Νικοπολίδης: "Αγάπησα πιο πολύ ΟΣΦΠ από ΠΑΟ"
Ο έμπειρος πορτιέρο σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "Καθημερινή", μίλησε για τα πρώτα χρόνια της καριέρας του, το πέρασμα του από τους "αιώνιους", την διεφθαρμένη διαιτησία, αλλά και την... κηπουρική, υπογραμμίζοντας πως το διασκεδάζει!
"Δεν ξεκίνησα να παίζω τερματοφύλακας. Έπαιζα μέσα. Μόνο όταν κερδίζαμε έπαιζα τέρμα για να κρατήσουμε το σκορ και να κερδίσουμε. Όπως όλα τα άλλα παιδιά, ήθελα να παίζω μπροστά, στην επίθεση. Ήταν μια διαδρομή που χτίστηκε με πολύ ιδρώτα. Βήμα-βήμα. Άργησα να καταξιωθώ.
Αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα όλοι παρατηρούν το τελείωμα. Την κορυφή. Τότε ασχολούνται όλοι μαζί σου. Πως έγινα τερματοφύλακας; Ο ξάδερφός μου που ήταν τερματοφύλακας στη Βίγλα Α.Ε., παντρευόταν και δεν μπορούσε να παίξει. Ήμουν 14 ετών και μπήκα εγώ στη θέση του. Δεν είχα καν δελτίο. Μπήκα σαν πλαστογραφία. Χάσαμε, αλλά κατάλαβα ότι μπορώ να πετύχω", τόνισε ο 39χρονος γκολκίπερ.
Ερωτηθείς για το ποια ομάδα κέρδισε την αγάπη του, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ο Νικοπολίδης ήταν ξεκάθαρος:"Τον Ολυμπιακό τον αγάπησα περισσότερο από τον Παναθηναϊκό. Ήταν ο μεγαλύτερος σταθμός στην καριέρα μου. Ο Παναθηναϊκός ήταν σχολείο και μου έμαθε τι σημαίνει επαγγελματισμός, αλλά στον Ολυμπιακό έκανα τη καριέρα που ήθελα και εισέπραξα την αγάπη του κόσμου και της διοίκησης. Ένας λόγος που πήγα ήταν για να αποδείξω στον Παναθηναϊκό ότι δεν είχα τελειώσει ως ποδοσφαιριστής. Δέθηκα πολύ με τον Ολυμπιακό".
Όσο για το θέμα με την κηπουρική, τόνισε με αρκετή δόση χιούμορ: "Κάνω πλάκα με το θέμα του κηπουρού. Για παράδειγμα στην προπόνηση, αν χαλάσει κάτι στο γήπεδο, τους λέω: "Παιδιά, μη φοβάστε! Θα το φτιάξω εγώ. Η ομάδα οφείλει να ξεπεράσει την ήττα και τον αποκλεισμό από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Εγώ δεν μπορώ! Τώρα όμως, όλα θα αλλάξουν με τον Βαλβέρδε. Είναι μεγάλη ευκαιρία που τον πήραμε πίσω".
Μετά από τόσα χρόνια στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ο Νικοπολίδης γνωρίζει πολλά για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα και για το θέμα της διαιτησίας είναι απόλυτος: "Εδώ υπάρχει διαφθορά στο ελληνικό κράτος, δεν θα υπάρχει στη διαιτησία; Ρουσφέτια; Μίζες; Το ποδόσφαιρο είναι μια προέκταση της κοινωνίας. Ας μην κρυβόμαστε! Πάντα όποιος παίρνει το πρωτάθλημα έχει και τη διαιτησία. Όποιος το χάνει, του φταίει η διαιτησία.
Όμως είναι πιο εύκολο να φτιάξεις τη διαιτησία από το να φτιάξεις την ελληνική κοινωνία. Είμαστε η χώρα της υπερβολής. Μετά την κατάκτηση του Euro το 2004, γνωρίσαμε κάτι το ανεπανάληπτο. Το είπε και ο κ. Στεφανόπουλος. Ήταν μεγαλύτερη υποδοχή ακόμη και από αυτήν από την πτώση της χούντας".