sparkling_water
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 20 Μαρ 2010
- Κριτικές
- 11
- Like
- 171
- Πόντοι
- 2.287
Έχω ακούσει άπειρες φορές τη μαλακία που λέει ο Έλληνας: "Αν γίνω πρωθυπουργός μια μέρα θα ...". Θα κάνει μαλακίες και θα γαμήσει πιο πολύ την κατάσταση ο μέσος μαλάκας Έλληνας που νομίζει πως τα πράγματα είναι απλά. Γιατί νομίζεις πως η πολιτική είναι εύκολη υπόθεση; Νομίζεις πως τα πράγματα είναι τόσο απλά έτσι ώστε να περιμένεις "θαύματα" από αυτούς που βρίσκονται την εξουσία αν είναι "καλοί και έξυπνοι"; Σου έχω νέα: Η ζωή είναι άδικη και σκληρή. Δεν υπάρχουν τέλειες λύσεις παρά μόνο μεσοβέζικες και βραχυπρόθεσμα κουκουλώματα. Δεν ξέρεις τι σου γίνεται αν νομίζεις τέτοια πράγματα. Όσο καλός και να είναι ο πολιτικός, δεν εφαρμόζει μαθηματικά για να έχουμε σίγουρες λύσεις. Εφαρμόζει πραγματικές λύσεις στη πραγματική ζωή.Εγώ νομίζω πως έχεις μπερδέψει την εξυπνάδα με την πονηριά. Αν ήταν έξυπνος και αυτός και όλοι οι υπόλοιποι από το συνάφι του τώρα δεν θα είχαμε φτάσει καν εδώ που έχουμε φτάσει. Ότι εξυπνάδα και αν έχει εξαντλείται στην πονηριά που φέρνει μόνο αρνητικά αποτελέσματα για όλους τους υπόλοιπους, με αποτέλεσμα όχι θέση ευθύνης να μην αξίζει παρά μόνο φυλακή. Παρεμπίπτοντος εγώ προσωπικά που πέφτω στις εξαιρέσεις και την πληρώνω πολύ ακριβά τι θα έπρεπε να κάνω στο Πάγκαλο και σε κάθε κύριο Πάγκαλο αυτή την στιγμή, για πες. Να τον συγχωρήσω; Να τον λυπηθώ; Η λογική σου/του φίλε μου είναι πάνω στην οποία πατάει κάθε βρομιάρης σε αυτή την χώρα για να σώσει το τομάρι του, εμπλέκει και άλλους για να έχει πισινή και να το βουλώνουν/αλληλοκαλύπτονται μεταξύ τους. Μόνο που υπάρχει ένα πρόβλημα, είναι φύση αδύνατο να εμπλακούν οι πάντες ακόμα και να το θέλανε, και τώρα που τα αποτελέσματα από την βλακεία τους έχει αγγίξει και αυτούς που δεν έφταιξαν σε τίποτα λένε κάτι βλακείες σαν και αυτές για να συσπειρώσουν τύπους σαν και εσένα να τους προστατέψουν.
Είσαι λοιπόν από αυτούς που δεν έχουν κλέψει την εφορία. Είσαι όμως και από τις εξαιρέσεις. Γιατί τα βάζεις με τους πολιτικούς και όχι με τους συμπολίτες σου; Θα σου πω γιατί. Επειδή είναι εύκολος στόχος. Όλοι κλέψανε αλλά δε μπορείς να βγεις στο δρόμο και να ρωτάς αν κάποιος έκλεψε ή όχι. Οπότε τα ρίχνεις στον εύκολο στόχο.
Αν ο Ελληνικός λαός δε πληρώνει φόρους δε θέλει το καλό του. Είσαι ένας ανάμεσα στα σκατά, πως μπορεί να περιμένεις να μην υποφέρεις; Θα φας πούτσα όπως όλοι μας παρόλο που δε φταις. Δεν έχεις ακούσει τη λαϊκή παροιμία "κοντά στα ξερά, καίγονται και τα χλωρά"; Ή μήπως περιμένεις να σε λυπηθούν όλοι και να σου δίνουν λεφτά επειδή δεν έκλεψες;