Είναι, αν έχεις στοιχεία. Ο Παστέρ κατάλαβε ότι υπήρχαν μικρόβια, πριν τα δουν στο μικροσκόπιο, σαν χημικός που ήταν, γι αυτό και τον κήρυξαν επίτιμο Γιατρό. Ο κάπταιν Κουκ, κατάλαβε ότι υπήρχε κάτι στο χυμό του λεμονιού που δεν άφηνε το σκορβούτο να εκδηλωθεί. Εκείνη την εποχή χανόντουσαν το 1/3 των μακρινών ταξιδιών, ο Κούκ έχασε μόνο ένα άνδρα από Δάγγειο πυρετό, γι αυτό και τον παρασημοφόρησε ο ίδιος ο Βασιλιάς, πολύ πριν την ανακάλυψη της Βιταμίνης C. Οι Γαλαξίες απομακρύνονται με σταθερή ταχύτητα, 120 χρόνια φωτογραφιών το αποδεικνύουν. Αυτή τη σταθερή ταχύτητα διαίρεσαν μέχρι το σημείο 0 και εκτίμησαν την ηλικία του Σύμπαντος. Είναι χαρά μου να μοιράζομαι κάποια ελάχιστα που ξέρω.
Επειδή επάνω από βιβλία Φυσική και Μαθηματικών έχω περάσει την μισή μου ζωή, αυτό που πρέπει να ξέρετε όλοι σας είναι ότι τα Πειράματα οι μέθοδοι, και γενικώς οι τρόποι με τους οποίους η Επιστήμη αποδεικνύει τς θεωρήματά της, είναι αξιοσέβαστα σε τεράστιο βαθμό και αγγίζουν το ανώτατο όριο της ανθρώπινης λογικής και νοημοσύνης. Σε κάθε πείραμα εισέρχονται και πιθανότητες σφάλματος με κάποιο βαθμό εμπιστοσύνης. Για παράδειγμα, στην πειραματική επαλήθευση του Μποζονίου του Χιγκς, τα αποτελέσματα επαληθεύουν την θεωρία κατά 99,99%. Υπάρχει 0,01% κάπου να έχει γίνει κάποιο λάθος.
Κανένας δεν αμφισβητεί την επιστημονική μεθοδολογία (σε αντίθεση με την θρησκευτική που βρίθει αντιφάσεων, και αγγίζει νοημοσύνη εξάχρονου παιδιού).
ΩΣΤΟΣΟ και επειδή ήμουν αυτός που έθεσα αμφιβολίες για το Μπιγκ Μπανγκ, πρέπει να πω ότι όποιες αμφιβολίες έχω δεν έχουν να κάνουν με τον τρόπο που η εν λόγω θεωρία απέδειξε τα λεγόμενα της (τα οποία ξέρω απ έξω και ανακατωτά), αλλά κυρίως διότι στην Κοσμολογία, τα δεδομένα που κάποιος τοποθετεί στην θεωρία του, περιλαμβάνουν μόνο λίγα κομμάτια από το παζλ αυτών που υπάρχουν, καθώς για την επιστήμη λείπουν ακόμη πολλά κομμάτια. Μάλιστα, πλέον πιστεύω ότι τα κομμάτια που λείπουν είναι ΠΑΡΑ, ΜΑ ΠΑΡΑ, ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ σε σχέση με αυτά που νόμιζαν οι επιστήμονες πριν λίγα χρόνια που η πλειοψηφία τους πίστευε ότι είμαστε κοντά στην εξίσωση των πάντων.
Αναφορικά και στο διατάυτα:
1. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΥΛΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ. Η ΥΛΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ BING BANG
2. ΤΟ BIG BANG ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΊ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ. ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ. ΤΟ BIG BANG, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ-ΧΩΡΟΧΡΟΝΟΥ-ΚΟΣΜΟΥ Η ΟΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΤΟ ΠΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ. ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΟΛΛΟΙ ΚΟΣΜΟΙ(Η ΘΕΩΡΙΑ Μ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ 10 ΕΙΣ ΤΗΝ 500 ΣΥΜΠΑΝΤΑ ΜΕ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ) ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, ΑΡΧΗ-ΠΟΡΕΙΑ-ΕΞΕΛΙΞΗ
ΙΣΩΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΑΡΑΠΕΡΑ, ΔΛΔ ΟΙ 10^500 ΚΟΣΜΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ
3. ΤΕΛΟΣ, ΤΟ BB ΩΣ ΘΕΩΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΣΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ. ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΑΛΦΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΒΒ ΕΧΕΙ ΠΧ 40% 50% Η 70% ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ (ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ, ΓΕΙΤΟΝΙΚΩΝ ΣΥΜΠΑΝΤΩΝ, Κ.Α.) Η ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΔΙΑΤΥΠΩΘΕΙ.
Τέλος αξίζει να ανφερθεί ότι οι θεωρίες στις οποίες στηρίζονται όλες οι κοσμολογικές θεωρίες, θεωρούν δεδομένες τις υπάρχουσες θεωρίες για τον μικρόκοσμο (κβαντομηχανική, κλπ) στις οποίες ωστόσο τίποτε δε θεωρείται δεδομένο αφού υπάρχει και εκεί τεράστιος πόλεμος ιδεών, αμφισβητήσεων, αμφιβολιών, κλπ που οποιαδήποτε εξέλιξη εκεί θα επηρεάσει θεμελιωδώς και όλες τις κοσμολογικές θεωρίες...