Τα πάντα σου επιτρέπω, φίλε, αρκεί να μη βρίζεις και να μη συκοφαντείς.
Ναι, πιστεύω πως ο χαρακτηρισμός "αριστερός-δεξιός" κλπ είναι πάντα υπαρκτοί, και ανταποκρίνονται σε δύο διαφορετικά πολιτικά σχέδια.
Σε μια κοινωνία που ζει κάτω απο τα μνημόνια, θα ήταν ηλίθιο να πίστευα κάτι άλλο.
Εγω παλι πιστευω οτι οροι οπως αυτοι πρεπει να χρησιμοποιουνται μονο για να καταλαβαινει ο εκαστοτε συνομιλητης σου πανω-κατω(και φυσικα οχι απολυτα) που κινεισαι ιδεολογικα(και ΟΧΙ πολιτικα). Και εκει πρεπει να σταματανε.
Το να γυριζεις ομως στο 2013 και να λες οτι εισαι αριστερος, δεξιος, ακροαριστερος, ακροδεξιος, κομμουνιστης και τα αρχιδια μου κουνιουνται(συγγνωμη κιολας, απλη εκφραση χρησιμοποιω χωρις διαθεση να την πω σε καποιον) ειναι πιο γελοιο και απο τον τσιπρα και τον σαμαρα πακετο.
Οταν εχεις δει τι εχει κανει στον τοπο σου ποσες δεκαετιες τωρα ο "διαχωρισμος"(ο ανυπαρκτος διαχωρισμος δεδομενου οτι η ιστορια εχει δειξει οτι σε αυτην την χωρα ολοι οπου κι αν ανηκουν εχουν κανει εγκληματα) και επιμενεις να αυτοπροσδιοριζεσαι προσπαθωντας κιολας να επιβληθεις πανω στις αποψεις του αλλου, εχεις το νοητικο επιπεδο ενηλικου?
Ναι δεν τα λες για να προσβαλεις, προσβαλεις ομως και δεν το καταλαβαινεις κιολας.
Αντε να το κανουμε λιγο πιο λιανα.
Ψηφιζω συριζα στις τελευταιες εκλογες και μαλλον θα ξαναψηφισω. Οχι ομως επειδη ανηκω στο "κομμα"
Αλλα επειδη θελω να δοκιμασω και κατι αλλο σε αυτην την χωρα επιτελους.
Υπο αυτο το πρισμα, αν δεν υπηρχε ο συριζα δεν θα ειχα κανενα προβλημα να ψηφισω χρυση αυγη.
Εσυ που το διαβαζεις τωρα αυτο θα πεις "μα τι λεει ο μαλακας, οτι να ναι".
Πολυ λογικο συμπερασμα. Για οσους εχουν μαθει να ζουνε σε καλουπια και κατω απο ταμπελες.
Για οσους νομιζουν οτι η ανεργια ή η φτωχεια πχ. ειναι θεμα αριστερων, δεξιων κλπ.
Αν αυτο που θελω εγω(το οποιο βαριεμαι να εξηγησω τωρα και να με συγχωρεις, τα χω πει ξανα και οποιος ασχολειται με τα πολιτικα thread και μιλαει μαζι μου, ξερει) μπορει να το κανει ο συριζα, τοτε συριζα.
Αν μπορει να το κανει η χρυση αυγη, τοτε χρυση αυγη.
Το αποτελεσμα θα ειναι το ιδιο. Οι de facto ταμπελες ειναι για τους μαλακες(μην τα παιρνεις προσωπικα, γενικα μιλαω)
Με αφηνει αδιαφορο αν εκφραζουν δυο αντιθετα ακρα. Χεστηκα.
Ποιος ΕΑΜ, ποιος μελιγαλας, ποιοι ταγματασφαλιτες, ποιος χιτλερ, λενιν, σταλιν, βελουχιωτης, φραγκος και τα αρχιδια μου?
2013 εχουμε. Οχι 1945. Ξεκολλατε επιτελους.
Αν δεν θες να κατανοησεις οτι καλο ειναι τις αποψεις σου(τις αποψεις του συριζα ή οποιουδηποτε αλλου) να τις υπερασπιζεσαι μεν, αλλα οχι τυφλα, κακο σε σενα κανεις. Σε κανεναν αλλο. Αν ο τσιπρας ειχε μυαλο, αυτη τη στιγμη θα ηταν κυβερνηση. Και με διαφορα κιολας. Αν καταλαβαινε οτι σε καποια πραγματα οφειλεις να συμβιβαζεσαι για το κοινο καλο.
Γιατι καλος ο τσαβες και ο μοραλες, μονο που εκει ειναι λατινικη αμερικη. Οι ελληνες δεν ειναι λατινοαμερικανοι. Δεν θελουν να ειναι στην τελικη. Δεν θα γινουν με το ζορι, οπως δεν θα γινουν και γερμανοι με το ζορι, επειδη ετσι γουσταρει ο καθε σαμαρας.
Τωρα που ο τσιπρας εχει κανει τις κωλοτουμπες της αρκουδας και γλειφει εκει που εφτυνε μεχρι προτινος(σοιμπλε) τα αποτελεσματα τα βλεπεις.
2ος. Μετα απο 3 μνημονια. Εκει που θα επρεπε ναναι σε ποσοστα ανω του 40% μονος του χωρις συνεργασιες.
Eκει που θα ηταν ο συριζα με κουβελη ή με οποιονδηποτε αλλο πλην τσιπρα.
Με οποινδηποτε αλλο με ενα στοιχειωδες IQ.
Δεν πειραζει. Προς γνωση και συμμορφωση.
Κλεινοντας. Σου ειπα το απογευμα να χαλαρωσεις λιγο φιλαρακι.
Eισαι μονιμα στην επιθεση. Δεν θελησες να κουλαρεις. Σεβαστο.
Μαλλον το ιδιο κομμα ψηφιζουμε, διαφωνω ομως μαζι σου περισσοτερο και απ οτι διαφωνω με τους νεοδημοκρατες ή τους πασοκους πχ.
Γιατι δεν μου αρεσει ο τροπος που βγαζεις τα συμπερασματα σου πανω απ ολα, οχι τοσο οι οποιες ιδεες σου(τις οποιες πολυ καλα κανεις και εχεις).
Ασε με εμενα να εχω τις αποψεις μου και ας φανταζω "ανηλικος".
Σε μια χωρα γεματη ενηλικους και εξυπνους, ας υπαρχουν και μερικοι ανηλικοι και χαζοι σαν και μενα, ετσι για ισορροπια ;)
Και αυτο που ειπα τωρα δεν ξερω αν σε προσβαλε ή οχι, αλλα συγγνωμη κιολας, δεν με ενδιαφερει.
Ας το κλεισω εδω. Αν θες να ανταπαντησεις, απαντα. Εγω ομως δεν θα επανελθω και συγγνωμη κιολας(παλι). Κουραστηκα με τα ιδια και τα ιδια καθε τρεις και λιγο.
Νασαι καλα