδοξης Εκκλησίας ή θέλεις και άλλα;

gbeyyt11

Μέλος
Εγγρ.
30 Δεκ 2008
Like
143
Πόντοι
16
Όταν το παλιοτόμαρο ο Κωνσταντίνος κατάλαβε ότι η θρησκεία των δούλων ήταν ιδανική για να γίνει Μονοκράτορας, την υποστήριξε και οι διάδοχοί του την επέβαλαν με καθαρή βία και Νόμους. Πολιτική επιλογή ήταν η επικράτηση του Χριστιανισμού. 

Ο Μεγας Κωνσταντινος δεν ορισε επισημη θρησκεια της αυτοκρατοριας τον χριστιανισμος , απλα τον ασπαστηκε ο ιδιος και επετρεψε την ανεξιθρησκεια .

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.793
Πόντοι
3.656
Ο Μεγας Κωνσταντινος δεν ορισε επισημη θρησκεια της αυτοκρατοριας τον χριστιανισμος , απλα τον ασπαστηκε ο ιδιος και επετρεψε την ανεξιθρησκεια .

Το ποιόν του Κωνσταντίνου: σκότωσε τον πεθερό του Μαξιμιανό, τούς γαμπρούς του Μαξέντιο, Λικίνιο και Βασιανό τη γυναίκα του (κόρη του Μαξιμιανού) Φαύστα τον γιό του Κρίσπο, τον 11χρονο Λικινιανό γιό του Λικίνιου και ανιψιό του, αλλά ήταν Άγιος. Ποτέ κανένας αυτοκράτορας δεν σκότωσε τόσα μέλη της οικογένειάς του. Ο  ίδιος πίστευε στον Ανίκητο Ήλιο, γι αυτό καθιέρωσε την Κυριακή (Sunday=μέρα του Ήλιου). Κράτησε τον τίτλο του Μέγιστου Αρχιερέα και ποτέ δεν έκοψε ένα νόμισμα με χριστιανικό σύμβολο. Οι Εθνικοί αρνήθηκαν να τον εξαγνίσουν από τα εγκλήματά του και για το λόγο αυτό στράφηκε στους Χριστιανούς που βεβαίωναν ότι με τη μετάνοια (την οποία συνόδεψε με τη χορήγηση περιουσίας, εκτάσεων και προνομίων στη Χριστιανική Εκκλησία) θα συγχωρούνταν οι αμαρτίες του. Ένας Serial Killer παιδεραστής που βιάζει, βασανίζει και σκοτώνει τα θύματά του, αν μετανοήσει λίγο πριν την ηλεκτρική καρέκλα, θα πάει στον παράδεισο, όπως ο ληστής που σταυρώθηκε δίπλα στον Χριστό (η σταύρωση ήταν τιμωρία μόνο για τους επαναστάτες, όχι για ποινικά αδικήματα, αλλά άστο). Αυτά για τον Άγιο και Ισαπόστολο Ιλλυριό Κωνσταντίνο που είδε Ελληνικά Γράμματα στον ουρανό και τα κατάλαβε (Εν τούτω Νίκα).

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.793
Πόντοι
3.656
Δεν είδα να σχολιάσεις τα εγκλήματα της Ορθοδοξίας κατά των (υποτίθεται) αιρετικών. Τι έχεις να πεις;

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

Stories

Νέο!