Νέα

Απέτυχε η προσπάθεια μεταμόσχευσης Χριστόδουλου

• Μέλος που άνοιξε το νήμα democrat
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 89K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Προσθέτω τη συνέχεια της είδησης από της ίδια πηγή, που ο φίλος μου ο Δημήτριος παρέλειψε να βάλει, πιστεύω από αβλεψία:

"Σήμερα, η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε την επιχογήρηση των πυρόπληκτων Ι. Μητροπόλεων με το ποσό των 550.000 ευρώ. Παραλλήλως, με 197.928 ευρώ θα επιχορηγηθούν οι 889 τρίτεκνες οικογένειες της Θράκης, για το δίμηνο Νοεμβρίου -Δεκεμβρίου."
Παρέληψα να το αναφέρω  όχι απο αβλεψία , αλλά επειδή ήτανε άσχετο με τη θεματολογία της συγκεκριμένης ενότητας.
Αλλά θα μου πείς , η πρώτη φορά είναι που βγαίνουμε εκτός θέματος ...  :huh:

asgia

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
1
ΜΟΛΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΕΦΥΓΕ. ΖΩΗ ΣΕ ΜΑΣ

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Like
32
Πόντοι
366
ΜΟΛΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΕΦΥΓΕ. ΖΩΗ ΣΕ ΜΑΣ
Φίλε σήμερα κυκλοφορεί αυτή η φήμη άλλα μάλλον κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία , λόγω της απεργίας των δημοσιογράφων , να κάνουν κακόγουστη πλάκα...εκτός αν εσύ έχεις τόσο καλή πληροφόρηση!

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Φίλε σήμερα κυκλοφορεί αυτή η φήμη άλλα μάλλον κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία , λόγω της απεργίας των δημοσιογράφων , να κάνουν κακόγουστη πλάκα...εκτός αν εσύ έχεις τόσο καλή πληροφόρηση!
Απεργία έχουν αλλά σε τέτοια περίπτωση, ή κάτι ανάλογο, θα την διακόψουν.
Δημήτριε?

asgia

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
1
Το ατομο που μου το ειπε ειναι της θρησκειας. Τι να πω και εγω δεν το ειπα για να κανω τον εξυπνο. Θα το ξερουμε τελικα το πρωι στις 6. Σιγουρα παντος ειναι χαλια για να ερθει απο Αμερικη και να μην μηνει εκει.

Επισκέπτης
Προσέξτε τώρα:

Μετά τις φωτιές, η κυβέρνηση ίδρυσε κάποιο Ταμείο, έβαλε επι κεφαλής τον Πέτρο Μολυβιάτη και είπε "Από το ταμείο αυτό θα βοηθήσω τους πυρόπληκτους".
Σε συνεργασία με ΟΛΕΣ τις Τράπεζες, ανοίχτηκε ένας λογαριασμός, και όποιος θέλει βάζει λεφτά τα οποία πάνε στο ταμείο του Μολυβιάτη.
Δε σχολιάζω το άν είναι σωστή ή όχι η ενέργεια (κατ' αρχήν είναι), πάντως ο Μολυβιάτης αποτελεί εγγύηση ότι (τουλάχιστον στο πάνω-πάνω επίπεδο του Ταμείου) δε θα γίνουν διάφορες λαθροχειρίες, όπως συνήθως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Η εκκλησία τί έκανε?
ΔΕΝ της άρεσε το Ταμείο του Μολυβιάτη.
Άνοιξε ΔΙΚΟ ΤΗΣ λογαριασμό, να μαζεύει και αυτή λεφτά, και να τα διαχειρίζεται ΧΩΡΙΣ κανένας Μολυβιάτης να έχει λόγο.

Πρός απόδειξη των όσων λέω, σας βάζω εδώ δυό συνημμένα:

Το ένα είναι snapshot απο το site που λέει για το λογαριασμό του Μολυβιάτη.
Το άλλο είναι Mp3, ηχογραφημένο απο τον επίσημο ραδιοσταθμό της Εκκλησίας (ή το σταθμό της μητρόπολης Πειραιά - δε θυμάμαι σε ποιόν απ τους δυο το έπιασα), που δίνει ΤΟΝ ΑΛΛΟ λογαριασμό, αυτόν που άνοιξε το παπαδαριό για να μαζεύει λεφτά.

Εδώ φίλε μου Σταύρο θα πρέπει να σε πληροφορήσω οτι η Εκκλησία είχε ανοίξει λογαριασμό πυροπαθών,πολύ πρίν το κράτος καν αντιληφθεί οτι υπάρχουν.
Και αναφέρομαι στις φωτιές του Ιουλίου που ξεκίνησαν απο το χωριό Κουνινά του Αιγίου στην Αχαϊα.Θυμίζω οτι οι φωτιές στις οποίες αναφέρεσαι και που ανάγκασαν την κυβέρνηση προεκλογικά να δημιουργήσει το ταμείο με επικεφαλή τον κ.Μολυβιάτη, έγιναν το μήνα Σεπτέμβριο ... κι άν δεν γίνονταν την ίδια περίοδο εκλογές, μπορεί να μήν δημιουργούνταν και ποτέ ...
Η Εκκλησία, έχοντας ήδη δημιουργήσει λογαριασμό για τους πυροπαθείς της Ιεράς Μητροπόλεως Αιγιαλείας και Καλαβρύτων , δεν προέβη στην κατάργησή του, αλλά τον επέκτεινε και δια τις Ιερές Μητροπόλεις Ηλείας και Γόρτυνος & Μεγαλουπόλεως (που υπέσθησαν το Σεπτέμβριο τη μεγάλη καταστροφή).

Άρα , μάλλον έδρασε γρηγορότερα ο Εκκλησιαστικός παρά ο Κρατικός μηχανισμός. Δεν αναφέρομαι όμως σε χρήματα, γιατί δεν γνωρίζω ακριβή χρηματικά ποσά.Ούτε σε ανθρωπιστική βοήθεια θα αναφερθώ για τον ίδιο λόγο. Μιά ερώτηση μόνο θέλω να κάνω :

Απο πότε το κράτος και οι μηχανισμοί του έγιναν φερέγγυοι ???
Είναι το Κράτος φερέγγυο για τη διαχείριση των χρημάτων (θυμίζω  ομόλογα ... χρηματιστήριο... ολυμπιακή ... ασφαλιστικά ταμεία...κτλ) και είναι η Εκκλησία α-φερέγγυα???   :huh:   Αναρωτιέμαι...!
Ειναι περισσότερα τα εκκλησιαστικά οικονομικά σκάνδαλα απο τα κρατικά ? :huh:
Ίσως και να είναι και να μήν το ξέρω !

Επισκέπτης
Άντε βρε ... και μ΄ έκανες να ανοίξω τηλεόραση...
Θα το' ξερα...
χαχαχαχαχα!

psaxnw(1)

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2006
Κριτικές
5
Like
31
Πόντοι
16
τι?πεθανε?
αντε τωρα θα αρχισουν κατευθειαν τα παρθυρα κι οι παπαριες απ τις 6 το πρωι..αν οντως ετσι ειναι ο θεος να αναπαυσει την ψυχη του!

psaxnw(1)

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2006
Κριτικές
5
Like
31
Πόντοι
16
ακυρο...φημες ειναι...

Τετάρτη, 12 Δεκέμβριος 2007

Φήμες ότι πέθανε ο Χριστόδουλος...
...διέρρεαν, σήμερα (...) οι αντίπαλοί του
..
Φούντωσαν οι φήμες που διέρρεαν σήμερα, λόγω της απεργίας των δημοσιογράφων, οι αντίπαλοι του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, σχετικά με αιφνίδιο θάνατό του σήμερα το πρωϊ στην οικία του.
Τελικά, όπως αποδείχθηκε στην συνέχεια οι φήμες αποδείχθηκαν φήμες και η κατάσταση του κ. Χριστόδουλου δεν εμφάνισε κάποια σημαντική επιδείνωση.
Απόψε μάλιστα το βράδυ σύμφωνα με πληροφορίες του Press-gr, τον επισκέφθηκαν στην οικία του στενοί φίλοι και συνεργάτες.

edit:κορυφαιο σχολιο της παραπανω ''ειδησης''

ΤΩΡΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ Η ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ....

Ο ...μαφιόζος διαπλεκόμενος ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ μαζί με τον ΜΠΟΜΠΟΛΑ και τους συνδικαλιστές στήσανε την σημερινή απεργία στα ΜΜΕ για να μη μάθουμε πως θα πεθάνει....

Επισκέπτης
Τα 550.000 ευρώ που λέει η είδηση πιο πάνω είναι (φαντάζομαι) από αυτό το λογαριασμό.
Η Δ.Ι.Σ. όμως στην ανακοίνωσή της ΠΑΡΑΛΕΙΠΕΙ να πει ότι τα λεφτά τα έχει δώσει ο κοσμάκης, και ΔΕΝ προέρχονται απο την τσέπη του ράσου.
Δεν είναι βέβαιο οτι είναι απο αυτόν τον λογαριασμό, αλλά μπορεί και να είναι. Σε κάθε περίπτωση , απο άτομα που τα έδωσαν με τη θέλησή τους είναι. Δέν εκλάπησαν.
Γιατί αποκλείεις την περίπτωση να τα έδωσαν και ορισμένοι κληρικοί.Πώς είσαι σε θέση να το γνωρίζεις? Κι εγώ σου λέω οτι έδωσαν... απόδειξέ το οτι δεν έδωσαν!
Να κάνω κι εγώ μία ερώτηση? Πόσα έδωσε ο κ. Μολυβιάτης , ο επικεφαλής του κρατικού ταμείου ,απ την τσέπη του ? Πιό πιθανό το έχω να έδωσε ο ίδιος σε κανα δίσκο της Εκκλησίας, παρά στον κρατικό κορβανά !

Επισκέπτης
ΤΩΡΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ Η ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ....

Ο ...μαφιόζος διαπλεκόμενος ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ μαζί με τον ΜΠΟΜΠΟΛΑ και τους συνδικαλιστές στήσανε την σημερινή απεργία στα ΜΜΕ για να μη μάθουμε πως θα πεθάνει....
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Επισκέπτης
Η είδηση των 550.000 ευρώ μπήκε στο ίδιο κείμενο με την ανακοίνωση για την υγεία του Χριστόδουλα, ώστε να τη διαβάσουν πολλοί άνθρωποι (είναι αποδεδειγμένο πως ό,τι έχει σχέσει με την υγεία του προκαθήμενου, "τραβάει" κόσμο).

Καταλαβαίνετε τώρα γιατί δίνεται δημοσιότητα και έμφαση στο θέμα της υγείας του δικού μας? Γιατί το θέμα αποτελεί στοιχείο "τραβήγματος". Και ευκαιρία είναι να πούμε ότι "ενισχύσαμε" και τους πυρόπληκτους! (Άλλο αν τα λεφτά είναι ξένα!)
Kαι πάλι κάνεις λάθος φίλε μου.
Το site είναι ιδιωτικό πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων. Δέν έχει καμία σχέση με την επίσημη εκκλησία η οποία άλλωστε έχει και άλλη ιστοσελίδα. Συγκεκριμένα είναι η εξής :
H Εκκλησία της Ελλάδος δέν έβαλε το θέμα της υγείας του Μακαριωτάτου μαζί με την ενίσχυση των πυροπλήκτων. Και νά η απόδειξη :

Αυτό το έκανε ο δημοσιογράφος του ιδιωτικού αυτού site. Δεν θα πρέπει λοιπόν να κατηγορήσουμε πάλι την Εκκλησία. Έτσι δεν είναι ? ;)

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Δημήτριε,

Δε θα αντιδικήσω μαζί σου για όσα συγκεκριμένα παραθέτεις, είναι προφανές ότι βλέπουμε τα πράματα από εντελώς διαφορετική οπτική γωνία.

Βεβαίως και δεν είναι φερέγγυο το κράτος. Όποιος μπορεί, απο το θώκο που βρίσκεται βάζει χέρι στο δημόσιο κορβανά και μεταφέρει τους πόρους απο το δημόσιο στην τσέπη του.

Εγώ λέω ότι το ίδιο κάνει και το παπαδαριό, και μάλιστα και χειρότερα.

Η διαφορά μεταξύ των δύο είναι ότι ο του κράτους κινδυνεύει να τον κράξουν, αν κάποιος τον πάρει πρέφα. Είδες τι έγινε με τον υπουργό Μαγγίνα και τους "φιλοξενούμενους" του αλλοδαπούς που δουλεύουν στο κτήμα του. Ρόμπα τον έκαναν, ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ.

Ο της εκκλησίας είναι προστατευμένος. Είναι προστατευμένος απο το μυστικισμό που καλύπτει ΟΛΕΣ τις δραστηριότητες του ιερατείου, και κυρίως από την ισχυρή πεποίθηση που επικρατεί στον πολύ κόσμο, και την οποία εγώ χαρακτηρίζω ως την μεγαλύτερη απάτη όλων των εποχών: Ότι δηλαδή τα άτομα αυτά έχουν κάποια "ιδιαίτερη σχέση" με το "θείον", αυτό δηλαδή που είναι παντοδύναμο, πανάγαθο, πανταχού παρόν, τα ξέρεις.
Επειδή δηλαδή αυτοί είναι "πιό κοντά" σε αυτή την αναπόδεικτη και νεφελώδη έννοια, είναι (κατ αρχήν) και κατά τεκμήριο αμέτοχοι σε οικονομικές λαθροχειρίες. Πρέπει να πιάσουμε κάποιον με το χέρι μέσα στο γλυκό, για να αρχίσουμε να εξετάζουμε αν όντως συμβαίνει αυτό.
Ή πρέπει να φωτογραφίσουμε κάποιον καβάλα με την παπαδιά του υφισταμένου του (ο γνωστός πρώην άγιος Πρεβέζης) για να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε αν είναι σωστό να χρησιμοποιούνται τέτοιες φωτογραφίες για να κατηγορηθεί ένας "ιεράρχης". (*)

Υπήρξε προ ετών (ίσως γνωρίζεις την περίπτωση, εγώ δε θυμάμαι λεπτομέρειες) επίσημη εκδήλωση "στελέχους" της Εκκλησίας που ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΣΕ δημόσια και επίσημα απόψεις που ακούστηκαν και έλεγαν ότι στα οικονομικά της εκκλησίας πρέπει να υπάρξει διαφάνεια και δημοσιότης...

Οι τύποι, Δημήτριε, έχουν καλομάθει (και δικαίως), και ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ό,τι μπορούν.
Από μια άποψη, καλά κάνουν.

(*) Προσωπικά, δε διαφωνώ με την άποψη του να πηδάει κάποιος. Οποιαδήποτε, αν δε κάνει κατάχρηση ισχύος και καταστάσεων που είναι άσχετες με το γενετήσιο ένστικτο. Επομένως, και ο Πρεβέζης, καλώς την πήδαγε την ξένη παπαδιά. Αλλά το γεγονός ότι ο τύπος έχει σαν λειτούργημα την διακήρυξη και διάδοση αρχών που δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο (και όμως το κάνει), και μάλιστα όταν προσπαθεί να περάσει και την άποψη ότι αυτές οι αρχές ΔΕΝ είναι δικές του (από το κεφάλι του), αλλά "έρχονται από ψηλά", έ, τότε αυτό μου δίνει το δικαίωμα να τον κράζω.

Επισκέπτης
Δημήτριε,

Δε θα αντιδικήσω μαζί σου για όσα συγκεκριμένα παραθέτεις, είναι προφανές ότι βλέπουμε τα πράματα από εντελώς διαφορετική οπτική γωνία.

Γι αυτό σε πάω σε Σταύρο, γιατί ενώ εγώ βλέπω την "κορόνα" , εσύ βλέπεις τα "γράμματα" !
Με βοηθάς τουλάχιστον να βλέπω την άλλη όψη του ιδίου νομίσματος ! ;)

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
[size=8pt]Γι αυτό σε πάω σε Σταύρο, γιατί ενώ εγώ βλέπω την "κορόνα" , εσύ βλέπεις τα "γράμματα" !
Με βοηθάς τουλάχιστον να βλέπω την άλλη όψη του ιδίου νομίσματος ! ;)[/size]
Μια που το θέτεις σ' αυτή τη βάση, μου θυμίζεις ένα παλιό ανέκδοτο. Τα παραφράζω, για να "κουμπώσει" στην περίπτωσή μας:

Δε μπορούμε οι δυό μας να λύσουμε το πρόβλημα: Υπάρχει θεός ή όχι?
Οπότε κάνουμε μια συνθήκη: Να στρίψουμε νόμισμα. Και, (λέω εγώ), Κορώνα = υπάρχει, γράμματα = δεν υπάρχει. Συμφωνείς Δημήτριε?

Οπότε εσύ μου απαντάς: - Όχι δε συμφωνώ έτσι. Θα το κάνουμε: Κορώνα ή γράμματα υπάρχει, κι αν σταθεί όρθιο = δεν υπάρχει.

(Καλό ε?)

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Στην ουσία της υγείας του Αρχιεπισκόπου τώρα, οι ώρες δεν είναι εύκολες. Εχει περιέλθει σε κατάσταση βυθιότητας και όπως αναφέρουν οι συνεργάτες του, σηκώνεται για λίγο πλέον από το κρεβάτι του. Για την καλύτερη ενημέρωση των αναγνωστών μας, παραπέμπουμε πάντως τον επιστημονικό όρο της λέξης "βυθιότητα", που είναι, "βαθμίδα του κώματος κατά την οποία παρατηρείται έκπτωση των ανωτέρων κινητικών και νοητικών λειτουργιών". Πηγή: RNN.gr

Με άλλα λόγια:
Τον έχουν πλακώσει στη μορφίνη, για να μη πονάει ο φουκαράς.
Γνώμη μου:
Καλά κάνουν. Δεν υπάρχει λόγος να υποφέρει.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom