Νέα

Απαγωγή Περικλή Παναγόπουλου!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Duracell
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 100
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

manthess34

Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2005
Like
0
Πόντοι
6
Πάει ο άντρας στο σπίτι μετά τη δουλειά και η γυναίκα του λείπει από το σπίτι. Αφού έχει ψάξει παντού, έχει πάει σε αστυνομία, νοσοκομεία κλπ έχει τρελαθεί εντελώς. Η γυναίκα του άφαντη. Τελικά αφού περνάνε δυο μέρες η γυναίκα του επιστρέφει με σκισμένα ρούχα και ταλαιπωρημένη.
" Άντρα μου, του λέει, άσε τι τράβηξα δε λέγεται. Με απήγαγαν και με  βιάζαν 3 άτομα επί 3 μέρες τα καθάρματα"
" Μα εσύ λείπεις μόνο 2 μέρες" απαντά ο άντρας
" Ξέρεις λέω να πάω ξανά αύριο"

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
ΧΑ! Yorgos! Δε γίνεται!  Όλες οι αγοραπωλησίες μετοχών καταγράφονται.
Μετοχών εταιριών off-shore? Για ψάξτο λίγο, υπάρχουν περιπτώσεις εταιριών off-shore, στις όποιες, όποιος έχει στα χέρια του τις μετοχές (κυριολεκτικά, όχι μεταφορικά), έχει και την εταιρία. Σε αυτές τις περιπτώσεις μάλιστα, οι μετοχές μπορεί να είναι ακόμη και μία. Ένα χαρτί.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Μετοχών εταιριών off-shore? Για ψάξτο λίγο, υπάρχουν περιπτώσεις εταιριών off-shore, στις όποιες, όποιος έχει στα χέρια του τις μετοχές (κυριολεκτικά, όχι μεταφορικά), έχει και την εταιρία. Σε αυτές τις περιπτώσεις μάλιστα, οι μετοχές μπορεί να είναι ακόμη και μία. Ένα χαρτί.

Μετά την 11/9 κάθε τέτοιου τύπου συναλλαγή ελέγχεται και το ρίσκο είναι υψηλό...

Υποθέτω ότι οι απαγωγείς θα έχουν κάποιο σχέδιο το οποίο σε πρώτη φάση θα περιλαμβάνει "σιγή ασυρμάτου" και όχι σπατάλες που θα έδιναν στόχο καθότι δε νομίζω ότι θα τους ψάχνει μόνο η αστυνομία αλλά και άλλοι μεγιστάνες καθότι αν τους "περάσει" θα δημιουργηθεί ένα πολύ άσχημο προηγούμενο για κάθε λεφτά στην Ελλάδα...Και πες ότι το μεγάλο κεφάλι το φυλάνε...Τα παιδιά ή τα εγγόνια;

Το ξέπλυμα τόσο μεγάλων ποσών πάντως δεν είναι εύκολη υπόθεση και για να γίνει εφικτό, θα αναμιχθεί πολύς κόσμος και για μεγάλο χρονικό διάστημα όποτε αυξάνονται οι πιθανότητες εντοπισμού...

Πάντως, αν το ξεπλύνουν θα είναι μέσω υποκόσμου, όχι μέσω τραπεζών...
Και φυσικά € 50.000.000 μετρητά είναι εύκολη λεία για μια οργανωμένη αντίπαλη συμμορία...

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Μετά την 11/9 κάθε τέτοιου τύπου συναλλαγή ελέγχεται και το ρίσκο είναι υψηλό...
Ναι, αυτό όντως ισχύει.

Παραμένει πάντως ένας ωραίος τρόπος να μεταβιβάσεις διάφορα πράγματα, χωρίς να μπλέξεις με φορολογίες.

Για απαγωγές, δεν το έχω δοκιμάσει για να είμαι απόλυτα ειλικρινής! 

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Αποχωρώ, γιατί δεν έχω ούτε το θεωρητικό, ούτε το πρακτικό background!  :helpplea:

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Φίλε Yorgos,
Θεωρώ ότι έχω τον κοινό (τουλάχιστον) νου.
Ξέρω μερικά πράματα για Off Shore. Κάποτε είχα μία.
Δ Ε Ν  καλύπτεσαι (από πλευράς ανωνυμίας) πίσω από την Off Shore.
Καλύπτεσαι σε πρώτο (ίσως και δεύτερο) βαθμό ελέγχου, αλλά αν αποφασίσΟΥΝ να την ψάξουν, θα σε βρουν.
Γιατί η Off Shore έχει πράξεις που πρέπει να γίνουν (έστω και με εκπρόσωπο δικηγόρο και όχι με τον πραγματικό ιδιοκτήτη), άρα νομιμοποιήσεις, γνήσια υπογραφών και τέτοια. Βρίσκεται η άκρη, και βέβαια κανείς δε θα την ψάξει άν πάνε να κρυφτούν φόροι 100.000 €, αλλά αν πάνε να κρυφτούνε λύτρα €50 εκ. απαγωγής, θα την ψάξουν. Και θα την ψάξουν ΚΑΛΑ, καί ΟΛΟΙ όσοι ψάχνουν.

Trust me.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Φίλε Yorgos,
......
Trust me.

Συμφωνώ, αλλά παίρνω σαν δεδομένο ότι έχει πιάσει η τρομοκρατία που προαναφέραμε.

Απλά, ένα χαρτί μεταβιβάζεται και μεταφέρεται (εξωτερικό) πολύ πιο εύκολα από Χ μύρια μετρητά.

Και το θέμα είναι, ότι ακόμη και εάν η οικογένεια αποφασίσει να δώσει φράγκα, χωρίς να μιλήσει με αστυνομία, υπάρχουν οι μηχανισμοί να παρακολουθούνται κινήσεις τέτοιου μεγέθους (ειδικά αυτή την εποχή), χωρίς να το ξέρει καν η ίδια η οικογένεια.

Ενώ ένα χαρτάκι, το δίνεις και τελείωσες! Μπαίνει σε ένα filofax, έφυγες εξωτερικό και μετά υπάρχουν πολλοί τρόποι να το κάνεις cash και ακόμη εάν κάποιος μυριστεί κάτι, εάν δεν υπάρξει καταγγελία και από την οικογένεια (δλδ αποτυχία της τρομοκρατίας), τότε πάπαλα.

Ανωνυμία δεν υπάρχει, σε αυτό έχεις δίκιο, στο πρακτικό μέρος απαντά η "λύση" που έδωσα.

Ένα χαρτάκι είναι, μέγεθος letter, ούτε καν Α4.  ;)

SuperStaminatiC

Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Μηπως λογω της αρρωστιας του επαθε τιποτα...
και τους χαλασε την δουλεια εω τελει?
Γιατι δεν παιρνουν τηλεφωνο οπως ειχε οριστει αραγε ?

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Και τι θα κάνουν την μετοχή της off-shore οι απαγωγείς;

Θα την πουλήσουν σε κάποιον άλλον που δεν θα ξέρει;

Ή θα πουλήσουν τα περιουσιακά στοιχεία της off-shore (δηλαδή στην υπόθεση εργασίας που κάνουμε τα καράβια);

Δηλαδή, ας πούμε ότι ο Παναγόπουλος είχε ακόμη στην κατοχή του ένα Superfast γραμμένο σε off-shore (υπόθεση λέμε κάνουμε). Θα μπορούσε αυτός που είχε την μετοχή να το πουλήσει;

Τα καράβια πάντως μπορούν να τα μπλοκάρουν με ένα σωρό τρόπους.
Και ούτε παίζει πλέον το παίρνω, το βάφω, του χτυπάω άλλον αριθμό IMO και είμαι κύριος. Αυτά δεν γίνονται για μεγάλα καράβια.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Και τι θα κάνουν την μετοχή της off-shore οι απαγωγείς;

Θα την πουλήσουν σε κάποιον άλλον που δεν θα ξέρει;

Ή θα πουλήσουν τα περιουσιακά στοιχεία της off-shore (δηλαδή στην υπόθεση εργασίας που κάνουμε τα καράβια);

Δηλαδή, ας πούμε ότι ο Παναγόπουλος είχε ακόμη στην κατοχή του ένα Superfast γραμμένο σε off-shore (υπόθεση λέμε κάνουμε). Θα μπορούσε αυτός που είχε την μετοχή να το πουλήσει;

Τα καράβια πάντως μπορούν να τα μπλοκάρουν με ένα σωρό τρόπους.
Και ούτε παίζει πλέον το παίρνω, το βάφω, του χτυπάω άλλον αριθμό IMO και είμαι κύριος. Αυτά δεν γίνονται για μεγάλα καράβια.

Ρε...δεν ξέρω λέμε, μία μαλακία είπα και βαράτε όλοι. Πρακτική λύση για την μεταφορά έδωσα.

Τι να το κάνουν....ας το υποθηκεύσουν να πάρουν δάνειο, έστω και μικρότερης αξίας και ας εξαφανιστούν.

Δεν είμαι απαγωγέας λέμε!

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Ναι, αυτό όντως ισχύει.

Παραμένει πάντως ένας ωραίος τρόπος να μεταβιβάσεις διάφορα πράγματα, χωρίς να μπλέξεις με φορολογίες.

Πράγματι...
Αλλά δεν σου εξασφαλίζει ανωνυμία, ειδικά αν η off shore αποφασίσει να προβεί σε πράξεις εντός της ΕΕ ή των ΗΠΑ...
Και το κλειδί είναι στη νομιμοποίηση της off- shore, δηλαδή ποιος την εκπροσωπεί και πώς έγινε εκπρόσωπος...
Συν ότι αν πάει να κάνει κάποια αγορά, θα ανακύψει και ζήτημα πόθεν έσχες...
Άσε που οι εφοπλιστές ξέρουν καλά σε ποιον ανήκει ποιο βαπόρι και ας καλύπτεται από δέκα υπεράκτιες...
Τέτοιες μπίσνες είναι επισφαλείς ακόμη και σε νομιμοφανή εγχειρήματα, πολύ δε περισσότερο σε εμφανώς παράνομα...

Αυτά οι απαγωγείς και οι εκβιαστές τα ξέρουν, γι' αυτό και ζητάνε πάντα μετρητά ή ανώνυμα χρεώγραφα (πχ ομόλογα)...

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Μια και αναφέρθηκε η offshore, μια κατάθεση σε λογαριασμό τέτοιας εταιρίας αρκεί.
Από την πλευρά του θύματος.
Μετά, και πριν αφεθεί ο Παναγόπουλος, τα λεφτά μπορούν να διανεμηθούν σε άλλους λογαριασμούς.

50 εκατομμύρια μπορούν πολύ εύκολα να λιανισθούν σε μικροκαταθέσεις ή να ξεπλυθούν.
Όσο για το ποιος κρύβεται πίσω από την εταιρία, αχυράνθρωποι υπάρχουν πολλοί.

SuperStaminatiC

Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Μια και αναφέρθηκε η offshore, μια κατάθεση σε λογαριασμό τέτοιας εταιρίας αρκεί.
Από την πλευρά του θύματος.
Μετά, και πριν αφεθεί ο Παναγόπουλος, τα λεφτά μπορούν να διανεμηθούν σε άλλους λογαριασμούς.

50 εκατομμύρια μπορούν πολύ εύκολα να λιανισθούν σε μικροκαταθέσεις ή να ξεπλυθούν.
Όσο για το ποιος κρύβεται πίσω από την εταιρία, αχυράνθρωποι υπάρχουν πολλοί.

...και στην Ελλαδα...Δοξα το Διαολο υπαρχουν πολλοι...

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Δεν νομίζω ότι είναι καθόλου εύκολο στην Ελλάδα να ξεπλυθούν 50 εκατομμύρια. Και γενικότερα σε κάθε χώρα.

Ο χοντρός στην Κατερίνη στο ξέπλυμα την πάτησε. Παρόλο που θεωρητικά θα είχε την δυνατότητα να πάει στους Κολομβιάνους και να τους ζητήσει να του τα ξέπλύνουν.

Τέτοια ποσά στο Μεξικό ή στην Κολομβία ξεπλένονται γιατί εκεί υπάρχει τέτοια οργάνωση και τεχνογνωσία. Αλλά εκεί κινδυνεύεις από άλλα.

Στην Ελλάδα είναι πολύ επικίνδυνο. Το είπε ο Σταύρος, Μερσεντές ήθελε να αγοράσει το γκαρσόνι στα Χανιά.

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16
Συνχαρητηρια για το thread, καταρχας

Θα διαφωνησω - δεν ειναι δυσκολο, τουναντιων ειναι περοσσοτερο δυσκολο να 'ασπρισεις' μερικα εκατ. παρα 50

Οι τροποι πολλοι - εφαρμοζονται κατα κορον κ στην πολυπα8η χωρα

Κανεις δεν πρεπει να ξεχναει οτι το 25% τοθ ΑΕΠ ειναι ΄μαυρο'

Koukouloforos

Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2008
Like
31
Πόντοι
1
Εμενα το ξεπλυμα δεν μου φαινεται κατι το "αδυνατο".
θα υπαρχουν λυσεις. Π.χ. κατι που μου ερχεται αμεσως στο μυαλο ειναι το Καζινο...
Παω στο καζινο. ΧΩΡΙΣ να μπω στο ματι κανενος, αλλαζω σιγα σιγα χρηματα και παιρνω μαρκες. Μετα απο παιχνιδι, παω και εξαργυρωνω τις μαρκες. Αλλαζω κανιζο κτλ.
Φυσικα δεν θα ειναι και τοσο ευκολο, γιατι ισως το καζινο να εχει ειδοποιηθει για τα προσημειωμενα και να τα "σκαναρει" μετα απο καθε βραδυα...

Αυτο ομως που μου φαινεται ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ(!) ειναι πως γινεται η "παραδοση" των χρηματων και πως καταφερνουν οι απαγωγεις να μην αφησουν ιχνη!!!  :huh:

badi

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Πιστεύω πως μετά το αίσιο τέλος (εννοώ την απελευθέρωση του απαχθέντος) της ιστορίας, τους δράστες δεν θα τους ψάχνει μόνο η αστυνομία, αλλά και η ναυτιλιακή κοινότητα, εννοώ εφοπλιστές. Και αυτό για να μην "ανοίγει η όρεξη" και σε άλλους επίδοξους κακοποιούς. Και απ' όσο είναι γνωστό σε όλους (από τον τύπο, τα media κλπ) μερικοί εφοπλιστές είναι (αυτό δείχνουν προς τα έξω) αρκετά έως πολύ μάγκες και όχι άνθρωποι των γραφείων (και ο νοών νοείτω).
Ας ελπίσουμε πως θα έχει αίσιο τέλος (όχι και για τους κακοποιούς), ώστε να μην είναι το καινούργιο φρούτο στην Ελλάδα. Το ένα φέρνει το άλλο, η εγκληματικότητα την αστυνομοκρατία. Υποθέτω πως οι άνθρωποι με οικονομική επιφάνεια θα έχουν αυξήσει τα μέτρα προστασίας τους, ποσοτικά και ποιοτικά. Σκέψου μια τυχαία προσπέραση της κουστωδίας να θεωρηθεί ύποπτη, σε έχουν στριμώξει οι BMW και τα Audi, σε έχουν κατεβάσει, σε έχουν τουλουμιάσει, έχουν ψάξει το αυτοκίνητό σου, κρατάνε τα στοιχεία σου και αφού σιγουρευτούν ήταν μια απλή προσπέραση, φεύγουν.

badi

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Μην τρελλαθούμε, δεν τα απήγαγαν  τον "περιπτερά" που κανείς δεν θα δώσει σημασία, δεν έχουν απέναντί τους μόνο τον απαχθέντα, αλλά για τους λόγους που προανέφερα και τους εφοπλιστές που έχουν διασυνδέσεις ΄σε ολόκληρο τον κόσμο, από μεγάλες τράπεζες και χρηματιστές ως ατζέντηδες στο Λάγος και στιβαδόρους στο Porto Alegre. Δεν είναι τόσο εύκολο να διακινηθούν τα χρήματα. 

hotyan

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Αυγ 2007
Κριτικές
14
Like
26
Πόντοι
2.057
Καλα ρε σείς σωστά τα λέτε όλοι αλλα εγώ ένα δεν μπορώ να το καταλάβω!!!

Λεφτάς μάγκας ξύπνιος άνθρωπος της πιάτσας, όχι όποιος κι όποιος!!!
[size=20pt]Πώς πήγε και παρείγειλε Mersendes χωρίς αλεξίσφαιρα τζάμια????[/size]Οικονομία πήγε να κάνει η είχε άγνοια???

Αδιανόητο!!!!! 
:headbang: :headbang: :headbang:

sdov38

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Like
1
Πόντοι
1
Νομιζω οτι αρκετα μας εχουν ζαλισει τον ερωτα με αυτο το θεμα.
το θεωρω απιστευτα υπερβολικο να παιζει στις ειδησεις πρωτο θεμα, και δευτερο η υποβαθμιση της πιστοληπτικης δυνατοτητας της χωρας.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom